Hírek

PUTNOKFC.HU

Hétvégén bajnoki rajt – Szala Ákos vezetőedzőt kérdeztük a felkészülésről

Egy hónapos felkészülési időszak, átlagosan napi két edzés és hat edzőmeccs után, hétvégén, augusztus elsején végre kezdetét veszi az NBIII labdarúgó bajnokság küzdelem sorozata. Az utolsó héten, néhány nappal a szezonnyitó bajnoki előtt Szala Ákos vezetőedzőt kértük meg értékelje a magunk mögött hagyott időszakot.

“Ahhoz képest, hogy 4 hét állt rendelkezésünkre a felkészülésre, szerintem jól sikerült, egy hetünk maradt csiszolni még azt amin csiszolni kell. A játékunk nagyjából kialakult, eredményességben ugyan volt hiányérzet, de a felkészülési találkozóknak nem is feltétlenül  az eredményről kell szólnia, hanem, hogy a 15 új játékos mennyire tud megbirkózni a feladattal.

Az edzőmérkőzések közül az első, Hidasnémeti ellenit el kell felejteni, ők akkor kezdtek el edzeni, így az a meccs nem adott valós képet róluk és rólunk sem. Voltunk felkészülési találkozón Egerben is, ahol szerintem ez időszak alatt a legjobb játékot sikerült bemutatni, kombinatív játékot játszottunk, a csapat minden kérésem betartotta és nyernünk is sikerült. Aztán Cigándon vettünk részt egy négyes tornán, itt a Hajdúszoboszló elég erős NBIII-as gárdáját sikerült megverni 2-1-re, de mivel a torna előtt két nappal volt egy Kazincbarcikai fellépésünk, így négy nap alatt a harmadik meccsünkre a döntőn a Nagykároly ellen már kijött a fáradtság.”

DSC_0760kicsi

A csapat kerete jelentős átalakuláson ment keresztül az egy hónap alatt, szinte minden posztra érkezett új játékos. A bajnoki kezdetre néhány régi ismerős mellett összesen 15 új játékossal vág neki a Putnok FC.

“Minden posztra van alternatíva, ez a keret alkalmas a bajnokságra, legfeljebb egy-két játékos érkezése várható még.”

Augusztus 1-én hazai pályán a Hidasnémeti VSC ellen veszi kezdetét csapatunk számára a bajnokság. Első körös ellenfelünket, ugyan felkészülési mérkőzésen legyőztük, ez azonban egy merőben más találkozó lesz. Hazai kezdés után három idegenbeli találkozó vár Szala Ákos tanítványaira, előbb a MOL Magyar kupa keretein belül utazunk Egerbe, majd bajnokin mérkőzünk a Füzesgyarmat és a Jászberény ellen.

“A Hidasnémeti elleni kezdésen mindkét csapat sötét ló a bajnokságban, ők friss feljutók és mi a 15 új játékosunkkal is egyenlőre keressük azt, hogy mire leszünk képesek. A keretünk rendkívül fiatal, az átlag életkor 22,4 év. Az biztos, hogy vannak karaktereink és szeretnénk magunk után nyomot hagyni a bajnokságban. A sorsolásunk olyan szempontból is nehéz, hogy az első fordulóban mindenki győzelmet vár tőlünk, természetesen mi is magunktól. A második, illetve a harmadik fordulóban pedig két olyan csapathoz utazunk idegenbe, akik mindig a tabella első felében találhatók, sőt inkább a dobogó környékén, majd ezt követően következő hazainkon a feljutásra játszó DEAC érkezik Putnokra, így az első négy meccs nagyon nem egyszerű.”

DSC_0769kicsi

A bajnoki küzdelem sorozat mellett a Putnok FC a MOL Magyar Kupa idei kiírásában is megpróbálja megállni a helyét. Az első körben augusztus hetedikén egyből egy komoly ellenféllel, a szintén az NBIII Keleti csoportban szereplő Egerrel találkozunk idegenben.

“Nekünk a bajnoki szereplés az első, aztán meglátjuk a kupában mi fér bele, ha lehetséges nem lenne rossz dolog egy patinás klubot elhozni ide a Várady Béla Sportközpontba, de elsősorban a bajnoki szereplésre koncentrálunk.”

A húsz csapatos bajnokság idén is kemény küzdelmeket ígér, sok hasonló képességű csapat szerepel a Keleti csoportban, így minden megszerzett három pontnak nagyon fontos jelentősége lesz. Szala Ákos vezetőedző viszont úgy gondolja, hogy a keret képes lehet arra, hogy a tabella első felében végezzen.

 

NBIII Keleti csoport – 1. forduló

Putnok FC – Hidasnémeti VSC – 2021.08.01. (vasárnap) 17:30

Putnok, Várady Béla Sportközpont

Leave a Reply