Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

EZ EGY THRILLERREL IS FELÉRT…

IMG_9592A kezdőrúgást Kövér Marcell végezte el
Az első tíz percet figyelmen kívül hagyva végig remek játékot produkált a Putnok FC. Különösen a támadójátékkal és a helyzetek kidolgozásával nem volt gond. A helyzetkihasználással már annál inkább, iszonyat mennyiségű ziccert, gólszerzési esélyt hagytunk kihasználatlanul és bár a 80. percben nagy nehezen megszereztük a vezetést, a Szolnok egy perc múlva egyenlített, a hosszabbításban pedig a győztes gólt is megszerezte. Nehezen emészthető, demoralizáló, sokkoló vereséget szenvedtünk….

Putnok-Szolnok3

IMG_9555TÁVOLLÉVŐK

Eltiltás nem terhelte a Putnok FC keretét, de sérültünk még mindig van. Tóth Szabolcs sérülése csak nem akar rendbe jönni, így továbbra sem bevethető. Örömmel vehettük viszont tudomásul, hogy Katona Bence végre leülhetett a kispadra, felgyógyult a bokasérüléséből. Madarász Jánosnak is vannak gondjai, de Ő is vállalni tudta a “kispados” szerepét.
Katona BenceA putnoki vadász gólpasszal tért vissza a pályára

A KEZDŐ TIZENEGY

Két poszton változtatott a Putnok FC trénere a csapat kezdőjén. Bekerült a védelembe Czető Márk, a középpályára pedig a Debrecenben remekül bemutatkozó Mahalek Marcell. Aki kimaradt Bodnár Dominik és Illés Richárd.

Kezdő 2-1

Football-Field-Vector


IMG_9618 

A MÉRKŐZÉS

I. FÉLIDŐ

Mákunk van, mert az égiek pont szombatra enyhítették a nyári hőséget, bár a páratartalom miatt ez sokat nem jelentett a pályán és a nézőtéren lévők számára.

Az első tíz percben nem azt láttuk a pályán, amit szerettünk volna, mert a Szolnok játszotta a hazai csapat szerepét, mi pedig futottunk utánuk. Szó szerint is… Szoros emberfogással, a labdás emberek agresszív megtámadásával kezdett és a mérkőzés nagy részében ezzel próbálkozott a vendég együttes. 

Az idő múlásával teljesen tisztán látszott, hogy hiába a sok fiatal játékos a fehér mezeseknél, nagyon fegyelmezetten és szervezetten játszanak elsősorban a védekezés tekintetében. Mi szép lassan átvettük az irányító szerepét annak rendje és módja szerint, egyre összeszedettebben és főleg végre nem kapkodva játszottunk. Meg is lett ennek az eredménye, egyre jobban és többször tudtunk eljutni az ellenfél kapujáig és ha már ott jártunk helyzetbe is kerültünk.

Kemény Tamásnak, Bene Attilának, Csirszki Martinnak és Mariusnak is megvoltak a lehetőségei, de gól sajnos nem született ezekből. Különösen az első félidő utolsó negyedórája vált mozgalmassá, amikor egy támadásból kétszer is célba vehettük Molnár Tamás kapuját. 

Bele kellett törődnünk, hogy a döntés a második félidőre maradt, a játékunk viszont nagyon biztató volt.

IMG_9639

II. FÉLIDŐ

A szünetet követően is folytatódott a putnoki fölény, sőt még inkább fokozódott. Rögtön az első percben gólt szerezhettünk volna, ha Kemény Tamás a 100%-os ziccerét gólra váltja. Sebaj, jön még kutyára dér – gondoltuk.

Jött is az 50. percben egy Csicsvári Milán remekbe szabott indítás, ami Bene Attilát találta meg, a kapust át is emelte, már mindenki bent látta, de mellé ment…

A vendégek vezetőedzője, Tóth Tibor már az 51. percben cserélt, frissítette alakulatát és Laczkó Milán helyére az újdonsült igazolást, Kovács Lászlót hozta be. A Szolnok továbbra is próbált a harcosan futballozni, ami vagy sikerült vagy nem. Sokszor voltak pontatlanok, főleg a felfelé játékban. Mi viszont helyzethalmozásba kezdtünk…. Íme néhány szösszenet a tegnapi élő közvetítésből:

53. perc: Miután Zimányi Ádám életmentő szerelést hajtott végre a tizinken belül, Kemény Tamás szólózott végig az ellenfél tizenhatosánál, majd az oldalhálóba rúgja.

59. perc: Ez már tényleg hihetetlen, Marius remek labdaszerzése után egy az egyben vihette kapura a labdát, Molnár Tamás azonban kiválóan védett és még szerencséje is volt, mert visszapattant hozzá a labda.

61. perc: Elképesztő, Csicsvári Milán ível, Marius átveszi, csel, lő, Molnár megint véd. Áááááááááááááááááááááá

64. perc: Putnoki sarokrúgás, Bene fejes, nem sokkal de mellé.

66. perc: Jajj Istenem!!! Csirszki Martin kintről lőtt kapura, a vendég portás belekap, Zimányi Ádám középre adja, kivágják, jön Varga Márkó lő, Molnár Tamás szorosan öleli a labdát.

71. perc: Újabb putnoki lehetőség, a bal szélen kerülünk létszámfölénybe, Varga Márkó csínbe kapja, de megszerzi, passzol Mariusnak, aki lő, nem talál kaput.

Azért ne higgyjük hogy csak rólunk szólt a mérkőzés, a Szolnok alig várta, hogy élhessen a kontratámadások nyújtotta lehetőségekkel. Ha eljutottak a kapunkig, szívesen lőttek távolról is.

Ők már a 73. percben kihasználták harmadik cseréjüket, de Koszta Péter is változtatott, Madarász János állt játékba Kemény Tamás helyén a 68. percben, majd nyolc perccel később Illés Richárd és Katona Bence is a gyepszőnyegre lépett. Csirszki Martin és Mahalek Marcell jött lett.

A 80. percben csak sikerült begyömöszölni a vezetést jelentő gólt. Katona Bence a bal oldalon fűzte be emberét és ellentmondást nem tűrő csellel, majd jól adott középre Bene Attilának, aki egy védővel és a kapussal szemben is betalált. (1-0)

IMG_9685

Az eredményjelzőn alig villant ki a putnoki gól, máris 1-1-re kellett váltani… Egy perc elteltével ugyanis kiválóan emelték be védőink mögé a labdát, az üresbe mozgó Simon Attila pedig a kapusunk fölött a hálóba emelt. (1-1)

Mivel még volt hátra a hosszabbítással együtt bő tíz perc, élt a remény, hogy ismét betaláljunk. Adódtak is lehetőségek Madarász János és Süttő Attila vehette volna be a bevehetetlennek tűnő szolnoki kaput…

És ekkor jött a büntetés, a futball törvényszerűsége ismét beigazolódott, a sok helyzetet kidolgozó és kihagyó Putnokot megbüntette a Szolnok… A 92. percben lekontráztak minket, a bal szélről jól érkezett a beadás középre, Tisza Kálmán pedig ahogy azt kell, kilőtte a bal alsót…. (1-2)

Az a durva, hogy még ezután is játszi könnyedséggel gólt szerezhettünk volna, amikor Zimányi Ádám emelt az ellenfél kapuja elé (ahol ekkor már 22-ből 20 játékos tartózkodott), Madarász Jánoshoz került  a labda, aki beadta, Csicsvári Milán kb. térddel tudta kapura tenni, de hát ott állt egy naggyá tett kapus, Molnár-Farkas Tamás, aki ezt is megfogta…

Itt a vége, fuss el véle, a mesének még nincs vége, de ez a történet egy darabig nem lesz feledhető…

IMG_9663

ÖSSZEGZÉS

Nagyon vegyesek az érzéseink, mert a Szolnok elleni meccsre mondhatjuk, hogy a rémálmainkban se jöjjön elő. Jól játszottunk, végigtámadtuk a mérkőzést, sok-sok lehetőséget dolgoztunk ki, gólt, gólokat szerezhettünk volna, sima putnoki győzelem lógott a levegőben és a vége mégis vereség lett.

Amikor meglőttük a vezetést jelentő gólt azt hittük átszakadt a gát, összeroppan az ellenfél, innen amazonasi folyamként indul meg a putnoki gólgyártás és akár több góllal nyerhetünk. Hát nem így lett. Azonnal jött a válasz, majd a végén a csattanó…

Bármennyire is nehéz erőt kell ebből is meríteni, nézzük azt, hogy tényleg nagyon jól játszottunk, nyerhettünk volna gólokkal is akár. Kicsit hasonlított a Debrecen meccsre is, mert ellenük is abszolút benne volt a győzelem. 

Reméljük a három a magyar igazság egy hét múlva nálunk is beigazolódik és a harmadik meccsünket már megnyerjük!!!

SZÉP VOLT FIÚK!!! HAJRÁ PUTNOK!!!


A 2. FORDULÓ SZOMBATI EREDMÉNYEI

Mérkőzések 2-1

KÉREM A  KÖVETKEZŐT

A megyén belül maradunk a következő hétvégén is, hisz a Diósgyőr tartalékcsapatához látogatunk.

DVTK II. – PUTNOK FC
Időpont: 2018. AUGUSZTUS 19. vasárnap 17:00
Helyszín: DVTK Futball és Atlétikai Stadion

TÁMOGATÓINK

Nem maradtunk helyi vállalkozók, szponzorok nélkül az előttünk álló bajnok szezonban sem, továbbra is támogatják csapatunkat:

 • Barkácsbolt Putnok – Nagy Zoltán
 • Krisz-Kraksz Papírbolt – Guba Krisztián
 • Hami-Shop – Dobák Balázs
 • Molnár Gyula – Zöldség-Gyümölcs
 • Norbi Sarki Húsboltja – Demény Norbert
 • Kuci Élelmiszer – Galyas Edit “Husi”
 • Ezerszáz Kft. Goods Market Putnok
 • Pizza-Bár – Sáfrányné Héthy Erzsébet
 • Vekni Kft. Putnok
 • Élel-Mister Vegyesbolt
 • Gesztenyés Söröző – Madarászné Fóris Erika
TÁMOGATÓNK: ÉLEL-MISTER – GUBA KRISZTIÁN
Élel-Mister főcím

 

szlogen

Válasz írása