Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

FEHÉR BALÁZS: MINDENKI A PÁLYÁN VOLT AKINEK DOLGA LENNE A GÓLSZERZÉS, DE…

Ismét nekünk jutott a szimpatikus vesztes szerep az NBIII-as szappanopera 18. epizódjában…. Reméljük előbb-utóbb mi is megkaphatjuk a győztes főszereplő karakterét…. Sajnos Cegléden minimális különbséggel ugyan, de kikaptunk és üres kézzel tehettük meg azt a nagyon-nagyon hosszú visszautat Cegléd és Putnok között. Markó Ádám szabadrúgás gólja mindent vitt és a három pont megszerzésével a Pest megyeiek be is előztek minket a tabellán.

Szokásunkhoz híven a meccs után megszólaltattuk a két vezetőedzőt, akik így értékelték a találkozót:

Makrai László

Nagyon küzdelmes mérkőzés volt ez a mai, két ellentétes félidővel. Az elsőben a Ceglédnek több olyan ziccere is volt, amit ha értékesít akkor nem marad nyitott ez a mérkőzés a legvégéig.  A ziccerek kimaradtak és a második félidőre a Putnok játéka feljavult, de Markó Ádám szabadrúgásgóljával 1:0-ás hazai győzelem született. Hogyan értékelnéd ezt a mai találkozót edzői szemmel?

MAKRAI LÁSZLÓ: Igen, ahogy mondod két különböző félidő volt. Az elsőben valóban nagy lehetőségeink voltak és úgy érzem mezőnyben is jobban játszottunk. Ott el kellett volna döntenünk a meccset és a második félidőt meg tényleg letutizni. Sajnos csak egy gólt sikerült ezekből a helyzetekből rúgni, viszont a második félidőben kicsit túlságosan átadtuk a területet a Putnoknak, feljavult a játékuk is és volt 1-2 meleg szituáció így a végére. Most minden áron kellett nekünk ez a győzelem, úgyhogy küzdöttünk, hajtottunk érte.

Nagyon sok pontrúgás volt mind a két oldalon, de egyetlen szabadrúgást leszámítva a többiből gól nem született. Ennyire jól működtek a védelmek vagy ilyen jól voltak leosztva az emberek, mit gondolsz?

MAKRAI LÁSZLÓ: Ezek szerint akkor lehet, hogy az volt a jó, jól eltaláltuk a védők/támadók arányát. Nem tudom ezek nagyon kis nüanszokon múlnak, 1-2 méteren, 1-2 másodpercen múlik minden. Igen mind a két csapat előtt rengeteg ilyen szituáció adódott, de azokból nem nagyon sikerült veszélyeztetni. Talán a Putnoknak ezekből több lehetősége is volt, mint nekünk. A legfontosabb számunkra ez az 1-0-s hazai siker, ennek mi nagyon örülünk.

Markó Gábor csodálatos szabadrúgás gólt rúgott. Neked hogy tetszett?

MAKRAI LÁSZLÓ: Igen, Ádám rengeteget gyakorolja, meg jó rúgó technikája van. Most már vártuk is tőle, mert még idén nem sikerült szabadrúgásból betalálnia. Pont tegnap is az edzés végén gyakorolta egy párszor és akkor is jól ment neki. Szinte ugyan így, mint most. Örülünk neki, hogy végre ez is bejött.

DSC_0164

Érdekes volt látni, hogy a csapatod nagyon sokszor ívelte fel előre a támadókra a labdát, a Putnok inkább a földön próbált meg építkezni. Ez volt támadási taktika a részetekről?

MAKRAI LÁSZLÓ: Igen, igen. Egy picit talán készültünk, hogy átadjuk a területet a Putnoknak és mögöttük rengeteg hely lesz és próbáltuk azokat a területeket megjátszani. Az első félidő talán jobban sikerült, amiből helyzetünk is volt, a másodikban viszont túl átadtuk a területet. Ez egy picit a visszájára is fordult, mert magunkra húztuk a Putnokot, de a lényeg, hogy hál’ Istennek nem kaptunk gólt. Nekünk meg sikerült egyet lőni, úgyhogy örülünk így a végére.


Fehér Balázs edző

Két ellentétes félidőt játszottunk a mai napon. Az elsőben a Cegléd, a másodikban mi domináltunk, de ezért még nem adnak pontokat, a hazaiak szabadrúgásgólja viszont 3-at ért. Hogyan értékelnéd a találkozót?

FEHÉR BALÁZS: Sajnos valóban több helyzete adódott a hazai csapatnak az első játékrészben, de ezek többsége a mi labdavesztéseinkből adódott. A pálya közepén rendre eladtuk a labdát, vagy olyan nehéz helyzetbe hoztuk a társunkat, amiből az ellenfél labdát tudott szerezni és gyorson támadásokat vezetett belőle. Szerencsére ez a második félidőben megváltozott, úgy érzem, hogy mezőnyfölényben tudtunk játszani, de sajnos a gól ismét hiányzott a játékunkból. Nincs éle a támadásainknak, gyengécske befejezések vannak csak.

Nagyon lüktető, lendületes játékkal kezdtünk, presszionáltuk az ellenfelet, de aztán mégis ők jutottak ziccerekhez, nem rajtunk múlt, hogy nem találtak be már az elején. Mi volt a probléma a védekezésünkben, mintha ma a felívelt labdákkal is meggyűlt volna a bajunk?

FEHÉR BALÁZS: Pedig igazából azt kaptuk amire számítottunk. Beszéltünk erről, hogy igyekeznek majd minél előbb feljuttatni a labdát a támadó harmadunkba, de lassan reagáltuk ezt le. Hosszú volt a csapat, így a középpályáról indulókat nehezen követtük le, emiatt a védelem többször 1:1 elleni szituációban találta magát, amiből olykor lehetőségek is adódtak.

DSC_0112

A második játékrészben egyértelműen jobbak voltunk, sokszor szorítottuk be a Ceglédet a saját térfelére, viszont az az igazi átütőerő vagy egy egyéni villanás hiányzott a játékunkból. Te hogy látod ezt, mivel tehettük volna hatékonyabbá a támadójátékunkat?

FEHÉR BALÁZS: Az első félidőben is eljutottunk párszor a hazaiak tizenhatosáig, de mindig eggyel többet passzoltunk, vagy toltunk a labdán, nem igazán sikerült helyzetet kialakítani. A fordulás után, a ceglédiek, előnyük tudatában, még jobban megszállták a középső részt a kapujuk előtt, ezért is próbáltam két magas támadót behozni, hogy ha a széleken sikerül megverni őket, akkor legyen kinek beadni. Ebből kellett volna még több, hogy folyamatosan nyomás alatt legyenek, de a beadások sem voltak elég pontosak vagy a befejezésekbe csúszott hiba. Mindenki pályán volt, akinek dolga lenne a gólszerzés, de ez sem volt elég.

A meccs előtt azt kérted a csapattól, hogy nagyon tegyék oda magukat, küzdjenek meg minden labdáért és hozzák ki magukból a maximumot. Ebből mi valósult meg véleményed szerint?

FEHÉR BALÁZS: Ez minden meccsen az alap kéne, hogy legyen. Ami bosszantó, hogy egy félidőt mindig odaadunk az ellenfélnek. Most is langyosabb, visszafogottabb volt az eleje, mellé nagyon sok labdát is veszítettünk. A második félidő már jobb volt. Mentünk előre, próbáltunk mindent megtenni az egyenlítésért, de sajnos az a kis plusz, ami a gólt is hozná hiányzik a játékunkból. Mondhatjuk, hogy rászolgáltunk volna legalább az egy pontra, de hiába… Még mindig lenne lehetőség javítani, de egyre nehezebb helyzetbe kerülünk és ezáltal a nyomás is nagyobb lesz rajtunk.


TABELLA

Pár fordulóval ezelőtt még a 10. helyen voltunk, de az elmúlt négy mérkőzés eredménytelensége miatt sajnos hétről hétre lejjebb csúszunk és most már csak a 14. helyen vagyunk a bajnoki tabellán. Mindössze egy ponttal van többünk jelenleg, mint a legjobb kieső helyen álló Tállyának. 🙁

A bajnokságot a Tiszakécske vezeti két ponttal megelőzve a Jászberényt, a 3. helyre pedig újra az Eger kapaszkodott fel.

Az alsóházat a DVTK II. vezeti 23 ponttal, a kieső helyeken pedig a Tállya, a Hatvan, a Sajóbábony, a Gyöngyös és a Mezőkövesd II. áll.

18. forduló

 

Válasz írása