Hírek

PUTNOKFC.HU

Fontos három pontot szereztünk Békéscsabán

Igen csak hosszú út és kemény mérkőzés várt játékosainkra a bajnoki szezon 11. fordulójában. Együttesünk az utóbbi négy fordulóban kiváló formát mutató Békéscsabához látogatott. Nem ígérkezett tehát könnyűnek a “kirándulás a Viharsarokban”, de Szala Ákos és tanítványai bízván az elvégzett munkában hitték, hogy itt végere bizony sikerülhet túllendülni az utóbbi fordulók nehézségein.

Jól indult a találkozó, hiszen a 10. percben Laczkó Krisztián gyönyörű találatával hamar megszereztük a vezetést és magabiztos, stabil védekezéssel, jó mezőnymunkával igyekeztünk tartani az előnyünket. Tovább javult a helyzet amikor a 40. percben Czvalinga Áron szabálytalanságát követően a játékvezető piros lapot mutatott fel a játékos részére, így emberelőnybe kerültünk.

Egy gólos előnnyel jöhettünk ki tehát a második játékrészre. Játékosaink óriásit küzdve egymásért, hatalmas mezőnymunkát végezve tartották az eredményt, olykor egy-egy veszélyes kontrát is felvillantva. A mérkőzés 82. percében Borbás játékvezető zsebéből ismét az erősebb lap került erő, sajnos ezúttal a mi játékosunk Sághy Félix kényszerült idő előtt távozni a játéktérről. Az eredmény azonban már nem változott, így a Putnok FC csapata nagyon fontos három ponttal indulhatott haza a békéscsabai találkozóról.

A lefújást követően Szala Ákos vezetőedző elégedetten értékelt

Nagyon egységesen játszottunk, ahogy múlthéten is, csak most eredménnyel is párosult. Büszke vagyok játékosaimra, mindenki maximálisan betartotta a taktikai utasításokat. Meddő mezőnyfölényben játszott a Békéscsaba, de a kontráinkban mindig benne volt a veszély. Ki kell emelnem a szenvedélyt, amivel ma játszottunk. Csúsztak, másztak egymásért a srácok és ebben is nőttünk ma ellenfelünk fölé.

Folytatás vasárnap (10.17.) itthon Tiszafüred ellen.

Leave a Reply