Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

(FÉL)SZEZONÉRTÉKELŐ: 4-ES ÉRDEMJEGY A PUTNOK FC ELLENŐRZŐJÉBEN

Nem zárhatjuk úgy le a 2017/18-as bajnokság őszi idényét, hogy ne vessünk számot a Putnok FC augusztustól-novemberig tartó produkciójáról illetve egy kicsit az egész NBIII-as félszezonról. Mai cikkünkben ezzel foglalkozunk, nézzük mi mindent történt a bajnokság 1-16. fordulójában.

A Putnok FC a jelenleg zajló bajnokságban 7 győzelmet és 4 döntetlent ért el, 5 alkalommal kapott ki. A 25 pont egyelőre az 5. helyre elegendő, ebben a pozícióban telel a csapat. Bár ez erősen szubjektíven értékelhető, de honlapunk szerint a három legértékesebb győzelmet a Tiszaújváros, a Cigánd és DVTK II. csapatai ellen értük el. Hogy miért?

FC TISZAÚJVÁROS – PUTNOK FC 0-1 (2017.08.12.)
A bajnokság nyitófordulójában a nyáron nagyon jól erősítő és a szezonnak nagy tervekkel neki vágó Tiszaújváros otthonában sikerült nyernünk egy olyan találkozón, amiben simán benne volt a hazai győzelem. A jó védekezésünknek, Egyed Balázs védéseinek és az ellenfél hibáinak köszönhetően az újvárosiak nem tudták bevenni a kapunkat, mi viszont a 72. percben Katona Bence bombájával bevittük a győztes találatot.
PUTNOK FC – CIGÁND SE 4-2 (2017.08.18.)
Az NBII-ből kipottyant Cigánd úgy érkezett hozzánk, hogy 4-2-re legyőzte a Füzesgyarmatot, amiből egyértelműen látszott, hogy hiába a fiatalítás a borsodi riválisnál, ez a Cigánd ebben a bajnokságban is komoly tényező lesz. Ezt meg is mutatták Múcsonyban ahol a 28. percben megszerezték a vezetést, de a 42. és 43. percben lőtt gólokkal fordítani tudtunk. A második félidőben szintén két gólig jutottunk, a hajrában ugyan még szépített a Cigánd, de az önbizalomnövelő győzelmünkhöz nem férhetett kétség.
DVTK II. – PUTNOK FC 0-1 (2017.10.01.)
Lehet ezen vitatkozni, de a Putnok FC talán ezen a mérkőzésen nyújtotta a legjobb teljesítményt az egész őszi szezonban. A Diósgyőr első számú csapatának jó néhány játékosát azzal büntették, – az előző napi Videotontól elszenvedett 3-2-es vereség miatt – hogy száműzték őket a tartalékcsapatba. Magyarul mi “ittuk meg” a levét a fiaskónak. Helyesebben mi ittuk volna meg, ha a putnoki fiúk nem játszanak kettőzött erővel, akarattal és koncentráltsággal. Kiváló védekezésünknek, nagyszerű játékunknak, kis szerencsének és Kemény Tamás góljának köszönhetően legyőztük a diósgyőri csapatot!

A fentieken kívül számos emlékezetes meccset játszott még a csapat, amelyek közül a legtöbbre megtaláltuk a “leg”megfelelőbb jelzőt. Íme:

Legek

A Putnok FC 27 gólt szerzett és 25-öt kapott a félszezonban lejátszott 16 mérkőzése során. 4 mérkőzésen nem szerzett és 3 meccsen nem kapott gólt. A legtöbbször a Balassagyarmat elleni 6-3-as győzelemnél vettük be az ellenfél kapuját, míg mi a Nyírbátortól kaptuk a legtöbbet, szám szerint 5-öt.
A szerzett gólok tekintetében az ESMTK-val holtversenyben a 6. helyet foglaljuk el a tabellán, a kapott góloknál szintén a 6. helyen állunk a Salgótarjánnal azonos szinten. A gól nélkül lehozott mérkőzések tekintetében a 7. helyen állunk, melyről külön táblázatot is mutatunk. Mint látható e tekintetben a legjobb védelem az ESMTK-é, Bonica Sebastian kapuja a 16-ból 10 (!) meccsen érintetlen maradt. Nálunk a három kapott gól nélküli meccsen Egyed Balázs védett, akinek a bravúros védései sokszor járultak hozzá a jó eredmények eléréséhez.

Védekezés 2017 ősz jó


A gólszerzés tekintetében ahogy említettük is szépen jeleskedtünk, 27-szer rezgettük meg az ellenfelek hálóját. Ezen a gólszámon 11 putnoki játékos osztozik. A házi góllövőlista élén Katona Bence áll 11 találatával, aki a góljaink több mint 40%-át szerezte. 

Góllövőlista16

Bence teljesítménye annyira kiemelkedő, hogy ezzel a Keleti csoport góllövőlistáján is a nagyon előkelő 2. helyen áll!! Gratulálunk neki ezúton is!

Katona Bence


Ami a fair-play listát illeti, ebben sajnos nem vagyunk túl jók annak ellenére, hogy mindössze egyetlen piros lapot kaptunk az őszi idényben. Azt az egyet sem azonnal, hanem második sárgával az utolsó, Tiszaújváros elleni mérkőzésen. A sárga lapokból viszont szépen gyűjtögettünk, a 40-el “ezüstérmesek” vagyunk… Ja és nem elölről. A legsportszerűbb csapatnak az MTK tartalékcsapata bizonyult, de a DVTK és a Gyöngyös is odafért a dobogóra. A Putnok FC csak a 11. helyen ebben az összevetésben.

Fair-play lista végleges 2017

Így néznek ki a Putnok FC és az NBIII Keleti csoport 2017/18 őszi idényének mutatói. Összességében mindenképpen elégedettek lehetünk a Putnok szezonbeli teljesítményével, amiben valljuk meg lehetett volna több is, de kevesebb is.
Minden tényező, eredmény alapján a Putnok FC honlapja a csapat őszi teljesítményére egy 4-es érdemjegyet adna. 🙂

Zárszóként meg kell jegyeznünk, hogy a mai harmadosztályú bajnokságban igen is nagy értéke van minden egyes megszerzett győzelemnek, pontszerzésnek, hisz a szűkösebb kerettel és költségvetésből gazdálkodó csapatok is egyre inkább odaérnek a “nagyobbakhoz” és érezhetően emelkedik az NBIII színvonala. Nem lehet ma már előre lefutott meccsről beszélnünk, elég csak a saját meccseinkre gondolni. Az előző szezonhoz hasonló szoros bajnokságot élünk meg idén is, ahol egy-két csapattól eltekintve rengeteg hasonló kvalitású klub vetélkedik egymással. Ez alapján egy izgalmas tavaszi szezonra van kilátás, folytatás: 2018. március 3-án!

Válasz írása