Hírek

PUTNOKFC.HU

Hétközivel folytatjuk Füzesgyarmaton

Nem kell sokat várni a Putnok FC csapatának következő bajnoki mérkőzésére a hétvégi kupatalálkozó után, hiszen szerdai játéknappal folytatódik az NBIII labdarúgó bajnokság küzdelemsorozata. Együttesünk a bajnokság második fordulójában Füzesgyarmatra látogat.

A Füzesgyarmat évről évre egyre jobb és meghatározóbb csapata a harmadosztály keleti csoportjának, így nem vár könnyű találkozó Szala Ákos játékosaira. Ami a mögöttünk hagyott két mérkőzésüket illeti, hétközi ellenfelünk az évadnyitón idegenben játszott 2-2-es döntetlent a Békéscsaba ellen, majd a hétvégén a MOL Magyar kupa első körében a Szeged vendégeként búcsúra kényszerültek az idei évad kupaküzdelmeitől, miután 3-2-re kikaptak. A jó játékerőt képviselő csapat otthonában ezután biztosra vehető, hogy kő keményen meg kell küzdenünk a pontért/pontokért.

A találkozó előtt vezetőedzőnk a következőképp vélekedett:

2 sikereres tétmérkőzéssel kezdtük a szezont. Ezek közül igazán felhőtlen örömet a mostani, Egerben, sikeresen megvívott kupamérkőzés nyújtott számunkra. Jó volt látni, ahogy a közösségünk ünnepelt a győzelem után. Teljesen új csapatról beszélünk. Tavalyról mindösszesen 5 játékos tagja együttesünknek. Ezért is fontos a jó szezonkezdet, mert a közösen, sikeresen megvívott csatáktól nincs jobb közösségépítő erő. Az elmúlt szezont látva tudjuk, hogy minden egyes megszerzett pontnak nagy jelentősége van. Bízom benne, hogy kellő alázattal és fegyelmezettséggel ponttal, pontokkal tudjuk megörvendeztetni szimpatizánsainkat.

Szala Ákos kitért arra is, hogy bár kemény megpróbáltatás az egy hét alatt megvívott három mérkőzés, ő mégis kellően felkészültnek látja a csapatot a feladatra.

Három olyan ellenféllel szemben játszunk a következőkben, akik meggyőződésem, hogy az első 6-ban fognak végezni. A heti edzésmunkát természetesen befolyásolja az erőltetett menet, de ez ilyenkor természetes. Nem egyszerű hét elé nézünk, ugyanakkor kivannak a játékosaim éhezve a mérkőzésekre. De ne szaladjunk ennyire előre, egyenlőre a Füzesgyarmat mérkőzés a legfontosabb.

Csapatunk középpályása G. Bíró Gergő elmondása szerint lökést adhat a csapatnak az egri siker.

Jól éreztem magam a pályán. 10 percet leszámítva szerintem tudtunk is dominálni a találkozón. Egyértelmű volt,hogy nem lesz egyszerű dolgunk, de szerintem teljesen megérdemelten jutottunk tovább a kupában.

– Füzesgyarmat ellen nehéz meccsre számítok egy jó ellenféllel szemben. Szeretném ha hasonlóan fegyelmezettek lennénk ,mint az Eger ellen. Három nehéz mérkőzés jön most, remélhetőleg már egyből hétvégén sikerül győzelemmel kezdeni.

Az idegenbeli bajnoki játékvezetője Kakuk Szabolcs, asszisztensei Kovács Zoltán és Takács István lesznek.

Füzesgyarmat – Putnok FC: 2021.08.11. (szerda) 17:30

Lázár Gyula Városi Sporttelep, Füzesgyarmat

Leave a Reply