Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

ESÉLYLESŐ – NYISALOVITS DONÁT: EGYÜTT KELL ÖRÜLNI ÉS EGYÜTT VESZÍTENI

Igazán mozgalmas hetet zár a holnapi napon a Putnok FC együttese, mivel szerdán még kupamérkőzést játszott a Doroggal, szombaton pedig a Gyöngyössel randevúzik a bajnoki szezon következő felvonásában. Kicsit keserű szájízzel, de semmiképpen nem szomorúan kell, hogy elutazzon a csapat a Heves megyei ellenfeléhez, mert az utolsó két tétmérkőzése nem úgy sikerült, ahogy szerette volna, de mindkét meccsből meríthetünk erőt. Tulajdonképpen borzasztóan egyszerű a történet, ahhoz, hogy Gyöngyösről elhozzuk mindhárom pontot egyet kell tenni, úgy kell játszani, mint az ESMTK és a Dorog elleni második félidőben. Ha összetesszük azt a két félidőt és most egyik lesz az első, a másik a második, akkor kétség nem férhet a győzelmünkhöz.

A hétvégi ellenfelünk elmúlt egy hete épp ellentétes a miénkkel, hiszen szombaton nyerni tudtak Cigándon (!), majd szerdán a kupában is a legjobb 32 közé masíroztak miután 2-1-re legyőzték az NBIII Közép csoportjában szereplő Szentlőrinc SE-t. Pozitív impulzusokkal, önbizalommal telve várhatják tehát a szombati találkozót. Fizikálisan nézve ugyanolyan esélyekkel indulhat mindkét gárda, minek után ugyanakkor, ugyanannyi meccsperc van a játékosok lábaiban és fejeiben.

A Gyöngyös együttese meglehetősen hullámzó teljesítményt nyújtott eddig a bajnokságban, több váratlan eredményt értek el negatív és pozitív értelemben függetlenül attól, hogy otthon vagy idegenben játszottak. Jelen pillanatban 13 ponttal a 12. helyet foglalják el a tabellán, a megszerzett pontokból 6-ot gyűjtöttek hazai pályán és 7-et vendégként. Érdekesség, hogy a Kömlei Károly Sporttelep gyepszőnyegén eleddig egyszer örülhettek győzelemnek, de annak is még nyáron, augusztus 26-án a Tállya legyőzésénél (1-0). Azóta maximum döntetlenre voltak képesek saját drukkereik előtt (ESMTK, Füzesgyarmat), legutóbbi két meccsünkön pedig egyaránt kikaptak (Salgótarján, Tiszaújváros). Nagy hiba lenne persze mindezekből kiindulni, egyáltalán nem mehetünk biztosra ellenük és ahogy korábban írtuk, óriási erőt adhat nekik az elmúlt heti cigándi skalp és a kupasiker is.

A két csapat közös történelmében vájkálva egészen a 2014/15-ös bajnoki idényig kell visszamenni, akkor játszottunk utoljára a Gyöngyössel tétmérkőzést. Azt megelőzően is jó párszor összemérhettük velük a tudásunkat, 2008 és 2015 között összesen 11 alkalommal meccseltünk velük. A mérleg putnoki fölényt mutat, 10 bajnoki meccsből 8-szor mi jöttünk ki győztesen, kétszer veszítettünk ellenük. 2014. augusztus 10-én pedig a Magyar Kupa 1. fordulójában is találkoztunk és hosszabbítás után legyőztük őket 3-2-re.

Ez a múlt, de hogy mit tartogat a jövő, azaz a holnapi nap még nem tudjuk, azzal viszont megismerkedhetnek olvasóink, hogy mit vár előzetesen mai esélylesőnk, a hetek óta kiváló formában futballozó belső védőnk, Nyisalovits Donát.


ESÉLYLESŐ

Nyisalovits DonátE

Zsinórban öt győzelem után (4 bajnoki és 1 kupa) az elmúlt hétvégén minimális különbségű vereséget szenvedtünk az ESMTK-tól. Véleményed szerint reális eredmény született azon a találkozón? A gólon kívül mi hiányzott a játékunkból, hogy legalább pontot szerezzünk?
NYISALOVITS DONÁT: Szerintem nem! Csodálkoztam is az ellenfél edző nyilatkozatán, hogy “teljesen megérdemelten nyertek”. Az igaz hogy az első 20 percben az öltözőben maradtunk (ezt saját magamon is észrevettem), de ettől függetlenül én azt hittem a második félidőben, hogy meglesz ez a meccs. Sajnos nem így történt, szombaton jön a következő meccs, arra kell koncentrálni a tanulságok levonásával persze. Az hogy mi hiányzott, arra a kérdésre csak annyit válaszolnék, hogy a tűz az első félidőből.
A szerdai kupamérkőzésen helyt állt a csapat az NBII-es Dorog ellen, de 3-1-re kikaptunk, így a dunántúli gárda jutott tovább. Ezen a találkozón Te nem játszottál, hogy tetszett a mérkőzés, a játékunk a kispadról szemlélve?
NYISALOVITS DONÁT: Az első félidőben lehetett látni az osztálykülönbséget, de ezt nem azért mondom mert ők jobbak lennének tőlünk, hanem mert jobban pörögtek. Gyorsabban járatták a labdát, jobban megtalálták az üres területet mint mi. A második félidőben szerintem felnőttünk hozzájuk ezen a téren és némi szerencsével hosszabbításra is ki lehetett volna hozni ezt a meccset.
Nincs sok pihenő, mert szombaton már Gyöngyösre utazik a csapat. A hevesiek egy hete értékes győzelmet arattak Cigándon, majd szerdán a kupában is továbbjutottak a Szentlőrinc SE ellenében. Mire számítasz szombaton, nehéz meccs lesz?
NYISALOVITS DONÁT: Mikor legutóbb kérdeztél engem én akkor is azt mondtam, hogy itt nincs könnyű meccs. Minden mérkőzésen többet kell nyújtani 100%-nál. Szerintem elég jó csapatunk van és ha akaratban az ellenfél fölé tudunk kerekedni bárkit meg tudunk verni. 

IMG_6244

Van olyan játékos a gyöngyösieknél, akit személyesen ismersz? Készültök-e külön a támadóikból, például az eddig 9 találatig jutó Laurinyecz Ákosból?
NYISALOVITS DONÁT: Ákost ismerem még a kisebbségi válogatottból. Nem egy lassú játékos és a labdával se ügyetlen, nem véletlenül rúgott 9 gólt. Külön idáig még nem készültünk, de azon leszünk, hogy kapott gól nélkül hozzuk le a meccset.
Melyik csapatod tartod a találkozó esélyesének és miért?
NYISALOVITS DONÁT: Egyértelműen a Putnokot. Nem csak az elfogultság beszél belőlem, hanem egyénileg és szerintem csapat szinten is jobbak vagyunk náluk.

Nyisalovits Donát

Örök téma, hogy a védőknek nagyobb felelősségük van egy mérkőzésen, mert az ő hibájuk végzetes lehet, míg a támadók ha kihagynak egy ziccert tulajdonképpen nem dől össze a világ. Véleményed szerint hogyan lehet ezt a felelősséget igazságosabban elosztani a játékosok között? Okozhat-e konfliktushelyzetet csapaton belül?
NYISALOVITS DONÁT: Ez jó kérdés. 🙂 Mindenkinek meg van a saját dolga a pályán. A támadónak a gól lövés a feladata, a védőnek pedig az hogy kapott gól nélkül hozza le a meccset. Úgy gondolom mindenki felelős a másikért. Konfliktus nem szokott ebből lenni, maximum meccs közben kialakul kisebb szócsata, de az is csak a minden áron győzni akarás miatt. Mivel ez csapat sport együtt kell örülni és együtt veszíteni.
A szezon elején nem kezdőként számított rád az edző, de aztán kiharcoltad a kezdőbe kerülést és azóta folyamatosan lehetőséget kapsz. Mivel vívtad ki mindezt?
NYISALOVITS DONÁT: A kezdőt a vezetőedző azaz Peti állítja össze. Mindig azoknak az embereknek ad lehetőséget akiken látja, hogy edzésen úgy állnak a dolgokhoz ahogy azt ő elvárja. Bennem volt elég nagy bizonyítási vágy és ezt az edzéseken kellett megmutatnom. A Monor ellen kezdőként számított rám, most azt kell megmutatnom hogy jó döntést hozott velem kapcsolatban.
Azt tudjuk, hogy a nézőtér soraiban rendkívül sok futballszakértő foglal helyet. J Nos a szakértők egybehangzó véleménye szerint Nyisalovits Donát újra a régi formájában tündököl, fegyelmezetten, koncentráltan és hatékonyan teszi a dolgát és mindezt úgy, hogy minimális szabálytalanságot követ el, hisz belső védőként egyetlen sárga lapot sem kaptál. Mi erről a véleményed? Minek köszönhető mindez?
NYISALOVITS DONÁT: Köszönöm a dicséretet, de én sosem vagyok megelégedve magammal. Való igaz igyekszem kiegyensúlyozottan játszani. Én úgy gondolom, hogy ez összetett dolog. Először is ha a játékos fejében és életében rend van akkor a pályára is azt fogja kivinni, ha ez nincs meg, nem tud 100%-ig koncentrálni a feladatára és annak a csapat issza meg a levét. A másik dolog az edzésmunka. Egész héten úgy kell készülni az edzéseken is hogy a lelkiismeretemmel el tudjak számolni, mert ha lazsálok az a meccsen jön ki. 

Villámkérdések

Toyota vagy Audi?
Motorikusan Toyota, külsőre Audi 🙂
ESMTK vagy Monor?
Putnok
Itthon vagy idegenben?
itthon
Akarat vagy tudás?
akarat
Gólszerzés vagy gól nélkül lehozott meccs?
gól nélkül lehozott meccs
Matematika vagy történelem?
egyértelmű töri

silhouette with a question mark vector illusration

Az Esélyleső vendégei megszokhatták már, hogy az idei szezonban nem ússzák meg fantomkérdés nélkül az interjút, így Nyisalovits Donát is kapott egy kérdést valakitől…

…………………..: Donát milyen érzés egy hosszú makacs sérülés után újra a védelem egyik oszlopaként remekelni a pályán, és mikor láthatunk tőled egy újabb igazi “Nyisás” felhőfejes gólt? 😉
 
NYISALOVITS DONÁT: Hát remekelni kicsit túlzás, de nagyon örülök neki, hogy ismét játszhatok! Szerencsére a sérülésem a múlté, úgyhogy csak arra koncentrálok, hogy minél jobban teljesítsek. A kérdést szerintem Tarr István tette fel. 🙂
Bizonyára olvasóink is kíváncsiak arra, hogy jól gondolkodott-e Donát, szombaton, a meccs élő közvetítésének félidejében kiderül mi is az igazság.

TIPPVADÁSZ

Lassan a végéhez közeledik a Tippvadász, de már még vannak versenyzőink, akik eddig nem tippeltek. Mai tippvadászaink: Szemere Balázs és Fábián Bence!

Szemere BalázsT

12. forduló

Gyöngyösi AK – Putnok FC
Gólgazdag meccsen, újra győztesen hagyjuk el a pályát.
TIPP: 1-3

Balassagyarmati VSE – Füzesgyarmati SK
A két gyarmat meccsen a hazaiak jobbak lesznek.
TIPP: 2-1

Salgótarján – FC Tiszaújváros
Két jó csapat kiegyenlített meccse.
TIPP: 1-1

Tiszafüredi VSE – Cigánd SE
Hazai győzelem.
TIPP: 2-1

Debreceni EAC – Monori SE
A jobb csapat győz.
TIPP: 1-3

ESMTK – Nyírbátori FC
X-es meccs
.
TIPP: 1-1

Tállya KSE – MTK Budapest II.
Sok gól és döntetlen
.
TIPP: 2-2

DVTK II. – Jászberényi FC
Szerintem hazai.
TIPP: 2-1

Fábián BenceT

12. forduló

Gyöngyösi AK – Putnok FC
Magabiztosan nyerünk
TIPP: 0-2

Balassagyarmati VSE – Füzesgyarmati SK
A hazai csapat ha nehezen is de nyer.
TIPP: 1-0

Salgótarján – FC Tiszaújváros
A vendégeknek hosszú volt a kupameccs.
TIPP: 3-0

Tiszafüredi VSE – Cigánd SE
Pontosztozkodás.
TIPP: 1-1

Debreceni EAC – Monori SE
A vendégek nyerni mennek Debrecenbe.
TIPP: 0-2

ESMTK – Nyírbátori FC
Bukni fognak a hazaiak.
TIPP: 0-1

Tállya KSE – MTK Budapest II.
A fiatalok magabiztosan nyernek.
TIPP: 0-3

DVTK II. – Jászberényi FC
Gólnélküli döntetlen.
TIPP: 0-0


TIPPVADÁSZAT
PONTVERSENY ÁLLÁSA

A Tippvadászat 11. fordulójában nem termett sok babér a tippelőknek, bár Sápi József nyolc meccsből négynek eltalálta a végkimenetelét. Kemény Tamás kevésbé volt eredményes.

Pontverseny állása 11

A pontversenyt továbbra is Nyisalovits Donát és Illés Richárd vezeti holtversenyben, Sápi József a középmezőnybe, míg Kemény Tamás hatosholtversenyben a 16. helyre került.

Pontverseny állása 11

 

szlogen

Válasz írása