Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

FÜLÖP GERGŐ: HA NEM LENNÉK “FLÚGOS” NEM IS LENNÉK KAPUS

A nyáron Putnokra igazolt játékosok bemutatását egy olyan játékossal folytatjuk, akitől a termeténél fogva alapvetően még “tartani” is lehetne, de ha az ember szóba elegyedik vele, rögtön rájön, hogy valójában egy jó lelkű, nyitott, barátságos természetű játékosról van szó, aki a légynek sem tudna ártani. Igazi csapatember, aki a pályán belül és kívül is próbál segíteni a társainak és érdekes módon a pályán többet beszél mint azon kívül. 🙂 Játékosként igyekszik a maximumot nyújtani és ennek érdekében mindig tudatosan pörgeti fel magát az edzésekre, a meccsekre.

A mai napon a 4 centi híján két méteresre nőtt kapussal, FÜLÖP GERGŐVEL ismerkedhetnek meg:

Fülöp Gergő

Hány éves korodban kezdtél el focizni és melyik csapat volt a nevelőegyesületed?

FÜLÖP GERGŐ: A Debreceni Honvéd Olasz Focisuliban kezdtem el focizni 5 éves koromban.

Mi volt az oka annak idején, hogy a kapusposztot választottad?

FÜLÖP GERGŐ: Középhátvédként kezdtem a pályafutásomat, egy teremtornán kerültem be a kapuba, ez olyan 8-9 éves koromban lehetett, ezt követően egy évig csatárként is kipróbáltam tudásomat, de a kapuban érzem magam a legjobban úgyhogy visszatértem, valamint a sok futással sem voltam kibékülve. Kapusként azért nem kell olyan sokat futni..😄😄

A 2018/19-es idénynek a Putnok FC labdarúgójaként vágsz neki ahová az NBII-es Nyíregyházától érkeztél. Ha az információink helyesek már egy évvel ezelőtt is szóba került a neved a Putnok háza táján illetve Te is mutattál hajlandóságot, hogy ide igazolj. Ez valóban így történt? Ha igen, akkor miért csak most kerültél ide?

FÜLÖP GERGŐ: Igen, Kazincbarcika után volt arról szó, hogy itt folytatom de végül máshogy alakultak a dolgok és nem valósult meg, hogy Putnokra igazoljak. A körülmények most tették lehetővé, hogy itt folytassam a pályafutásomat és örülök annak, hogy most sikerült Putnokra igazolnom!

Fülöp Gergő2

Milyenek a tapasztalataid az edzésekről, az itteni körülményekről, a csapatról?

FÜLÖP GERGŐ: Igazából tudtam, hogy jó edzések lesznek mivel ismertem a vezetőedzőnk, Koszta Péter munkáját. A körülmények véleményem szerint NB2-es szintűek, az új stadion és az edzőpályák hibátlanul segítik a felkészülésünket.

Vannak a keretünkben olyan játékosok, akikkel korábban együtt futballoztál?

FÜLÖP GERGŐ: Sok ismerős arccal találkoztam az öltözőben amikor ide kerültem, mivel a KBSC-nél volt csapattársam Katona Bence, Bene Attila, Marius és Süttő Attila, de ellenfélként szinte már találkoztam mindenkivel, épp ezért szerencsére a beilleszkedéssel nem volt gond.

Kiss József kapusedzővel dolgozol együtt. Milyennek ítéled meg az eddigi közös munkát? Mennyire fontos és hasznos egy kapus számára, hogy külön trénerrel dolgozhasson? Miben segíthet ez a legtöbbet?

FÜLÖP GERGŐ: Nagyon örülök , hogy egy ilyen rutinos, tapasztalt kapusedzővel dolgozhatok együtt, az eddigi munkára nem lehet panasz, jól fel vannak építve az edzések és megfelelő terhelést is megkaptuk. Egy kapus számára nagyon fontos, hogy a külön kapusedzővel dolgozhasson. Mentális és a kapustechnikai feladatokat csak a kapusedzővel lehet teljes értékűen elvégezni, szerencsére az említett dolgok a Mesterrel maradéktalanul megvalósulnak.

jatekosok_2018_fulop

Fülöp Gergő adatlap

Szokták mondani, hogy a futballkapusok egy kicsit mindig „flúgosak” /a kifejezés jó értelmében/. Te mennyire érzed magad annak, és ha igen miben?

FÜLÖP GERGŐ: Igen, ez igaz a kapusokról, kell egy flúg, hogy valaki a kapuba álljon, de ha oda bekerülsz utána soha többet nem akarod majd elhagyni a ketrecet. Nyilván én is flúgos vagyok, ha nem lennék az akkor valószínűleg nem is lennék kapus, véleményem szerint néha hangosabb vagyok a kelleténél , ezt már a vezetőedzőnk is szóvá tette.😂😂

Az eddigiek alapján mit gondolsz kik lehetnek majd ott a csoport elején és a Putnok FC-t hova sorolnád (várod)?

FÜLÖP GERGŐ: Véleményem szerint nagyon sűrű lesz a mezőny, kiemelkedő teljesítményt mint az előző szezonban a Monor produkált nem várok senkitől. Erős csapatnak gondolom a Jászberényt és az ESMTK-t. Szeretnék a Putnok FC-vel minél jobb helyezést elérni a bajnokságban.

IMG_9526Debreceniként a Debrecen ellen a Putnok színeiben

Válasz írása