Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

FEHÉR BALÁZS: A KÉT KIÁLLÍTÁS NAGYJÁBÓL EL IS DÖNTÖTTE A TALÁLKOZÓT

A Putnok FC a Keleti csoportot vezető Tiszakécskei LC ellen próbált meg tisztes helytállást bemutatni a két csapat tegnapi, zárt kapus mérkőzésén. A Várady Béla Sportközpont lelátói üresen tátongtak, de a gyepszőnyegen sem voltak sokáig maximális létszámmal a csapatok… Egész pontosan a miénk. A 31. percben Lakatos Miklós, a 32. percben pedig Keményffy Máté is elhagyta a játékteret miután piros lapot kaptak. Kilenc emberrel is nagyot küzdöttünk a listavezető ellen, de így is kikaptunk 3-0-ra.

A mérkőzés után Nagy Sándor, a Tiszakécske vezetőedzője derűs hangulatban nyilatkozott honlapunknak. Putnoki kollégájának, Fehér Balázsnak nem volt sok oka az örömre, de próbálta megragadni a pozitívumokat a meccs utáni interjú során.

Nagy Sándor

A mérkőzés előtt történelminek titulálta a mai mérkőzést, hisz a két csapat tétmeccsen még nem találkozott egymással. A Tiszakécske számára jól kezdődött ez a történet, egy 3:0-ás győzelemmel indult. Hogyan értékelné ezt a 90 percet?

NAGY SÁNDOR: Igen, a párharcban mi vezetünk 1:0-ra. 🙂 A viccet félretéve úgy gondolom, hogy összességében a Putnok egy “játszó” futballt játszik, tényleg bátran kijönnek, nem rugdossák el a labdát, számomra a futballhoz közel álló eszmét vallanak, szóval futballoznak. Ez egy jó dolog.
Most jól kezdtük a meccset, hamar vezetést szereztünk, minden úgy alakult, ahogy azt terveztük. Jött egy kiállítás, ami öröm volt a számunkra, de kicsit meg is zavarodtunk amikor hirtelen kettős emberelőnybe kerültünk. Az első félidőben hiába támadtunk, nem tudtuk igazán kihasználni ezt a lehetőséget. A második félidőben viszont kijött az emberelőny. Úgy gondolom, hogy a fiúk nagyon sokat dolgoztak, sok helyzetet dolgoztunk ki és összességében ez az eredmény nem forgott veszélyben első perctől kezdve a végéig. Magabiztosan megnyertük ezt a mérkőzést, amelynek kimondottan örülünk. Hozzáteszem, hogy egy jó Putnok ellen sikerült nyernünk 3:0-ra.

DSC_0103

Az első félidőben ahogy Ön is mondta nem tudott élni a kettős emberelőnnyel a csapata. Mivel küldte a játékosait a pályára a szünet után? Mert úgy tűnt, hogy a második félidőben az első percektől kezdve rátettek még egy lapáttal.

NAGY SÁNDOR: Könnyebb rátenni amikor az ellenfélnél mínusz 2 ember van. Azt tudtuk és erre is számoltunk, hogy a Putnok kettős emberhátrányban nem nagyon fog minket letámadni, hanem kontrázni fognak. Felhívtuk a védőink figyelmét, hogy erre figyeljenek. Még több mozgást kértünk, még több kis játékot kényszerítettünk ki mi is, hogy meg tudjuk bontani a játékot, hogy mögéjük tudjunk menni illetve a beadásokra agresszívan érkezzünk. Ez be is jött, sikerült is. Mind a három nagyon szép gól volt amiket szereztünk és ami öröm, hogy mi nem kaptunk gólt. Rúgtunk hármat idegenben, azt hiszem, ezt nem kell megmagyarázni még akkor sem, ha kettős emberelőnyben voltunk. Hozzáteszem, hogy a jól játszó Putnok ellen sikerült ezt a győzelmet elérnünk.

Részben már utalt rá, hogy a mérkőzés nagy részében 9 emberrel játszó Putnok végül egy 0:3-mal “le tudta hozta a meccset”. Mondhatjuk, hogy ez a putnoki csapat erejét mutatja vagy pedig a Tiszakécske játékában maradt még benne valami?

NAGY SÁNDOR: Hozzáteszem, hogy nekünk is vannak gondjaink és mondhatnám így is, most ez volt a legerősebb csapatunk, ezzel jöttünk és ezzel nyertünk. Nem lehet tudni, hogy mi lett volna, ha egyforma létszámban vagyunk. Lehet, hogy rúgtunk volna egy ötöst, lehet, hogy X lett volna. Nem tudom. Most ezt hozta ki a meccs, 9 emberrel is nagyon jól játszott a Putnok. Megszervezték a védekezésüket, tényleg csak dicsérni tudom a Putnokot. Dicséret illeti az én játékosaimat is, ez most 3:0 lett, ezt így kell elfogadnunk. 🙂


Fehér Balázs edző

Nem sikerült pontot szerezni a bajnokságot vezető Tiszakécske ellen, pedig volt bennünk potenciál még kettős emberhátrányban is… Hogyan értékelnéd a találkozót?

FEHÉR BALÁZS: Nem mi voltunk a mérkőzés esélyesei és a két kiállítás nagyjából el is döntötte a találkozót, ennek ellenére az azért pozitív, hogy volt tartás a csapatban, nem szórtak meg minket csúnyán, sőt voltak periódusok, amikor a mezőnyben viszonylag jól tartottuk meg a labdát és még támadásokat is próbáltunk vezetni.

Mindhárom gólt egy-egy beadásból szerezte az ellenfél, amire lehetett volna figyelni, igaz a második-harmadik gólnál már emberhátrányban voltunk. Rossz helyezkedés, koncentrációs zavar mi volt a gond? Az első gólnál mintha kommunikációs gondok is lettek volna a játékosok között.

FEHÉR BALÁZS: Az első gólnál még egyenlő létszámban voltunk, ott lemaradtunk a hosszún az emberről. Szomorú, mert 10 perc telt el, de a figyelem már kihagyott és valószínű nem segítettük egymást beszéddel sem. A másik két gólnál már a beadásokról lemaradtunk, de ez sajnos benne volt, azért két emberrel többen voltak, az nagy előny.

DSC_0551

Hiába játszott kettős emberelőnyben a Kécske, jól tartottuk magunkat, sőt egy-egy kontrára is jók voltunk. Bosszantónak tartod, hogy nem tudjuk meg már sosem mi lett volna ha végig 11 a 11 ellen játszunk?

FEHÉR BALÁZS: Kíváncsi lettem volna mire megyünk, biztos másképp alakul ha nincsenek a kiállítások. Nagyobb fölénytől tartottam ilyen körülmények közt, de dicséret illeti a fiúkat, mert igyekeztek helytállni, ebben a meccsben így nem volt több.

Kicsit aggasztó, hogy az utolsó három meccsen nem tudtunk az ellenfelek kapujába találni. Hogyan lehet ebből a gólínséges időszakból kilábalni?

FEHÉR BALÁZS: Igazából az egész évre elmondható, hogy a gólokkal adósak vagyunk. Azt mondom Feri 7 gólja még nagyjából elfogadható is lenne, bár neki is voltak még ezen kívül lehetőségei gólt szerezni, de a többiektől sajnos kevés találat érkezett, pedig minden meccsen megvoltak a helyzetek, ziccerek arra, hogy betaláljunk. Gól nélkül nem lehet meccset nyerni, ezért is tartunk ott ahol.

Egész jól nézett ki a kispad a mai napon, 5 játékost is be tudtál cserélni, de úgy a szerdai, Füzesgyarmat elleni találkozóra erősen megfogyatkozhat a keret…

FEHÉR BALÁZS: Valóban hosszabb volt már a pad, de azért még a sérülésből visszatérő játékosok nincsenek abban az állapotban, hogy akár egy egész félidőt is tudjanak játszani. 2 kiállított, 1 öt sárgás, plusz összeszedtünk kisebb-nagyobb sérüléseket is a meccs folyamán. Kedden kiderül, mennyi hadra fogható ember lesz. Voltunk már hasonló nehéz helyzetben, így kell most megoldani a következő meccseket.

DSC_0472


TABELLA

Csapatunk továbbra is a 14. helyen tanyázik a bajnokságban, az élen a Tiszakécske, a Jászberény és az Eger áll.

19. forduló

Válasz írása