Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

IDEGENBEN FUT A SZEKÉR, SAJÓBÁBONYBAN IS NYERTÜNK

A negyedik idegenbeli mérkőzését megnyerve, továbbra is veretlenek vagyunk ha városunktól távol játszunk. A Putnok FC a hetedik bajnokiján is egyértelműen dominált és a 21. percben egy pontrúgás után előnyhöz is jutott. Balogh Dénes egy óriási bombagóllal válaszolt, a második játékrészben viszont bedaráltuk az ellenfelünket, kijött a nagyobb tudás, a rutin. Katona Bence az 52. percben volt eredményes, a hajrában pedig Marius góljával biztosítottuk be a megérdemelt győzelmet.

Sajóbábony-Putnok2

 


TÁVOLLÉVŐK

Bodnár Dominik és Bene Attila neve szerepel a maródiak listáján ezen a hétvégén. Dominik bokaszalag-szakadás, Attila combhúzódás miatt nem játszhatott Sajóbábonyban.

A KEZDŐ TIZENEGY

Két poszton változtatott múlt heti kezdőjén a Putnok FC edzője, Varga Márkó és Illés Richárd maradtak ki, Tóth Szabolcs és Katona Bence pedig lehetőséget kaptak. Varga Márkó először nem volt ott a pályán a kezdő sípszó elhangzásakor, míg Bence és Szabolcs először volt kezdő az idei bajnokságban.

Kezdő 7-1

Football-Field-Vector


IMG_0139

A MÉRKŐZÉS

I. FÉLIDŐ

Elszántan kezdte a Sajóbábony elleni idegenbeli mérkőzését a Putnok, nem is tehettek mást a fiúk azok után, hogy hazai pályán harmadszor is alulmaradtak. Szóval láthatóan becsületbeli ügyként kezelték a mai találkozót, melyen hamar magukhoz ragadták a kezdeményező szerepét a zárt védekezéssel nyitó hazaiak ellenében. Sok időnek nem kellett eltelnie ahhoz, hogy kiderüljön a Sajóbábony tudatosan húzódott vissza a saját térfelére, hogy aztán gyors támadóik révén kontralehetőségekhez jussanak.

Sajnos a technikás, rövid passzos játékstílusnak nem feküdt a pálya talaja így a megszokotthoz képest többször kellett a föld helyett, a levegőben megoldani a labdák feljuttatását. Ez rengeteg, a levegőben megvívott párbajt hozott, nagyobb szerepet kapott a szerencsefaktor és a jó helyezkedés. Többnyire jól oldották meg a fiúk ezeket a szituációkat, a felívelések és a szabad labdák nagy részét mi szedtük össze, melyekkel jól operáltunk, vagy a biztos hátraadással kicsit megjárattuk a labdát vagy a védelem széthúzásával nyargaltunk előre felé.

A 13. percben kellett először a hazai portásnak (az előző szezonban nálunk futballozó Málik Mihálynak) játékba avatkoznia. Egy szöglet után közelről lábbal védett. Az akcióból kontratámadást vezetett a hazai alakulat, Sebők Balázs fejelhetett a támadás lezárásaként, szerencsére mellé. Öt perc múltán Horváth Szabolcs is fejjel lehetett volna eredményes egy ellentámadás végén, ő már kaput talált, Fülöp Gergőnek kellett védenie.

A 21. percben már a többedik sarokrúgást harcoltuk ki, ám ezúttal Kemény Tamás szöglete gólt hozott, a hosszú oldalon jó ütemben érkező Mahalek Marcell közelről a bal felsőbe pattintotta a labdát! (0-1)

IMG_0174Mahalek Marcell a fontos gólokra specializálódott

Ebben a szezonban mindig kicsit izgulunk ha gólt szerzünk, hisz volt már rá példa, hogy hamar jött a válasz is. Ezúttal nem így történt, sőt Kemény Tamás jó ütempasszából Katona Bence vehette célba távolról Málik Mihály kapuját. A próbálkozás fölé ment. A 31. percben Kemény Tamás csúsztatását Málik Mihály tornázta szögletre, a 41. percben Balogh Dénes távoli bombájának viszont nem volt ellenszere a mi kapunknál, Fülöp Gergő még Red Bullal sem tudta volna elérni olyan pontos volt a lövés. A hazaiak 15-öse akkora gólt ragasztott a bal felsőnkbe, hogy a labda a hálón át a kapu mögé került. Egy darabig értetlenül néztünk ez most mi volt. Gól vagy nem gól. Nos a találkozó játékvezetője Nagy Norbert kézmozdulata sajnos egyértelmű volt, a játékszer bizony a kapunkba jutott. (1-1)

A legvégén még egy sarokból elvégzett pontrúgásból veszélyeztettünk, de ebből nem esett gól. Jöhetett a szünet.

IMG_0168

II. FÉLIDŐ

A félidőben nem cseréltek a csapatok és a szerepkörök sem változtak, továbbra is mi irányítottuk a játékot, de a Sajóbábony is nyitottabban játszott, hisz érezte a lehetőségét, egy újabb góllal akár még a győzelem is összejöhet. Az 52. percben ettől távolabb kerültek, miután Tóth Szabolcs a jobb szélen kapott labdával előbb megverte védőjét, majd kiváló a beadás is, Katona Bence pedig közelről befejelte. (1-2)

IMG_0179Ballag a Katona…. Bence Cigánd után Sajóbábonyban is eredményes volt

Nem volt kérdés, hogy a Sajóbábony játékosai csipkedték magukat és mindent letettek a pályára az egyenlítés érdekében. Látszott, hogy ez újabb és újabb lehetőségeket hordozhat magában a mi szempontunkból, mégis ekkor volt a legnagyobb szükség a rutinra, a higgadt megoldásokra, az okos cselekre. Nos ezt produkálták is játékosaink, akik szép lassan teljesen az ellenfelük fölé nőttek. Az 58. percben Marius lapos beadását Katona Bence elől mentették szögletre, amiből Czető Márk fejelhetett volna gólt, ha nem megy fölé. 🙂

A Sajóbábony edzője, Kriston István nyúlt bele a csapatába először. Horváth Szabolcs helyére Erdei Nagy Norbertet hozta be. Madarász János lőtt kapufát egy amolyan mostanában ritkábban látott Madarászos-fineszes egyéni megoldás során, de Fülöp Gergőnek is akadt dolga a kitartóan, szívósan küzdő hazai támadók egy-egy próbálkozásánál. A 70. percben Varga Márkó váltotta Kemény Tamást, majd Madarász János is elhagyta a pályát, Nyisalovits Donát kapott lehetőséget.

Az utolsó negyedórára felfokozódott a hangulat, a hazai drukkerek biztatták játékosaikat, akik hallgattak is rájuk és küzdöttek. A Putnoknak nagyon feküdt ez az időszak, a Sajóbábony ugyanis egyre jobban átadta a területeket és az erőnek is fogytán voltak. Több esetben már a középpályán elakadtak a támadásaik, melyekből mi kíséreltünk meg újabb gólt szerezni. Egy igazán mutatós Putnok akciót láthatott a nagyérdemű a 78. percben, Süttő Attila indította Varga Márkót, aki középre adta a labdát, Katona Bence egy kis hazai segítséggel vissza tudta tenni Zimányi Ádámnak lövőre, aki Föld körüli pályára állította azt, cseppet nagyon föl lőtte.

Az utolsó tíz percben újabb szögletekből próbálkozhattak a csapatok, többnyire inkább mi. A 82. percben Málik Mihály hatalmas bravúrja kellett hogy ne kapjanak gólt, majd az ismétlést egy védő a gólvonalról vágta ki. Az utolsó öt percre Illés Richárd is meccsbe szállt, Csirszki Martint váltotta.

A 90. percben minden eldőlt. Illés Richárd a kezdőkörben állva fejjel csúsztatta a labdát Katona Bencének, aki zseniálisan továbbított Mariusnak, ő pedig villámgyors léptekkel haladva meg sem állt a hazai kapuig, majd Málik Mihály mellett okos gólt szerzett! (1-3)

Még ezt követően is akadt egy gólszerzési lehetőségünk, de az nem érett góllá. A jó teljesítményt siker koronázta, legyőztük a Sajóbábonyt!

1-3

ÖSSZEGZÉS

Immár a hetedik fordulón is túl vagyunk és ma is örömmel vehettük tudomásul, hogy a játék képében jobbak vagyunk az ellenfelünktől. Labdabirtoklásban, egy az egy elleni párharcokban, kidolgozott támadásokban, helyzetekben. Ez az eddigi összes meccsünkről elmondható. Az viszont nem, hogy a különbség gólokban is megmutatkozik-e. Nos a mai játéknapon boldogan kijelenthetjük: IGEN!

Sajóbábonyban jól és jókor használtuk ki az adódó lehetőségeket, lassan, de biztosan daráltuk be az ellenfelünket. Győzelmünk értékét tovább növeli, hogy egy borzasztóan lelkes, a bizonyítási vágytól égő csapat otthonában értük el. Tudtuk, de más megtapasztalni azt miért is nehéz a sajóbábonyi közeg, a pálya nem éppen ideális talaja, a klubot körülölelő miliő. Közhely, de igaz, Sajóbábonyban minden csapat meg fog szenvedni. Nekünk is kemény volt ez a meló, de sikerült!

Gratuláció a csapatnak! Szép volt Fiúk! Hajrá Putnok!!!

IMG_0184


TABELLA
A mai győzelmünk helyezésszámban ugyan nem hozott számunkra semmit, de zárkóztunk az első nyolc felé és ez nagyon fontos. Ahogy egy hete most is a 9. helyen állunk, de az ESMTK hazai vereségével elmondható, hogy a listavezetővel szembeni hátrányunk hat pontra csökkent.

A 7. FORDULÓ ÖSSZES EREDMÉNYE

Mérkőzések 7-1

KÉREM A  KÖVETKEZŐT

Az NB3-as labdarúgó bajnokság folytatására két hetet várnunk kell, ugyanis az MLSZ döntése értelmében a következő hétvégén és nem hétköznap kerül megrendezésre a Magyar Kupa főtáblájának első fordulója (valójában a megyei selejtezőkkel együtt ez már a 6.), amelyben mi is érintettek vagyunk. A Keleti csoportból egyedül a Diósgyőr tartalékcsapata pihenhet ténylegesen is. A Putnok FC ellenfele az NB2-es Aqvital FC Csákvár gárdája lesz. Miután mi vagyunk az alacsonyabb osztályban szereplő csapat, mi játszhatunk hazai környezetben.
FONTOS INFORMÁCIÓ, HOGY A KUPAMÉRKŐZÉS SZOMBATON LESZ!!!

PUTNOK FC – AQVITAL FC CSÁKVÁR
Időpont: 2018. SZEPTEMBER 22.  SZOMBAT 15:00
Helyszín: Várady Béla Sportközpont

TÁMOGATÓINK

Nagy köszönettel tartozunk a Putnok FC-nek támogatást nyújtó helyi vállalkozóknak!

 • Barkácsbolt Putnok – Nagy Zoltán
 • Krisz-Kraksz Papírbolt – Guba Krisztián
 • Hami-Shop – Dobák Balázs
 • Molnár Gyula – Zöldség-Gyümölcs
 • Norbi Sarki Húsboltja – Demény Norbert
 • Kuci Élelmiszer – Galyas Edit “Husi”
 • Ezerszáz Kft. Goods Market Putnok
 • Pizza-Bár – Sáfrányné Héthy Erzsébet
 • Vekni Kft. Putnok
 • Élel-Mister Vegyesbolt
 • Gesztenyés Söröző – Madarászné Fóris Erika
15036380_835808299889603_3125858323487783709_n
TÁMOGATÓNK: KRISZ-KRAKSZ PAPÍRBOLT, GUBA KRISZTIÁN

Válasz írása