Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

FEHÉR BALÁZS: CSAK RAJTUNK MÚLT, HOGY NEM LETT NAGYOBB ARÁNYÚ A GYŐZELEM

Két és fél hét kényszerpihenő után játszhatott újra tétmérkőzést csapatunk a bajnokság 11. fordulójában. Az ellenfelünk az a  Gyöngyös volt, akik utolsó négy meccsükből hármat megnyertek, egy alkalommal pedig döntetlent értek el. Szerencsére sikerült hamar előnyt szereznünk jó formában lévő riválisunkkal szemben, miközben szervezett védekezéssel meg tudtuk őrizni kapunkat kapott gól nélkül. A második játékrészben újabb két találattal terheltük ellenfelünk hálóját, így végül 3-0-ás győzelmet arattunk.

A mérkőzést követően a két vezetőedző nyilatkozott holnapunknak, melyben értékelték a találkozót.

Simon Antal

Önbizalommal telve és nagyon jó formában érkezett ide a Gyöngyös, hiszen az utóbbi 4 bajnokiján nem kapott ki, abból hármat meg is nyert, sőt a kupában is továbbjutottak. Kiegyenlített, szoros meccset játszott a két csapat, az olló igazából a második gól után nyílt ki a Putnok javára. Hogyan értékelné a látottakat?

SIMON ANTAL: Az első félidőben nagyon nagy mezőnyfölényben játszottunk, viszont a hazai csapat egy nagyon zártan védekező és mélységből nagyon jól kontrázó csapat. Az első gól, az azt gondolom, hogy megadta a hangot nekik, hogy tudják játszani a játékukat. A gól előtt volt egy fault, középen megállt a csapatunk és a mélységi indulóval nem mentünk el. Az első félidőben szerintem nagyon nagy volt a labdabirtoklási arányunk is, szögletek, pontrúgások, mélységből többször mögé mentünk az ellenfélnek, de nem tudtunk gólt rúgni. Nem volt meg ma bennünk az a plusz, amivel gólt tudtunk volna rúgni. Több ilyen mélységi mögé kerülésből nem adtuk ki jól a labdát, nem vettük át a labdát és nem éreztem a csapatban, hogy ki lesz az, aki gólt rúg. Az elmúlt fordulókban mindig volt egy gólvágónk, aki ezeket megoldotta, most ez nem jött.

Úgy fogalmazott, hogy a plusz hiányzott a játékból, de a Putnok nagyon zárt védekezése is hozzájárult ahhoz, hogy kevesebb helyzetet tudtak kialakítani. Erre készültek előzetesen, hiszen az utolsó meccseken ebben az 5 védős alakzatban állt fel a putnoki csapat?

SIMON ANTAL: Igazából úgy láttam, hogy ők 5-4-1-et játszanak. 3 belső védővel a 2 szélét pedig a 2 szélső védővel zárták le és a középpályán nagyon rutinos játékosai vannak. Itt a Csirszkiék nagyon jól megtartogatták a labdát és elől megvan erre a játékra egy nagyon alkalmas támadójuk az Ádám Feri. Nagyon fekszik neki ez a játék, ezt tudtuk. Igazából próbáltuk ezt játékkal megoldani, nem sikerült. Ma az ő taktikájuk győzött a miénk ellen.

DSC_0257

Nagyon pozitív volt a Mester részéről, hogy 3-0-nál is folyamatosan biztatta a játékosait, küldte őket előre, és ők szívvel-lélekkel végig is küzdötték a 90 percet.

SIMON ANTAL: Nagyon fiatal csapatunk van, az elmúlt átigazolási szezonokban többször voltak nagyon nagy változások a keretben. Nyáron is elment 9 játékos és főleg fiatalokkal tudtuk pótolni. Számomra egy ilyen meccsen, pláne 3-0-nál is nagyon fontos, hogy ne az legyen bennük, hogy oké feladtuk, hanem a játékosok, a fiatalok maradjanak benne a meccsben, próbáljanak pozitívak lenni és próbáljanak abban hinni, hogy 2-0-nál még egy gólt találunk. Nem nagyon volt benne, de 2-0-nál még lehetett volna valamit kezdeni. Ez egy olyan meccs volt, amit ugyan 3-0-ra elveszítettünk, de azt gondolom, hogy mindent megtettünk.


Edzői plusz 11


Fehér Balázs edző

Szervezett, taktikus játékkal újabb fontos győzelmet aratott a csapat a mai napon. Hogyan értékelnéd a mérkőzést?

FEHÉR BALÁZS: Régen játszottunk mérkőzést, kicsit kizökkentünk a megszokott ritmusból, emiatt kérdéses volt hogy sikerül játékba lendülnünk. Szerencsére jött egy gyors gól, ami könnyített ezen.

A korai gólunk után teljesen visszazártunk, amivel úgy tűnt kicsit magunkra is húztuk a Gyöngyöst. A taktika része volt ez a visszazárt védekezés?

FEHÉR BALÁZS: Egyáltalán nem volt ez a taktika része, sőt a meccs elején azt kértem, hogy próbáljuk kicsit kijjebb tolni a védekezést. Talán pont amiatt, hogy volt egy kisebb szünetünk, a csapat tudat alatt szerette volna védeni az előnyét és emiatt óvatosabban játszott. Ettől függetlenül nem éreztem, hogy különösebben veszélyt jelentenének a kapunkra a vendégek, akik próbáltak sok labdát a kapunk elé juttatni, de ezeket rendre hatástalanítani tudtuk.

A második félidő derekán egy remek labdaszerzés után szép kontratámadást vittünk végig és Ádám Ferenc higgadt megoldásával két góllal vezettünk. Innentől kezdve nagyon élt a csapat, újabb és újabb kontrákra volt módunk, akár 2-3 gólt is szerezhettünk volna ezekből. Mi változott meg a 62. perc után a játékban?

FEHÉR BALÁZS: A félidőben is azt beszéltük, hogy a vezetés tudatában próbáljunk meg nyugodtabban játszani, birtokoljuk többet a labdát, ne hátráljunk be, mert a sok beívelésnél elég ha egyszer hibázunk. Nagyobb helyzetet itt sem tudott kialakítani a Gyöngyös, viszont mivel többet kockáztattak így előttünk megnyíltak a területek a kontrákra, amiből sikerült helyzeteket kialakítani és szerencsére gólokat is szerezni.

DSC_0219

Az előjelek nem voltak kedvezőek, miután komoly sérüléshullám tizedeli a csapatot, eltiltottunk is volt, ráadásul egy jó formában lévő, négy meccse veretlen Gyöngyös jött hozzánk. Gondoltad volna, hogy a végén egy ilyen sima győzelem születik?

FEHÉR BALÁZS: Sok hiba van a játékunkban, ami annak is betudható, hogy minden héten változtatni kell legalább 2-3 helyen a csapaton, hol kényszerből, hol taktika miatt. A mérkőzések túlnyomó részén mindenki igyekszik kihozni magából a maximumot, de hogy az adott meccsen az mire elég az ellenféltől is függ. Ezért tudtam, hogy bárki is játsszon mindent meg fog tenni és ha legalább akaratban az ellenfél fölé tudunk kerülni az már elég lehet a jó eredményhez. Dicséretes, hogy kapott gól nélkül lehoztuk a meccset és összességében megérdemelten nyertünk és csak rajtunk múlott, hogy nem lett nagyobb arányú a győzelem. Reméljük egyszer azt is elérjük, hogy mindenki elégedett legyen egy győzelem után…

 

 


TABELLA

A Putnok FC kettőt előzött a tegnapi 3 pont megszerzésével és jelenleg a 10. pozícióban tanyázik. Rajtunk kívül a 9. DVSC II-nek és a 11. Salgótarjánnak is 15 pontja van, a gólkülönbségek döntik el a pillanatnyi helyezéseket. A bajnokságból 11 forduló telt el (4 csapat, köztük a Putnok is egy mérkőzéssel kevesebbet játszott) mégis annyira szoros a pontverseny, hogy mindössze 4 pont választ el minket a 4. helytől és szintén 4 egység a tizenhetediktől.

A bajnokságot továbbra is a Jászberény vezeti, de a sényői pontvesztésével a Tiszakécske 1, az Eger 2 pontra zárkózott az éllovas mögé.

A kiesőhelyeken a Hatvan, a Tállya, a DVTK II., a Sajóbábony és a Mezőkövesd II. áll. 

11. forduló

Válasz írása