Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

FELKÉSZÜLÉS: A MÁSODIK FÉLIDŐ ALAPJÁN RÁSZOLGÁLTUNK A DÖNTETLENRE

Csapatunk hetedik felkészülési mérkőzését igazi erőfelmérőként aposztrofáltuk felvezető cikkünkben és lám valóban az is lett. 11 órától a csodálatos Sajóvölgye Focisuli Sportközpontban, tavaszi napsütésben egy hajtós-küzdős és színvonalas meccset játszottunk az NBIII Keleti csoportjának 2. helyezettjével, a Debreceni EAC-al.

Elnézve a hajdúságiak kezdő tizenegyét, no meg a kispadját, elég ütős neveket olvashatunk. A Putnok FC keretében is vannak jól csengő “nevek”, de az eddigi edzőmeccseken azt láthattuk, hogy inkább csapatként működünk jól a pályán. Persze szükség van az egyéni kvalitásokra, a húzóemberekre, de jó látni, hogy szép lassan igazi csapattá formálódik a nálunk futballozó régi és új játékosok alkotta társaság. Egyre nagyobb az összhang a pályán belül (és kívül), ami a játékunkban és az eredményességben is megmutatkozik. A DEAC ellen is bebizonyította a csapat, hogy van tartása és képes felvenni a versenyt a Keleti csoport bajnoki címére hajtó együttessel.

DSC_0156A DEAC pontrúgások rendre veszélyt hordoztak magukban

Kicsit bealudtunk a rajtnál és hamar megszerezte a vezetést a Debrecen. Az edzők rémálma ha pontrúgásból kap gólt csapatuk, hisz arra sokat készülnek az edzések során. A térfelünk közepéről elvégzett szabadrúgást szépen benéztük, ketten is jól léptek ki a védők közül, ráadásul pont a létráról is felérhetetlen Sidibéhez került a labda, aki a kimozduló Lékai Soma fölött a hálóba emelt. (0-1)

Egyáltalán nem zavart meg minket a bekapott gól, ugyanúgy mentünk tovább, próbáltunk építkezni a biztos labdatartásból. Türelmesen járattuk a játékszert és igyekeztünk pontos passzokkal araszolni előre. Hamar rá kellett jönnünk, hogy az eladott labdák bizony nagyon megbosszulják magukat, hisz azokból rendre villámgyors támadásokat vezethettek a fehér mezesek. Bár jól a legtöbbször jól működött a lestaktika, amikor mégsem akkor bajban voltunk. Az első félidőben főleg a védelmünk bal oldalának, Arday Dominiknak és Zimányi Ádámnak akadt több dolga.

DSC_0189Arday Dominiknek egy pár sprintet le kellett nyomnia az első félidőben

Azért nem csak a mi védelmünknek akadt dolga, a vendég tizenhatoson belül három alkalommal is gólt szerezhettünk volna. Kercsó Bence volt az első aki helyzetbe került a részünkről, ám a lövés helyet a passzt választotta. A félidő közepén aztán egy felívelt labdát Katona Bence szelídített meg, kapura is fordult, de kísérője, Papp Ferenc jól blokkolta a lövést. A legnagyobb helyzet Ádám Ferenchez fűződik, aki egy Lakatos Miklóstól kapott zseniális indítás után került ziccerbe, ám a felső lécet találta telibe.

Hiába a nagy igyekezet még a félidei szünet előtt kétgólosra növelte előnyét a DEAC. A jobb szélen vertek meg minket, a lapos középre adást pedig Bárány Donát lőtte a hosszúba. A lövésbe ugyan beleért Lékai Soma, de a labda úgy döntött a hálóban a helye. (0-2)

DSC_0178A Putnok csapatkapitánya, Zimi mester ma is nagyot alkotott…

A szünetben csak egyet cseréltünk. Nyisalovits Donát helyére Mahalek Marcell állt be.

A második játékrészre nagyon összeszedtük magunkat. Egy sebességi fokozattal feljebb kapcsoltunk és túlzás nélkül mondhatjuk uraltuk a játékot. A mérleg nyelve ugyan felénk billent a félidőre kissé beszürkülő hajdúságiakkal szemben, de az eredmény nem változott.

DSC_0352Csirszki Martin a középpálya egyik birtokosa épp azt szemléli kit ajándékozhat meg gólpasszal

Ádám Ferenc szemfülességének köszönhetően mégis megtört a jég. A rutinos Nagy Zoltán és a cserekapus, Tóth Dániel bizonytalanságát kihasználva csapott le a labdára a vendégek büntetőterületén belül, ha pedig megszerezte, be is verte, igaz addig tologatta, addig cselezett míg az üres kapuval nem került szembe. Az már más kérdés, hogy Nagy Csaba edző úr homlokredői a Ferkó mozdulatsorától kissé megszaporodtak… 🙂 (1-2)

DSC_0554Ádám Ferenc nem tétovázott “elszemtelenkedte” a labdát a DEAC portás elől hogy aztán bevághassa az üres kapuba

A gól jót tett a felkészülési mérkőzésnek, kicsit ébresztőt fújt a Debrecennek, a mieinket pedig úgy felvillanyozta, hogy egész Putnok áramellátását meg lehetett volna oldani belőle. A harmadik gól után kicsit nagyobb kockázatot vállaltak fel a pályán lévők, a védelmek szervezettsége megmaradt, de a középpálya sokkal aktívabbá vált, mindkét oldal gyors ritmusváltásokkal, lendületből próbálta átjátszani a védősort. Egy ilyen DEAC akció végén Lékai Somának kellett bravúrt bemutatnia, hogy ne legyen újra kettő közte.

DSC_0241Lékai Soma kiegyensúlyozott teljesítményével nyugtatóan hat a csapattársakra és a szurkolókra egyaránt

Időközben a kispadról mindenki játékba szállt. Putnoki részről előbb Marczis Marcell és Takács Tamás, majd Szilágyi Szebasztián, Szegedi Péter és Pohl Roland is lehetőséget kapott. Az utolsó tíz percre Asztalos Gábor is beállt Lékai Soma helyére.

A mérkőzés végén óriási helyzet maradt kihasználatlanul, egy lecsorgó labdát Szegedi Péter emelt a kapus fölött a felső kapufára… Ebben a mutatóbn mi vezettünk. A slusszpoén az utolsó támadásunkra maradt, egy hosszú felívelésre a belső védő Mahalek Marcell is felfutott. Birtokba ugyan nem tudta venni a labdát, de az végül csak eljutott a támadást kísérő Pohl Rolandhoz, aki két védővel a háta mögött robogott a DEAC kapuja felé. Tóth Dániel messzire kijött, de Roland nagyon szépen emelt a hálóba a kapus mellett. (2-2)

DSC_0591Higgadt megoldás, Pohl Roland egyenlítő gól az utolsó percben

A gólunk után a játékvezető le is fújta a mérkőzést, ami 2-2-es végeredményt hozott.


A 90 perc után a szép számú, olyan 80 fős közönség arcán elégedettség látott. Egy jó iramú és négy gólt hozó edzőmeccset láthattak, amelynek végén teljesen megérdemelten értünk el döntetlent a Keleti csoport egyik, ha nem a legerősebb csapata ellen. Erre lehet és kell is alapozni, hasonló teljesítménnyel a bajnoki mérkőzéseken sem lennénk elégedetlenek.

DSC_0253“A putnoki rohamosztag” néhány tagja üldözi a labdát

JEGYZŐKÖNYV

PUTNOK FC – DEBRECENI EAC 2-2 (0-2)

Putnok FC: Lékai Soma, Lakatos Miklós, Nyisalovits Donát, Zimányi Ádám, Arday Dominik, Csirszki Martin, Keményffy Máté, Kercsó Bence, Vajda Roland, Ádám Ferenc, Katona Bence

CSERÉK: Asztalos Gábor, Mahalek Marcell, Marczis Marcell, Takács Tamás, Szilágyi Szebasztián, Szegedi Péter, Pohl Roland

Edző: Nagy Csaba

DEBRECENI EAC: Szabados István, Nagy Zoltán, Szabó Kornél, Papp Ferenc, Krajcsó Krisztián, Kertész Tamás, Spitzmüller István, Sándor Tamás, Bíró Péter, Sidibe Ibrahima, Bárány Donát

CSERÉK: Tóth Dániel, Lakatos Kirill, Balogh Krisztián, Karikás Krisztián, Sigér Ákos, Bucz Bence, Luis Ramos, Urbin Péter, Rezes László

Edző: Schőn László

Gólszerzők: Ádám Ferenc, Pohl Roland ill. Sidibe Ibrahima, Bárány Donát

DSC_0301
Kicsi a bors, de úgy focizik hogy csak nézünk mint a moziban – Keményffy Máté parádés teljesítménnyel hamar a putnoki drukkerek szívébe lopta magát

A tervek szerint utolsó edzőmérkőzésünket 2020. február 28-án, pénteken 18:00 órától a Várady Béla Sportközpontban játsszuk. Ellenfelünk a Heves Megyei bajnokság 2. helyezettje, az Egerszalók SE lesz.

Ne feledjék, aki egy jó kis NBII-es derbit szeretne látni, az holnap látogasson ki a Várady Béla Sportközpontba, ahol a Kazincbarcika a Vasast fogadja!

86975228_2979029092141255_6025542565976080384_o

Válasz írása