Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

ESMTK-PUTNOK: RANGADÓT NYERNÉNK A FŐVÁROSBAN (IS)

Két tavaszi forduló után is hibátlan a Putnok FC mérlege, miután a Szolnokon elért bravúrgyőzelme után hazai pályán gyengébb játékkal is sikerült bekasszíroznia a három pontot. Az biztos, hogy mindkét győzelmünk sokáig emlékezetes marad számunkra. Szolnokon Nyisalovits Donát parádés szabadrúgás gólja, míg a DVTK II. elleni találkozón Czető Márk egy percen belül elért két fejese teszi maradandóvá az élményt. 
Hat ponttal kezdeni a 2019-es évet természetesen kiváló eredmény. Mi sem mutatja ezt jobban, hogy az NBIII 48 csapata közül mindössze 4 (!) büszkélkedhet ezzel. Érdekesség, hogy a Keleti csoportban három gárda is 100%-os még ebben az évben, a Putnok FC-n kívül az ESMTK és a Jászberény mondhatja el magáról, Nyugatról pedig az Érd. A Közép csoportban pedig nincs ilyen csapat. Az is biztos, hogy ez a 4-es team minimum hármasra csökken a 19. forduló után, mivel az ESMTK és a Putnok FC épp egymással játszik a hétvégén.

DSC_0060


VOLT MUMUS, NINCS MUMUS

Nem mondhatjuk, hogy az ESMTK a kedvenc ellenfelünk lenne, de nem azért mert bármi bajunk lenne velük, sokkal inkább az játszik szerepet a történetben, hogy az utóbbi években sok babér nem termett számunkra a velük vívott találkozókon. Így első blikkre olyan szép dátumnak tűnik ez a 2019. március 17-e, pont olyannak, amikor ideje szakítani a hagyományokkal és végre legyőzni a Pesterzsébetet. Hogy ezt épp a saját pályájukon, ahogy ők hívják, az Adyban szeretnénk elérni, adjon még nagyobb inspirációt számunkra.

Tudjuk, hogy a csapatok nem pontszüretelésre járnak az ESMTK-hoz, de hogy nem lehetetlen otthonukban nyerni, azt a Debrecen vagy a Sényő ebben a szezonban már megmutatta. A hajdúságiak 1-0-ra, a szabolcsiak pedig 3-0-ra nyertek a fővárosban. Sőt igaz csak eggyel, de a Salgótarján is ponttal távozott a 20. kerületből. Adott a példa, lehet másolni.

ESMTK-PUTNOK adatok


A 18. FORDULÓBAN TÖRTÉNT

Nyugodtan vonhatunk párhuzamot a Putnok FC és az ESMTK egy héttel ezelőtti mérkőzése kapcsán, hisz mindkét TOP5-ös alakulat igencsak megszenvedett a győzelemért. Az is hasonlóvá teszi a két sztorit, hogy két, kiesés elől menekülő együttessel mérkőztek meg a csapatok.
A Putnok FC nagyon sokáig nem találta a fogást a nagyszerűen futballozó diósgyőrieken, sőt szűk negyven percen keresztül vesztésre állt a Várady Béla Sportközpontban. Szerencsére a 81. és 82. percben két szögletet is sikerült góllal befejeznünk, így fordítottunk és nyerni tudtunk hazai környezetben.

PUTNOK FC – DVTK II 2-1 (0-1)


Az ESMTK számára sem volt könnyű túra a salgótarjáni, akik egy jót hullámvasutaztak Nógrádban. Hiába szerezték meg kétszer is a vezetést a piros mezesek, az SBTC-nek mindkettőre volt válasza, így sokáig úgy tűnt otthonukban is sikerül ikszelniük Turi Zoltán együttesével. Igen ám, csak arról elfeledkeztek, hogy az ESMTK-ban benne van az X-Faktor, ami az esetükben nem azt jelenti, hogy az X-re hajlamosak, sokkal inkább azt, hogy számtalanszor az utolsó percben nyerik meg a meccseiket… Ez most is így történt, Nagy Richárd a 93. percben vitte be a győztes találatot Salgótarjánban.

SALGÓTARJÁNI BTC – ESMTK 2-3 (1-1)

ESMTK-PUTNOK adatok2


AZ ŐSZI SZÉL FÚJTA EL…

A 2018/19-es bajnoki idény 4. fordulójában már találkozott egymással a két csapat és úgy fogadtuk ellenfelünket, hogy 4 ponttal a 9. helyen álltunk. Keserű volt a szánk íze, mert a szezon első hazai meccsét úgy buktuk el a Szolnok ellen, hogy akár több góllal nyerhettünk volna ellenük. Azt is tudtuk, az ESMTK elleni derbi sem lesz piskóta és láss csodát, igazunk lett. Megint azt csinálták a fővárosiak, amit jól tudnak, érvényesítették az akaratukat a pályán, a játékukat az eredményjelzőhöz igazították és pont annyit adtak ki magukból ami az egygólos sikerükhöz épp elegendő volt. Színvonalas meccs volt, szinte végig nyílt, 1-1-nél valójában mindkét csapat nyerhetett volna. Végül így is lett, az egyik nyert, a másik nem. A probléma csak az volt, hogy megint mi voltunk a vesztes oldalon.

IMG_9807

 


AZ ÜGYELETES HŐSÜNKET CZETŐ MÁRKNAK HÍVJÁK

Először is szögezzük le, a Putnok FC győzelmét a Putnok csapata érte el és a győzelemért elismerés illeti az egész csapatot. Minden passznak, blokkolásnak, védésnek, beadásnak, felszabadításnak szerepe volt a sikerben, de a pálmát mégiscsak az viszi el, aki a gólokat szerzi. Ő pedig nem más, mint a második legszőkébb játékosunk, Cece Markinho!!!
Nézzük hogyan gondol vissza a múlt hétre és mit vár a holnapi, fővárosi kirándulástól!

Czető Márk

Utána néztünk, amióta a felnőtt korosztályban futballozol még sosem fordult elő, hogy egy bajnoki mérkőzésen két gólt is szerezz. Ennél fogva olyan sem volt, hogy egy perc alatt érd el ezt. Hogyan gondolsz vissza a múlt vasárnapi mérkőzésre, a góljaidra? Hogy élted meg ezt?
CZETŐ MÁRK:  Örömmel gondolok vissza a vasárnapi mérkőzésre, sikerült kétszer betalálnom és ezzel itthon tartottuk a 3 pontot.
Nagyon rosszul játszottunk a DVTK II ellen, meglátásod szerint mi történt, miért nem tudtunk a szolnoki formában focizni?
CZETŐ MÁRK:  Nehéz mérkőzésre számítottunk és ez így is lett. Kicsit tompábbak és lassabbak voltunk a szolnoki mérkőzéshez képest.
Visszatérve a góljaidhoz, mindkét gólt szívesen nézegetjük, de talán a második az, ami a szépségdíjra jobban rászolgálhat. Amikor megnézted a gólokról esett felvételeket tetszett a látvány?
CZETŐ MÁRK: Igen tetszett mindkét gólom. A második azért tűnt szebbnek, mert az a kaputól kifelé kanyarodott. Elég magasan szállt be és többen is érkeztünk arra a labdára.
Amikor a második gólod előtt felfutottál a szöglethez végigfutott az agyadon, hogy mi lenne ha…?
CZETŐ MÁRK: Nem gondoltam ilyenre, az volt bennem hogy valahogy rúgjunk még egy gólt és nyerjünk.
Tekintsünk előre, vasárnap az ESMTK vendégei leszünk. Egy olyan csapathoz utazunk, akik ellen nem nagyon ment a játék az utóbbi három évben. Le tudjuk vetkőzni a „vesztes” szerepkört a párharc tekintetében és mit kell ehhez tenni?
CZETŐ MÁRK: Azt csinálni, amit megbeszéltünk csapatként és akkor jó eredményt fogunk elérni.
A tavaszi négy gólunkból hármat védőjátékos szerzett, ráadásul szebbnél szebbeket. Pesterzsébeten is láthat ilyet a nagyérdemű közönség?
CZETŐ MÁRK: Nem vagyok jövőbe látó , de reméljük, hogy sikerül tovább vinni ezt a jó szériát gólokkal együtt.

 DSC_0216


JÁTÉKVEZETÉS

Borbás Bottyán Aurél vezeti a vasárnapi bajnoki találkozót, segítői Tinnyei Zsolt és Farkas Dávid lesznek. A játékvezető nekünk még soha nem vezetett mérkőzést, az ellenfelünknek annál inkább. Az ESMTK-nak eddig négyszer vezetett meccset, melyből kettőt meg is nyertek. Utoljára az őszi szezonban az ESMTK – Jászberényi FC összecsapáson közreműködött, melyet a Liza 3-1-re megnyert.

referees-md


TABELLA

Az ESMTK második hete vezeti a Keleti csoportot, de előnye mindössze egyetlen pont az első számú üldözőjétől, a Szolnoktól. A 3. helyet a Jászberény vette tartós bérletbe, míg mi, azaz a Putnok FC köszöni szépen jól érezzük magunkat a 4. helyen. Kívánjuk, hogy ettől lejjebb ne, csak feljebb kerüljünk!
A Füzesgyarmat “lohol” a nyomunkban két ponttal lemaradva, majd kis szünet és jön a Debrecen által vezetett erős középmezőny. A 11. Tállya mögött megint egy kis űr, aztán a Sajóbábony, Gyöngyös, Salgótarján, Cigánd és DVTK II. alkotta kvintett, akik a kiesés elől menekülnének.

Tabella 18


A 19. FORDULÓ

Egy biztos, a 19. forduló párosítása láttán sok szurkoló előre dörzsölheti a tenyerét, izgalmakból vasárnap sem lesz hiány. A program már 11 órakor kezdetét veszi a Tállya – Sajóbábony borsodi derbivel, majd délben két másik borsodi, a DVTK II. és a Tiszaújváros csap össze.
15 órától kerül sor a többi találkozóra. Egymásra talál a tabella első harmada, hisz a 3. Jászberény az 5. Füzesgyarmatot fogadja, míg az 1. helyezetthez épp a 4. helyen tanyázó Putnok FC látogat. A 2. Szolnok a Nyírbátor ellenében javíthatja hazai renoméját és sor kerül a hevesiek nagy csatájára, az Eger-Gyöngyös megyei rangadóra is!

Mérkőzések 19-1


Csapatunk vasárnapi turnéjának minden egyes mozzanatáról igyekszünk majd beszámolni, hisz online közvetítéssel jelentkezünk az ESMTK Stadionból!!! Mindenkire szükség lesz, ha személyesen nem is, de az éterben számítunk minden szurkolónk támogatására!!! Az erő velünk lesz!!! Együtt ez is sikerülhet!!!! HAJRÁ PUTNOK!!!!

ESMTK - Putnok Meccs

 

Válasz írása