Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

HATGÓLOS MECCSEN SZENVEDTÜNK VERESÉGET A SÉNYŐTŐL

Nagyon jó első negyedórát produkáltak a Putnok FC játékosai, de az első gólt lényegében az első komolyabb támadásukból a szabolcsiak szerezték. Két percen belül sikerült egyenlítenünk Mahalek Marcell jóvoltából és joggal bizakodhattunk abban, hogy akár fordíthatunk is. Sajnos egy szerencsétlen öngólnak köszönhetően újra a hazaiak szereztek vezetést, így a félidőre ők vonulhattak előnnyel. A második játékrészben fél órát kellett várni az újabb gólra, Kapacina Valer büntetőből volt eredményes és 3-1-re módosította a mérkőzés állását. Öt perc múlva egy szögletből rúgott banális góllal már három volt közte. A rendes játékidő vége előtt nem sokkal Tóth Szabolcs találatával alakult ki a 4-2-es végeredmény.

4-2V

DSC_0080A putnoki kezdő tizenegy

ÖSSZEÁLLÍTÁSOK

A múlt heti kezdőhöz képest két változást eszközölt a Putnok edzője. Galambosi Máté sérülése miatt nemcsak a kezdőből, de a keretből is kimaradt, így az eltiltását letudó Illés Richárd kapott lehetőséget a középpályán. A védelembe visszatért a vádlisérüléssel bajlódó Mahalek Marcell, Arday Dominik pedig a kispadra szorult.

Sényő-Putnok-kezdő-jó 4-2

1. félidő

A játékrész első negyedórájában nagyon jól néztünk ki. Lényegesen többet birtokoltuk a labdát és erőltettük a támadásvezetéseket. A hazaiak kicsit beszorultak a térfelükre, láthatóan zavarban voltak, mi pedig jól járattuk a labdát, jól mozogtunk be üres területekbe és helyzeteket tudtunk kidolgozni. Mégsem mi lőttük az első gólt.
A 15. percben az első sényői akció gólt eredményezett. A bal szélen vezetett kontratámadás végén pontosan adtak középre, Lizák Bence pedig távolról kilőtte a jobb alsó sarkot. (1-0)
Szerencsére hamar jött a putnoki válasz, két perccel később ugyanis Csirszki Martin szedett össze egy labdát, majd a kapu előterébe tekerte, Katona Bence fejjel beleért, a hosszú oldalon pedig érkezett Mahalek Marcell és közelről a sényői kapuba pöccintette a labdát. (1-1)

DSC_0098Sokat robotoltak mindkét csapat játékosai a mai napon

A gyors gólváltás után kiegyenlítettebbé vált a játék ami inkább a mezőnyben folyt. A kapuk igazán komoly veszélynek nem voltak kitéve épp ezért volt meglepő, hogy egy szögletből újfent vezetést szerzett a Sényő. Egy jobb oldali sarokrúgás után Fazekas Mátéról a bal alsóba vágódott a labda védhetetlenül…. (2-1)

Nyilván nem esett jól az újabb bekapott gól, de mentünk tovább az egyenlítésért. A 31. percben Fazekas Máté jobb térde megsérült egy ütközésnél és nem is tudta tovább vállalni a játékot. Sándor Bálintot küldte be Kriston István a helyére, akinek ezúttal nem védő hanem középpályás feladat jutott. Reméljük Máté sérülése nem komoly és hamar visszatérhet a pályára.

A félidőben még volt egy távoli hazai löket, amit Pomozi Zoltán szépen védett, de más érdemleges nem igazán történt, jöhetett a szünet.

DSC_0104A pálya egy részén már “tél” volt

2. félidő

A fordulás után is folytatódott a nagy küzdelem, mert hogy küzdöttünk keményen az egyenlítő gólért. Sok test test elleni harc, nagy iram, de ugyanakkor sportszerűség jellemezte a mérkőzést. A színvonalra továbbra sem lehetett panasz, csak az a fránya gól nem akart összejönni.

A félidő derekán cserékkel frissítették csapataikat az edzők. Boros Dávid és Kapacina Kevin a hazaiaknál, Arday Dominik pedig nálunk.

A 75. percben egy hazai kontratámadás végén Kapacina Kevinnel szemben szabálytalankodott Nyitrai Dávid és mivel ez a tizenhatosunkon belül történt, a játékvezető büntetőt ítélt. A csereként beálló Kapacina Valer állt a labda mögé és védhetetlenül kilőtte a bal sarkot. (3-1)

DSC_0134Nyitrai Dávid fut versenyt a labdáért

Öt perccel később meglőtte a negyediket is a szabolcsi alakulat. Büntető után szögletből is betalált Kapacina Valer, aki annyira megtekerte a labdát, hogy Pomozi Zoltán már csak beljebb tudta segíteni a labdát. (4-1)

Nem sokkal a vége előtt sényői részről Varga József, nálunk pedig Tucsa Róbert szállt játékba. Három perccel a rendes játékidő vége előtt szabadrúgáshoz jutottunk. Katona Bence lövése a bal felsőbe jutott volna, de Gazsi Tamás bele tudott kapni, a felső lécről levágódó labdára Tóth Szabolcs csapott le és belőtte a szépítő gólunkat. (4-2)

Az utolsó percekben még egy-egy pontrúgás kínálhatott volna gólszerzési lehetőséget, de azok lehetőség szintjén maradtak, az eredmény már nem változott, 4-2-ra nyert a Sényő.

DSC_0117Rengeteg pontrúgás tarkította a mérkőzést

ÖSSZEGZÉS

Szerettük volna egy szép eredménnyel zárni az őszi szezont, de sajnos a mai teljesítményünk ehhez kevésnek bizonyult. A támadásvezetéseinkkel, a helyzetek kidolgozásával nem volt gond, de sokszor voltunk pontatlanok különösen az utolsó passzoknál. Nagyobb potenciál volt a kontratámadásainkban is, de a kialakított lehetőségeket képtelenek voltunk gólra váltani.
A Sényő egy fokkal összeszedettebbnek tűnt nálunk, bizonyos szituációkban higgadtabb is voltak és nem utolsósorban jól használták ki a helyzeteiket. A négy bekapott gól soknak tűnik, de nem érdemtelenül szereztek annyit a szabolcsiak.
Az ősz zárásaként tehát kikaptunk, a bajnokság 17. fordulóját, a második tavaszi fordulót is elbuktuk… A téli szünetben lehet gondolkodni és reménykedni a 2020-as jobb folytatásban….

HAJRÁ PUTNOK!!!

DSC_0129Sándor Bálint bal szélső középpályást játszott

 EREDMÉNYEK
A listavezető Füzesgyarmat sokáig vezetett Cegléden, de aztán megosztoztak a pontokon. A DEAC viszont egy hetest vágott a Tállyának. A szünetben még vezetett az Eger Pesterzsébeten, aztán 3-1-re kikapott, a Jászberény pedig otthon hullajtott el két pontot a Gyöngyössel szemben.
Íme itt a forduló összes eredménye:
17. forduló eredmények

TABELLA

A mai vereségünk után biztossá vált, hogy a 9. helyen zárjuk a 2019-es évet. Ez akkor is így lett volna, ha nyerünk. A Füzesgyarmat telel az élen, de előnye két pontra olvadt a DEAC-al szemben. A 3. helyen a Cegléd zárt. A forduló vesztese egyértelműen a Jászberény, akik a 6. helyre csúsztak, miután az ESMTK és a Sényő is beelőzte őket.
A tabella utolsó öt helyezettjéből négyen kikaptak, így újabb pontokkal szakadtak le a mezőny nagy részétől. A kiesőhelyeken a Hatvan és a DVTK II. áll, az Ózdot a héten kizárták.

Tabella 17


TÁMOGATÓK

Nagy köszönettel tartozunk a Putnok FC-nek támogatást nyújtó helyi vállalkozóknak!
  • Barkácsbolt Putnok – Nagy Zoltán
  • Krisz-Kraksz Papírbolt – Guba Krisztián
  • Hami-Shop – Dobák Balázs
  • Havanna Étterem – Juhász István
  • Molnár Gyula – Zöldség-Gyümölcs
  • Norbi Sarki Húsboltja – Demény Norbert
  • Kuci Élelmiszer – Galyas Edit “Husi”
  • Ezerszáz Kft. Goods Market Putnok
  • Pizza-Bár – Sáfrányné Héthy Erzsébet
  • Vekni Kft. Putnok
  • Élel-Mister Vegyesbolt
  • Gesztenyés Söröző – Madarászné Fóris Erika
  • Tami Shop – Mervenszki Tamara

 

szlogen

Válasz írása