Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

ESÉLYLESŐ: NEM VÉLETLENÜL VAGYUNK A 3. HELYEN

Túl sokat nem kellett utaznia a Putnok FC csapatának az utóbbi időkben, ugyanis két hete Putnokon fogadták a Diósgyőrt, múlt szombaton a Tállyával randevúztak Múcsonyban, holnap pedig ismét a Várady Béla Sportközpontban játszhatnak soron következő riválisukkal, a Debrecennel.
Eredmény szempontjából túlzottan boldogak nem lehettünk, a DVTK II. félig NBI-es kerettel nagy zakót mért ránk, majd a Tállya ellenében hiába sikerült nagy nehezen vezetést szereznünk, Uray Attila együttese szögletből egyenlíteni tudott. A két mérkőzés alatt szerzett egy pontocska nem sok, de azért ne merüljön a feledés homályába, hogy ezen meccseket megelőzően jó játékkal értékes győzelmeket illetve döntetleneket értünk el.

Bár eléggé kiszámíthatatlanok az erőviszonyok a bajnokságban, de a hétvégi ellenfelünk talán a legnagyobb talány az egész mezőnyben. Már ami a tavaszi teljesítményüket illeti. A debreceniek igazi hullámlovasként szerepelnek mostanság, az utolsó négy meccsükön – a bepótolt meccsüket nem számítva – egy győzelem, egy vereség sormintát rajzoltak. Olyan együttesek ellen értek el győzelmeket ráadásul idegenben, amire kevesen számítottak, majd hazai környezetben botlottak váratlanul. Pont ez a kiszámíthatatlanság teszi őket veszélyessé számunkra is, nem tudhatjuk melyik “arcukat” fogják mutatni a szombati találkozón.
Íme a csapatok utolsó öt-öt bajnoki eredménye időrendi sorrendben.
Összehasonlító
A Putnok FC – Debreceni EAC mérkőzés szombaton 16:30 órától kezdődik a felújított Várady Béla Sportközpontban. Minden szurkolónkat, érdeklődőt szeretettel várunk!
 

ESÉLYLESŐ

Ősszel épp a Debrecen elleni mérkőzésen sérült meg és azon a meccsen be is fejezte a 2017-es szezont az a játékos, akivel a Putnok FC szombati esélyeit latolgattuk. Természetesen szóba került az elmúlt hétvégi döntetlen, de a bajnokság hátralévő része is. A mai esélylesőnk, a Putnok támadója: Kemény Tamás

Kemény Tamás E

Láthatóan elég feszült voltál a Tállya elleni mérkőzés lefújása után, nyilván vezetés után ikszelni, egyértelmű csalódás. Te hogyan értékelnéd a találkozót?

KEMÉNY TAMÁS:  Igen jól láttad feszült voltam, a pálya alkalmatlan volt arra, hogy normális játék alakuljon ki, így nekünk is váltani kellett, nem tudtuk a megszokott játékunkat játszani. Ebbe több hiba is csúszott, amitől feszültté vált a csapat. Szerettünk volna nyerni, hisz félig hazai pályán játszottunk. Megszereztük a vezetést, amit jó lett volna megtartani, de egy szöglet után figyelmetlenek voltunk és gólt kaptunk. Nehezen élem meg a kudarcot, valószínű ezt láttad rajtam a mérkőzés után.

1-0-s vezetésnél volt egy nagy lehetőséged, amiből gólt szerezhettél volna. Mi volt az elképzelésed a lövést illetően, mire gondoltál amikor helyzetbe kerültél?

KEMÉNY TAMÁS: Igen, tiszta helyzetbe kerültem, amit sajnos fölé lőttem. A gondolatom az volt, hogy az átvétel után egyből visszalőjem a labdát a hosszúba, de hiba csúszott a kivitelezésbe és tévedtem pár centit sajnos.

Kemény Tamás JOA hétvégén újabb hazai meccs következik, visszatér a csapat a Várady Béla Sportközpontba. Sikerül kijavítani a DVTK elleni csorbát szombaton?

KEMÉNY TAMÁS: Azt gondolom sikerül javítani, a csapat kellőképpen fel lett készítve a mérkőzésre, így abszolút esélyesként léphetünk pályára szombaton. Nem lesz könnyű mérkőzés, mert több nagy múltú játékos is érkezett hozzájuk télen, de ezzel nem kell foglalkoznunk, mert nem véletlen vagyunk a 3. helyen, amit szombaton a putnoki közönségnek is szeretnénk bizonyítani.

Ahogy Te is említetted a Debrecen több, korábban NBI-ben szereplő játékossal erősítette meg a keretét, nyilván ők sem szeretnének kiesni a harmadosztályból. Eleinte jöttek is az eredmények, az utóbbi fordulókban viszont eléggé ingadozó teljesítményt nyújtanak. Mi lehet ennek az oka?

KEMÉNY TAMÁS: Nyilván tisztelem ezeket a játékosokat, de azt gondolom ők már nem fognak megszakadni a pályán, és nekünk erre kell alapoznunk. Többet kell futnunk, többet kell ütköznünk, el kell venni a kedvüket a játéktól. Ha ez sikerülni fog és nem hagyjuk, hogy a saját játékukat játsszák, nem lehet probléma.

A szombati mérkőzés kapcsán mit tartasz fontosabbnak, hogy külön figyelmet szenteljünk a nevesebb játékosaikra vagy inkább csapatszinten kell őket kezelni?

KEMÉNY TAMÁS: Természetesen figyelni kell a neves játékosokra, mert képesek egy-egy váratlan húzásra.

Az utolsó három bajnokin a támadójátékunk kicsit döcögőssé vált. Nyilván ez ellenfél függő is, de mégis hogyan, mivel lehetne ezen változtatni, hatékonyabbá tenni?

KEMÉNY TAMÁS: Minden csapat életében vannak hullámvölgyek, nekünk is volt, de bízom benne, hogy ebből sikerült kimásznunk és szombaton több gólos győzelmet aratunk.

 Kemény Tamás2

Koszta Péter többször hangoztatta, hogy egy-egy gyengébb teljesítmény mögött leginkább mentális problémák állnak. Te osztod ezt a véleményt?

KEMÉNY TAMÁS: Egyet értek a mesterrel, sokszor kapunk buta gólokat vagy hozzuk könnyű helyzetbe az ellenfelet, ami azért van, mert nem koncentrálunk kellőképpen. A hét elején volt egy beszélgetés az edzői stábbal ahol felhívták a figyelmünket több apró dologra, ami hiszem hogy előre viszi majd a csapatot. Remek edzőnek és embernek tartom Petit, hisz jól bánik a játékosaival. Minden egyes játékossal másképp kell bánni, mert nem vagyunk egyformák, van akinek le kell ordítani a fejét és van akivel csak pár mondatot kell beszélni, hogy ki tudja hozni magából a maximumot.

Melyik csapatod tartod a találkozó esélyesének és miért?

KEMÉNY TAMÁS: Nem véletlen vagyunk a tabella 3. fokán, így abszolút magunkat tartom a találkozó esélyesének, de nem számítok könnyű mérkőzésre.

Már csak öt meccset játszik még a csapat ebben a szezonban, melyből négyszer közvetlenül a kiesés elől menekülő gárda lesz az ellenfelünk. Mondhatnánk, hogy jó a sorsolásunk, de tényleg jó az, hogy az „életükért” küzdő csapatokkal fogunk játszani?

KEMÉNY TAMÁS: Én személy szerint inkább az erősebb csapatok ellen szeretek játszani, mert nem állnak be ellenünk védekezni. Nehéz áttörni egy olyan csapatot, aki a bent maradásért küzd, akiknél tizenegyen állnak a saját kapujuk előtt és csak rombolják a játékot. Szeretem a nyílt játékot és szerintem a csapatnak is jobban fekszik, ha nem felállt védelem ellen kell szenvednünk olykor katasztrofális pályákon.

 IMG_5771 Kemény Tamás utolsó gólját az MTK tartalékcsapata ellen szerezte

MÉRLEG

A 12. Debreceni EAC gárdája játszik a 3. helyezett Putnok FC-vel a 25. fordulójában. A két együttes között pont differencia 12 pont. Most nem a szokásos mérlegünket állítottuk fel az adatok összehasonlításánál, hanem a Putnok hazai mérlegét és a Debrecen vendégként elért eredményeit.
Kicsit ellentmondásos ezt a két statisztikai adatsort egymás mellé állítani, mégis több mindent leszűrhetünk belőle. Például azt, hogy a Putnok FC dupla annyi győzelmet aratott otthonában, mint a Debrecen vendégként. Látható az is, hogy mi hazai (11-szer a múcsonyi) pályán ugyan hatszor nyertünk, de hat alkalommal pontot, pontokat hullajtottunk.

A Debrecen egy híján annyi gólt szedett be vendégként, mint amennyit mi szereztünk hazai környezetben. A leglényegesebb adat viszont az, hogy mi dupla annyi pontot gyűjtöttünk itthon, mint a Debrecen idegenben. Igaz, ők egy meccsel kevesebbet játszottak.
Ki-ki mérlegelheti, hogy mondjuk ez alapján ki az esélyesebb, szerintünk a Putnok!!! 🙂

Putnok-DEAC


JÁTÉKVEZETÉS

Egy híján ötvenedik alkalommal vezet NB-s mérkőzést a szombati Putnok FC – Debreceni EAC bajnoki játékvezetője. Horváth Máté sporttárs lassan már két éve, 2016. május 29-én vezetett először és eddig utoljára nekünk meccset. Akkor sziporkázó játékkal 3-1-re nyertünk a Somos (Salgótarján) vendégeként. Akik ott voltak biztos emlékeznek, azon a találkozón talált be először felnőtt bajnokin Fábián Bence, lőtt hatalmas bombagólt Tóth Szabolcs, míg a harmadik találatunk szintén szépségdíjas volt Nagy Csaba részéről. A játékvezető asszisztensei Nyerges Zsolt és Sándor Zoltán lesznek. Sándor Zoltán ötödik alkalommal, Nyerges Zsolt harmadszor közreműködik a Putnok meccsén.

Játékvezető


TIPPVADÁSZAT

25. FORDULÓ

Újabb két tippvadász veselkedett neki, hogy minél nagyobb százalékban eltalálja a forduló eredményeit. A párosításokat elnézve és a tabellára pillantva nincs könnyű dolga a fiúknak, de nem kell félteni őket!!!

Szemere BalázsT

Putnok FC – Debreceni EAC
Tegyünk eleget Uray Attila kívánságának, innentől kezdve csak győzelem.

TIPP: 2-0

Balassagyarmati VSE – Tiszafüredi VSE
Kiesési rangadó, a hazai csapat behúzza.

TIPP: 2-1

Cigánd SE – ESMTK
Gólzáporos döntetlen.

TIPP: 2-2

Nyírbátori FC – Tállya KSE
Szoros meccsen pontosztozkodás.

TIPP: 1-1

MTK Budapest II. – Jászberényi FC
Fej-fej mellett, 2-2 gól, 1-1 pont.

TIPP: 2-2

FC Tiszaújváros – Gyöngyösi AK
Egy góllal jobbak lesznek a hazaiak.

TIPP: 2-1

Monori SE – DVTK II.
A visszajátszóktól függ a vendégek pontszerzése.

TIPP: 1-1
 Takács Tamás T

 

Putnok FC – Debreceni EAC
A hazai csapat dominál.

TIPP: 2-0

Balassagyarmati VSE – Tiszafüredi VSE
A hazai csapat küzdelmes meccsen nyerni tud.

TIPP: 1-0

Cigánd SE – ESMTK
A vendégek felülmúlják ellenfelüket.

TIPP: 0-2

Nyírbátori FC – Tállya KSE
A vendégek kiharcolják a győzelmet.

TIPP: 1-2

MTK Budapest II. – Jászberényi FC
Pontosztozkodás.

TIPP: 1-1

FC Tiszaújváros – Gyöngyösi AK
A hazaiak vezetést szereznek, megőrzik és növelik előnyüket.

TIPP: 2-0

Monori SE – DVTK II.
A hazai csapat tarol.

TIPP: 3-0


TIPPVADÁSZAT
PONTVERSENY ÁLLÁSA

A 24. forduló a Monor meccsét leszámítva nem hozott kiugró eredményeket, meglepetéseket annál inkább. Tippvadászaink, Czető Márk és Lovasi Dávid elég jól is céloztak, csak nem volt szerencséjük. Márk azért egy telitalálatot azért csak bevitt, mellyel kettejük párharcát meg is nyerte. Hogy mire elég ez az összesítésben?

Tippvadászat - Lovasi-Czető-1

A 21. fordulóból elhalasztott Füzesgyarmat – Gyöngyös mérkőzés végeredményét nem sikerült eltalálnia forduló tippvadászainak, így pontszámuk nem növekedett tovább.

Tippvadászat - Fehér-Bodnár2-1

Czető Márk és Lovasi Dávid igencsak előkelő helyre került a pontversenyben, az átmeneti vagy végleges (?) 3. és 4. helyen tanyáznak, közvetlenül Fehér Balázs és Bodnár Dominik előtt… Már csak öt tippelős forduló és tíz tippelő van hátra, az izgalmak fokozódnak! 🙂

Tippvadászat - Összesített állás-1  GoodsMarketJ

Válasz írása