Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

EZÜSTÉRMESEK LETTÜNK A TEREMTORNÁN – MADARÁSZ JANI A GÓLKIRÁLY

A Borsod Megyei Labdarúgó Szövetség által szervezett 2018. évi Téli teremtorna vasárnap délután a finiséhez érkezett. Az elődöntőkben előbb a Mád a Sajóbábonnyal, a Putnok FC pedig a KBSC-vel meccselt. Azt követően került sor a bronzmeccsre, majd a döntőre.

A Mád nagy küzdelemben ugyan, de végül 4-1 arányban felülmúlta a Megyei I. osztályban is nagy riválisnak számító Sajóbábonyt, így elsőként jutott a fináléba.

KBSC FC – PUTNOK FC
Nem kezdtük jól a találkozót, egy védelmi hibánkat kihasználva hamar vezetéshez jutott a Barcika amit sajnos újabb két gól követett. Hogy ne ez legyen a félidei eredmény, arról Zimányi Adrián gondoskodott, aki egy remek szabadrúgással lopta közelebb csapatunkat a Barcikához. A szünet után Sápi József egy bedobás után járt túl Botló Ádám eszén közvetlen közelről, igaz a szerencsének is adósak maradtunk a gól után. A 2-3 már sokkal jobban festett, mint a 0-3 az eredményjelzőn is. Takács Tamás a Sajóvölgye U19-es játékosa a meccs legszebb találatával egyenlíteni tudott, félfordulatból olyan szépen kilőtte a jobb felsőt, hogy még a barcikai drukkerek is elismerően csettintettek. A véghajrára maradtak még lehetőségek itt is, ott is, a gólok azonban elfogytak, jöhetett a büntetőpárbaj.
Amit nagyon rosszul kezdtünk, mert Sápi József lövését megfogta Botló Ádám, Takács Tamás pedig mellé durrantott, miközben a KBSC játékosa belőtte! Aztán viszont fordult a kocka, a meccs során is számos nagyszerű védést bemutató Málik Mihály elkezdte “megölni” a barcikai büntetőket, miközben nálunk Zimányi Adrián, Tóth Szabolcs is bevágta. A mindent eldöntő büntetőt Madarász János értékesítette, amivel bejutottunk a döntőbe!!!

KBSC FC – Putnok FC 3-3, büntetőkkel 5-6 (Gólszerzőink: Zimányi Adrián, Sápi József, Takács Tamás)
27503993_1772992936078216_6706100027790700388_oMárton Richárd és Sajóvölgyés társai jól “működtek” a pályán

Fotó: facebook.com/kbscfc/

A bronzmérkőzésen a Kazincbarcika 5-4-re legyőzte a Sajóbábonyt.

IMG_2842

A DÖNTŐ

PUTNOK FC – MÁD
Úgy látszik mi szeretünk hátrányból kezdeni egy meccset, mert a döntőben is a Mád örülhetett először. Madarász János villanása, majd Sápi József beadásából Szemere Norbert tanári fejese után viszont hamar fordítottunk. Sápi József góljával már kettővel mentünk, de a Mád borzasztóan szívósan, motiváltan játszott és tudták még rengeteg idejük van a felzárkózásra. A több gyors, technikás játékossal felsorakozó piros mezesek bizony előbb szépítettek, majd egyenlíteni is tudtak. Megnyugtatóan hatott az idegrendszerünkre Madarász János hatalmas kapásgólja, amit a bal rövidbe varrt be, de Szűcs Ádám még a szünet előtt hatalmas gólt ragasztott a bal alsónkba, így 4-4-el zártuk a játékrészt.
A szünet után mindkét csapat kicsit visszább vonta az agarait, a korábbi meccsek nyilván már ott voltak a lábakban illetve taktikailag is próbáltak nagyobb figyelmet fordítani a védekezésre. A lélektani, vezetést jelentő gólt a Mád szerezte meg, de pár perc elteltével Tóth Szabolcs fejesgóljával már 5-5-ös eredményt mutatott az eredményjelző. Madarász János három kapufát lőtt, de a Mád játékosai is súlyos bombákat is eresztettek a kapunk felé. Meg kell dicsérni Málik Mihályt, aki az elődöntőhöz képest még egy lapáttal rá tett, fantasztikusan védett a döntőben is, mindenre odaért, együtt élt a játékkal és mindig ott volt, ahol kellett lennie. Védései nélkül bizony nagy bajban lettünk volna. A percek, másodpercek szépen lepörögtek és az elődöntőhöz hasonlóan a döntőben is büntetőpárbajra kényszerültünk.

IMG_2867Málik Mihály lehúzta a rolót és letette névjegyét a barcikai csarnokban

A BÜNTETŐPÁRBAJ
Málik Misi ott folytatta, ahol a KBSC ellen abbahagyta, megfogta Szűcs Ádám büntijét. Sápi József viszont bevágta, de jött a válasz a Mád részéről is. A gond Szemere Norbert büntetőjénél kezdődött, amit a mádi kapus szépen fogott. Az újabb mádi gól után már rajtunk volt a teher. Sajnos Tóth Szabolcs, majd Zimányi Adrián is hibázott, így hiába volt egy újabb Málik Misi bravúros védés, a Mád ötödik rúgója, Bakos Zsolt úgy állt a labda mögé, ha belövi a Mád nyer, ha nem, akkor Madarász Jánoson a sor. Nos a Mád hórihorgas játékosa bevágta, a Mád pedig megnyerte a 2018-as téli teremtornát!

Putnok FC – Mád 5-5, büntetőkkel 6-8 (Gólszerzőink: Madarász János 2, Szemere Norbert, Sápi József, Tóth Szabolcs)

A Téli Teremtorna végeredménye:

  1. MÁD
  2. PUTNOK FC
  3. KBSC FC
  4. SAJÓBÁBONY

IMG_2893

IMG_2881Megtisztelő pillanat – Tatárka József, a Borsod Megyei MLSZ elnöke átadja a 2. helyért járó serleget Sápi Józsefnek, a Putnok csapatkapitányának

Különdíjban részesült a Putnok FC támadója, Madarász János, aki nem kevesebb, mint 13 góllal a torna gólkirálya lett. Elfogultság nélkül mondhatjuk, hogy a hosszú sérüléséből visszatérő putnoki gólvágó régi formájában tündökölt és szebbnél szebb találatokkal ajándékozta meg a közönséget. Gratulálunk neki és ennyi góllal kiegyeznénk a tavaszi 14 forduló során is….

IMG_2902Madarász János visszatért…

A torna legjobb kapusa Giák Tamás (Mád) lett, a legjobb játékos címet pedig Sigér Ákos (KBSC) zsebelhette be.

IMG_2911

A képről hiányzik: Némedi Zoltán, Szemere Norbert és Takács Tamás, valamint a szombati selejtezőben vitézkedő Egyed Balázs és Gál Benedek. Velük együtt teljes a torna putnoki kerete. Gratulálunk az egész csapatnak, ezen a hétvégén is bizonyítottak és tovább öregbítették klubunk hírnevét!
A rutinos játékosok mellett ki kell emelni a kiváló teljesítményt nyújtó Sajóvölgye Focisuli U19-es csapatának fiataljait, akik megmutatták, a jövő elkezdődött és képesek lesznek átvenni a stafétát a tapasztaltabb játékosoktól. HAJRÁ PUTNOK!!!!


A teremtornával egy időben a Putnok FC felkészülési mérkőzést játszott az NBII-es Nyíregyházával, mellyel kapcsolatban “csupán” a száraz tényt, a végeredményt közölnénk mivel honlapunk stábja a barcikai teremtornán vett részt.

NYÍREGYHÁZA – PUTNOK FC 5-0

 

 

1 Reagálás

Válasz írása