Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

FEHÉR BALÁZS: AMÍG KÖNNYŰ GÓLOKAT ADUNK AZ ELLENFÉLNEK ADDIG…

Tegnap délután bepótoltuk a koronavírus miatt elhalasztott kupamérkőzést. Csapatunk a legjobb 128 között a Tiszafüreddel került össze, ráadásul a sorsolás az ellenfélnek kedvezett miután ők lehettek a találkozó házigazdái. Hogy a hazai pálya mennyit segített, mennyit nem azt nehéz megállapítani, mindenesetre a Füredi Ultrák hangos dobszóval biztatták kedvenceiket akik 3-2-re legyőzték a mieinket és bemasíroztak a MOL Magyar Kupa következő körébe.

A meccs után rövid értékelésre megszólítottuk az edzőket, akik így vélekedtek:

Dorcsák Zoltán

A bajnokság 2. fordulójában lejátszott Tiszafüred – Putnok mérkőzés után az Ön játékosai voltak szomorúbbak, hisze egy hosszabbításban szerzett góllal kikaptak Putnokon. Ma viszont jó játékkal, három pontrúgásból megnyerték a meccset és továbbjutottak a Magyar Kupában. Hogyan értékelné a találkozót?

DORCSÁK ZOLTÁN: Szerettünk volna tovább jutni a Kupában. Nyilván azért különböző gondokkal mi is küzdünk, nagyon “vékonyak” vagyunk, nem igazán tudok belenyúlni a meccsekbe, nem igazán tudok változtatni úgy, mint ahogy tette ezt a Putnok. Nem azt mondom, hogy tartalékosan, de nem a legjobb csapatával jöttek ide, de ez a mi érdemünket nem kisebbíti. Szerettünk volna továbbjutni és a helyzetek alapján úgy érzem, hogy megérdemelten jutottunk is tovább. Fontos volt, hogy a Putnok vezető gólja után egyből tudtunk egyenlíteni. 3-2-nél pedig csak magunknak köszönhetjük, hogy a vége nem lett sima. Persze nem kell ezt túlértékelni, örülünk a továbbjutásnak, a Putnokkal pedig decemberben még találkozunk és akkor lejátsszuk élesben. 🙂


Fehér Balázs edző

Három pontrúgásból kapott góllal maradtunk alul a Tiszafüreddel szemben, így kiestünk a kupából, de mégsem kell szomorkodnunk, mert egy jó iramú meccsen, alaposan felforgatott és nagyon fiatal csapattal is megmutattuk van bennünk potenciál. Hogyan értékelnéd a látottakat?

FEHÉR BALÁZS: Sajnos ezzel többször is gondunk volt már a szezon során, hogy szögletből kapunk gólt, ami nagyon bosszantó, mert ennek a levédekezéséhez csak megfelelő koncentrációra lenne szükség. Amúgy egy nyerhető meccs volt, de amíg ilyen könnyű gólokat adunk az ellenfélnek addig nem lesz meg a győzelem.

A mai kupameccsen esélyt adtál második számú kapusunknak, Asztalos Gábornak, aki élete első NBIII-as meccsén védett. Úgy tűnik jó döntésnek bizonyult, hisz számos bravúros védéssel hálálta meg a bizalmat. Mit gondolsz a teljesítményéről?

FEHÉR BALÁZS: Gabinak már kijárt ez a lehetőség és úgy gondolom élt is a bizalommal. Nagyon jó meccse volt, fontos védésekkel. Nem könnyű a második számú kapusok sorsa, de Gabi ezen a meccsen bizonyította, hogy lehet rá számítani.

Rajta kívül Stefán Bendegúz is ott volt a kezdőben, aki gólt is szerzett harmadik NBIII-as meccsén. Látszik, hogy egy nagyon tehetséges fiatalemberről van, aki fejben is ott tud lenni a pályán. Róla mi a véleményed?

FEHÉR BALÁZS:  Bendit gyerekkora óta ismerem, sosem volt kérdéses, hogy tehetséges és az idők alatt még tovább fejlődött. Jó volt látni, hogy egyre harciasabb és kezd egyre inkább érett lenni a játéka. Hamarosan komolyan lehet vele is számolni a felnőtt csapatnál.

DSC_0704

Az elmúlt időszakban sok-sok fiatal kapott lehetőséget tőled, a teljesség igénye nélkül Kismarton Balázs, Magyar Máté, Takács Tamás, Szilágyi Szebasztián, Kréti Gergő, Sándor Bálint és ma életében először Lakatos Krisztián valamint Horváth Sándor. Egyikükkel sem vallottunk szégyent. Ők lehetnek a jövő putnoki labdarúgói?

FEHÉR BALÁZS: Lehetnek persze. Mindnek megvan hozzá a tehetsége és ha elég kitartóak lesznek akkor fokozatosan egyre több lehetőséget kaphatnak majd, de ehhez még azért kell idő. Szerencséjük van mert a csapat idősebb játékosai is pozitívan állnak hozzájuk, segítik őket a beilleszkedésben.

FiatalokA jövő reménységei

 

Válasz írása