Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

HOLNAP HAZAI PÁLYÁN FOGADJUK A SÉNYŐT

A 2019/2020-as bajnokság második fordulójában hazai pályán, azaz a Várady Béla Sportközpontban fogadjuk a Sényő-Carnifex FC csapatát.

AAAA

SÉNYŐ-CARNIFEX FC

A Sényő-Carnifex FC csapatánál az idei szezonban is a biztos bentmaradás a cél, ezt Imrő László vezetőedző egy a bajnokságot megelőző interjúban ki is fejtette. A Sényő tavaly mutatkozott be az NB3 Keleti csoportjában, azonban újoncként kiváltképp jól sikerült a debütálás, hiszen a 2018/19-es bajnoki szezonban 14 győzelemmel, 7 döntetlennel és 9 vereséggel 49 pontot gyűjtve a tabella minket követő hatodik pozíciójában zárhatták a szezont, sőt játékosuk Kapacina Kevin 14 találatával a góllövő lista negyedik helyére is odaért. A csapat a nyári átigazolási időszakban véglegesen kialakult, már csak télen terveznek erősítést a szabolcsiak. A távozók névsorán Lakatos Bence, Ruska Tamás, Szabó Zoltán, Phrakonkham Ádám, valamint Ács Ádám és Bernáth Martin szerepelnek, utóbbi két játékos azonban csak kölcsönben vannak új klubjaiknál; az érkezőket illetően Boros Dávid Nyírbátorról, Gazsi Tamás Cigándról, Varga József és Fenyőfalvi Dávid a DVTK II-től igazoltak a klubhoz. Nagy erősítést jelent a csapatnál Szokol Zsolt, aki korábban az Újpest és a Nyíregyháza játékosa volt és a svájci negyedosztályban szereplő United Zürichtől szerződött haza Magyarországra.
A Sényő kétségkívül jól erősített nyáron és hozzánk hasonlóan pontszerzéssel nyitották a szezont, az első fordulóban a DVSC II-t fogadták és egy 2:2-es döntetlennel szerezték meg első pontjukat az idei bajnokságban.

PUTNOK FC

A Putnok FC is sikeresen nyitotta a szezont, hiszen az első fordulóban a Kondás Elemér irányította és igazán jól játszó Debreceni EAC otthonából Katona Bence és Mahalek Marcell góljainak köszönhetően sikerült egy ponttal hazautazni. A Putnok boldogsága azonban nem lehetett felhőtlen, hiszen egyik gólszerzőnket, Katona Bencét a 86. percen a játékvezető piros lappal kiállította. Az esetet természetesen a Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottságának keddi ülésén tárgyalták és igazán szigorú büntetéssel sújtották. Katona Bencét négy soron következő felnőtt férfi nagypályás bajnoki mérkőzéstől tiltották el, mert megütötte ellenfelét, így játékára Kriston István vezetőedző legközelebb csak a szeptember 8-ai Cegléd elleni hazai mérkőzésen számíthat majd.

Katona Bence a héten biztos nem ünnepelhet a Sényő ellen

Katona Bence a héten biztos nem ünnepelhet a Sényő ellen

A KÉT CSAPAT EGYMÁS ELLENI MÉRLEGE

A Sényő-Carnifex FC-vel a tavalyi bajnokság 12. fordulójában találkoztunk először, amikor is a Putnok FC a hazai pályán mindaddig veretlen Sényő otthonába utazott. Az őszi mérkőzésen 2:3-as eredményt beállítva törtük meg a sényői sikerszériát, góljainkat Bene Attila, Süttő Attila és Katona Bence szerezték, miközben a putnoki kapuba Kapacina Kevin talált be két alkalommal. A visszavágó azonban kevésbé idéz szép emlékeket, hiszen utolsó előtti hazai mérkőzésünket játszottuk május 12-én a Sényő ellen, ekkor félidei 3:1-es vezetésünkből egy 3:5-ös végeredménnyel zárult mérkőzés után gondolkodhattunk el magunkon.

A FORDULÓ TOVÁBBI MÉRKŐZÉSEI

Vasárnap nyolc mérkőzést rendeznek az NB3 Keleti csoportjában, melyeken egy kivételével 17:00-kor hangzik majd el a kezdősípszó, egyedül a DVSC II – Balassagyarmat mérkőzés kezdődik korábban, 15:30-kor. A bajnokság második fordulójának párosításai a következőek.

2. forduló

Válasz írása