Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

ESÉLYLESŐ – TÓTH SZABOLCS : GYŐZNI MEGYÜNK TISZAFÜREDRE!

Vészesen fogy az idő, hisz a 28 fordulóssá zsugorodó NBIII-as bajnokságból – legalábbis itt Keleten – már csak három forduló van hátra. Egyre élesedik a harc különösen a kiesés elkerülése érdekében, de a középmezőny és az élmezőny egyes pozícióiért is nagy csata zajlik. Nagy örömünkre a Putnok FC is érdekelt a helyezésekért folyó csatározásokban, méghozzá a nagyon előkelő 3. helyért. A 2. hely megszerzésére is van még matematikai esélyünk, de annál már nem csak a mi kezünkben van a sorsunk, a Pesterzsébet pontvesztéseire is szükség lenne.

Fontos tudni a számolgatásnál, hogy a Putnok a jövő hétvégén szabadnapos lesz, így mi maximum 6 pontot szerezhetünk a hátralévő két fordulóban, míg a körülöttünk helyet foglalók még három meccset játszanak.
Az már most biztos, hogy a 7. helyezett Gyöngyös és az őket követő csapatok már nem előzhetnek meg minket a bajnokságban. Amennyiben szombaton nyerünk Tiszafüreden, a Tiszaújváros eredményétől függetlenül 4. helyezettnél rosszabbak nem lehetünk, mert akkor sem a Jászberény, sem a Füzesgyarmat nem érhet már be minket pontszámban.

A legkedvezőbb eset, amelynél a Putnok FC már most szombaton bebiztosítja a 3. helyét, ha legyőzi a Tiszafüredet, miközben a Tiszaújváros nem nyer Balassagyarmaton. Ez esetben a 3. helyünket senki nem veszélyeztetheti a hátralévő két fordulóban.

A Gyöngyös elleni siker nagyon kellett a dobogó eléréséhez, de a holnapival léphetnénk igazán nagyot azért, hogy meg is szerezzük. A győzelem viszont nem lesz könnyű, hisz a Tiszafüred élet-halál harcot vív a bennmaradásáért és egy újabb vereséggel tovább csökkennének az esélyeik.

Ősszel 3-1-es vereséget szenvedtünk tőlük a jó formájuk ellenére mindenképpen váratlanul, de most itt a remek alkalom a visszavágásra, csak élni kell vele.

Szombaton 17:30-tól sok mindenre fény derül. Akik nem tudnak eljönni személyesen honlapunkon keresztül tájékozódhatnak majd, mivel élő közvetítéssel jelentkezünk Tiszafüredről!

Tiszafüred-Putnok

ESÉLYLESŐ

Ezen a héten a nagy formába lendülő védekező középpályásunkat, Tóth Szabolcsot kértük fel az esélylatolgatásra. Szabi az utóbbi mérkőzéseken nem csak a védekezésben, de a támadások felépítésében, segítésében is megcsillogtatta képességeit és teljesítményével nagyban hozzájárult az elért eredményekhez.

Tóth Szabolcs E

A bajnoki dobogóért folytatott harc szempontjából rendkívül fontos három pontot szereztetek a Gyöngyös legyőzésével. Kívülről nézve nem tűnt könnyűnek ez a győzelem, hogy nézett ki a pályán belülről?

TÓTH SZABOLCS: Belülről sem volt könnyű, sőt szerintem ez egy nagyszerű csapat volt. De nem hiába állunk a tabella 3. fokán, így hazai pályán nagyon fontos győzelmet arattunk.

Az utóbbi mérkőzéseken egyre jobb formába lendülsz, ami nem csak a védekezésben, hanem a támadások segítésében is megnyilvánul. A Gyöngyös elleni mérkőzésen is bátran kapura lőttél, Katona Bence felé nagyszerű szabadrúgást tálaltál. Az is feltűnő, hogy mérkőzésről mérkőzésre motiváltan játszol, harcos vagy, megküzdesz minden labdáért. Minek köszönhető ez a remek forma?

TÓTH SZABOLCS: Ahogy a szezon elején is megpróbáltam mindig mindent kihozni magamból és egy adott szituációból, ez most sincs másképp. Csak most esetleg nagyobb szerencsém van, és több minden sikerül.

A hétvégén a kiesés elől menekülő, sőt mondhatjuk ellenünk az utolsó előtti szalmaszálba kapaszkodó Tiszafüredhez látogatunk. Egy ilyen csapat ellen mindig nehéz játszani. Te mit vársz a mérkőzéstől?

TÓTH SZABOLCS: Nagyon nehéz mérkőzésre számítok. Ahogy hallottuk és utána jártunk a pálya talaja se olyan lesz, mint a miénk. Így az is nehezebbé fogja tenni a dolgunkat, mint ahogy az ellenfél is, mert mindent meg fognak tenni a győzelemért. De győzni megyünk!!

23280339_09cad96d0f8e1489131ff4cd38a357b3_xl

A játék képe szempontjából mi várható, a Tiszafüred fog dominálni és bátran támad ellenünk vagy esetleg inkább a védekezésre koncentrál és a kontrákra épít?

TÓTH SZABOLCS: Fogalmam nincs mit fognak játszani majd a mester meccs előtt elmondja, amit tudnunk kell és annak megfelelően megyünk fel a pályára.

Mennyire nehezítheti meg a hazai csapat dolgát, hogy a korábban Putnokon futballozó hórihorgas védőjére, Sebe Attilára nem számíthat a szombati meccsen?

TÓTH SZABOLCS: A pontrúgások levédekezésében és támadásaikban hátrány lehet nekik, de ez legyen az ő bajuk.

Melyik csapatot tartod a mérkőzés esélyesének és miért?

TÓTH SZABOLCS: Mindenképp mi vagyunk az esélyesebbek, de ettől függetlenül én nehéz mérkőzésre számítok. A mi csapatunkat jobb játékosok alkotják, ezért be kell húznunk ezt a mérkőzést is.

IMG_6547

A középpálya tekintetében meglehetősen nagy mozgástere van Koszta Péternek, hisz több jó képességű labdarúgóból válogathat különösen a védő középpályás poszt tekintetében. Mivel sikerült kivívnod, hogy a tavasz második felére újra beverekedted magad a csapat kezdőjébe?

TÓTH SZABOLCS: Igen vagyunk egy jó páran és bármelyikünk megfelel a posztra, mindig az aktuális forma dönt.

Téma-e az öltözőben, hogy ha legyőzzük a Tiszafüredet és a Tiszaújváros nem nyer Balassagyarmaton, akkor a bajnoki bronzérmet már nem vehetik el tőlünk? Jelent ez plusz motivációt?

TÓTH SZABOLCS: Számomra nem jelent plusz motivációt, mert ha a 6. helyért küzdenénk akkor is ugyanúgy nyerni szeretnék. Így ha mind a két meccset megnyerjük, nem kell számolgatni.

Tóth SzabolcsGÓL Tóth Szabolcs a góllövő izmait mutatja…

STATISZTIKA
Mérleg helyett most csak néhány (érdekes) statisztikai adatot mutatunk meg olvasóinknak a szombati mérkőzés kapcsán. A tabellán 22 pont és 12 pozíció választja el egymástól a két együttest. Mint a táblázatunkból látható a különbség tavasszal “hízott” meg ennyire, ősszel mindössze három pont volt az előnyünk a jászságiakkal szemben. A Tiszafüred vesszőfutása egyébként 2017. november 18-án, a Monor elleni vereséggel kezdődött és a mai napig tart. Azóta összesen 12 bajnoki mérkőzésen nem tudtak nyerni, melyből 11-szer vereséget szenvedtek. A Tiszafüred az egész harmadosztályban az egyetlen csapat, akik 2018-ban még nem tudtak nyerni.
Az utolsó győzelmet a Nyírbátor ellen érték el (2-1) még tavaly novemberében, a Putnok FC pedig a múlt héten a Gyöngyös legyőzésével (1-0). A vendéglátóinknál edzőváltás is történt a tavasszal, a Füzesgyarmat elleni meccsükön már az a Zoran Kuntic irányította a gárdát, aki ősszel a Salgótarján vezetőedzője volt.
Tiszafüred-Putnok


Tiszafüred-PutnokFotók forrása: foci-info.hu

Érdekesen alakul a mérkőzés játékvezető küldése, hisz az a Káprály Mihály vezeti majd a szombati találkozót, aki a két csapat őszi meccsét is fújta. Sőt Kovács Brankó személyében az egyik partjelző is közreműködött a 2017. november 4-i összecsapáson. A másik asszisztens Török Katalin lesz, aki negyedik alkalommal lenget majd Putnok meccsen, utoljára a Salgótarján-Putnok (1-1) mérkőzésen találkozhattunk vele, aminek az eredményét a nógrádi együttes kizárása miatt utólag törölték. Káprály Mihály egyébként most vezet másodszor nekünk mérkőzést, míg Kovács Brankó harmadszor közreműködik a mi meccsünkön.


TIPPVADÁSZAT

28. FORDULÓ

A szezonban az utolsó előtti alkalommal veselkedtek neki játékosaink, hogy jól tippeljék meg a forduló eredményeit. Sokaknak már nincs, de a mai tippvadászoknak, Zimányi Adriánnak és Némedi Zoltánnak még van esélye a játék megnyerésére. Igaz ehhez a jó tippeken kívül egy-egy telitalálatra is szükség lenne….

Zimányi Adrián

 

Tiszafüredi VSE – Putnok FC
A nehéz talaj ellenére úgy érzem, hogy nyerni fogunk.

TIPP: 0-2

Tállya KSE – Jászberényi FC
Kívánom, hogy maradjon bent a hazai csapat!

TIPP: 3-1

Balassagyarmati VSE – FC Tiszaújváros
Országos X

TIPP: 1-1

Gyöngyösi AK – Nyírbátori FC
A hazai csapatot jobbnak érzem.

TIPP: 2-0

Debreceni EAC – MTK Budapest II.
Megérzés.

TIPP: 1-2

ESMTK – Monori SE
Nem rossz csapat a Monor és gratulálok nekik a bajnoki címhez, de most egy döntetlennel megelégednek.

TIPP: 0-0

DVTK II. – Füzesgyarmati SK
Ha a Diósgyőr úgy állna fel mint ellenünk akkor a bajnoki címért menne, de mivel addig és azóta sem sikerült úgy, így a tippem:

TIPP: 1-2

 Némedi ZoltánE

Tiszafüredi VSE – Putnok FC
Sima vendég győzelem.

TIPP: 0-3

Tállya KSE – Jászberényi FC
Nehéz vendég győzelem.

TIPP: 1-2

Balassagyarmati VSE – FC Tiszaújváros
Nehéz meccs lesz a Tiszaújvárosnak de nyerni fog.

TIPP: 0-1

Gyöngyösi AK – Nyírbátori FC
Most a Gyöngyös jó formában van ezért nyerni fog.

TIPP: 2-0

Debreceni EAC – MTK Budapest II.
Egy alsóházi összecsapás amin döntetlen születik.

TIPP: 1-1

ESMTK – Monori SE
Kevés gólos meccs lesz.

TIPP: 1-1

DVTK II. – Füzesgyarmati SK
A DVTK-ban többen le fognak játszani ezért hazai győzelmet várok.

TIPP: 3-1


TIPPVADÁSZAT
PONTVERSENY ÁLLÁSA

Folytatódik a jó nyerő széria a tippvadászoknál! A múlt hét után az elmúlt hétvégén is jeleskedtek labdarúgóink, ráadásul a fiatalabb “vadászok”. Mind Tóth József, mind Pogonyi Dominik elkönyvelhetett egy-egy telitalálatot, de Joci egyenesen szárnyalt, hisz egyedül a Nyírbátor-ESMTK végkimenetelét nem tippelte meg helyesen! A 16 megszerzett rekordpontszám, ami pont elég arra…

Tippvadászat - Tóth-Pogonyi-1

… hogy Joci átvegye a vezetést a hetek óta élen álló Márton Richárdtól. Sokáig úgy tűnt, hogy Ricsi pontszámát is nehéz lesz túlszárnyalni, de a Sajóvölgye Focisuli U19-es támadójának sikerült. Ráadásul nagyon magasra tette a lécet, a 22 pont megdöntése komoly kihívást a heti és a jövő heti tippvadászoknak. Pogonyi Dominikről sem feledkezzünk meg, aki a kitűnő 6. helyre masírozott a plusz 8 pontjával.

Tippvadászat - Összesített állás-1

pizza5

Válasz írása