Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

HIVATALOS: VÁLOGATOTT VÉDŐT IGAZOLTUNK A FRADITÓL

Átigazolási hírek

A múlt heti játékoskeret bemutatásnál már említést tettünk róla, hogy még két játékos hivatalos bejelentése várat magára csapatunknál. Nos, tegnap délelőtt vált hivatalossá, hogy Arday Dominik személyében egy belső védővel gyarapodott a játékosállományunk.

A 18 éves labdarúgóval a múlt hét elején sikerült megállapodni Koszta Péter szakmai igazgatónak, aki egy hete már a csapattal is edz. Adminisztrációs okok miatt a DEAC elleni keretben még nem lehetett ott, a 2. fordulós meccsünkön viszont már számíthat rá Kriston István vezetőedző. A fiatal belső védő jó benyomást tett a szakmai stábra a bemutatkozó edzéseken így nem sokat gondolkoztak rajta, hogy leigazolják.

Dominik Gyöngyösön kezdte pályafutását és egészen 12 éves koráig a GYAK-ban futballozott. 2013 nyarán Felcsútra igazolt, ahol két évet töltött el. 2015-ben a Vasas Kubala Akadémia játékosa lett ahol valamennyi lejátszott mérkőzésen (U16 és U17 I. osztály), összesen 52-szer szerepelt kezdőként csapatában. Két évig viselte a Várady Béla miatt számunkra is oly kedves piros-kék mezt, majd klubot váltott és a Ferencvároshoz szerződött. A zöld-fehérek U19 I. osztályú csapatában 48-szor kapott lehetőséget és 2 gólt szerzett. Két év után távozott a zöld sasoktól és nagy örömünkre a Putnok FC-hez igazolt.

A legszebb emlékei vélhetően a korosztályos válogatottságához kötik. 2016-ban és 2017-ben az U17-es és U18-as magyar nemzeti válogatott tagja volt. A 2017. májusában megrendezett U17-es Európa-bajnokság keretébe is meghívót kapott, sőt 16 évesen csereként pályára is lépett a Feröer-szigetek ellen 4-0-ra megnyert találkozón. A törökök ellen elveszített negyeddöntő után a Franciaországgal vívott VB play-off mérkőzésen kezdőként kapott lehetőséget és 80 percet játszott.

f360e8e948e7509f4103284620055731Fotó forrása: blikk.hu

Arday Dominik 2017. tavaszán Olaszországban is felhívta magára a figyelmet, hisz próbajátékra utazhatott Ferrarába. A 2017-ben frissen feljutó SPAL csapatánál egy hetet töltött.

18 évesen szép kis eredménylista látható a neve mellett és reméljük, hogy a felnőtt közegben, a Putnok színeiben ez a lista tovább bővül. Sikeres és sérülésmentes szezont kívánunk neki városunk csapatában, üdvözöljük a Putnok FC-ben!

Arday Dominik

 

jfjf

Válasz írása