Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

HAT ÉV UTÁN NYERNÉNK ÚJRA HATVANBAN

A 13. fordulóhoz érkezik az idei NBIII-as labdarúgó bajnokság, ismét 8 mérkőzést rendeznek a Keleti csoportban, 16 csapat küzd meg a pontokért ahogy az mindig lenni szokott. A találkozók egységesen vasárnap 13:30-tól kezdődnek.

A Putnok FC zsinórban két győzelemmel a zsebében vág neki a hétvégi megmérettetésnek, a Hatvan elleni idegenbeli viadalnak. A formánk jó, az eredmények biztatóak, a játékunk folyamatosan javul, az önbizalmunk szép lassan helyreáll, ezekre lehet alapozni a vendéglátónk elleni mérkőzésen, de fontos hogy helyén kezeljünk mindent.

H-P

FC HATVAN

A Hatvan együttese két év kihagyás után tért vissza a harmadosztályba miután a Heves megyei I. osztály előző idényét rendkívül meggyőző fölénnyel, veretlenül megnyerték. A 2018/19-es bajnokságban mindössze háromszor veszítettek pontot, 27 győzelem mellett 3 döntetlent értek el. Nem véletlen, hogy a fortuna is melléjük állt, ilyen eredménysor láttán igazán kiérdemelték, hogy osztályozó nélkül jussanak fel az NBIII-ba.
A jelenlegi bajnokságban kicsit hullámzó teljesítményt nyújtanak, bárkit bárhol képesek megverni, de ennek az ellenkezője is igaz rájuk. Épp ezért nem mehet ellenük senki biztosra, mert akkor könnyen megégetheti magát. A szezon elején elsősorban hazai környezetben mutatkoztak erősnek, de aztán szép lassan idegenben is magukra találtak, igaz ezzel párhuzamosan a hazai dominanciájuk alább hagyott és a Népkerti sporttelepen is elveszítettek jó pár pontot.
A legutóbbi három mérkőzésük 1 győzelem, 1 döntetlen, 1 vereség. A Tiszaújváros bravúros idegenbeli legyőzése után odahaza kikaptak a DVSC II.-től majd közel álltak ahhoz hogy egy újabb topcsapatot, a Jászberényt is két vállra fektessék. Végül egy hatvani gól, Karácsony Dávid öngólja kellett ahhoz hogy egy pontot megmentsen a hazai pályán játszó jászsági alakulat.
Mint látható az újonc csapat legyőzése kemény feladat lesz számunkra főleg saját pályájukon, de nem lehet más célunk ellenük mint a három pont megszerzése.

IMG_0907-2-1920x800A hatvani keret /Fotó: fchatvan.hu/
PUTNOK FC

A DVSC II. legyőzése után természetesen happy a hangulat a putnoki öltözőben, de az újabb siker szerencsére nem tett jóllakottá senkit, sőt talán még éhesebb lett a gárda. Egy újabb győzelemre fáj a foga a fiúknak, amit vasárnap akár ki is harcolhatnak maguknak.

A Debrecen elleni mérkőzésen a legfőbb erényünk az volt, hogy végig magas szinten tudtunk koncentrálni (a bekapott gól szituáció nyilván ez alól kivétel), pedig a meccs jó részében nyomás alatt játszottunk. Jól álltuk a sarat, a védekezésünk stabil volt és kiemelendő hogy a tucatnyi DVSC szöglet egyikéből sem tudták bevenni a kapunkat. Ha ezt a védekezési szintet hozni tudjuk Hatvanban és elől a támadószekcióban jól gazdálkodunk a helyzeteinkkel akkor nagy bajunk már nem lehet. 

Ami a keretet illeti Zimányi Ádámra még eltiltása miatt nem számíthat Kriston István (legközelebb Ózd ellen játszhat), viszont sérültünk nincs, ami mindenképpen jó hír. Hogy kik lesznek ott a vasárnapi kezdő tizenegyben azt csak a bajnoki előtt tudhatjuk meg, de nyilván a lehető legerősebb kezdővel futunk neki a hatvani derbivel.

DSC_0325

HAT ÉVE NEM NYERTÜNK HATVANBAN

2017. május 20-án játszottunk utoljára a Hatvannal bajnoki mérkőzésen méghozzá a Várady Béla Sportközpontban. Az 1-1-es döntetlennel záruló találkozón Barthel Gábor góljára Kovács Bence válaszolt és már a félidőben kialakult a végeredmény is.
Az utolsó hatvani összecsapásra viszont nem szívesen emlékszünk hisz 2016. november 12-én 1-0-ra kikaptunk a Népkertben…

Elég messzire kell visszamenni az időben amikor utoljára nyerni tudtunk Hatvanban. Egészen pontosan 2013. november 9-én sikerült ott győzelmet elérni akkor is egy szoros meccsen 2-1 arányban. Akkor Mundi Zoltán szerezte meg a vezetést a hatvaniaknak, de Kovács Roland révén egyenlíteni tudtunk, majd Vadim Ukrainets góljával meg is fordítottuk az eredményt.

Egy hasonló 2-1-el nyilván most is elégedettek lennék főleg úgy, hogy utóbbi két meccsünket is ilyen arányban nyertük meg. Miért ne lehetne meg a harmadik is…


ÖSSZEVETÉS

Az elmúlt hétvégén a Putnok FC nyerte el a legnagyobb előrelépő címet a Keleti csoportban, hisz 4 pozíciót is javított tabellán elfoglalt helyezésén. A 13. helyről a 9. helyre ugorva többek között a Hatvant is megelőztük, de a pozíciónkat megtartani csak akkor tudjuk ha pontokat, pontot szerzünk ellenük.
A Hatvan örökölte meg egyébként a mi egy héttel ezelőtti és annyira nem kedvelt 13. helyünket.

Ami a statisztikai mutatókat illeti hétvégi ellenfelünk két góllal lőtt többet mint mi, de 8-al (!) több gólt szedett be nálunk. A bekapott gólok tekintetében hármas holtversenyben a 13. helyen állnak a tizenhat csapat összevetésében.
Nálunk még mindig inkább a szerzett góloknál van gond, a 12 meccs alatt rúgott 15 gól nem túl acélos, viszont a 16 kapott góllal a legjobbak között vagyunk továbbra is.

Tabella 12

VASÁRNAPI MENÜ

Vasárnap délután a Hatvan-Putnok derbin kívül számos izgalmas összecsapásra van kilátás. Igazi rangadós forduló ez a 13., hisz a TOP7-ből hatan egymás ellen játszanak. A hétvégén rendezik a Cegléd – Jászberény, a Füzesgyarmat – Sényő és az ESMTK – Tiszaújváros bajnoki mérkőzéseket.

13. forduló 

Természetesen számunkra a legfontosabb a Putnok FC hatvani vendégjátéka lesz. Reméljük, hogy egy jó eredményt tudunk elérni a Heves megyeiek otthonában a szurkolóink nagy-nagy örömére!

HAJRÁ PUTNOK!!!

 

Válasz írása