Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

ESÉLYLESŐ – TIPPVADÁSZ 1. FORDULÓ

Gyorsan elszaladt ez a két hónap, még nem is olyan régen a REAC elleni 2-1-es győzelmet ünnepelhettük Múcsonyban az előző bajnokság utolsó fordulójában, mellyel a 6. helyen zártuk a szezont, ma pedig már indul a 2017/18-as idény.
Bizonyára a játékosok, drukkerek nagy izgalommal várták ezt a napot, amikor is újra belevághatunk a pontgyűjtő kalandba. Bízunk a minél több putnoki gólban, a győzelmekben, a szép és eredményes fociban. Aztán majd biztosan bosszankodunk a kihagyott helyzeteken, a játékvezető ítéletein, az utolsó percben elhullajtott pontokon. Mindannyian kíváncsiak vagyunk az új játékosok szereplésére és hosszasan latolgatjuk majd kit volt érdemes leigazolni és kit nem. Száz szónak is egy a vége, nagyon szeretjük a focit és mindazt a körítést, ami ahhoz kapcsolódik.
A Putnok FC ebben az idényben vendégként kezdi meg szereplését, ami alapból is nehéz feladat, nem még úgy, hogy rögtön egy borsodi rangadóval nyitunk a Tiszaújváros ellen. Ráadásul Gerliczki Máté együttesébe nem kevesebb, mint tíz új játékos igazolt, akik között jó pár minőségi labdarúgót is fellelhetünk. Nem tétlenkedtek tehát a tiszaújvárosiak az elmúlt hetekben nemcsak az edzések tekintetében, de jól is erősítettek. Nyilvánvalóan nem szeretnének úgy járni, mint az előző szezonban. Mint tudjuk a 2016/17-es bajnokságban a végén kis híján kellemetlen meglepetésként majdnem kipottyantak a harmadosztályból.
Ami minket illet, természetesen mi sem szeretnénk a tavalyihoz hasonló izgalmakat átélni, két fordulóval a vége előtt még nagyon meleg volt a pite…. Minden jó, ha a vége jó tartja a mondás, de mi most mondjuk azt, hogy legyen jó az eleje és akkor garantáltan jó lesz a vége is…
Ennek megfelelően igazoltuk a játékosokat és tartottuk egyben az előző évi keret nagy részét. Koszta Péter vezetőedző és a segítői, Zabos Attila pálya- és Kiss József kapusedző mindent megtettek az elmúlt öt hétben, hogy megfelelően felkészítsék a fiúkat az előttük álló szezonra és a rájuk váró kihívásokra. A játékosokra sem lehet panasz, kitartóan, lelkiismeretesen és motiváltan csinálták végig az erőt próbáló edzéseket, néha napi kettőt is. Jól tudták mire vállalkoztak és ennek megfelelően tették is a dolgukat.
Az első feladat, az első leküzdendő akadályt a Tiszaújváros csapata jelenti, ellenük kell ma olyan teljesítményt nyújtani, amivel minél több pontot szerezhetünk így kezdésnek. Az előző bajnokságban oda-vissza sikerült őket legyőzni, de hogy most mire számíthatunk, azt megtudhatják mai Esélylesőnktől, Illés Richárdtól. 

Illés RichárdJ

Szombaton indul a 2017/18-as NBIII-as bajnokság. Vártad már, hogy újra elkezdődjön az idény és miért?

ILLÉS RICHÁRD: Nagyon vártam már, hogy újra elkezdődjön a bajnokság, mert végre újra megmutathatjuk, hogy mire is vagyunk képesek ebben a bajnokságban. Egy jó felkészülésen vagyunk túl. Reméljük a befektetett munkát majd kamatoztatni is tudjuk.     

Az előző bajnokság rendkívüli izgalmakat, kiélezett küzdelmet hozott elsősorban a bennmaradásért folytatott harc tekintetében. Hasonlóra számítasz az előttünk álló szezonban is vagy szerinted kevésbé lesz kiegyenlített a mezőny?

ILLÉS RICHÁRD: Nem igazán tudom, hogy a feljutó csapatok milyen erőt képviselnek, nem ismerem a játékosállományaikat, de ha a tavalyi évből indulok ki, akkor biztos, hogy kemény év elé nézünk!

Te milyen véleményen vagy, fontos a jó rajt, a győzelem rögtön az első fordulóban vagy ez is csak egy mérkőzés a 30 közül?

ILLÉS RICHÁRD: Mindenképp fontos lenne egy jó rajt, plusz önbizalmat adna minden egyes játékosnak. És igen, ez is egy meccs a 30 közül, amit meg kell nyerni!!!


AZ ELMÚLT TÍZ ÉVBEN SOSEM SZENVEDTÜNK VERESÉGET AZ ELSŐ FORDULÓBAN, MÉG AZ NBII-BEN SEM…

NBIII Keleti csoport: 2016. augusztus 6. PUTNOK FC – TÁLLYA KSE 1-1
NBIII Keleti csoport: 2015. augusztus 8. REAC – PUTNOK FC 2-2 *
NBIII Keleti csoport: 2014. augusztus 16. PUTNOK FC – HAJDÚBÖSZÖRMÉNYI TE 2-0
NBIII Keleti csoport: 2013. augusztus 17. PUTNOK FC – EGRI FC 1-0
NBII Keleti csoport: 2012. augusztus 18. VASAS – PUTNOK VSE 1-1
NBIII Mátra csoport: 2011. augusztus 20. PUTNOK VSE – SALGÓTARJÁNI BTC 4-2
NBIII Mátra csoport: 2010. augusztus 14. ÓZDI FC – PUTNOK VSE 0-1
NBIII Mátra csoport: 2009. augusztus 15. BALASSAGYARMATI VSE – PUTNOK VSE 1-2
NBIII Mátra csoport: 2008. augusztus 9. PUTNOK FC – EGRI FC 2-1
NBIII Mátra csoport: 2007. augusztus 19. PUTNOK VSE – MTK BUDAPEST II. 2-1


Kiket tartasz legesélyesebbnek a bajnoki címre, egyáltalán mely csapatokat várod az élbolyba?

ILLÉS RICHÁRD: Nyilván magunkat várom az élbolyba, de nem szeretnék ebbe mélyebben belefolyni, mert eléggé babonás vagyok. Az idő múlásával úgyis körvonalazódik, hogy mely csapatok kerülhetnek az élre.

Több, új csapattársat is kaptatok a nyár folyamán, de a tavalyi gárda nagy része egyben maradt. Milyen erősségűnek tartod az idei keretet, mire lehetünk képesek a bajnokságban?

ILLÉS RICHÁRD: Ebben a bajnokságban bármi előfordulhat, amint azt már tavaly is láthattuk. Szerintem jó esélyekkel kezdjük meg a bajnokságot, jó játékosaink vannak. Én nagyon bizakodó vagyok.

Rögtön az első fordulóban a Tiszaújvároshoz látogatunk, akikkel általában nagyon szoros mérkőzéseket játszunk, de az utóbbi időben jobbára a mi sikerünkkel zárultak ezek a találkozók. Mire számítasz, kinek állhat a zászló a szombati meccsen?

ILLÉS RICHÁRD: Férfias küzdelemre számítok, de mindenképp győzelemmel kell távoznunk Tiszaújvárosból!

Esélyleső Illés Richárd

Mire kell odafigyelnünk, mit kell tennünk ahhoz, hogy jó eredményt érjünk el Tiszaújvárosban? Egyáltalán így előzetesen mi számít jó eredménynek?

ILLÉS RICHÁRD: Ha végig koncentráltan játszunk és csapatként jól funkcionálunk, akkor nagy baj nem lehet. Ha egy góllal nyerünk is, az már bőven elég, azért is 3 pontot adnak.

Te mit gondolsz, inkább támadó vagy inkább védekező felállásban fog játszani ellenünk a Tiszaújváros?

ILLÉS RICHÁRD: Szerintem inkább védekező felállásban. Általában kemény és agresszív a védekezésük, de ez nem jelenti azt, hogy nem is hibáznak! 

Villámkérdések

Juventus vagy Real Madrid?

Real Madrid

Kártya vagy sportfogadás?

Kártya

Wellness vagy buli?

Wellness

Tél vagy nyár?

Nyár

Gól vagy gólpassz?

Gólpassz

Kávé vagy tea?

Kávé


silhouette with a question mark vector illusration

Végezetül jöjjön bónuszként az úgynevezett fantomkérdés, amit újdonságként vezetünk be az Esélyleső interjúkba. Arról van szó, hogy valakit megkértünk tegyen fel egy kérdést Illés Richárdnak, amire neki nem is kellett feltétlenül válaszolnia, de ki kellett találnia, hogy ki a kérdés feltevője…

………………………..: Ricsi, érzésed szerint felkészültél hogy méltó ellenfél legyél, mert alapjában véve benned egy nyugodt, visszafogott, párharcokat kerülő labdarúgót ismertem meg az együtt töltött idő alatt!?

ILLÉS RICHÁRD: Erre pedig Nagy Peti a tippem. Ha eltaláltam, akkor jobban teszi, ha jól felkészül a szombati találkozóra….

Hogy a fantomkép mögött ki van, azt a mai élő közvetítés során fogjuk felfedni…


Bár az erőviszonyok pontos meghatározására még pár fordulót várni kell, de a keretek alapján úgy tűnik, hogy lesznek izgalmas összecsapások rögtön az első fordulóban. A Tiszaújváros-Putnok meccs mellett érdekesnek ígérkezik a Salgótarján-Monor, a Balassagyarmat-Nyírbátor és a Cigánd-Füzesgyarmat derbi is.

Az 1. forduló programja

1. forduló


TIPPVADÁSZAT

Mind a játékosok, mind az olvasóink körében nagy sikernek örvendett az előző szezonban a tippvadászat, így közkívánatra idén is elindítjuk! Tavaly Fábián Bence lett a bajnok, Ő lett az Év tippvadásza. Meglátjuk, hogy idén is Bence bizonyul-e a legjobbnak vagy valaki más hódítja el a címet. Elsőként Zimányi Ádám és Czető Márk próbálkozhat, hogy az 1. forduló nyolc mérkőzésének végkimenetelét kitalálja. Az első körben a találat (végkimenetel) 1 pontot ér, a telitalálat pedig 3-at.

Zimányi Ádám

FC Tiszaújváros – Putnok FC
Sokat erősödött a Tiszaúj, igazi megyei rangadó lesz amin egy gól fog dönteni. Szeretnénk nyerni, így is lépünk pályára.
TIPP: 1-2

Debreceni EAC – Tállya KSE
Jobb csapatnak gondolom a Tállyát ezért 0:1.
TIPP: 0-1

Gyöngyösi AK – Jászberényi FC
Szintén vendég győzelmet várok.
TIPP: 1-2

STC Salgótarján – Monori SE
Tavaly az egyik bajnokesélyes volt a Monor, idén is az élcsapatokhoz fognak tartozni és győzelemmel kezdenek.
TIPP: 1-3

Balassagyarmati VSE – Nyírbátori FC
Jó csapat a Nyírbátor, de ezen a hétvégén csak egy pontot tudnak lopni ellenfelüktől.
TIPP: 1-1

Cigánd SE – Füzesgyarmati SK
Sok jót nem hallottam a Cigándról és csupán emiatt gondolom hogy vendég siker lesz.
TIPP: 0-2

ESMTK – DVTK II.
Vendég sikert várok, mivel jobb csapat a borsodi!
TIPP: 0-2

Tiszafüredi VSE – MTK Budapest II.
Két stabil csapat lesz ebben a szezonban és szurkolok az MTK-nak (V. Bence “Mo” miatt) de hazai siker lesz.
TIPP: 1-0


Czető Márk

FC Tiszaújváros – Putnok FC
Szoros mérkőzésen elhozzuk Tiszaújvárosból a 3 pontot.
TIPP: 1-2

Debreceni EAC – Tállya KSE
A végére elfárad majd a hazai csapat és így sikerül elhozni a Tállyának a 3 pontot idegenből.
TIPP: 0-2

Gyöngyösi AK – Jászberényi FC
Ha a vendégeknek sikerül feltörni a hazaiak védekezését akkor gyorsan eldönthetik a 3 pont sorsát.
TIPP: 0-3

STC Salgótarján – Monori SE
Két hasonló csapat csap majd hétvégén össze és ezért szoros mérkőzésen döntetlent várok.
TIPP: 1-1

Balassagyarmati VSE – Nyírbátori FC
Szoros mérkőzésre számítok, de a végén a vendégek jönnek ki győztesen belőle.
TIPP: 1-2

Cigánd SE – Füzesgyarmati SK
Már az első félidőben eldönti a hazai csapat a 3 pont sorsát.
TIPP: 3-1

ESMTK – DVTK II.
Nehéz mérkőzés lesz a hazai csapat számára, de sikerül otthon tartani a 3 pontot.
TIPP: 2-1

Tiszafüredi VSE – MTK Budapest II.
Magabiztos győzelmet arat majd az MTK II.
TIPP: 1-4

Hamarosan megtudjuk, hogy a két tippvadász milyen eredményességgel tippelt…

Válasz írása