Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

HOLNAP ÉRKEZIK A SÉNYŐ

Holnap az utolsó előtti hazai mérkőzésünk következik, amikor is a Sényő-Carnifex FC csapatát fogadjuk a Várady Béla Sportközpontban. A bajnokság holnapi fordulóiban két mérkőzést is megtekinthetnek a putnoki érdeklődők, 13:00-tól ugyanis a Putnok FC, majd 17:00-tól a KBSC is pályára lép.

27

 

SÉNYŐ-CARNIFEX FC

A Sényő-Carnifex csapata a 2017/18-as Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei első osztály feljutójaként osztályozó mérkőzések lejátszása nélkül kvalifikálta magát a 2018/19-es NB3 mezőnyébe. A Sényő magasan verte osztálya többi csapatát a megye egyben, hiszen az előző évi szezonban lejátszott 30 mérkőzéséből 27 alkalommal győztesként hagyták el a pályát, amihez 2 döntetlen, valamint csupán 1 vereség társult, így a magasabb osztályban is igazi ellenfélként számoltak velük a csapatok, ami be is bizonyosodott.
A szabolcsi gárda az NB3-ban is a középmezőny biztos pontja, ami újonc csapatoknál azért bőven elismerésre méltó, az eddig lejátszott 26 forduló alatt 42 pontot gyűjtöttek, mely 12 győzelemből, 6 döntetlenből és 8 vereségből adódik össze.
A Sényő góllövésben is jeleskedik, hiszen a 26 mérkőzés alatt 46 találatot jegyeznek, melyből Kapacina Kevin 14 találatával a góllövő lista hetedik helyén tanyázik. A csapatból Barcsay Márk, Fabu Márton 6-6 találattal büszkélkedhet, Marics Gábor ötször talált be az ellenfél kapujába, de Lakatos László neve mellett is négy gól szerepel.

A korábban KBSC- nél futballozó Kristófi Sándor is a sényői keret tagja

A korábban KBSC- nél futballozó Kristófi Sándor is a sényői keret tagja (fotó forrása: Sényő-Carnifex FC Facebook)

VISSZATEKINTÉS A 26. FORDULÓRA

Újra nyertes meccs után készülhettünk a vasárnapi mérkőzésre, hiszen múlt héten ha nehezen is de sikerült hazahoznunk Nyírbátorból a 3 pontot. A 26. fordulóbeli mérkőzésen ugyanis majdnem ismét elkövettünk a hibát, amit idén már többször, azaz 3 gólos vezetésünk után kis szerencsével úsztuk csak meg, hogy ne egyenlítsen soros ellenfelünk. Katona Bence gyors harmadik percbeli gólját, a félidő végén Vajda Roland találta követte, majd a második játékrész elején ismét Bence vette be a Nyírbátor kapuját, akiket a három gólos hátrány után sem adták fel a mérkőzést és Pálinkás Győző, valamint Scheibli Máté semmiből jövő egymást követő percekben szerzett találatait követően új erőre kapva játszották le a mérkőzést. Az igyekezet azonban hiábavalónak bizonyult és a szerencse ezúttal mellénk állt, így megtartva már csak egy gólos vezetésünk 2:3 arányú győzelemmel a tarsolyunkban utazhattunk haza.
A Sényő múlt héten a kieséstől már csak csodával határos módon megmenekülő SBTC-t látta vendégül, ahol Márton András 26. percben szerzett hazai vezetőgólját követően a Benkő-Bíró Norbert gyorsan egyenlíteni tudott a mérkőzés 28. percében, majd egészen a hosszabbítás utolsó pillanatáig döntetlenre állt a mérkőzés, amikor is a salgótarjáni Grajzel Donáth András beállította a végeredményt és 1:2-es vendégsiker született Sényő otthonában.

Nyertes meccs után készülünk vasárnapra

Nyertes meccs után készülünk vasárnapra

A KÉT CSAPAT EGYMÁS ELLENI MÉRLEGE

A két csapat az idei bajnokság 12. fordulójában találkoztak először, amikor is a Putnok FC a hazai pályán mindaddig veretlen Sényő otthonába utazott. Az őszi mérkőzésen 2:3-as eredményt beállítva törtük meg a sényői sikerszériát, góljainkat Bene Attila, Süttő Attila és Katona Bence szerezték, miközben a putnoki kapuba Kapacina Kevin talált be két alkalommal.

A sényői győzelem utáni pillanatok

A sényői győzelem utáni pillanatok

KIESŐK ÉS VISSZATÉRŐK

A sárga lapokkal folyamatosan meggyűlik egy-egy játékos baja, ezúttal Csicsvári Milán gyűjtött össze ötöt, ebből kifolyólag ő nem léphet pályára vasárnap, ahogy Mahalek Marcell sem, aki a két héttel ezelőtti Tiszaújváros elleni mérkőzésen sérült meg. Szintén hiányzóként kerül be összeállításunkba Takács Tamás, ő a Sajóvölgye Focisuli U19-es bajnoki mérkőzésén sérült meg és az idei szezonban már biztos nem számíthatunk játékára.
Miután Csirszki Martin öt sárgás eltiltása után visszatért, Tiszaújváros elleni bajnokinkon gyorsan szerzett is egy piros lapot, a büntetést Nyírbátor elleni mérkőzésen letudta, így a héten már Koszta Péter rendelkezésére áll.

TABELLA

Múlt heti győzelmünknek köszönhetően újra a tabella ötödik helyéről vághatunk neki az eheti fordulónak. Jelenleg 45 pontunk van, amit 14 győzelem, 3 döntetlen és 9 vereség ad. Mögöttünk 43 ponttal a Nyírbátori FC csapata áll, akiket soros ellenfelünk, a Sényő-Carnifex csapata követ 42 egységgel, így ismét nincs biztonságban pozíciónk.
Az NB3 nyugati csoportjában hétvégén már bajnokot avattak, hiszen az FC Ajka csapata a következő szezonban már biztosan a Merkantil Bank liga mezőnyének tagjaként lép majd pályára. Nos erre itt keleten még várni kell, hiszen a Szolnoki MÁV FC  57 ponttal továbbra is vezeti a tabellát, azonban az őket 53 egységgel követő ESMTK és az 52 pontos Jászberény sem tett le a bajnoki babárokról.
Az utolsó fordulók közeledtével érdemes kicsit a tabella sereghajtóira is rápillantani, igazán veszélyben a 22 pontos SBTC, valamint az eddig 21-21 egységet gyűjtött Cigánd és Sajóbábony érezhetik magukat. De a 10-13 helyig senki sem érezheti eléggé biztonságban magát.

27FORD

Válasz írása