Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

GYÖNGYÖSRE UTAZUNK A 28. FORDULÓBAN

Az NB3 Keleti csoportjának utolsó előtti idegenbeli meccsére utazunk a bajnokság 28. fordulójában, amikor is a Gyöngyösi Kömlei Károly Sporttelepen lép pályára a Putnok FC vasárnap 17:30-as kezdéssel.

SÉNYŐŐŐ

GYÖNGYÖSI AK

A Gyöngyös csapata a bajnokság 27 lejátszott fordulója után a tabella 11. helyén áll, eddig 29 pontot gyűjtöttek, ami 8 győzelemből, 5 döntetlenből  és 14 vereségből adódik össze. A tavaszi meccseken eddig négy alkalommal győztek, a DEAC, a Cigánd, a Tállya és a Sajóbábony ellen tudták begyűjteni a 3 pontot.
A Gyöngyös nem túl jó helyezése ellenére rúgott góljaik tekintetében igencsak pozitív mérleggel rendelkezik, hiszen eddig 38 alkalommal találtak be ellenfeleik kapujába, melyből a góllövő lista 3. helyén álló Laurinyecz Ákos 17-szer, Forgács Péter 5-ször, Tóth Olivér és Dávid Róbert 4-4 alkalommal voltak eredményesek.

VISSZATEKINTÉS A 27. FORDULÓRA

A Gömör Expo és Fesztivál ellenére a Várady Béla Sportközpontban nem volt fesztiválhangulat a vasárnapi mérkőzés lefújását követően, ugyanis a csapatunk a Sényő elleni 3:1-es félidei vezetését követően 3:5-ös eredményt beállítva hagyhatta el a pályát, amit még Koszta Péter sem tudott érdemben értékelni, hiszen ezt nem is lehetett. Csak az adhat okot a reménykedésre, hogy a tavaszi szezon második részében úgy tűnik egy vereséget egy győzelem követ a Putnok FC háza táján. A Gyöngyös valamivel jobban zárta a 27. fordulót, hiszen ők a Salgótarjáni BTC vendégeként 0:0-ás végeredménnyel legalább egy pontot szerezve utazhattak haza.

Vasárnap a Sényő-Carnifex örülhetett Putnokon

Vasárnap a Sényő-Carnifex örülhetett Putnokon

A KÉT CSAPAT EGYMÁS ELLENI MÉRLEGE

A Gyöngyös és a Putnok csapatai 2014 óta találkoznak egymással az NB3 Keleti csoportjában (előtte az NB3 Mátra csoportjában voltak egymás ellenfelei), ez alól az időintervallum alól kivételt képeznek a 2015/2016-os, valamint a  2016/2017-es bajnoki szezonok, ugyanis ekkor a Gyöngyös nem ebben az osztályban szerepelt. Lássuk a két csapat egymás elleni mérlegét szezonbontásban.

  • A 2014/15-ös szezon a Gyöngyös csapatának nem úgy alakult, ahogy szerették volna, hiszen szezonvégén búcsúzniuk kellett a NB3-tól, ehhez mi is hozzájárultunk, hiszen ősszel hazai pályán Monyók Péter 4, Sápi József, Szemere Balázs és Marcinaskó Marcell találatával 7:0-ra vertük ellenfelünket, majd Gyöngyösön Bene Attila,Szemere Balázs, Galambosi Máté és Horváth Szabolcs 2 góljával 0:5-ös végeredményt beállítva hoztuk haza a 3 pontot.
  • A 2015/16 és a 2016/17-es NB3 Keleti csoportjának részvevői között nem szerepelt a Gyöngyös csapata.
  • A 2017/18-as bajnoki szezonban felemás eredmények születtek, hazai pályán a Gyöngyös megtartotta a 3 pontot, ahogy a Várady Béla Sportközpontban Katona Bence találatának köszönhetően mi is.
  • Az idei bajnokságban ősz végén találkoztunk a Gyöngyös együttesével, a putnoki mérkőzésen Katona Bence és Bene Attila góljainak köszönhetően győztesként hagyhattuk el a pályát, reméljük nem lesz ez másként Gyöngyösön sem.
Ősszel itthon tartottuk a 3 pontot

Ősszel itthon tartottuk a 3 pontot

KIESŐK ÉS VISSZATÉRŐK

Továbbra is gyűjtjük a sárga lapokat, így a héten Koszta Péternek Tóth Szabolcsot és Illés Richárdot is nélkülöznie kell a mérkőzésen, hiszen mind két játékos öt sárga lap utáni eltiltását tölti. Nem könnyít a helyzeten az sem, hogy Egyed Balázs kölcsönszerződése hamarosan lejár és mivel a nyári felkészülést már nem csapatunknál tölti (ex)kapusunk többet nem lép pályára a Putnok FC színeiben a tavaszi szezonban, Mahalek Marcell és Takács Tamás játékára szintén nem számíthatunk, ahogy Bene Attila szereplése is kérdéses, ő a héten betegséggel küzdött.
Visszatérőként egyedül Csicsvári Milánt említhetjük meg, aki múlt heti kényszerpihenője után reméljük újult erővel áll vezetőedzőnk rendelkezésére.

Illés Richárd nem áll a héten Koszta Péter rendelkezésére

Illés Richárd nem áll a héten Koszta Péter rendelkezésére

TABELLA

Múlt heti vereségünk nem rontott az eddig megszerzett pozíciónkon, hiszen a Nyírbátor csapata döntetlent játszott Tiszaújvárosban, a Sényő-Carnifex pedig pontazonossággal követ minket, így továbbra is az ötödik helyen állunk a tabellán. Az eddig lejátszott 27 mérkőzés során 14 győzelemmel, 3 döntetlennel és 6 vereséggel 45 pontot sikerült összegyűjtenünk. A dobogó már matematikailag is elérhetetlen távolságba került, így éremnek már biztos nem örülhetünk a szezon végén.
A magasabb osztályba való feljutásért tovább folyik a harc, hiszen a Szolnok még mindig “csak” 58 ponttal, a Jászberényt 3, az ESMTK-t pedig négy egységgel megelőzve vezeti a tabellát.
A kiesés kérdése is nyílt még, hiszen a Cigánd 21 ponttal zárja  a tabellát, előttük a 23 pontos SBTC, valamint a 24 egységet gyűjtött Sajóbábony állnak kieső helyen, de ha csak a számokat vesszük figyelembe a Gyöngyös, a Tállya és a DVTK II sem érezhetik egészen biztonságban magukat.
Íme a 28. forduló mérkőzései:

cats

Válasz írása