Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

HOLNAP NYÍRBÁTORBA UTAZUNK: NYÍRBÁTORI FC – PUTNOK FC

Közeledünk a 2018/19-es bajnokság végéhez a Putnok FC hazai pályán már csak a Sényő-Carnifex és a Füzesgyarmat csapatait fogadja majd a Várady Béla Sportközpontba, valamint háromszor utazunk majd idegenbe, elsőként az idei év egyik leghosszabb túrája következik, hiszen a Putnok FC csapata holnap a Nyírbátor otthonában lép pályára.

25FORDULÓOK

NYÍRBÁTORI FC

A Nyírbátori FC  a 2018/19-es bajnokságában a középmezőny biztos tagja, hiszen az eddig lejátszott 25 forduló alatt 43 pontot gyűjtöttek, ez 13 győzelemből, 4 döntetlenből és 8 vereségből adódik össze. A tavaszi fordulók alatt 19 pontot szereztek, megverték az Eger, a DVTK II, az ESMTK, a Tállya, a Sajóbábony és az SBTC csapatait, döntetlent játszottak a Cigánd együttesével és csupán a DEAC és a Szolnok ellen veszítettek. Házi gólkirályuk a góllövő lista hetedik pozícióját elfoglaló Katona György 12 találattal, aki reméljük ellenünk nem növeli góljai számát a hétvégén.

VISSZATEKINTÉS A 25.FORDULÓRA

Múlt héten 50 év után a Tiszaújváros csapata nyerni tudott Putnokon, így sajnos pont nélkül zártuk a bajnokság 25. fordulóját. A mérkőzés 1:2-es végeredménnyel ért véget, ahol gólunkat Egyed Balázs szerezte  egy büntetőből. A Nyírbátor jobb eredményt könyvelhetett el vasárnap, hiszen ők Katona György és Benkő Balázs találatainak köszönhetően az SBTC otthonából 3 ponttal utazhattak haza.

A KÉT CSAPAT EGYMÁS ELLENI MÉRLEGE

A Nyírbátori FC csapatával a 2013/14-es szezon óta találkozik a Putnok FC az NB3 Keleti csoportjában, ezenkívül a felkészülési időszakokban is számtalanszor játszott edzőmérkőzést egymás ellen a két gárda. A tétmérkőzéseken javarészt putnoki sikerek születtek, de azért jó párszor sikerült borsot törnie a nyírségi alakulatnak az orrunk alá. Lássuk ezt részleteiben.

  • A 2013/14-es bajnokságban hazai pályán mindkét csapat örülhetett, hiszen ősszel Putnokon 4:2-re vertük a Nyírbátort, majd tavasszal revansot vettek és 2:0-ás végeredménnyel tartották otthon a 3 pontot.
  • A 2014/15-ös bajnoki szezonban mindkétszer putnoki győzelemmel zárult a két csapat találkozója, az őszi szezonban 1:2-es, a tavasziban pedig 2:0-ás eredmények születtek.
  • Szintén dupláztunk a 2015/16-os bajnokságban, hazai pályán 2:0 lett az eredmény, Nyírbátorban pedig 1:3-as putnoki siker született.
  • 2016/17-ben egy 0:0-ás döntetlent, valamint egy 0:2-es putnoki sikert jegyzünk.
  • A 2017/18-as bajnokságban kétszer is pont nélkül hagytuk el a pályát a Nyírbátor csapat ellen, ősszel egy fájó 5:0-ás eredmény után utaztunk haza, majd tavasszal kicsit ezt megszépítve csupán egy góllal maradtunk alul ellenük.
  • A 2018/19-es szezonban eddig egy döntetlent tudunk felmutatni, ahol Madarász János góljával állítottuk be az 1:1-es végeredményt.

KIESŐK ÉS VISSZATÉRŐK

Ezúttal két a keretből kieső, valamint szintén két visszatérő játékosról tudunk beszámolni. Mahalek Marcell a Tiszaújváros elleni rangadón sérült meg, amikor le is kellett őt cserélni, ő a héten nem áll Koszta Péter rendelkezésére, ahogy Csirszki Martin sem, akit szintén a múlt heti mérkőzésen állítottak ki.
Eltiltásából azonban visszatér a Putnok FC csapatkapitánya, Zimányi Ádám, valamint Dan-Marius Constantinescu is helyet kaphat már a csapatban.

2

TABELLA

A 25 forduló alatt a Putnok FC csapata 42 pontot szerzett, ez 13 győzelemből, 3 döntetlenből és 9 vereségből tevődik össze, mely a tabella 6. pozíciójára volt elég. Minket eheti ellenfelünk, azaz a Nyírbátori FC előz meg 43 ponttal, mögöttünk pedig azonos pontszámmal a Sényő-Carnifex csapata áll, őket a Tiszaújváros követi 38 egységgel, tehát egy győzelemmel egy helyet léphetünk előre, de egy esetleges vereséggel egy pozíciót csúszhatunk lejjebb is.
A bajnoki cím kérdése még mindig nyílt, igaz múlt heti Jászberény elleni győzelmének is köszönhetően a Szolnoki MÁV FC 56 ponttal vezeti a tabellát, de a Jászberényi FC és az ESMTK csapatai sincsenek túlságosan lemaradva  megszerzett 52 pontjaikkal.

cats

Válasz írása