Hírek

PUTNOKFC.HU

FEHÉR BALÁZS: LEGINKÁBB AZ AKARATI TÉNYEZŐK DÖNTÖTTEK…

Hiába nyertünk meg egy nagyon fontos mérkőzést egy hete a DVSC II. vendégeként, tegnap a Várady Béla Sportközpontban betlizett a csapat és 4-2-re kikapott a Tiszaújváros alakulatától. A vereség önmagában is csalódást keltő, de az még keserűbbé teszi azt, hogy az ellenfél a játék minden elemében jobbnak bizonyult nálunk. Lassan eljutunk oda, hogy muszáj a “lovak közé csapni” és óriási pluszokat hozzátenni a játékunkhoz ebben a borzasztóan kiegyenlített bajnokságban, különben nagyon megnehezítjük a saját dolgunkat….

A találkozót követően Gerliczki Máté, a Tiszaújváros vezetőedzője és Fehér Balázs, putnoki kollégája is értékelte a látottakat.

Gerliczki Máté

Nem szokványos, hogy a két csapat 6 gólos meccset játszik egymással, de azt gondolom, hogy egy igazán közönségszórakoztató meccs volt, amelyen a Tiszaújváros bizonyult jobbnak. Bátran felvállalta a távoli lövéseket és szép gólokkal nyertetek. Hogyan értékelnéd a találkozót?

GERLICZKI MÁTÉ: Hát az, hogy ez most mennyire lett közönségszórakoztató, annak a néhány tiszaújvárosi szurkolónak akik itt voltak mindenképpen, a hazaiaknak nem hiszem. Persze, hogyha valaki semleges szemlélőként volt itt a mai meccsen ő csettinthetett, nem csak a 6 gólra, hanem volt még mellette rengeteg helyzet mind a két oldalon.
Ezen a talajon szerintem egy nagyon-nagyon jó és színvonalas mérkőzés volt. Az osztályhoz képest ez mindenféleképpen élvezhető derbi volt és azt gondolom láthatta mindenki, hogy a Tiszaújváros nagyon-nagyon jól játszott. Fent szerettük volna kezdeni a védekezést, magasan kezdtük már az első perctől kezdve és a sok lövés abból adódott, hogy rengeteg labdaszerzésünk volt. Nagyon szeretném, hogyha mindig ezt tudnánk játszani. Kétszer-háromszor nem ezt játszotta a csapat, de azt betudjuk annak, hogy fiatal játékosokról van szó, nagyon fiatal a keretünk és ők még sokszor kiszámíthatatlanok, nem tudjuk hogy éppen mire lehet tőlük számítani egy-egy mérkőzésen. De nem bántjuk őket semmiféleképpen, a vereségek után sem, mert látjuk, hogy milyen tehetségesek és milyen erő rejlik bennük, úgyhogy szeretjük Őket nagyon és várjuk tőlük ezt a hasonló teljesítményt a többi mérkőzésen is.

A mérkőzés nagy részében a középpályát egyértelműen a Tiszaújváros uralta. Minden labdát a Ti játékosaitok tudtak összeszedni és aztán jobban is játszották meg. A mély talaj ellenére pontosan és kevés hibával futballoztatok. Mit gondolsz erről?

GERLICZKI MÁTÉ: Igen, ez így volt. Készültünk az ellenfélre, tudtuk, hogy 3 nagyon jó játékosa van belül és azt mindenféleképpen elhatároztuk, hogy őket azért nagyon komolyan kell presszingelni és nem szabad, hogy labdához jussanak. Nagyon szorosan ott volt az én 3, ugyancsak nagyon jó játékosom. Úgyhogy ez kulcsmomentum volt ma mindenképpen, hogy a hazaiak 3 belső embere nem tudott élni, viszont az én 3 belső játékosom meg szuper, szenzációs teljesítményt nyújtott. Nemcsak ők, hanem mindenki, aki pályára lépett. Ma ez egy parádés teljesítmény volt.

DSC_0055

Gondolom Te is biztattad arra a játékosaidat, hogy távolról is lőjenek. Az első gólotok egy szépen kivitelezett szabadrúgásból született, de az azt követő két gól is szép távoli lövésekből született. A távoli lövések bátor felvállalása volt a kulcsmomentum?

GERLICZKI MÁTÉ: Most már hetek óta ezt játsszuk. A bajnokság elején még volt olyan mérkőzés, amikor a fél pályán kezdtük a védekezést és próbáltunk területet hagyni magunknak, de akkor soha nem értünk oda az ellenfél kapujához. 2-3 kapura lövésünk volt egész mérkőzésen. Lehet, hogy nyertünk belőle mérkőzést, de az nekem annyira nem volt pálya, abból nem lehet annyira jó futballt csinálni. Ebből lehet, hogyha ilyen magasan kezdjük a védekezést és ezért tudnak lövő helyzetbe kerülni a játékosok és azért jó lábuk van, tehát a Pap Zsoltinak is, a Kulcsár Huninak is nagyon jó lába van és ezt meg is mutatták a mai napon.

DSC_0275

Hétről-hétre nagyon meg kell küzdeni egyrészt sajnos a koronavírussal, másrészt azzal, hogy hiába van egy 20 fős keret Ti is folyamatosan létszám gondokkal küszködtök, de úgy látszik, hogy azok a játékosok, akik lehetőséget kapnak, élni tudnak vele. Így van?

GERLICZKI MÁTÉ: Amikor kiderült, hogy ez 20 csapatos bajnokság lesz és előtte egy 16 csapatos bajnokságot játszottunk, amiből talán még 1 visszalépő is volt, az Ózd, akkor lényegesen kevesebb emberrel meg lehetett oldani egy szezont. Most ezt nem lehetett, még menet közben is igazoltunk játékost és most érik be a gyümölcse ennek a gondolatmenetnek, mert mostanra már nagyon elfogytunk volna. 2 hete a BVSC elleni meccset nem kell ecsetelni, hogy milyen helyzetbe kerültünk…., de ott nagyon összejött minden. Eltiltás, sérülés és sajnos a vírus is közrejátszott, de örülünk neki, hogy ezek a játékosaink! Fiatal, nagyon tehetséges, gyors és képzett játékosokat kerestünk. Nincs horribilis költségvetésünk és meg kell találni ezeket a játékosokat. Én úgy gondolom, hogy jó döntést hoztunk a  szezon elején, hogy ebbe az irányba indultunk és a srácok igazolják, hogy jó futballistákat találtunk.

Edzői plusz P-T


Fehér Balázs edző

Egymás utáni második hazai mérkőzésünkön kaptunk ki úgy, hogy az ellenfél négy gólt rúgott. A mai meccs forgatókönyve mégis más volt és másként alakulhatott volna, mint a DVTK II. elleni… Hogyan értékelnéd a mérkőzést?

FEHÉR BALÁZS: A félidőben nem gondoltam, hogy ez lesz a vége. Úgy mehettünk be a pihenőre, hogy a lélektani előny nálunk volt, de sajnos a második félidő elején lerendeztük magunknak a meccset. Mi csak akkor tudunk eredményt elérni ha mindenki maximálisan odateszi magát, ez ma csak 1-2 emberen látszott.

DSC_0084

Az első negyedórában kerestük önmagunkat, de a feljavuló játékunknak köszönhetően még a szünet előtt sikerült az egyenlítés egy büntetőből szerzett góllal. Miben lettünk jobbak az első félidő második felében és miért nem tudtuk ezt átmenteni a második játékrészre?

FEHÉR BALÁZS: A kapott gól után nyilván érezte a csapat, hogy annál több kell, amit addig mutattak és sikerült kicsit feljavulni, adódtak helyzeteink, lehetőségeink. Aztán szerencsére még a félidő végén tudtunk egyenlíteni, azt gondoltam, hogy a folytatásban majd átvesszük az irányítást és további gólokat szerzünk, ennek ellenére kaptunk gyorsan három gólt, ami el is döntötte a meccset. Hiába volt még sok idő, a csapat nagy részén azt éreztem, hogy már elengedte ezt a mérkőzést.

A Tiszaújváros jól használta ki a mély, vizes talajt és több átlövéssel is próbálkoztak. Két gólt ebből is szereztek. Mi viszont folyamatosan sakk-mattig akartuk vinni a helyzeteinket és nem lőttünk kapura messziről. Gondolom nem ez volt megbeszélve…

FEHÉR BALÁZS: Valóban nem. Számtalan olyan szituáció volt, amikor a lövés helyett a passzt választottuk inkább, vagy toltunk még egyet a labdán és addigra visszazárt az ellenfél. Ha ez nincs is megbeszélve, akkor is a játékosnak fel kell ismerni azt, hogy ilyen talajon minden lövés veszélyes lehet, ennek ellenére mi erőlködve tologattuk a labdát még a 16-os vonalán is.

DSC_0106

Szembetűnő volt, hogy az ellenfél teljesen feltolta a védekezését, támadták a labdás embereinket ill. védekezésnél is szoros emberfogást alkalmaztak, Pataki Rolinak szinte mindig két védővel a nyakán kellett a labdát birtokba venni. Te miben látod a két csapat játéka közötti különbséget védekezésben, támadásban? Miben volt jobb a Tiszaújváros?

FEHÉR BALÁZS: Igaz, hogy vizes és mély volt a pálya, ettől függetlenül úgy érzem, hogy lehetett rajta focizni, nyilván a körülményeket figyelembe véve ezt az Újváros be is mutatta. Leginkább az akarati tényezők döntöttek. Ők kizárták a külső körülményeket, nyerni jöttek és ezért meg is tettek mindent. Mi megint másokban keressük a hibát, egymásra mutogatunk, megsértődünk, ahelyett, hogy segítenénk a másikat. Nem vállaljuk fel a saját felelősségünket.

A meccs végét sikerült megnyomni, de akkor már késő volt. Legközelebb talán úgy kellene kezdenünk ahogy a végén játszottunk… Debrecenben ez a taktika már bejött. Mit gondolsz erről?

FEHÉR BALÁZS: Ez is elhangzott a meccs előtt, hogy próbáljunk gólt szerezni az elején. Azt látni kell, hogy ha nekünk futni kell az eredmény után, akkor beleszaladhatunk ilyen 4-esekbe…Mentálisan nem vagyunk elég erősek ahhoz, hogy megfordítsunk egy mérkőzést.

Már csak egy meccs van hátra az eltiltásodból és helyet foglalhatsz a kispadon. Mennyire volt rossz a lelátóról nézni a mai meccset?

FEHÉR BALÁZS: Hogy visszatérek-e a kispadra az majd a hétvégi meccs után kiderül… Nekem nagyon rossz és nehéz volt így, nem tudom, hogy a csapatra ez milyen hatással volt, de nem hiszem, hogy ez nagyban befolyásolta volna az eredményt.

DSC_0152

TABELLA

Ahelyett, hogy egy győzelemmel megelőztük volna a Tiszaújvárost, minket előzött be a DVTK II. a hatvani sikerének köszönhetően. Épp ezért ismét az alsóházba kerültünk, egy helyet veszítve a tizenegyedikek vagyunk a pontversenyben. A közvetlenül előttünk állók közül a Tiszaújváros mellett a Kisvárda II. is nyert, így tőlük 5 pontra kerültünk, mögöttünk viszont egy pontra zárkózott a Cegléd és a Tállya is.

A 2020/21-es bajnokságban először alakult ki 5 pontos különbség az 1. és 2. helyezett között köszönhetően annak, hogy a Tiszakécske zsinórban 9. (!) meccsét is behúzta, a Jászberény viszont négygólos vereségbe szaladt bele Füzesgyarmaton. A Békés megyeiek ezzel őrzik a 3. helyüket a tabellán, sőt a vesztett pontok tekintetében már csak egyetlen pontra vannak a Jászberénytől.

A Sényő az utóbbi hetekben kiválóan teljesít, szezonbeli csúcsjavítással már a 4. helyen állnak, igaz az 5. Eger két, a Tiszafüred egy meccsel kevesebbet játszott náluk. Putnoki győzelmével a Tiszaújváros is előzött, a BVSC-t átugorva a 7. helyre jöttek fel.

Fontos győzelmével a Tállya elkerült a kiesőzónából, ahol pillanatnyilag a Salgótarján, a Hatvan, a Gyöngyös, a Sajóbábony és a Mezőkövesd II. tartózkodik.

15. forduló


A KAZINCBARCIKÁNAK SEM SIKERÜLT

Csapatunk Tiszaújvárostól elszenvedett veresége után bíztunk abban, hogy legalább a Kazincbarcika győzelmet ünnepelhet a Merkantil Bank Liga 13. fordulójának tegnapi mérkőzésén, melyre 17 órától a Kolorcity Arénában került sor. A kiegyenlített mérkőzésen végül egy kései gól döntött a vendég, Szombathelyi Haladás javára. Vereségével két helyet visszacsúszva a 10. helyen áll a KBSC a másodosztályú bajnokságban.

Kolorcity Kazincbarcika SC – Szombathelyi Haladás 0–1 (Tóth Barna 88.’)

Válasz írása