Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

GYENGE TELJESÍTMÉNY, NULLA PONT

El kell ismerni, nagyon gyenge napot fogott ki a csapat, a Gyöngyös ezzel szemben szárnyalt, nem kevés gólhelyzetet dolgozott ki, csoda hogy csak egyet rúgtak be ezek közül, de az az egy pont elég volt a három pont bezsebeléséhez.

1-0

Gyöngyös-Putnok


KÖRÜLMÉNYEK

Helyszín: GYÖNGYÖS, KÖMLEI KÁROLY SPORTTELEP

Nézőszám: 100 fő

Időjárás:hideg, szeles, 4 fok.


JÁTÉKVEZETÉS

Nem mondhatjuk, hogy Farkas Mátyás játékvezető túl sokszor vezetett volna nekünk mérkőzést, mert erre eddig mindössze két alkalommal került sor. Igaz azok után győztesen hagyhattuk el a pályát. Még 2014. április 19-én a Felsőtárkány-Putnok (1-3) bajnokit dirigálta, majd 2015. november 14-én a Putnok-Somos (2-1) vezetését bízták rá.
Kovács II. Gábor asszisztens utoljára 2016. május 21-én a Tállya ellen 3-1-re megnyert meccsen közreműködött és hogy a kép teljes legyen, a másik asszisztens is putnoki győzelemmel záruló mérkőzésen “partjelzett” legutóbb. A mindössze 19 éves Gordos Árpád Mihállyal idén tavasszal a Putnok FC – Újpest II.
(6-0) bajnokin találkozhattunk.


AZ ÖLTÖZŐBŐL JELENTJÜK

ÖT SÉRÜLTÜNK VAN
A hónapok óta maródi Dávid Ferenc, Fábián Bence duó kvintettre bővült. A két héttel ezelőtti debreceni meccsen ugyanis Kemény Tamás és Szemere Balázs is olyan rúgást kapott, mellyel előbbi játékosunk legalább négy, utóbbi két hétre kidőlt. Egyszerű matematikai művelettel kiszámolhatják, hogy Balázs remélhetőleg a Tiszafüred ellen már pályára léphet, de Tamás jó esetben a Tiszaújváros ellen térhet vissza. Na az “kellemes” emlékeket idézne fel bennünk… Az ötödik hiányzó, aki így nem kerülhet be a mai meccs kapcsán a Putnok FC történelemkönyvébe az Zimányi Ádám. Ő a pénteki edzés végén egy rossz mozdulatnak köszönhetően likvidálta magát a mai kezdőből.

ELTILTOTTUNK NINCS
Eltiltott játékosról továbbra sem kell beszámolnunk!

IMG_6414

A KEZDŐ TIZENEGY
Koszta Péter osztott-szorzott-összeadott-kivont és végül úgy döntött, hogy a következő tizenegyet állítja csatasorba Gyöngyösön:Kezdő 12-1

Football-Field-Vector


A MÉRKŐZÉS

I. FÉLIDŐ

ESEMÉNYTELENÜL
A két csapat normál sebességi fokozaton vágott neki a találkozónak, kicsit próbálták nyugtatni a labdát a hazaiak, de mi sem kapkodtuk el a támadásvezetéseket. Viszonylag sokáig nem is történt semmi említésre méltó esemény. Az idő előrehaladtával látszott, hogy a gyors szélsőire és a támadóként eddig 9 gólt szerző Laurinyecz Ákos játékára, váratlan húzásaira nagyban támaszkodik a Gyöngyös. A csapatukban van legalább 6-7 játékos nagyon magas, atletikus alkatú labdarúgó, így hamar beláthattuk, hogy az íveléseknek sok értelme nem volt ellenük, a fejpárbajok megnyerésében nem bízhattunk. Kérte is Koszta Péter, hogy tartsuk a földön a labdát.

IMG_6452

ÉBRESZTŐT FÚJ A GYÖNGYÖS, AKTIVIZÁLÓDIK A PUTNOK IS
Egy-egy lövőhelyzet mindkét oldalon akadt, de az első védeni valója a 16. percben Egyed Balázsnak volt, Petrezselyem Tamás majdnem megviccelte őt a kapu felé csavarodó labdájával. A félidő derekán a mérleg nyelve inkább a hazaiak felé billent, már ami a labdabirtoklási fölényt és az aktivitást illeti. Ez nem nyilvánult meg iszonyat nagy helyzetekben, de olyan támadásokban igen, amelyekből építkezhetett a gyöngyösi alakulat a meccs további részében. A játékrész második felére ez megfordult, de nálunk sem mutatkozott meg lehengerlő játékkal vagy épp gólszerzési lehetőségek sokaságával. Amit ebből az időszakból feljegyezhetünk, az egy leblokkolt Csicsvári Milán, majd egy szinte ugyanonnan elvégzett Czető Márk szabadrúgás volt, amibe szintén beleugrottak a hazai védők. Időközben Csicsvári Milán sárgult be, ami azért fájó, mert a jövő héten a Tiszafüred ellen így nem játszhat. A félidő végén Czető Márk ütközött Bartha Rolanddal, mindketten a földön maradtak, folytatni tudták a játékot, ami sokáig nem tartott, ugyanis a spori egy perc múlva le is fújta az első felvonást.

II. FÉLIDŐ

ÓRIÁSI ZICCEREK, HATALMAS MENTÉSEK
Sajnos Czető Márkot le kellett cserélni a félidőben, az ütközés következtében az egyik szemére nem látott megfelelően, így nem kockáztatott a stáb és Bocsi Patrikot hozta be helyére. Az ESMTK és a Dorog ellen a második félidőben egyértelműen sokkal jobban játszott a csapat, mint az elsőben, így joggal bízhattunk abban, hogy ez Gyöngyösön is így lesz. A 48. percben rádöbbenhettünk, valamit változtatnunk kell, elő kell húzni a zsebből mert Laurinyecz Ákos csak azért nem köszönt be a kapunkba, mert Egyed Balázs egy az egyben hatalmas védést mutatott be a támadó lövésénél. Négy perc sem telt el, amikor a bizonytalankodó putnoki védelem mellett ismét ziccerbe került Laurinyecz Ákos, másodjára Egyed Balázs eszén már túljárt, de az üres kapuba igyekvő labdát Nyisalovits Donát az utolsó pillanatban szögletre tudta menteni.

IMG_6457

MEGSZERZI A VEZETÉST A GYÖNGYÖS (MEGÉRDEMELTEN)
A putnoki játékosok próbáltak előre menekülni és támadásokkal ostromolni a hazai kaput, ami Balogh Alex két távoli lövésében ki is merült. Nem úgy a másik oldalon, egy jobb oldali beadás után a hosszú oldalon érkező Petrezselyem Tamás fejelhetett tisztán kapura, csak rajta múlt, hogy nem lett belőle gól, a kapu mellé fejelt. Putnoki részről a nagy akarásnak két szöglet lett a vége, de azokból sem tudtuk bevenni az egyre bevehetetlenebbnek tűnő gyöngyösi kaput. Aztán túléltünk egy hazai szöglet utáni kapunk előtti kavarodást.
A 70. percben góllá érett a Gyöngyös helyzetsorozata. Megint Laurinyecz Ákos lőtt kapura, amit Egyed Balázs még védeni tudott, de hogyhogy nem Ivony Attila elé került a labda, aki nem hibázott, előnyhöz jut a Gyöngyös. (1-0)

KOCKÁZTAT A PUTNOK
Koszta Péter azonnal reagált és behozta Kovács Bencét és Madarász Jánost, Bodnár Dominik és Tóth Szabolcs helyére. Szerkezetet is váltottunk, egy sokkal támadóbb felállásban folytattuk. Ennek ellenére egymás után két nagy ziccert is a Gyöngyös játékosai dolgoztak ki, Egyed Balázsnak volt köszönhető, hogy ezekből nem született újabb találat. Tovább erőlködtünk az egyenlítésért, de egyszerűen semmi nem jött össze, nem találtunk fogást a magas gyöngyösi védelmen. Hiába rúgtunk még szögletet, szabadrúgást ezek mindegyikét ki tudták védekezni. Még a 92. percben is esélyünk volt egy sarokrúgásnál, de az is kimaradt, így a vége 1-0-ás vereség.

IMG_6470

ÖSSZEGZÉS
Nincs mit szépíteni, borzasztóan rosszul játszottunk ezen a napon. Ez alól egyénileg is csak nagyon kevés kivétel van, de csapatként is szörnyen működtünk. Van ilyen, csak nagyon nem volt jó ezt látni, meg nyilván a pályán belül is átélni mindezt. A játék minden elemében alulmaradtunk ellenfelünkkel szemben és az a legrosszabb, hogy sem védekezésben, sem támadásban nem tudtunk maradandót nyújtani. Az, hogy végül megúsztuk egy kapott góllal, az javarészt Egyed Balázsnak és egy esetben Nyisalovits Donátnak volt köszönhető. A Gyöngyös velünk szemben különösen a második félidőben kiváló teljesítményt tett le az asztalra, így győzelmük teljesen megérdemelt, nem megkérdőjelezhető. Nehéz hét van mögöttünk, három tétmérkőzéssel, három vereséggel, de össze kell szednünk magunkat, mert egy hét múlva újabb kihívás vár ránk!

IMG_6483

A TABELLA
A vereség ellenére maradtunk a tabella 4. helyén 20 pontunkkal és ettől csak akkor kerülhetünk hátrébb, ha vasárnap nyer az MTK II. Merthogy vasárnapra is maradt még bajnoki, szám szerint három. A szombati napon a Monor és a Salgótarján is simán nyert és megerősítette pozícióját a dobogón. 


A 12. FORDULÓ SZOMBATI EREDMÉNYEI

Mérkőzések 12-1

13. FORDULÓ
Egy virágzását élő újonc gárda látogat hozzánk a jövő héten szombaton, a Tiszafüredi VSE ugyanis a legutóbbi négy mérkőzését megnyerte. Ennél jobb ajánlólevéllel nem is érkezhetnének. Igen ám, mi igazán vendégszeretők tudunk lenni, de nem szeretnénk annyira kedvesek lenni, mint az ESMTK-val voltunk…

PUTNOK FC – TISZAFÜREDI VSE
Időpont: 2017. november 04. szombat 13:30
Helyszín: MÚCSONY, Sajóvölgye Sportcentrum

TÁMOGATÓINK

A szurkolók mellett számos helyi vállalkozás szponzorálja csapatunkat, amiért nagy-nagy köszönettel tartozunk! Íme az egyre hosszabb támogatói névsor…. 

 • Barkácsbolt Putnok – Nagy Zoltán
 • Magyar András egyéni vállalkozó
 • Krisz-Kraksz Papírbolt – Guba Krisztián
 • Hami-Shop – Dobák Balázs
 • Molnár Gyula – Zöldség-Gyümölcs
 • Norbi Sarki Húsboltja – Demény Norbert
 • Kuci Élelmiszer – Galyas Edit “Husi”
 • Ezerszáz Kft. Goods Market Putnok
 • Pizza-Bár – Sáfrányné Héthy Erzsébet
 • Vekni Kft. Putnok
 • Kerék Élelmiszer Bolt – Kerekes István
 • Ráki Dezsőné

KÖSZÖNJÜK!!!

GoodsMarketJAz egyik támogatónk, a GoodsMarket Putnok

szlogen

Válasz írása