Hírek

PUTNOKFC.HU

Hazai bajnoki az ősz közepén – a Tiszafüred érkezik

Október 17-én már 12. játéknapjához érkezik az NBIII labdarúgó bajnokság küzdelemsorozata. A Putnok FC ezen a hétvégén, hazai pályán a Tiszafüredi VSE együttesét látja vendégül a Várady Béla Sportközpontban.

A középmezőnyben, egészen pontosan a 11. helyen tanyázó Tisza partiak mindössze egy ponttal szereztek többet nálunk az eltelt fordulók alatt, így esetleges győzelmünkkel őket biztosan magunk mögé utasítanánk.

Ha kicsit a mutatókat nézzük a Tiszafüred alakulata 11 mérkőzésen háromszor hagyhatta el győztesen a pályát, négy döntetlen és négy vereség mellett, utóbbi öt találkozójukon azonban nem találtak legyőzőre. Ami ugyan csak elmondható az utóbbi néhány mérkőzésükről, hogy szép számmal akadtak gólok a találkozókon. Gól gazdag döntetlenek (2-2, 4-4, 2-2) és sok lőtt gólos sikerek, mint a 3-0 vagy éppen a legutóbbi körben 5-1 a Hidasnémeti ellen.

Legutóbb mi is 3 ponttal távozhattunk a játéktérről, mint ismeretes a jó erőkből álló Békéscsaba II otthonában sikerült nyerni a csapatnak, így bizakodóak lehetünk, hogy a siker kellő lendületet ad a játékosoknak és itthon is sikerül pontjaink számát hárommal növelni. A viharsarki “kirándulás” során viszont sajnos Sághy Félix a kiállítás sorsára jutott, így az ő játékára ezen a mérkőzésen az MLSZ határozata alapján nem számíthatunk.  Az igen csak szoros középmezőnyben egy siker akár első tízbe is repíthetné a csapatot, de egyvalami biztos, ahogy korábban említettük, aktuális ellenfelünket mindenképp előznénk, ha sikerülne hazai győzelmet aratni. Vezetőedzőnk Szala Ákos szerint a kemény munka és a fegyelmezettség lehet a hétvégi siker kulcsa.

Dolgozni kell a pályán kőkeményen és fegyelmezetten. Az elmúlt két mérkőzésünkön hatványozottabban láttam a játékosokon a szenvedélyt, a bajtársiasságot. Ez mellé ha jó, eredményes futballt is tudunk letenni az asztalra akkor megint sikeresek leszünk. A Tiszafüred egy jó játékerőt képviselő csapat. Némileg mást kell majd játszunk, mint az elmúlt mérkőzésen.

Csapatunk utóbbi mérkőzésein bomba formában védő kapusunk, Pápai Krisztián bizakodva, de kellő óvatossággal várja a hétvégi bajnokit. Bízik az elvégzett munkában és a csapat egységességében.

Úgy érzem, hogy mindenféleképpen jót tesz egy csapat önbizalmának ha egy kimondottan jó ellenfél ellen győztesen tudod elhagyni a pályát, viszont ez még nem azt jelenti, hogy túlzott önbizalommal kellene belemenni a következő mérkőzésekbe. Ezután is mindent meg kell tennünk a pontokért, hiszen nem osztogatják ingyen azokat, viszont bízok a csapatban és hiszem, hogy a céljainkat elérjük. Nem számítok különb mérkőzésre mint a Békéscsaba vagy a Kazincbarcika ellen, mert már egy ideje veretlen a Tiszafüred csapata, viszont remélem, hogy hazai pályán mi leszünk ennek a mérkőzésnek a győztesei!

Újabb nehéz mérkőzésre számíthatunk tehát, egy olyan találkozóra ahol a csapatok azért küzdenek, hogy az egyre sűrűsödő középmezőnyben sikerüljön minél több ponthoz jutni és a tabellán feljebb lépkedni.

Az összecsapás játékvezetője Sándor Csaba, segítői Benkő Róbert és Kurinka Béla lesznek.

Putnok FC – Tiszafüredi VSE: 2021.10.17. – 13:00

Várady Béla Sportközpont, Putnok

Leave a Reply