Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

FEHÉR BALÁZS: A CSAPAT ISMÉT A FÉRFIASABB ARCÁT MUTATTA

Nagyon fontos győzelmet értünk el tegnap Debrecenben egy kiváló csapat ellenében. A kis Loki nem lepett meg minket, erős, lendületes, jó futballt játszottak, de Pataki Roli korai fejes góljával mégis mi örülhettünk… A Keleti csoportban őrült küzdelem folyik minden egyes pontért, a helyezésekért és a kiegyensúlyozott mezőnyben meg kell becsülnünk minden jó eredményt. Nem mellesleg ebben a szezonban először örülhettünk győzelemnek idegenben…

Lássuk, a meccs után hogyan értékelt a két vezetőedző:

Szatmári Csaba DVSC

 

Nagyon izgalmas meccset játszott egymással a pályára lépő két csapat. A debreceni fiatalok nagyon sokat tettek a győzelemért, de egy korai góllal végül 1-0-ás Putnok siker született. Hogyan értékelné a mai találkozót?

SZATMÁRI CSABA: Úgy gondolom, hogy nem érdemeltünk vereséget. Sajnos az első 15-20 percben nem úgy kezdtük a mérkőzést, ahogy terveztük, ahogy szerettük volna, de utána feljavult a játékunk. Elég sok helyzet, helyzetecskénk volt, megvoltak a lehetőségeink a gólszerzésre. Sajnos mindig ott a végén az utolsó passzok nem voltak elég pontosak, a lövéseknél vagy nem találtunk kaput vagy a kapusról úgy jött ki, hogy nem elénk pattant. Szóval ott, ha egy picit szerencsénk van, úgy gondolom, hogy akár meg is nyerhettük volna ezt a mai mérkőzést.

Nagyon sok pontrúgása volt a Debrecennek, több mint 10 szögletet rúghattak, de a gól abból sem akart összejönni.

SZATMÁRI CSABA: Ebben is kell fejlődnünk, hogy sokkal jobban használjuk ki ezeket a pontrúgásokat. Ahogy mondod 10 szögletünk volt körülbelül, nem tudunk egyet sem értékesíteni. Erre is nagyobb hangsúlyt fogunk fektetni.

DSC_2574-KozepesA DVSC fiataljai kiváló csapatot alkotnak, nagy kihívás elé állították a Putnokot (Fotó forrása: dvsc.hu)

Hazai pályán kicsit nehezebb egy fiatal csapat dolga, hisz neki kell irányítani, építeni a támadásokat és nyomás alatt tartani az ellenfelet, és ha hátrányba kerül, még nehezebbé válik a feladat. Lehet, hogy ez is közrejátszott abban, hogy becsúszott itthon egy-két gyengébb teljesítmény?

SZATMÁRI CSABA: Nem. Nem hiszem, mert volt egy nagyon jó sorozatunk. Gyengén kezdtük a bajnokságot, az első 3-4 fordulót, de utána volt egy 5-6 meccses szériánk, ahol jöttek az eredmények, vagyis jól játszottunk. Nem gondolom, hogy ez most azon múlik, hogy idegenben vagy hazai pályán játszunk. Úgy gondolom idegenben is jól játszottunk, hazai pályán is az elmúlt mérkőzéseken, de sajnos most úgy látszik, hogy nincs meg az a kis szerencse, ami mellénk állna. Ha az meglenne, akkor úgy gondolom, hogy sokkal több pontunk lehetne.


Fehér Balázs edző

Egy korai fejes góllal sikerült megnyernünk ezt a nehéz mérkőzést! Hogyan értékelnéd ezt a nagyon értékes győzelmet?

FEHÉR BALÁZS: Mindenképpen javítanunk kellett az előző forduló eredményét. Szerencsére a fiúk is átérezték a meccs fontosságát és úgy kezdték el a mérkőzést, ahogy kell. Nem gondoltam, hogy azzal a góllal meg tudjuk nyerni a találkozót, de a csapat ismét a férfiasabb arcát mutatta és sikerült a végéig megtartani ezt az egygólos előnyt.

DSC_2560-KozepesPataki Roland elemében volt, győztes gól lett a jutalma (Fotó forrása: dvsc.hu)

A vezetésünk után – ahogy korábban például a Gyöngyös ellen is tettük – túlságosan behátráltunk és ezzel kicsit magunknak is nehézzé tettük a meccset. Mit gondolsz erről?

FEHÉR BALÁZS: Igazából ez sosem tudatos. Nyilván a hátrányban lévő csapat próbál akár több kockázatot vállalva támadni és egyenlíteni. Szerencsére jól álltuk a sarat és lehoztuk kapott gól nélkül a meccset, de ehhez kellett az, hogy a csapat végig koncentráljon és segítse ki a másikat, ha a szituáció úgy hozta.

Az egész mérkőzés alatt jól védekeztünk, mindig volt egy utolsó pillanatban érkező és nem voltunk restek a legegyszerűbb megoldással menteni, ha arról volt szó. Mennyire vagy elégedett a védekezésünkkel?

FEHÉR BALÁZS: Teljesen elégedett nem lehetek, mert ahhoz, hogy az ellenfélnek lehetőségei adódjanak nekünk valahol hibázni kellett. Volt, hogy a pálya közepén engedtünk nekik üres területet, volt hogy a széleken sikerült megbontaniuk, de mivel tényleg mindig volt, aki besegítsen a társának így nagyobb ziccerük talán egy volt, de akkor pedig Krisztián mentett szépen. Ezen kívül volt két veszélyes lövésük, de kapusunk megint jó napot fogott ki, így kitartott az előnyünk.

DSC_0299Pápai Krisz nem először húzta le a “rolót” a szezonban… a védései nélkül bajban lettünk volna

Az előre játékunk ma haloványabb volt…. Mivel lehetett volna jobb?

FEHÉR BALÁZS: Ami leginkább hiányzott, azok a gyors forgatások voltak. A pálya méretének köszönhetően sokszor volt üres emberünk a széleken, de vagy nem vettük észre vagy hiba csúszott az átadásba. Voltak mélységi beindulásaink is, de ott is pontatlanok voltak a passzok, így ezek az akciók rendre elhaltak.

A győzelemmel újra a tabella felső házába kerültünk bár a sok meccshalasztás miatt nem teljesen tiszta a kép. 14 forduló után gondoltad volna, hogy a 10. helyen fogunk állni és hogy ennyire szoros lesz a bajnokság?

FEHÉR BALÁZS: Eddig is azt mondtam, hogy nekünk valahol ezt a helyet kell belőnünk a tabellán, úgy gondolom ez a realitás. Látni kell azt is, hogy 10 pont van jelenleg a 4. és a 17. csapat között, tényleg nagyon szoros a mezőny, így nagyon nagy jelentősége van egy győztes mérkőzésnek. Elég rapszodikus a szereplésünk, de igyekszünk mindent megtenni, hogy ennél rosszabb pozícióba ne kerüljünk és ahogy eddig is láthattuk, ebben a mezőnyben bárki veszélyes lehet a másikra, úgyhogy minimum 12 pontot még jó lenne begyűjteni a hátralevő meccseken, hogy viszonylag nyugodtabban telelhessünk.

DSC_0315Madarász János sokszor volt üresen a jobb szélen és tettre készen várta a labdát…

TABELLA

Két vereség után újra győzelmet könyvelhettünk el a bajnokságban mellyel 18-ra nőtt pontjaink száma. Ez pillanatnyilag arra elég, hogy a hétvégén kényszerpihenőjét töltő Balassagyarmatot és az általunk legyőzött DVSC II. gárdáját megelőzve feljöttünk a 10. helyre. Érdekesség, hogy a 3. helyezett Füzesgyarmattól és a 19. Gyöngyöstől is egyaránt 7 pontra vagyunk, épp ezért hátradőlni nem lehet, tekintgessünk inkább előrefelé…

A bajnokságot továbbra a Tiszakécske vezeti, őket szorosan követi a Jászberény. A második hétvégéjét kihagyó Eger elveszítette a 3. helyét, a Füzesgyarmat előzte be, míg az 5-6. helyen a Sényő áll. A most vasárnapi riválisunk, a Tiszaújváros a 8. pozíciót foglalja el 14 forduló után.

A kiesőhelyeken a múlt héthez hasonlóan a Hatvan, a Tállya, a Sajóbábony, a Gyöngyös és a Mezőkövesd II. áll.

14. forduló

Válasz írása