Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

ESÉLYLESŐ – ZABOS ATTILA: “A TABELLA MÉG SOSEM NYERT MECCSET!”

A 2017-es év utolsó fellépésére kerül sor a holnapi nap folyamán a Putnok FC számára, hisz a 2017/18-as bajnoki idény tavaszról előrehozott 16. fordulójára kerül sor. A Keleti csoportban négy meccset holnap, négyet pedig vasárnap rendeznek. Ezeken kívül a jövő héten szerdán pótolják a 14. fordulóból elhalasztott ESMTK – MTK Budapest II. bajnokit mellyel teljessé válik a bajnokság eredménysora.

A holnapi nap nem csak azért lesz különleges, mert az FC Tiszaújvárossal lejátsszuk az augusztusi visszavágót, hanem azért is, mert búcsúzunk ideiglenes otthonunktól, a múcsonyi pályától. Jövő tavasszal ugyanis már a felújított Várady Béla Sportközpontban rúghatjuk a bőrt, ahol végre ismételten élvezhetjük annak a hazai pályának minden előnyét. A múcsonyi pályára sem kell emlékezzünk rossz szájízzel, mert sok szép eredményt értünk el ott, de beleszaladtunk egy-két nagy pofonba is. Ahogy mondani szokták, mi csak a szépre emlékezünk!

Visszatérve soros ellenfelünkre, a Tiszaújvárosra nem kell ecsetelni milyen presztízs értéke van a találkozónak, hisz két borsodi együttesről beszélünk, akik jó pár éve egy bajnokságban “nyomják a blues-t”‘ számos rendkívül izgalmas, a végletekig kiélezett mérkőzést játszva. A közelmúlt a Putnok sikereiről szól a párharc tekintetében, egészen 2009-ig kellett visszamennünk az időben, hogy egy újvárosi diadalt találjunk.

Putnok-DVTK-1Putnok-DVTK-3A táblázat csak 2008.09.13. óta lejátszott mérkőzéseket tartalmazza

Jelenleg a Putnok FC a 4. helyen tanyázik, míg a Tiszaújváros a 11. helyet foglalja el a bajnoki tabellán. A helyezésszámok ugyanakkor csalóka képet mutatnak, hisz pontszámok tekintetében mindössze 7 pont előnyünk van Gerliczki Máté együttesével szemben. Ellenfelünk keretét elnézve megállapíthatjuk, hogy bár szoros a bajnokság, az Újváros mégsem ott van a tabellán, ahová várhatnánk őket illetve amit ők eredetileg elképzeltek. A legnagyobb probléma talán az, hogy nem tudtak konstans, állandó teljesítményt nyújtani és mindössze egy alkalommal tudtak egymás után két meccset megnyerni. Egészen biztosan nagyon készülnek a holnapi mérkőzésre és hozzánk hasonlóan szeretnék győzelemmel búcsúztatni a félszezont.

Pozitív hangulat uralkodik a Putnok öltözőjében, ami a múlt heti, Balassagyarmat ellen aratott 6-3-as győzelemnek és a biztató formának köszönhető. Négy, nyeretlenül megvívott mérkőzés után sikerült újfent nyernünk egy olyan meccsen, ahol a támadójátékunk kiválóan működött és a védekezésünkben akadtak ugyan hibák, de azon a napon még ez is belefért. Érdekes lehet a Tiszaújváros elleni viadal ilyen szempontból, hisz egy jól megszervezett védelem ellen kell hatékonyan támadnunk a mellett, hogy a veszélyes támadókkal szemben a védelmünknek is stabilan kell működnie. Nyilván Koszta Péter megint kifőz valami jó receptet, amit ha betartanak a fiúk, eredményesek lehetünk.

A holnapi összecsapást egy rendkívül fiatal, mindössze 23 éves játékvezető fogja dirigálni, akinek ez lesz a 9. mérkőzése ebben a szerepben. Eddigi nyolc meccsén 29 sárga lapot és 2 pirosat osztott ki. Nekünk még nem vezetett mérkőzést, de a Keleti csoportban rábízták a Jászberény-Tállya (0-0), a Nyírbátor-DVTK II. (1-3) és a Gyöngyös-Tállya (1-0) meccsek vezetését. Asszisztensei Kovács II. Gábor és Kulcsár Dániel lesznek. Kovács II. Gáborral utoljára a Gyöngyösön 1-0-ra elveszített bajnokin találkoztunk, míg Kulcsár Dániel az előző szezonban a Putnok-Jászberény (1-2) meccsen közreműködött.

Mindezek áttekintése után nézzük milyen várakozásokkal tekint a holnapi derbi elé mai esélylesőnk, a Putnok FC asszisztens edzője, Zabos Attila, akivel többek között az általa irányított Sajóvölgye Focisuli U19-es csapatáról is érdeklődtünk.


Zabos Attila E

Már Salgótarjánban érezhető volt a csapaton, hogy az ESMTK-Gyöngyös-Tiszafüred vereségvágányról egy másikra váltottunk, de az első sikeres állomást a Balassagyarmat ellen értük el. Bár nem tudtál ott lenni személyesen a találkozón, mégis mit szóltál az eredmény hallatán? Gondolom érdeklődtél többektől is a meccsről, milyen információkat osztottak meg veled? (Hogy látták mások a mérkőzést?)

ZABOS ATTILA: Természetesen nagyon örülök a győzelemnek, mert már Salgótarjánban is győzelmet érdemeltünk volna, most sikerült nyerni. Érdeklődtem, hogy milyen volt a mérkőzés, és úgy hallottam a támadó játékunk kifejezetten jól működött, bár a védekezésen van még mit csiszolni! Ami még külön öröm, hogy sikerült sok gólt szerezni!

Ha azt vesszük, az alapértelmezésben vett őszi szezont a negyedik helyen zártuk. Ezt mennyire tartod jó eredménynek így utólag illetve ahhoz képest amit mondjuk a szakmai stáb augusztusban elképzelt?

ZABOS ATTILA: Úgy gondolom nem zártunk rossz félévet. Természetesen van bennünk hiányérzet, mert vesztettünk el olyan mérkőzéseket, amiket papíron meg kellett volna nyerni. Lehetett volna jobb is, de nem lehetünk elégedetlenek!

Az MLSZ versenykiírása értelmében „bónuszként” lejátszhatjuk a tavaszi szezon első fordulójából előrehozott bajnokit a Tiszaújváros ellenében. Augusztusban, a nyitó körben 1-0-ra nyertünk ellenük idegenben és most szombaton…?

ZABOS ATTILA: Ebben a bajnokságban senki ellen nem lehet biztosra menni, minden ellenfelet tisztelni kell. Az első fordulóban nyertünk Újvárosban, de ez egy új mérkőzés lesz. Ha át tudjuk menteni az előző két mérkőzés formáját, akkor meg tudjuk nyerni a mérkőzést!

Lehet-e párhuzamot vonni a két együttes őszi produkcióját illetően olyan szempontból, hogy a keretek erőssége alapján talán többet is kihozhattak volna magukból az őszi szezon során? Halkan jegyzem meg, hogy az nso.hu Keleti csoportos szezonfelvezetőjében a nyáron a Putnokot a kiesés ellen küzdőkhöz sorolta. Ahhoz képest mondjuk túlteljesítettünk…

ZABOS ATTILA: Nem igazán szeretek más csapatokat értékelni, úgy hogy nem látok bele a mindennapi munkájukba. Nyilván Gerliczki Máté is jobb eredményben reménykedett, de azon kívül, hogy elemezzük a játékukat, inkább csak magunkkal foglalkozunk!

Zabos Attila1

A két gárda legutóbbi három összecsapását egy gól döntötte el a mi javunkra, ezek kivétel nélkül borzasztóan szoros, kiélezett mérkőzések voltak.
Figyelembe véve, hogy a Putnok támadójátéka felszállóágban van, ugyanakkor a védelmünk nem mindig a helyzet ura mire számíthatunk az ellen a Tiszaújváros ellen, akik utolsó tíz meccsükön mindig betaláltak soros ellenfelüknek?

ZABOS ATTILA: A védekezésünket kell stabilabbá tenni. Valószínűleg mindkét csapat 3 pontot szeretne szombaton, így kiélezett szoros mérkőzésre számítok, ha egy góllal most is tudunk nyerni, akkor boldogok leszünk.

Ismerve a Tiszaújváros játékosállományát, az általuk képviselt játékstílust, mit gondolsz milyen taktikát fognak ellenünk alkalmazni?

ZABOS ATTILA: Úgy gondolom stabil védekezésből fognak indulni, és a gyors szélsőikkel kontrákat vezetni.

Melyik csapatod tartod a találkozó esélyesének és miért?

ZABOS ATTILA: A tabella alapján mi számítunk a mérkőzés esélyesének, de nekünk nem szabad foglalkozni a tabellával, mert a tabella még sosem nyert meccset. Ki kell menni a pályára és meg kell mutatni, hogy a jobb csapat a Putnok!

u19_3

A Putnok FC asszisztensedzői feladatai mellett Te irányítod a Sajóvölgye Focisuli U19-es csapatát. Érdekesség, hogy a nagy csapathoz hasonlóan a tanítványaid is a 4. helyen zárták az őszt az U19 III. Észak-Keleti csoportjában. Hogyan értékeled az ifisták félszezonban nyújtott teljesítményét?

ZABOS ATTILA: Kicsi hiányérzetem van a bajnokság felénél, hullajtottunk pontokat ott ahol nem lett volna szabad, de szemrehányást nem tehetek a srácoknak. Úgy gondolom, hogy a tavaszi szezonunk erősebb lesz, és feljebb is fogunk kapaszkodni a tabellán. Reményeim szerint néhány ifi játékos a télen csatlakozik a Putnok felnőtt csapatához, és egy jó felkészülés hozzásegíthet minket a jobb második félévhez, és aki él a lehetőséggel, az akár a felnőtt csapat keretéhez is tartozhat a jövőben.

VILLÁMKÉRDÉSEK

16469970_m

Film vagy könyv?
FILM

Napoli vagy Juventus?
NAPOLI

Nyíregyháza vagy Miskolc?
MISKOLC

Támadó vagy védekező?
TÁMADÓ

 Tél vagy nyár?
NYÁR

Tejszínes csirkemell gyümölcsöntettel vagy hortobágyi húsos palacsinta?
HORTOBÁGYI HÚSOS PALACSINTA


TIPPVADÁSZAT PONTVERSENY

Az utolsó őszi fordulójához érkezett a bajnokság és a tippvadászat játékunk is. Mielőtt téli pihenőre megyünk még kielemezhetjük Pogonyi Dominik és Lovasi Dávid tippjeit. A többi Sajóvölgyés fiatalhoz hasonlóan Dominik és Dávid is ütősen tippelt nem kevés pontot szerezve. Pogonyi úr például telitalálatot is elért a Monor-Tiszafüred mérkőzés kapcsán, de Mr. Lovasi sem panaszkodhat, egészen pontosan 5 (!) meccs végkimenetelét találta el.

Tippvadászat - Pogonyi-Lovasi 15H

A tippvadászat őszi bajnoka Nyisalovits Donát és Illés Richárd lett, akik egyaránt 9-9 pontot szereztek és nem kevesebb mint három ponttal előzik meg a dobogón sorakozó öt játékost. Közülük Némedi Zoltán akár előrébb is léphet, ha a jövő szerdára halasztott ESMTK-MTK II. meccs végeredménye úgy alakul, ahogy Ő tippelte. Hozzá hasonlóan Tóth József pozíciója is változhat, amivel akár a dobogóra is felléphet. Tavasszal folytatódik a sztori, jön a második kör, ahol minden egyes találat dupla pontot fog érni!

Pontverseny állása 15

szlogen

Válasz írása