Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

ESÉLYLESŐ: MÉLTÓKÉPPEN SZERETNÉNK FELAVATNI A VÁRADY BÉLA SPORTKÖZPONTOT

A legutolsó négy mérkőzését veretlenül hozta le a Putnok FC gárdája, amely végre újra PUTNOKON, a felújított Várady Béla Sportközpontban játszhat és ITTHON folytathatja remek sorozatát. A dobogó harmadik fokán álló Putnok ráadásul úgy szerzett 8 pontot az utóbbi négy fordulóban, hogy ebből háromszor vendégként lépett pályára. Ráadásul olyan ellenfelekkel találkozott, akik a tabellán TOP8-asok voltak.

MONORI SE – PUTNOK FC 2-2
PUTNOK FC – MTK BUDAPEST II. 4-1
CIGÁND SE – PUTNOK FC 0-3
JÁSZBERÉNYI FC – PUTNOK FC 1-1

Ezek után már csak az a kérdés, hogy a megyei rivális, a Diósgyőri VTK fiataljai ellen mire lesznek képesek a Putnok játékosai. Nehezíti a helyzetünket, hogy Jászberényben a házi góllövőlistát 14 találattal vezető Katona Bence és a 6 gólos Balogh Alex is begyűjtötte ötödik sárga lapját, így ők vasárnap nem rúghatnak labdába. Legalábbis a meccsen biztosan nem.
Az ellenfél részéről a legnagyobb kérdés, hogy kik és hányan játszanak majd vissza az NBI-es csapatból, valamint az is, hogy ők mennyiben tudják segíteni a “kistesó” alakulatát.

Egy biztos, soha nem játszott még a két csapat egymással ilyen gyönyörű pályán, ilyen kulturált körülmények között, mint most vasárnap a Várady Béla Sportközpontban. Nyilván lehet mondani, hogy elfogultak vagyunk, de van mire büszkének lenni és óriási öröm, hogy játékos, szurkoló, szimpatizáns együtt örvendezhet a minden szempontból megújult létesítménynek. Sokat vártunk erre a napra, de megérte!!

A vasárnapi találkozó 16 órától kezdődik, de arra kérünk minden kilátogatót, hogy a szokásosnál kicsit korábban érkezzen mivel előzetesen nagy érdeklődés mutatkozik a stadionavatós megyei rangadó iránt. A felújított Várady Béla Sportközpontban lejátszott első bajnoki mérkőzés, azaz a Putnok – DVTK II. meccs megtekintése INGYENES lesz!

Az időjárás meghiúsította az eredetileg 2018. március 24-re tervezett sportközpont avatót, de ami késik, nem múlik, nyáron hatalmas “bulit” csapunk és szeretnénk pótolni a Vasas elleni pályaavató mérkőzést is!

Ősszel rendkívül izgalmas, kiélezett meccset játszottunk a piros mezesekkel, amelyet Kemény Tamás góljának köszönhetően 1-0-ra megnyertünk a kazincbarcikai stadionban. Jó esély van rá, hogy újfent szoros meccset hozzunk össze Sütő Szilárd tanítványaival, de hogy mit vár a mai esélylesőnk, Balogh Alex, azt a következőkben olvashatják.


ESÉLYLESŐ

Bár a Putnok FC-nek vannak gyors játékosai, de ezek közül is kiemelkedik esélylesőnk, aki az utóbbi időben nem csak a sebességével, hanem a kapu előtti szituációk jó megoldásával is egyre inkább felhívja magára a figyelmet! Ő nem más, mint BALOGH ALEX!!!

Balogh Alex2

Nem várt könnyű mérkőzés Jászberényben a Putnokra, ahonnan végül 1-1-es döntetlennel tértetek haza. Reálisnak tartod ezt az eredményt?

BALOGH ALEX: Igen, nagyon nem volt egyszerű mérkőzés. Érezni lehetett a lábakban és a fejekben is hogy rövid időn belül ez a harmadik mérkőzésünk volt. Igen, szerintem teljesen reális a döntetlen. Nem mondanám, hogy helyzetekben gazdag mérkőzés volt, itt is, ott is volt néhány, egyet ők szereztek, egyet mi.

Bár mi egyenlítettünk a 86. percben, de a 75. perctől tíz emberrel játszott a Jászberény. Volt esély akár az eredmény megfordítására is?

BALOGH ALEX: Nem igazán éreztem, hogy meg tudtuk volna fordítani a mérkőzést, talán ha hamarabb szerezzük az egyenlítő találatot. A végére viszont már eléggé elfáradt a csapat, a Berény pedig okosan beállt még jobban védekezni.

A következő akadály a DVTK II. tartalékcsapata lesz, akik értékes három ponttal gazdagodtak a legutóbbi körben, hisz a 87. percig hátrányban voltak a Cigánd ellen, de négy perc alatt fordítottak és megnyerték a találkozót. Újabb nehéz meccs vár ránk vasárnap? Miben jó ez a Diósgyőr?

BALOGH ALEX: Egyáltalán nem lesz egyszerű mérkőzés, sőt talán a tartalék csapatok ellen a legnehezebb játszani ugyanis az NB1-ből visszajátszó játékosok befolyásolhatják egy mérkőzés kimenetelét. Fiatal, lelkes csapat a Diósgyőr és ha ezeket a fiatal játékosokat kisegíti pár idősebb, rutinosabb játékos, akkor egy elég erős ellenféllel nézünk majd szembe…

Ősszel egy nagyon brusztolós meccset játszottunk velük Kazincbarcikán, ahol kiváló védekezésünknek és a jó eredménykihasználásunknak köszönhetően sikerült 1-0-ra győznünk. Hasonló játékképre számíthatunk most is vagy valami változott azóta a csapatok játékában?

BALOGH ALEX: Meglátásom szerint hasonló mérkőzésre számíthatunk mint ősszel. Két jól támadó és jól védekező csapat méri össze a tudását. Azt nem tudom, hogy a DVTK változott-e, de mi úgy gondolom igen és persze pozitív irányban. Pontosabban fejezzük be a támadásainkat és a védekezésünk is erősödött.

Balogh Alex3

Melyik csapatod tartod a mérkőzés esélyesének és miért?

BALOGH ALEX: Mindenképpen magunkat! Egyrészt úgy gondolom diadalmaskodni fogunk már csak azért is, mert végre tényleg hazai pályán tudunk játszani és ezt már az egész csapat hosszú ideje várja. Méltóképpen szeretnénk felavatni a felújított Várady Béla stadiont. Másrészt mi minden meccsen a 3 pontért lépünk pályára és ezt most sem lesz másként.

Az kétségtelen tény, hogy most tavasszal jól elkaptátok a fonalat. Te miben látod ennek a jó teljesítménynek az okát? Miben más a Putnok játéka, mint az őszi?

BALOGH ALEX: Igen változott, egységesebben működünk. Nyáron jó pár új játékos érkezett  és kellett egy kis idő, míg rendesen összeszokott a csapat. Ebben vélem felfedezni a különbséget az őszi szezonhoz képest.

Felnőtt pályafutásod során még sosem szereztél egy szezonon belül 6 gólt és még hol van a szezon vége… Mit jelent ez és mennyire fontos számodra?

BALOGH ALEX: Nyilván nagyon sokat jelent számomra és jó érzéssel tölt el. Eddig leginkább az előkészítésekben jeleskedtem, de örülök hogy, most egy kicsit a befejezésekből is kiveszem a részem. Remélem a továbbiakban is így lesz.

Balogh Alex4

Ha 3 védős felállásban játszunk, akkor nyilván több feladat hárul a jobb és bal szélső futóknak, azaz Neked is. Már csak a sebességed miatt is elmondható, hogy a támadásoknál ez nálad gondot nem jelent, de a védekezésből is jobban ki kell venned a részed. Mindezek tükrében, hogy ízlik Neked ez a felállás? Hogy bírod erővel?

BALOGH ALEX: Őszintén szólva kicsit új még nekem ez a felállás, eddig mindig 3 támadó közül játszottam valamelyiket és kevesebb védekező munka jutott nekem, így még jobban tudtam koncentrálni a támadásokra. A három támadós felállás jobban ízlik nekem, de most így döntött a mester, így tudok leginkább a hasznára lenni a csapatnak. Úgy gondolom az erővel nincs gond, jó alapozáson estünk át aminek köszönhetően nem érzek erőnléti problémát.

Jelenleg a bajnoki tabella 3. helyén tanyázik a Putnok FC. Bár kicsit torz a kép, mert még mindig vannak be nem pótolt meccsek és a Salgótarján kizárása is „bekavar”, mégis személy szerint Te inkább előre vagy hátra kacsintgatsz a tabellán?

BALOGH ALEX: A Tarján kizárása kicsit összekuszálta a dolgokat, viszont a mi célunkon nem változtat minél előrébb végezni és a dobogó valamelyik fokára felállni. Úgy gondolom ez teljesen reális és egyben választ is adtam a kérdésedre, mindenképpen előre felé kacsingatunk! 🙂

 foci-17-18 146

Hoppá, hogy került ide Koszta Vince? 🙂 Hát persze hogy azért, mert Balogh Alex nagy haverja! 🙂

Balogh Alex
A mindig pozitív, mindig mosolygós Balogh Alex!


MÉRLEG

A múlt héthez hasonlóan most is a 8. helyezett csapattal mérkőzik meg a Putnok FC, csakhogy a 8. jelenleg a Diósgyőri VTK együttes. A piros-fehér mezesek a 22. fordulóban remek véghajrával tudtak nyerni hátrányból fordítva. A 87. percben előbb egyenlítettek, majd a 91. percben a győztes találatot is bevitték a Cigánd ellenében.
A Putnok bár egy mérkőzéssel többet játszott a DVTK-nál, de 10 ponttal többel rendelkezik ellenfelénél. Mint ahogy a győzelmek számában és a rúgott gólok tekintetében is felénk billen a mérleg.

Putnok-DVTK B

A Diósgyőr hárommal többször kapott ki, de ugyanennyivel kevesebb gólt is kapott.

Putnok-DVTK J


JÁTÉKVEZETÉS

Egy, fiatal kora ellenére rutinos játékvezető dirigálja majd a vasárnapi Putnok-DVTK II. találkozót Szilágyi Sándor személyében, aki eddig 143-szor közreműködött bajnoki labdarúgó mérkőzéseken, köztük több NBII-es meccsen is játékvezetősködött. 9 alkalommal vezetett nekünk, melyből 7-et (!) megnyertünk, két alkalommal pedig ikszeltünk. Utoljára a tavaly őszi Putnok-Cigánd (4-2) találkozón vezetett nekünk mérkőzést.
Szilágyi Sándor asszisztensei Szabó Ferenc Szilárd és Kovács Zoltán lesznek. Egyiken sem ismeretlenek számunkra, Kovács Zoltánnal utoljára alig másfél hete Cigándon találkozhattunk, Szabó Ferenc Szilárd pedig ősszel a Putnok-Tállya (4-1) bajnokin “lengetett”.


TIPPVADÁSZAT

23. FORDULÓ

A rutinos és a tapasztalatszerzés útján járó, a támadó és a szűrő középpályás, a rezzenéstelen arcú és az örök vigyorgó, Ők a heti tippvadászaink: Sápi József és Tóth Szabolcs.

Sápi József Tj

 

Putnok FC – DVTK II.
Bár a tartalékcsapatok elleni mérkőzéseket mindig befolyásolja a visszajátszók száma, a pályaavató meccsen nem születhet más eredmény!

TIPP: 3:1

Füzesgyarmati SK – Tiszafüredi VSE
A hazai csapatot kicsit esélyesebbnek tartom.

TIPP: 2:0

Balassagyarmati VSE – ESMTK
Masszívak a vendégek.

TIPP: 1:2

FC Tiszaújváros – Debreceni EAC
Kiélezett csata lesz, egy gól fog dönteni.

TIPP: 1:0

Cigánd SE – Tállya KSE
Lippai hiánya miatt nem fog nyerni a Tállya.

TIPP: 1:1

Nyírbátori FC – Jászberényi FC
Két jó csapat erős X.

TIPP: 2:2

Monori SE – MTK Budapest II.
Egy jól megerősített MTK II ellen is esélyesebb a Monor.

TIPP: 3:1

 Tóth Szabolcs

Putnok FC – DVTK II.
Végre igazi hazai pályán, tökéletes pályaavatót tartunk majd.

TIPP: 3-0

Füzesgyarmati SK – Tiszafüredi VSE
Hajtós, kemény, agresszív mérkőzésen igazságos döntetlen születik.

TIPP: 1-1

Balassagyarmati VSE – ESMTK
Kijön a két csapat közti különbség.

TIPP: 0-3

FC Tiszaújváros – Debreceni EAC
Egy jó mérkőzésen, de az Újvárosnak sikerül otthon tartania a 3 pontot.

TIPP: 2-1

Cigánd SE – Tállya KSE
A vendégeknek már kezd forró lenni a bent maradás ezért mindent megtesznek a győzelemért, ami sikerül is nekik.

TIPP: 1-2

Nyírbátori FC – Jászberényi FC
Két agresszívnak mondható csapat csap össze, ami döntetlennel fog zárulni.

TIPP: 0-0

Monori SE – MTK Budapest II.
A bajnokesélyes belehibázik a fiatalok ellen.

TIPP: 1-2


TIPPVADÁSZAT
PONTVERSENY ÁLLÁSA

A múlt heti tippvadászaink együtt pontosan 20 pontot gyűjtöttek. Úgy tűnik Katona Bence nem hiába vadászik, a tippeknél is elég jól célzott, hisz egy telitalálatot is bezsebelt. Madarász János teljesítménye sem mondható rossznak, három helyes tippjével.

Tippvadászat - Katona-Madarász-1

Katona Bence remek tippeléseinek köszönhetően átvette a vezetést az összesítésben, a kérdés csak az, hogy mennyire lesz tartós az “élmenősködése”. Madarász János az erős középmezőnybe lőtte magát, 8 pontjával a 9. helyre került.

Tippvadászat - Összesített állás-1*A 19. fordulóban két mérkőzést nem tudtak lejátszani, ezért ezek eredménye nem szerepel a táblázatban.
**A 21. fordulóban egy mérkőzést nem tudtak lejátszani, ezért annak eredménye nem szerepel a táblázatban.

pizza5

 

Válasz írása