Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

EXKLUZÍV INTERJÚ: A PUTNOK FC ÚJ EDZŐJÉVEL BESZÉLGETTÜNK

A hétvégén elrajtol az NB3-as labdarúgó bajnokság 2020/21-es idénye, mely során mindhárom csoportban 20-20 csapat vív majd meg egymással a bajnoki címért. A Putnok FC új edzővel vág neki a szezonnak miután Nagy Csaba elköltözik városunkból így nem tudta vállalni a csapat további irányítását. A megüresedett vezetőedzői posztra egy korábbi játékosunkat, Fehér Balázst kérte fel a vezetőség, aki elvállalta a megbízást.

A csapat nyári felkészítését természetesen Fehér Balázs irányította akivel pár nappal a bajnoki rajt előtt egy hosszabb interjút készítettünk. A beszélgetésből megtudhatjuk mennyire érte váratlanul az edzői felkérés, mit gondol az öt hetes felkészülésről és hogyan tekint az előttünk álló megmérettetésekre.

DSC_0672

Három évvel azután, hogy a 2017/18-as NBIII-as bajnokság végén bronzérmet szerzett a csapat visszatértél Putnokra, de ezúttal nem játékosként, hanem edzőként. Mennyire lepett meg a felkérés illetve milyen szempontok alapján hoztad meg a döntésedet?

FEHÉR BALÁZS: Őszintén szólva nagyon meglepett a felkérés, hiszen előtte nem volt tervben, hogy felnőtt csapat mellett edzősködjek. Arról volt szó, hogy az utánpótlásnál vállalok szerepet, ez mindenképpen egy sokkal komolyabb kihívás. Emiatt két napot kértem Petitől, és nem is feltétlenül azért, hogy én átgondoljam, hanem, hogy a családdal megbeszéljem. Sportember lévén úgy éreztem el kell vállalnom a feladatot, ha már a vezetőség bízott bennem.

A hivatalos bejelentés után nagyon sok pozitív üzenetet kaptál a közösségi média felületein, de mit szólt a családod, a barátaid, a közvetlen környezeted az új szerepkörödhöz?

FEHÉR BALÁZS: Nyilván nagyon jól esett, hogy ennyien biztattak és sok sikert kívántak, de a családdal azért alaposan átrágtuk a dolgot több szempontból is. Szerencsére mindenki a támogatásáról biztosított, hiszen tudták, hogy ez szép feladat, nagy lehetőség számomra.

Szösszenet 2

IMG_8835

IMG_8836

Mik voltak az első feladatok, teendők amelyeket fontosnak tartottál elvégezni edzőként?

FEHÉR BALÁZS: Természetesen mindig követtem a csapat eredményeit és a keret összetételével is képben voltam, de igyekeztem minden játékosról a lehető legtöbbet megtudni. Sokat segített Nagy Csabi és persze Koszta Peti is. Szinte azonnal elkezdtem megtervezni a felkészülést és gondolkodni a taktikákon. Izgatottan és nagyon lelkesen vágtam bele a munkába.

Hogy fogadott a csapat? Milyen benyomásaid voltak velük kapcsolatban, hisz három év alatt komolyan kicserélődött a putnoki játékosállomány?

FEHÉR BALÁZS: Eléggé foghíjas öltöző fogadott, de jó érzés volt ismét belépni ebbe az épületbe, az öltözőbe. A volt csapattársaimmal szemben volt kicsit furcsa, hogy nem játékosként vagyok már köztük. Teljesen pozitívnak éreztem a fogadtatást és gyorsan kiderült, hogy akiket kevésbé ismertem, azokkal is hamar megtaláltuk a közös hangot.

DSC_0694

Nagyon fiatal játékoskeret áll a rendelkezésedre, talán ilyen alacsony átlagéletkorú csapat még nem is volt Putnokon. Mit gondolsz a jelenlegi játékosállomány összetételéről, minőségéről?

FEHÉR BALÁZS: Sajnos a felkészülés elejére több játékos távozott mint amennyire számítottunk, ezért jelentősen átalakult a keret. Fontos pozíciókból távoztak meghatározó játékosok és a helyükre többnyire fiatalok érkeztek. Véleményem szerint nem életkor szerint kell megítélni egy csapatot, sokkal fontosabb, hogy megfelelő legyen a hozzáállás és az összhang a játékosok között.

Öt hét felkészülés szerepelt a csapat programjában, amely június 24-től egészen a jövő heti bajnoki rajtig tart. Milyen szisztéma alapján építetted fel a csapat felkészítését?

FEHÉR BALÁZS: Az első napok az ismerkedéssel és a rávezetéssel teltek, aztán hétről hétre változott az edzésterv a terhelés intenzitása szerint. Folyamatosan a feladatok között szerepelt a taktikai felkészítés, csapatrészenként és a csapat egészét tekintve is. Az utolsó hét fő célja, hogy a hétvégi első bajnokira kellően frissek legyünk testileg és szellemileg is.

DSC_0026

Nem kevesebb, mint 7 felkészülési mérkőzést játszott a csapat. Az első négy meccsből háromszor NB2-es csapatokkal találkoztunk. Mennyire vagy elégedett a mérkőzéseken látottakkal, tapasztaltakkal?

FEHÉR BALÁZS: A keret még most sem mondható teljesen véglegesnek, mindez az edzőmérkőzésekre is rányomta a bélyegét. Az, hogy erősebb csapatokkal találkoztunk, erőteljesen rávilágított a hiányosságainkra. A terhelés szempontjából viszont hasznos volt.

Az MLSZ döntése értelmében rekordszámú csoportokban zajlanak majd a harmadosztály küzdelmei. A 20 csapatos csoportokban 38 mérkőzést játszanak majd a csapatok. Mi a véleményed erről szakmai szempontból?

FEHÉR BALÁZS: Úgy gondolom, hogy ennek az osztálynak sok ez a mérkőzésszám, hiszen nem profi osztályról beszélünk. Mivel sok mérkőzés lesz, szerencsés bővebb kerettel elkezdeni a szezont. Mivel hétközi fordulók is lesznek, fontos szerepe lesz a regenerálódásnak is.

Edzői szösszenet 1

Mit gondolsz a Keleti csoportra besorolt csapatokról? Az együttesek kereteibe 100%-ban nem látunk bele, de véleményed szerint mennyire lehet erős a mezőny itt a keleti régióban?

FEHÉR BALÁZS: Véleményem szerint van egy két kiemelkedő csapat a mezőnyben, plusz 4-5 olyan, akik a dobogóért küzdhetnek. Mivel sok kieső lesz, nagy harc várható a bennmaradás érdekében is.

A jövő héten vasárnap, Balassagyarmaton kezdjük meg a bajnoki szezont és Te életed első meccsét töltheted edzőként egy csapat kispadján. Mit vársz a vasárnapi találkozótól és edzői szempontból milyen gondolatok járnak a fejedben? Hogy éled meg mindezt?

FEHÉR BALÁZS: Minden edzésen kihozzuk magunkból a maximumot, hogy kellőképpen felkészülhessünk a meccsre. A hosszú szünet után ismét élesben játszhatunk, ez kellő motiváció kell, hogy legyen mindenki számára. Én régen vártam ennyire izgatottan egy bajnoki mérkőzést, érdekes lesz a pálya mellől egy új szerepben irányítani a játékosokat.

 DSC_0541

A Putnok FC szezonbeli első bajnoki mérkőzését a Balassagyarmati VSE otthonában játssza.
A mérkőzés időpontja 2020. augusztus 2. 17:30.

 

 

2 Responses

Válasz írása