Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

FELKÉSZÜLÉS: KÉTGÓLOS HÁTRÁNYBÓL NYERTÜNK

A hatodik edzőmérkőzéssel folytatódott a Putnok FC téli felkészülési programja a mai napon. 18 órától a Borsod Megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 9. helyezettjét a Bánhorváti-KBSC együttesét fogadtuk a Sajóvölgye Focisuli Elek Ákos Utánpótlásképző Központjában.

A tavaszi bajnoki rajtig már csak két és fél hét van hátra, így szép lassan a finiséhez érkezik a hét hetes tréning. Ennyi ideje van az NBIII-as csapatoknak, hogy kellő formába lendüljenek és a tétmérkőzéseken minél jobb teljesítményt nyújtsanak. A harmadosztályú csapatok egészen pontosan 2020. március 8-án rúghatnak először labdába, a Megyei I-ben, legalábbis Borsodban viszont már február 29-én elkezdődik a tavaszi szezon.

Visszatérve a mai edzőmérkőzésre, a Putnok FC keretéből hárman hiányzottak. Mahalek Marcell betegség, Kismarton Balázs sérülés, Sándor Bálint egyéb ok miatt nem lehetett kerettag. 


A mérkőzésen a kiváló játékosok alkotta Bánhorváti-KBSC rögtön az első támadásából betalált, egy bal szélről beadott labdát Kazvinszki Jácint pazar mozdulattal juttatta a bal felsőbe. (0-1)

A folytatásban hiába volt óriási labdabirtoklási fölényünk a gól váratott magára. Akciókból nem volt hiány, de a betömörülő vendég védelemmel szemben nehéz dolgunk volt. Járattuk a labdát mint a kézilabdában szokás, de sem a lapos passzok, sem a védők mögé emelések nem működtek. Működött viszont a kontra a Bánhorvátinál. Ezúttal a jobb szélen fűzték át magukat, majd Pogonyi Dominik továbbított Kréti Gergőhöz, aki egy igazítás után szépségdíjas távoli góllal növelte két gólra csapata előnyét. (0-2)

Ezt követően Ádám Ferenc szépíthetett volna, de Botló Ádám bravúrral megfogta a ziccert.

DSC_0030Néha kézilabda meccsen éreztük magunkat…

A második félidőben Arday Dominik szállt játékba Nyisalovits Donát helyén. Ebben a játékrészben sem nagyon találtuk a Bánhorváti ellenszerét, de egy fokkal talán lendületesebben ostromoltuk az egyre fáradó védelmüket, mint a találkozó elején. A kemény munkának meglett az eredménye, három jó passz után Kercsó Bence került helyzetbe a bal szélen és csodás mozdulattal kilőtte a bal felsőt. (1-2)

A szépítő gól után rádobtunk még egy lapáttal, futószalagon gyártottuk a lehetőségeket, a vendégek erejéből pedig egyre inkább csak a védekezésre futotta. Egy jobb oldali sarokrúgás aztán sikerült egyenlíteni a félidő közepén, a nem épp magasságáról híres Marczis Marcell vette be fejjel Botló Ádám kapuját. (2-2)

Időközben Takács Tamás, Szilágyi Szebasztián és Pohl Roland is beállt.

Az utolsó negyedórára kissé megfáradt a Bánhorváti, de jó helyezkedéssel és pontos passzokkal továbbra is jól állták a sarat. Tíz perccel a vége előtt Ádám Ferenc felrúgásáért büntetőt ítélt a játékvezető, Zimányi Ádám tizenegyese pedig utat is talált a kapuba, bár Botló Ádám beleért a bal lábas lövésbe. (3-2)

Jó tíz percre Szegedi Péter és Asztalos Gábort is becserélte Nagy Csaba. A végén még akadtak ígéretesnek tűnő támadások, de ezeket már nem sikerült gólra váltani. A vége 3-2 ide.


JEGYZŐKÖNYV

PUTNOK FC – BÁNHORVÁTI-KBSC 3-2 (0-2)

Putnok FC: Lékai Soma, Marczis Marcell, Nyisalovits Donát, Zimányi Ádám, Lakatos Miklós, Csirszki Martin, Keményffy Máté, Kercsó Bence, Vajda Roland, Ádám Ferenc, Katona Bence

CSERÉK: Asztalos Gábor, Arday Dominik, Takács Tamás, Szilágyi Szebasztián, Szegedi Péter, Pohl Roland

Edző: Nagy Csaba

BÁNHORVÁTI-KBSC: Botló Ádám, Lovasi Dávid, Kovács Péter, Hallgató Márk, Szemere Norbert, Fehér Balázs, Kréti Gergő, Ignácz Ruben, Pogonyi Dominik, Kanalos Tony, Kazvinszki Jácint

CSERÉK: Fábián Bence

Edző: Mátyás József

Gólszerzők: Kercsó Bence, Marczis Marcell, Zimányi Ádám ill. Kazvinszki Jácint, Kréti Gergő

DSC_0046Kercsó Bence remekbe szabott góllal törte meg a putnoki gólcsendet

Csapatunk még két edzőmérkőzést fog játszani a következő bő egy hétben. Most szombaton az NBIII Keleti csoportjának egyik bajnokaspiránsa, a Debreceni EAC látogat városunkba, majd jövő pénteken egy Megye I-es gárdával zárjuk a felkészülés hatodik hetét.

Válasz írása