Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

ZABOS ATTILA: EZ EGY NAGY KIHÍVÁS SZÁMOMRA

Új szezon, új kihívások, új játékosok és új pályaedző. Így is fogalmazhatunk, ha a Putnok FC előtt álló bajnoki idényről beszélünk. Az egy percig sem volt kérdés, hogy továbbra is Koszta Péter fogja irányítani a csapatnál folyó szakmai munkát, de az első számú segítőjének kiléte viszont csak a felkészülés kezdetére dőlt el.

A Putnok pályaedzője egy régi, jól ismert “arc”, Zabos Attila lesz a 2017/18-as bajnokságban, akit jól ismerhetünk, hisz korábban játékosként is szép sikereket ért el városunk csapatában.

Attilával kapcsolatban sokat nyomott a latba, hogy a 36 éves fiatalember UEFA B licence-el rendelkezik, a futball iránti elkötelezettsége, hozzáállása megkérdőjelezhetetlen, könnyen szót ért és jó kapcsolatot ápol a játékosokkal és nagy segítséget jelent az is, hogy a Putnok FC pályaedzői feladatai mellett Ő irányítja a Sajóvölgye Focisuli U19-es csapatát, szakmailag erősítve a nagy és az utánpótlás csapat közötti szorosabb együttműködést. E mellett fontos tényező, hogy Koszta Péterrel jól ismerik egymást, több évig együtt dolgoztak korábban, a jó csapatmunka pedig elengedhetetlenül fontos a sikeres, eredményes szereplés eléréséhez.

Zabos AttilaZabos Attila a Putnok FC pályaedzője

Erről és még sok minden másról beszélgettünk Zabos Attilával.

A 2017/18-as bajnoki idényben Te leszel a Putnok FC csapatának pályaedzője, ami azt jelenti, hogy Koszta Péter vezetőedző és természetesen a csapat munkáját fogod segíteni. Nagy kihívás ez számodra?

ZABOS ATTILA: Igen, valóban nagy kihívás, mert most először dolgozom felnőtt csapat mellett. Peti szólt a nyáron, hogy szeretné, ha segítenék neki és én egyből igent mondtam. Köszönettel tartozom Tamás Barnabásnak, Putnok város polgármesterének, Negrutz Ágoston elnök úrnak és Kádár Zsoltnak, a Sajóvölgye Focisuli szakmai igazgatójának, hogy biztattak, támogattak abban, hogy vállaljam el ezt a feladatot!

Korábban futballoztál Putnokon, sőt nagyon jól is ment itt a játék, amivel kivívtad a szurkolók tiszteletét, szeretetét. Most visszatérsz hozzánk csak kicsit más szerepkörben. Miben lesz más ez a munka?

ZABOS ATTILA: Amikor ide kerültem, abban az évben sikerült megnyerni az NB3-as bajnokságot, így a szurkolók is gyorsan megszerettek. Most három évvel később visszatérek, de ahogy mondani szokták átálltam a „sötét” oldalra, mint pályaedző, de ez nem jelent gondot, mert ismerem a játékosok lelkületét, és hiszem, hogy tudok a csapatnak segíteni, hogy minél eredményesebbek legyünk!

A Putnok FC pályaedzői feladatai mellett a Sajóvölgye Focisuli U19-es csapatának edzője is leszel. Mennyire lesz nehéz összeegyeztetni ezt a két feladatkört, és hogy fognak kinézni a hétvégék, amikor mindkét csapat bajnoki meccseket fog játszani?

ZABOS ATTILA: Természetesen a Sajóvölgye Focisuli U19-es csapatát is viszem, egy kis logisztikát igénybe vesz, de meg fogom oldani, hogy mindkét csapat életében 100%-ig ott legyek!

Zabos Attila adatok2

Milyen előnyöket hozhat a nagy- és az utánpótlás csapat szempontjából, hogy mindkét gárda szakmai munkájában tevékenyen részt veszel?

ZABOS ATTILA: A nagy csapattal csinálta végig a felkészülést a Sajóvölgye Focisuli öt játékosa, (Takács Tamás, Márton Richárd, Tóth József, Némedi Zoltán, Pogonyi Dominik) akik megtapasztalhatták, milyen egy felnőtt csapat élete. Úgy gondolom nem vallottak szégyent, ezért a későbbiekben is számíthatunk rájuk. Nem titok, hogy szeretnénk majd nekik élesben is lehetőséget biztosítani, ami a többi Sajóvölgyés játékos számára is motiváló lehet.

Július elejétől segíted Koszta Péter munkáját és a játékosok felkészülését. Hogyan értékelnéd ezt az időszakot, az elvégzett munkát?

ZABOS ATTILA: Úgy gondolom, hogy a Peti által tervezett munkát a csapat elvégezte, ez a hét a finomhangolásról és a frissítésről fog szólni. Játszottunk felkészülési mérkőzéseket is, melyeken vegyes volt a kép, de a terhelés miatt a felkészülés e szakaszában ez természetes.

Mit vársz az előttünk álló NBIII-as szezontól? Mennyire lehetünk sikeresek, eredményesek a bajnokságban?

ZABOS ATTILA: Fontos a jó rajt, ami a Tiszaújváros ellen lesz. Úgy gondom az elvégzett munka, és a játékos állományunk alapján bizakodhatunk a jó szereplésben, én mégsem szeretnék tippelni, minden a pályán dől el!

 IMG_3540JZabos Attila az előző idényben a Sajóvölgye Focisuli U17-es csapatát irányította

 

Válasz írása