Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

HÁROM PONTRÚGÁS LETT A VESZTÜNK: A TISZAFÜRED JUTOTT TOVÁBB

3-2

Közönségszórakoztató, a támadásokat előtérbe helyező mérkőzést játszottunk a Tiszafüred együttesével. Ma nem a bajnoki pontokért kellett megizzadni a fiúknak, nem volt rajtunk olyan nagy nyomás, hanem kicsit felszabadultabban, lazábban játszhattunk. A MOL Magyar Kupa főtábláján a legjobb 64 közé kerüléséért léptünk ma pályára, amely sajnos nem sikerült. A sárga mezes hazaiak három góljára csak kettővel tudtunk válaszolni, így ők várhatják a szombati sorsolást. Szomorkodásra azonban nincs okunk, időnk meg főleg nincs, miután szombaton már a bajnokságban kell helyt állnunk.


ÖSSZEÁLLÍTÁSOK

Rekord létszámú kerettel érkeztünk Tiszafüredre élve az új szabályok adta lehetőséggel, melynek értelmében akár 12 játékos is helyet foglalhat a cserepadon. Összesen 21 játékost neveztünk a meccsre, köztük öt Sajóvölgye Focisuli labdarúgót. Két játékos életében nagy nap volt ez a mai, hisz Asztalos Gábor és Stefán Bendegúz pályafutása során először volt kezdő egy NBIII-as csapatban.
DSC_0611A két putnoki gólvágó (Stefán Bendegúz és Ádám Ferenc) a bevonáskor

Íme a Fehér Balázs által harcba küldött kezdő 11:

DSC_0615Zimányi Ádám, Asztalos Gábor, Madarász János, Mertse Ábel, Ádám Ferenc, Stefán Bendegúz, Budaházi Levente, Horváth Csanád, Kréti Gergő, Keményffy Máté,
Pataki Roland

Kezdő-Tiszafüred-Putnok 3-2

 

1. félidő

Sokáig nem dédelgették sem egymást, sem a labdát a csapatok, hanem konkrétan egymásnak estek. Már ekkor látszott, hogy nem a védekezés, hanem a támadások szervezése lesz a meccs főszereplője. Jól nézett ki mindkét csapat, lendületes, kreatív játékot láthattunk és érezhető volt itt hamar gól fog esni. A 10. percben aztán meg is született az első találat, de nem abba a kapuba, ahová mi vártuk. Egy veszélyes szabadrúgásból megküldött Kalmár Ferenc lövés a védősoron megpattanva védhetetlenül került a hálónkba. (1-0)

Szerencsére sok időnek nem kellett eltelni a Putnok egyenlítő góljáig. A 17. percben egy szépen végigvitt támadás végén Keményffy Máté passzából került ziccerbe Stefán Bendegúz, aki nagyon higgadtan lőtte a kapuba a labdát. Méltán volt nagy öröm a kispadon és Bendi megoldását is dicséret illeti. (1-1)

DSC_0658Stefán Bendegúz berobbant a Putnokba, harmadik meccsén meglőtte első gólját

A következő periódus a miénk volt, bár nem mondhatjuk, hogy veszélyesek lettünk volna a tiszafürediek kapujára. A félidő utolsó negyedórájában feltámadtak a hazaiak és bizony Asztalos Gábor bravúrjai kellettek, hogy ne szerezzen vezetést ismét a Tiszafüred. Ádám Ferenc lábában is benne maradt a gól, aki a 40. percben egy szép akció végén a jobb felső mellé tekerte a labdát.

DSC_0686
Asztalos Gábor maradandót alkotott, bravúros védésekkel segítette csapatát

2. félidő

A félidőben nem volt csere egyik oldalon sem, térfelet viszont cseréltek a csapatok ahogy azt a szabály kimondja. Ugyanazzal a mentalitással folyt tovább a játék ahogy az elsőben abba maradt, a változás csupán annyi volt, hogy ezúttal mi lőttük meg a vezetést jelentő gólt. A hazai kapus egy kicsit röviden passzolta a labdát védőjének, Ádám Feri lecsapott rá és a kapust kicselezve az üres kapuba gurított. Lesipuskás, szemfüles labdaszerzés, könnyed befejezés. (1-2)

DSC_0697A szokásos Ádám Feri gólöröm
DSC_0699Itt még továbbjutásra álltunk

Egy percig sem örülhettünk azonban a vezetésünknek, a tiszafürediek szögletből, egy tiszta fejes góllal hozták döntetlenre az eredményt. Szabó Tamás volt az ünnepelt gólszerző. (2-2)

Az 58. percben kettőt is cserélt Fehér Balázs. Szilágyi Szebasztiánt és Magyar Mátét küldte pályára, Pataki Roland és Keményffy Máté helyére. A nyílt sisakos támadójáték folytatódott, sőt a pálya fél órával a vége előtt ketté szakadt, a középpálya átjáróháznak bizonyult, így nagy nyomás helyeződött mindkét védelemre. A 63. percben egy szabadrúgás után szögletre mentettünk, amiből pedig újra megszerezte a vezetést a jászsági alakulat. Nagyon jól tekeredett a rövid irányába a labda, Csiki Norbert jól érkezett és ellent mondást nem tűrően, erős fejessel vette be a kapunkat. (3-2)

A hazaiaknál Vincze Patrik szállt játékba Haász Tamás helyén, cseréltek a házigazdák is. A 68. percben nagy egyenlítési lehetőség maradt ki. Ádám Ferenc vitte a labdát a védőfalra egy gyors kontratámadás során, majd jól tartotta meg, hogy aztán ziccerpasszt adjon a bal szélen felfutó Stefán Bendegúznak. A fiatal Sajóvölgyés tiszta helyzetben a kapu fölé durrantott, így maradt a 3-2-es tiszafüredi vezetés. A mi kapunk előtt is volt helyzet bőven, a 72. percben alig ment mellé egy távoli lapos lövés, majd Asztalos Gábor remek védése kellett az eredmény megtartásához.

DSC_0643Mertse Ábel végigjátszotta a kupameccset

Ezt követően olyan mozgás volt az oldalvonalnál mint a piacon. A sárga mezesek Kapitár Miklóst, majd Szanku Kristófot cserélték be, nálunk pedig Fehér Balázs két Sajóvölgyést küldte harcba az utolsó negyedórára. Lakatos Krisztián mellett Horváth Sándor Patrik kapott játéklehetőséget a putnoki edzőtől, a két gólszerző, Stefán Bendegúz és Ádám Ferenc pedig levonult a játéktérről.

DSC_0740Lakatos Krisztián jó megmozdulásai miatt “szigorú őrizetet” kapott

Az utolsó tíz perc is tartogatott még izgalmakat. Háda Zoltán egy jó elfutást követően kapusunkat becsapta, de a kaput nem találta el, majd nem sokkal később egy teljesen kijátszott akció végén került hatalmas gólhelyzetbe a hazaiak támadója, aki Asztalos Gabival szemben lőhetett kapura, ám a kiválóan védő hálóőr lábbal nagyot védett. A hosszabbításban még bennünk volt az egyenlítő gól, de Budaházi Levente lövése elkerülte a rövid sarkot.

Az eredmény már nem változott, Tiszafüred-Putnok 3-2.


ÖSSZEGZÉS

A legjobb 128 között búcsúzott csapatunk a MOL Magyar Kupától, így nem játszhatunk a Ferencvárossal a sorozat további küzdelmeiben. De csak az idén! Jövőre visszatérünk és újra próbálkozhatunk!

A mai nap eredménye pedig az, hogy egy jó meccset játszhattunk a szimpatikus tiszafürediekkel és kicsit kizökkenhettünk az erőltetett bajnoki menetelésből. A legfontosabb mégis az, hogy olyan játékosok kaptak lehetőséget a bizonyításra akik szép lassan itt kopogtatnak az NBIII kapuján. A Sajóvölgyés fiúk közül hárman pályára léptek, Stefán Bendegúz kiváló teljesítménnyel rukkolt elő és Ő szerezte csapatunk első gólját. Lakatos Krisztián és Horváth Sándor csereként mutatta meg, hogy van bennük tudás, akaraterő, hidegvér és merészség is. Nem ijedtek meg a feladattól és szép megoldásokkal segítették csapatunkat. Szabó Dominik és Viktor Ákos a meccs alakulása miatt ma ugyan nem jutott szóhoz, de a keret tagjai voltak és kis betekintést nyerhettek az NBIII világába.

DSC_0594Jól sikerült a Sajóvölgyés fiúk bemutatkozása (Horváth Sándor, Viktor Ákos, Szabó Dominik, Lakatos Krisztián)

HAJRÁ PUTNOK!!!


NEM HIBÁZOTT A DIÓSGYŐR ÉS AZ ÚJPEST SEM
 EREDMÉNYEK
A Tiszafüred – Putnok kupamérkőzés mellett másik öt találkozót játszottak a mai napon:
Balassagyarmati SE (NB III)–DVTK 0–2 (Grozav 6., Hegedűs J. 71.)
Iváncsa KSE (NB III, Közép-csoport)–Újpest FC (NB I) 0–4
(Perosevic 29., Beridze 50., 53., Szakály P. 67.)

Lőrinci VSC (Heves I.)–Nyíregyháza Spartacus (NB II) 0–7 (Ötvös 28., 45. – az elsőt 11-esből, Kártik 66., 69., Hornyák 68., 90+2., Kovács N. 86.)
VLS Veszprém (NB III, Nyugati csoport)–Szeged-Csanád Grosics Akadémia (NB II) 0–5
(Takács T. 7., Sárossy 43. – öngól, Dobos 47., Grumics 66., 86.)

Szeghalmi FC (Békés I.)–Szolnoki MÁV FC (NB II) 0–10 (Kurdics 14., 67., Rokszin 26., 45., 62., Tóth B. 56., Horgosi 69., Rimóczi 76., Wéber 81. – öngól, Berdó 89.)

TÁMOGATÓK

Nagy köszönettel tartozunk a Putnok FC-nek támogatást nyújtó helyi vállalkozóknak!
  • Barkácsbolt Putnok – Nagy Zoltán
  • Krisz-Kraksz Papírbolt – Guba Krisztián
  • Hami-Shop – Dobák Balázs
  • Havanna Étterem – Juhász István
  • Molnár Gyula – Zöldség-Gyümölcs
  • Norbi Sarki Húsboltja – Demény Norbert
  • Kuci Élelmiszer – Galyas Edit “Husi”
  • Ezerszáz Kft. Goods Market Putnok
  • Pizza-Bár – Sáfrányné Héthy Erzsébet
  • Vekni Kft. Putnok
  • Élel-Mister Vegyesbolt
  • Gesztenyés Söröző – Madarászné Fóris Erika
  • Tami Shop – Mervenszki Tamara

 

szlogen

Válasz írása