Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

GYŐZÖTT ÉS BAJNOKI BRONZÉRMES LETT A PUTNOK FC CSAPATA!!!!

A Balassagyarmat mindent egy lapra feltéve játszotta végig a találkozót, lényegesen több helyzetet dolgoztak ki nálunk, ám a fociban a gólok száma dönt, amiből mi eggyel többet szereztünk, így megnyertük a meccset és a 3. helyen zártuk a 2017/18-as bajnokságban!!!

1-2

Balassagyarmat-Putnok


KÖRÜLMÉNYEK

Helyszín: KÖVI PÁL SPORTKÖZPONT, BALASSAGYARMAT

Nézőszám: 400 fő

Időjárás: Napos, borús, 28 fok

IMG_8147
Ezt a meccset a balassagyarmati tűzoltók sem hagyhatták ki

AZ ÖLTÖZŐBŐL JELENTJÜK

SÉRÜLTEK-ELTILTÁSOK
Ahogy azt a tegnapi esélylesőben is közzétettük sem eltiltás, sem sérülés nem hátráltatta a csapatot a szezonbeli utolsó bajnokin, mindenki a szakmai stáb rendelkezésére állt. A keretből Czető Márk és Fehér Balázs maradt ki.

A KEZDŐ TIZENEGY
A két héttel ezelőtti, Tiszafüred elleni mérkőzés kezdőjéhez hasonlíthatjuk a mai összeállítást, amelyben a következő változtatásokat tapasztalhattuk. Visszakerült a kapuba Egyed Balázs, a támadó szekcióba pedig Kemény Tamás. A védelemben is történtek változások. Újfent három belső védővel játszottunk, de Gál Szabolcs helyett Zimányi Adrián került a védősorba. Czető Márk nem játszott a mai napon, Tóth Szabolcs viszont ott találta magát a kezdőben.

Kezdő 30-1

Football-Field-Vector

IMG_8110
Poprádi Gréta végezhette el a kezdőrúgást

A MÉRKŐZÉS

I. FÉLIDŐ

Ahogy az várható volt a három pont megszerzéséért és ezzel a bennmaradás esélyéért harcoló Balassagyarmat az elejétől kezdve próbált dominálni, nyomást gyakorolni ránk, de nem fejt vesztve, hanem tudatosan építgette támadásait. Próbálták kihasználni a széleken tátongó üres területeket és igyekeztek lekontrázni minket. Érdekes módon nagyon sok technikai hiba jellemezte a játékot főleg az első félidőben mindkét oldalon. Időnként nagyon amatőr hibák estek, ami a hazaiak részéről még érthető is volt, hisz nekik volt életbevágó a győzelem.

A három belső védőnk mögé többször is megkísérelték beívelni a labdákat, amiknél nagyon észnél kellett lennünk, mégis volt hogy lefordultak rólunk és a 8. percben csak Egyed Balázs szenzációs védésének volt köszönhető, hogy nem kaptunk gólt Szita Bence ziccerénél. A hazaiak másik támadója, Bódis Martin is aktív volt, neki is volt helyzete, sőt távolról is célba vette a kapunkat. Szerencsére ezekből a szituációkból nem lett gól. A mi részünkről Kemény Tamás lőhetett volna kapura Tóth Szabolcs remek labdájából, de az utolsó pillanatban szerelték, majd Zimányi Adrián 25 méteres szabadrúgásánál kellett védenie Szűcs Lajosnak.

IMG_8143
Meseszép környezetben játszhattunk Balassagyarmaton

A 24. percben már ő is tehetetlen volt, egy putnoki szöglet után a visszafejelt labdára az érkező Csirszki Martin csapott le és a sok betömörülő ember sűrűjében kilőtte a bal alsó sarkot!!! Nagy volt az öröm nálunk, közelebb kerültünk a bronzhoz! Csalódás a gyarmatiaknál, ez így biztos kiesést jelentene számukra.

Gyakorlatilag egy perccel később jöhetett volna a hazai egalizálás, teljesen érthetetlen hogyan fejelhetett teljesen tisztán közvetlen közelről Bódis Martin. Még jó, hogy a fejes középre ment és erő sem volt igazán benne, így Egyed Balázsnak csemege volt. A félidő hajrájában még Katona Bence lőtt kapura, de egy védőlábon gellert kapó labdát a gólvonal előtt ki tudták rúgni. A gyarmatiaknál egy, a kapu torkából fölé fejelt labda kerülhetett a jegyzőkönyvbe, bár gól nem születhetett volna belőle les miatt.

Közben megtudtuk, hogy a párhuzamos mérkőzéseken a Tiszaújváros a félidőben 1-0-ra vezet a Cigánd ellen, a Monor Tiszafüreden volt szintén egygólos előnyben, míg a Tállya-Füzesgyarmat derbi 1-1-re állt.

IMG_8158
Katona Bence 17 góljával második lett a Keleti csoport góllövőlistáján, gratulálunk!!!

II. FÉLIDŐ

A második félidőre már nem jött ki a több helyzetet is kihagyó Bódis Martin, akit Magos Mátyás váltott. Nem sokkal később pedig újabbat volt kénytelen cserélni Rob Kornél, a Balassagyarmat trénere, Csendes Péter sérült meg. Őt Kovács Kristóf váltotta.

A pályán lévő játékosok tekintetében voltak változások, de a játék képe változatlan maradt, talán annyi, hogy még nagyobb akarattal és még motiváltabban játszottak a nógrádi fiúk. Ennek hamar meg is lett az eredménye, az 50. percben egy szöglet után sajnos nem tudtunk felszabadítani, a hosszúról érkező lövést még Egyed Balázs nagyszerűen hárította, az ismétlésnél viszont a jobb alsóban kötött ki a labda, Tóth Olivér volt eredményes. (1-1)

Természetesen feléledtek a hazai remények, a szép számú publikum is tombolt, de kellett volna még egy gól a bennmaradás esélyéhez. A következő tíz-tizenöt percben a Balassagyarmat többször is megdolgoztatta kapusunkat és a védelmünket, de jól állták a sarat a fiúk. Az 58. percben Egyed Balázs labdástól kikergette az ellenfél támadóját a tizenhatosunkról, aztán az üresen tátongó kapunkat kétszer is jó blokkolással őriztük meg a kapott góltól. Közben mi is cseréltünk egyet, Balogh Alex szállt ringbe Kemény Tamás helyén.

IMG_8152
Mindkét csapat kifacsarta energiáit a meccs végére

A 68. percben Csirszki Martin szögletéből előbb Szemere Balázs, majd Katona Bence fejelhetett volna gólt, de a védők és a kapus mindkétszer menteni tudtak, hihetetlen, hogy mi maradt ki. Madarász János is pihenőt kapott és Sápi József állt be a mérkőzés 73. percében, így már a pályán belülről láthatta, amint Csirszki Martin bal oldali beadásánál Katona Bence fejelhetett volna, de szabálytalankodtak vele szemben, sőt kezezés is történt, amit a partjelző azonnal beintett, így büntetőhöz jutottunk. A csapatkapitány Zimányi Ádám volt az ítélet végrehajtó, aki pontosan lőtt a kapuba, így újra előnybe kerültünk! (1-2)

Felpörögtek az események az utolsó negyedórára, egy gyarmati szöglet után Egyed Balázs a védésekor ütközött Molnár Sándorral, ami után Egyed Balázs a földön maradt és ápolni is kellett. A hazaiak viszont az üres kaput is célba vették, Zimányi Ádám önfeláldozó mozdulattal vetődött bele a lövésbe, így nem született újabb BSE gól.

Klinger Olivér váltotta Szita Bencét a hazaiaknál, nálunk pedig Egyed Balázs nem tudta folytatni, Málik Misinek kellett beállnia.

A 85. percben az idei bajnoki szezonban először kaptunk azonnali pirosat, mivel Zimányi Adrián utolsó emberként szabálytalankodott az ellenfél támadójával. Muszáj volt sajnos, ez technikai fault. Az eset egyébként a tizenhatos vonalánál történt, a gyarmatiak büntetőt reklamáltak. A veszélyes helyről megítélt szabadrúgást Málik Mihály szép mozdulattal védte, aztán sikerült kivágnunk a labdát.

Az ápolások miatt 5 perces hosszabbítás következett. A 92. percben Tóth Olivér egy az egyben vihette a labdát a kapunkra, ám mellé gurított ziccerben. Jöttek az ívelgetések, nálunk az okos labdatartás és a végén egy hazai pontrúgás, ami után még ide-oda pattogott a labda a játékosok között, Szemere Balázs kirúgta oldalra, a játékvezető pedig lefújta a meccset, nyertünk 2-1-re és miénk a bronz. A Balassagyarmat pedig búcsúzik a harmadosztálytól, nem csak a tőlünk elszenvedett veresége miatt, hanem a Tállya hajrában kibrusztolt 2-1-es győzelme miatt is.

IMG_8187
Pacsi-pacsi, jár a gratuláció a játékosoknak, jár a gratuláció a szurkolóknak az egész éves biztatásért!

ÖSSZEGZÉS

Elképesztő izgalmak jellemezték a találkozót, bár a mi játékosaink végig nagyon higgadtak voltak, de a pálya széléről mégis vérnyomáscsökkentők nélkül nem nagyon lehetett végig nézni a meccset sem a Balassagyarmat, sem a mi részünkről. Nyilván friss emlékként még ott élt bennünk a tiszafüredi fiaskó és tudtuk, hogy a BSE is csúszni-mászni-harapni fog a győzelemért.

Tudtuk, hogy nehéz lesz, az is volt, de sikerült és ez a lényeg! 🙂 Bármi is látszott kintről, a putnoki játékosok végig higgadtak voltak és a legtöbbször rutinból jól oldották meg a feladatukat. Ugyanakkor a gyarmatiak több helyzetnél csak saját magukat okolhatják amiért azokat nem sikerült értékesíteniük. Persze mi ezért nem haragszunk rájuk…

Köszönet annak a legalább 20-25 putnoki szurkolónak, akik még Nógrádba is elutaztak, hogy szurkoljanak a csapatnak, szurkoljanak és a végén nem csak a győzelemnek, hanem a bronzérem megszerzésének is a csapattal együtt örülhessenek. Külön köszönet a Balassagyarmat vezetésének, amiért lehetőséget adott egy putnoki fiatal drukkernek, Poprádi Grétának, hogy elvégezhesse a kezdőrúgást és a végén egy, a mindkét csapat által dedikált labdát átvehessen!

A szezon értékelését későbbre hagyjuk, de BÜSZKÉK LEHETÜNK A JÁTÉKOSAINKRA, A CSAPATUNKRA, MERT CSODÁS EREDMÉNYT ELÉRVE MEGSZEREZTÉK AZ NBIII KELETI CSOPORTJÁBAN A 3. HELYET!!!! SZÉP VOLT FIÚK!!! HAJRÁ PUTNOK!!!

A meccs utáni díjátadás ünnepi pillanatai:

IMG_8214

IMG_8263

IMG_8273

IMG_8274

IMG_8301

A TABELLA
A bajnok Monor és az ezüstérmes ESMTK mögött nagyon szépen mutat a 46 ponttal záró Putnok FC neve. Mögöttünk két újabb borsodi csapat, a Tiszaújváros és a DVTK II. végzett. Győzelmével bennmaradt a Tállya, a kizárt Salgótarján mellett búcsúzott a Balassagyarmat és a Tiszafüred.

Tabella-Összesített-1


A 30. FORDULÓ ÖSSZES EREDMÉNYE

Mérkőzések 30-1 

TÁMOGATÓINK

Szeretnénk megköszönni azoknak a helyi vállalkozóknak a támogatását, akik az egész 2017/18-as idényben különböző módokon szponzorálták a csapatot! Nélkülük nem sikerült volna olyan színvonalon gondoskodni a játékosokról, ahogy azt megtehettük. A támogatóinknak is hatalmas része van a Putnok FC sikeres szereplésében, nélkülük nem végezhettünk volna a nagyon előkelő 3.helyen!!!!! Köszönjük szépen és reméljük a következő szezonban is számíthatunk rájuk!

 • Barkácsbolt Putnok – Nagy Zoltán
 • Magyar András egyéni vállalkozó
 • Krisz-Kraksz Papírbolt – Guba Krisztián
 • Hami-Shop – Dobák Balázs
 • Molnár Gyula – Zöldség-Gyümölcs
 • Norbi Sarki Húsboltja – Demény Norbert
 • Kuci Élelmiszer – Galyas Edit “Husi”
 • Ezerszáz Kft. Goods Market Putnok
 • Pizza-Bár – Sáfrányné Héthy Erzsébet
 • Vekni Kft. Putnok
 • Kerék Élelmiszer Bolt – Kerekes István
 • Ráki Dezsőné
 • Élel-Mister Vegyesbolt
 • Gesztenyés Söröző – Madarászné Fóris Erika 

szlogen

Válasz írása