Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

FÜZESGYARMATI K.O. – ERRE NINCSENEK SZAVAK…

Folytatta hullámzó teljesítmény- és eredménysorát a Putnok FC, egészen megdöbbentő, hogy 2019. március 31-e óta, azaz 9 meccse tart az egyet nyerünk, egyet veszítünk sorozat. Az viszont már nem mindegy ez hogyan és milyen arányban történik. Tegnap minden eddigi elképzelést felül vagy inkább alulmúló produkcióval “rukkoltunk elő”, melynek eredménye, hogy a Füzesgyarmat kiütött minket. Az első félidőben bekapott két gól után még reménykedtünk, a harmadik vendég találat viszont már eléggé kilátástalan helyzetbe hozott minket. Arra a rémálmainkban sem mertünk gondolni, hogy a “java” még hátra van. Az 58. percben a Vincze Ákos kiállításával megfogyatkozó Füzesgyarmat 10 emberrel is képes volt további 4 (!) gólt szerezni, amire mi csak egyszer válaszoltunk, így végül óriási vereségbe szaladtunk bele….

Füzesgyarmat.HJ

 


TÁVOLLÉVŐK

Az utolsó előtti fordulóban eltiltottunk nem volt, sérültünk viszont három is. Név szerint Mahalek Marcell és Takács Tamás nem erősíthette a mai napon csapatunkat.
DSC_0005
Meccs eleji kézfogó

A KEZDŐ TIZENEGY

Timkó István és Lajkó Csanád nem, az eltiltásából visszatérő Illés Richárd és Tóth Szabolcs viszont ott volt a csapatunk kezdőjében a Füzesgyarmat elleni mérkőzésen. Ennyi változást történt a Gyöngyösön pályára lépő kezdőhöz képest.

Kezdő 29-1

Football-Field-Vector

 

DSC_0028Ünnepélyes pillanatok a Várady Béla Sportközpontban

A mérkőzést megelőzően ünnepi pillanatoknak lehettek szemtanúi a Várady Béla Sportközpontba kilátogatók, mivel Zimányi Ádám 200. alkalommal léphetett pályára a Putnok VSE/ Putnok FC együttesében. Zimányi Ádám a jeles esemény alkalmából egy 200-as számmal ellátott mezt vehetett át városunk polgármesterétől, Tamás Barnabástól. A pályán lévő csapattársak, az ellenfél játékosai és a közönség is nagy tapssal köszöntötte a putnoki csapatkapitányt!

DSC_0031Zimányi Ádám és Tamás Barnabás polgármester emeli magasba az ereklyét

A MÉRKŐZÉS

I. FÉLIDŐ

A kezdéssel (még) semmi problémánk nem volt, nem ijedtünk meg sem az ellenféltől, sem a saját árnyékunktól. Jól zártunk a védekező harmadban és nem féltünk a támadásvezetéseknél sem. Mindkét csapat próbált játszani és nem feltétlenül védekezni, bár azt sem lehet kijelenteni, hogy egymásnak estek volna a felek. Azt is lehetett látni, hogy a Füzesgyarmat az őszhöz képest is erősebb, összeszokottabb gárda lett, akiknek a legyőzése nem tűnt könnyűnek.

Az idő előrehaladtával sajnos a vendégek támadásaiban egyre nagyobb potenciál volt. A 13. percben egy ütközésnél megsérült Raducu Constantin, így kényszerű cserét kellett végrehajtania a gyarmati kispadnak, Pölöskei Pétert küldték pályára. Katona Bencének és Vajda Rolandnak volt egy-egy veszélyesebb lövése még az első fél órában, az ellenfélnél pedig Székely Dávid és később Kis Szabolcs próbálkozását kellett védenie Elek Öcsinek. Az ifjú putnoki hálóőr jól tette a dolgát és mindkétszer bravúrral védett.

DSC_0100Három nagy bravúrt is bemutatott fiatal kapusunk

A 31. percben Lukács Zsombor távoli, de annál jobb szabadrúgását kellett védenie a putnoki kapusnak. Három perccel később már Ő is tehetetlennek bizonyult, amikor is egy jobb oldali kontratámadás végén a középre adást Lukács Zsombor közelről a rövidbe pofozta. (0-1)

Fel sem ocsúdtunk a bekapott gól után, lendületesen tört előre a Füzesgyarmat, a tizenhatoson belül szabálytalankodtunk egy piros mezessel, a partjelző intésére a játékvezető meg is ítélte a büntetőt. Toca-Bogdan Florin higgadtan a kapu közepébe helyezett. Kapusunknak sansza sem volt a védésre. (0-2)

DSC_0248Okos büntető Toca-Bogdan Florintól, 0-2 oda

Két perccel később nagy szépítési lehetőség maradt ki, Marius lövése kijött a kapusról, az ismétlést pedig elvétette Tóth Szabolcs. Kicsivel később Czető Márk fejelhetett egy szöglet után, de Fildan Calin biztosan fogta. A másik oldalon még egy Székely Dávid lövést és egy Gheorghe Popescu fejest könyvelhettünk el, no meg a kétgólos Füzesgyarmat vezetést a félidő végén.

DSC_0189(Csak) szabadrúgásból nem talált be a piros mezes alakulat

II. FÉLIDŐ

A szünetben cserélt Koszta Péter, Tóth Szabolcsot lehozta és Lovasi Dávidot küldte pályára. A fiatal Sajóvölgyés Gyöngyösön jó cserének bizonyult, joggal bízhattunk ebben a mai mérkőzésen is. Sajnos semmi nem a mi elképzelésünk szerint alakult, nemhogy az egyenlítés nem jött össze, de az 54. percben újabb góllal terhelte meg hálónkat a Békés megyei csapat. Lukács Zsombor szabadrúgását Pölöskei Péter juttatta a bal alsó sarokba. (0-3)

Az 58. percben jöhetett volna el a mérkőzés fordulópontja… Vajda Rolandot utolsó emberként rántotta le Vincze Ákos, amiért azonnali piros lapot kapott. Az utolsó fél órában emberelőnyben játszhattunk. A vendégek cseréltek, Styecz Milán helyett Szász Tamás lépett pályára. Próbáltunk nyomást gyakorolni a gyarmatiakra, de minden visszafelé sült el. Olyannyira, hogy a 65. percben egy felívelt labdát nem tudtunk normálisan lekezelni, sőt odaadtuk Székely Dávidnak, aki köszönte szépen a kimozduló kapusunk mellett a hálóba helyezte. Kicsit burleszk jelenet volt ez… (0-4)

DSC_0254Nem ilyen 200. mérkőzésről álmodott az ünnepelt Zimányi Ádám

Három perccel később megszereztük a gyógyírral felérő találatot. Lovasi Dávid beadását Nyisalovits Donát csúsztatta meg, a középen érkező Szilágyi Szebasztián pedig közelről a kapus alatt, mellett a hálóba talált. (1-4)

A nagyüzemi gólgyártás ezután sem állt le. Egy kontratámadást amolyan mozifilmként vetítettek le nekünk a piros mezesek, premier plánban nézhettük végig ahogy Székely Dávid saját maga második, csapata ötödik gólját lövi be. Ezúttal is közelről. (1-5)

DSC_0085Illés Richárd mindent bevetett, de a győzelmet a Füzesgyarmat aratta le

A mély sóhajtásokon kívül másra nem futotta a nézőtéren sem, szép csendben teljesen megnémult a lelátó, egyedül a putnoki B Közép maradt lelkes és még ebben a helyzetben is kitartóan Hajrá Putnokoztak! Respect…

A vendégek egyik legjobbja Lukács Zsombor kapott pihenőt mesterétől a 73. percben, de csak azért, hogy a váltóembere, Faggyas Milán is gólt lőhessen. Az exbarcikai futballista Elek Öcsi tizenhatoson belül elkövetett szabálytalanságát büntette büntetőből félig-meddig “Panenkás”, demoralizáló, földbe döngölő mozdulattal… Ekkor az eredményjelző már 1-6-ot mutatott. (1-6)

DSC_0350No comment…

Mi tovább erőlködtünk, a pálya teljesen ketté szakadt, de ebből sem mi jöttünk ki jól. Nem maradhatott gól nélkül a vendégek csúcsékje sem, Gheorghe Popescu szép egyéni megmozdulása után helyezett a bal alsóba. (1-7)

Akár 3-7 is lehetett volna a végeredmény, ha Nyisalovits Donát közeli lövését nem szedi ki a bal felsőből Fildan Calin illetve ha Bene Attila nem a kapufát találja telibe a 88. percben… A vége így 7-1-es Füzesgyarmat siker. 

DSC_0362A Füzesgyarmat játékosai sem hitték el, hogy hatról hétre jutottak

ÖSSZEGZÉS

A 34. percig úgy tűnt egy szoros, kiélezett mérkőzésen döntetlen körüli eredményt hoz a bajnoki tabella 4. és 5. helyezettjének összecsapása. Addig úgy tűnt, de aztán minden megváltozott. Leginkább az eredmény, de az állandóan… Néha percről percre…. és valahogy sosem a mi javunkra.
Mikor 0-4-nél betaláltunk valami pozitív sugallatot érezhettünk, a szépítő gól után mintha egy elérhetetlennek tűnő lehetőségünk lett volna hogy morálisan feltámadjunk porainkból… Aztán ez is elillant, mint ahogy Székely Dávid is elillant a jobb szélen és az 5-1-el végérvényesen és menthetetlenül a szakadékba lökött minket…
Nagyon mélyre zuhantunk, még két góllal mélyebbre és végül földet érve ezt láttuk: 1-7.
Jó lett volna, ha ez csak egy rossz álom és felébredhetünk belőle, de ez az 1-7 hétfőn reggel is 1-7 volt. Még mindig ezt mutatja az adatbank… és ezt is fogja amíg világ a világ…

Most még nagyon rossz, nyalogathatjuk a sebeinket, de van még egy mérkőzés, amit ha törik, ha szakad, de meg kell nyernünk! Már csak azért is, hogy a 10-es sorminta győzelmi kockáját berajzolhassuk a szezon végére!

HAJRÁ PUTNOK!!!!

DSC_0128“Küzdve küzdj és bízva bízzál.”

A 29. FORDULÓ ÖSSZES EREDMÉNYE
 Mérkőzések 29-1

TABELLA

Több csapat, közte a mi sorsunk is eldőlt a hétvégén. Biztossá vált, hogy a 4. helyen már nem zárhatunk és az is eldőlt, hogy a jelenleg elfoglalt 6. helytől hátrébb nem kerülhetünk. A 7. Tiszaújváros és a 8. Nyírbátor pontszámban ugyan még beérhet minket, de pontazonosságnál elsőként a több győzelem dönt, amiben már nem érhetnek utol minket. Az 5. helyet akkor érhetjük el (és szerezhetjük vissza) ha a záró fordulóban legalább egy ponttal többet szerzünk a Sényőnél.
A Jászberényben elszenvedett vereségével egy fordulóval a vége előtt az ESMTK kiszállt a bajnoki címért és a feljutásért folyó harcból. A tavalyi ezüst után az idei bronzéremért még meg kell küzdeniük az utolsó fordulóban a Füzesgyarmattal.
A bajnoki cím sorsáról az utolsó körben döntenek az érintett felek, hisz a Tállyán nyerő Szolnok mindössze egy ponttal előzi meg a Jászberényt. Egy biztos, Jász-Nagykun-Szolnok megyéből kerül ki a végső győztes.
Hiába ért el 1-4-es hátrányból 5-5-ös döntetlent a Sajóbábony a Debrecen ellenében, mivel az MLSZ pontlevonással (-4) sújtotta őket biztosan kiestek az NB3-ból. A két éve még NB2-es Cigánd is a Megyei I. osztályban kell hogy folytassa a következő szezontól. A DVTK II-től elszenvedett hazai vereség megpecsételte a sorsukat…
A hétvégén eldőlt, hogy a legrosszabb 13. helyezettet, ezzel a harmadosztály 10. búcsúzóját a Keleti csoport adja. Ennek köszönhetően kilátástalan helyzetbe került a jelenlegi 13. helyezett Tállya és a 14. Salgótarján is. A Tállyának az utolsó fordulóban 9, a Tarjánnak 16-al kellene javítania a gólkülönbségét, hogy bent maradjon. Ja és ehhez a Gyöngyösnek egy góllal ki kell kapnia a zárókörben..
A Diósgyőri tinik viszont bebiztosították, hogy jövőre is NB3-asok lesznek. A tavasszal nyújtott teljesítményük nagyon dicséretes, teljes joggal megérdemelték, hogy meghosszabbították harmadosztályú tagságukat. A nagy DVTK után tehát a “kicsi” sem búcsúzott az osztályától.
Tabella 29. forduló

KÉREM A  KÖVETKEZŐT

A 2018/19-es szezon utolsó bajnoki mérkőzését – csakúgy mint tavaly – idegenben fogjuk játszani. Az ellenfelünk pedig a bajnoki tabella 10. helyén álló Eger együttese lesz.

EGER SE – PUTNOK FC
Időpont: 2019. JÚNIUS 2. VASÁRNAP 17:30
Helyszín:
Eger Szentmarjay Tibor Városi Stadion

TÁMOGATÓINK

Nagy köszönettel tartozunk a Putnok FC-nek támogatást nyújtó helyi vállalkozóknak!

 • Barkácsbolt Putnok – Nagy Zoltán
 • Krisz-Kraksz Papírbolt – Guba Krisztián
 • Hami-Shop – Dobák Balázs
 • Havanna Étterem – Juhász István
 • Molnár Gyula – Zöldség-Gyümölcs
 • Norbi Sarki Húsboltja – Demény Norbert
 • Kuci Élelmiszer – Galyas Edit “Husi”
 • Ezerszáz Kft. Goods Market Putnok
 • Pizza-Bár – Sáfrányné Héthy Erzsébet
 • Vekni Kft. Putnok
 • Élel-Mister Vegyesbolt
 • Gesztenyés Söröző – Madarászné Fóris Erika
 • Polónium Kft. Budapest
 • Markovics László
 • Biotech Óbuda
Hami-Shop
TÁMOGATÓNK: HAMI SHOP – DOBÁK BALÁZS

 

Válasz írása