Hírek

PUTNOKFC.HU

Győzelem a szezon utolsó hazaiján – a 38. körre maradt a döntés

2021 május 23-án már az utolsó előtti játéknapot rendezték a harmadosztályú labdarúgó bajnokságban. A 37. bajnoki körben csapatunk utoljára lépett gyepre hazai környezetben ebben a kiírásban, vendégünk a Ceglédi VSE volt.

A kezdősípszó előtt két történés részesei lehettek a kilátogatók, előbb korábbi technikai vezetőnk Kepecz Zsolt 5 éves munkáját köszönte meg a csapat vezetősége nevében Koszta Péter és Mahalek Marcell, majd a jelenlévők a napokban tragikus hirtelenséggel elhunyt Puhl Sándor játékvezetőre emlékeztek.

Az egész napos áztató eső bizony a mérkőzés bizonyos részeiben sem kímélte a játékosokat. A találkozó első 20 perce mondhatni eseménytelenül telt, majd a 21. percben sajnos nem a mi javunkra változott a helyzet. Ekkor több mint 30 méterről végezhetett el szabadrúgást a vendég csapat, Takács Krisztofer pedig nem habozott, kapura lőtte és a játékszer kis szerencsével a kapunkban kötött ki. Megélénkült ekkor a mérkőzés, a mieink több veszélyes akciót vezetve többször is az ellenfél kapuja elé jutottak, a befejezésekbe azonban rendre hiba csúszott. Nem így Katona Bence esetében, aki a 35. percben védhetetlenül helyezett egy szabadrúgást a vendég hálóba egalizálva ezzel az eredményt.

A második játékrészre kiérvén csapatunknak egyre bátrabb támadójátékkal kellett előrukkolni. Próbálkoztak is becsülettel játékosaink, a szervezetten védekező vendég csapat ellen azonban nehéz volt komolyabb helyzetet kialakítani, amikor pedig sikerült akkor ismét a befejezésbe csúszott hiba, vagy éppen a játékvezető les gyanánt érvénytelenítette találatunkat. A 80. percben azonban a nem sokkal korábban csereként pályára lépő Madarász János jutott fel nagyszerűen az ellenfél tizenhatosához, amikor pedig ezen belül sem támadták remek szóló végén kilőtte a hosszú sarkot. Micsoda találat volt, egyszerre ugrott fel minden hazai szurkoló a lelátón, kicsit mindenki megveregette volna “Janika” vállát, hogy ez bizony mestermunka volt. Akadt néhány veszélyes vendég kontra, de további találat már nem született a találkozón, így 2-1-es sikerünkkel ért véget a mérkőzés.

Megtettük tehát amit a magunk részéről megtehettünk az utolsó hazai meccsünkön, a kiesési küzdelemben azonban a döntés az utolsó fordulóra marad, hiszen a Tállya is pontot szerzett otthon a Kisvárda ellen.

Bravúr kell az utolsó fordulóban, a bajnok és ezzel feljutó Tiszakécske ellen.

Hajrá Putnok!

Leave a Reply