Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

ESÉLYLESŐ – MÁLIK MIHÁLY: MEG KELL KÜZDENÜNK VASÁRNAP A BRONZÉRT

Hihetetlenül gyorsan elszaladt a 2017/18-as bajnokság, ezen a hétvégén már a záró fordulót rendezik a harmadosztályban (is). Több csapat számára már igazán nagy téttel nem bír a forduló, de számunkra, a harmadik hely megszerzése miatt nagyon fontos olyan eredményt elérni, amivel ez bebiztosítható. Természetesen az ellenlábas Tiszaújvárosnak is ugyanez a célja, míg a Tállya, a Balassagyarmat és a Tiszafüred a bennmaradás kiharcolásáért küzd.

Öt fordulóval a vége előtt sokan mondták, hogy a Keleti csoportban a Putnoknak van a legkönnyebb sorsolása, hisz javarészt a kiesés elől menekülőkkel játszunk a hátralévő időszakban. Láthattuk, hogy ez egyáltalán nem volt könnyű, sem a Debrecen, sem a Gyöngyös ellen nem volt könnyű dolgunk, Tiszafüreden pedig bele is szaladtunk a “késbe”. Intő jel lehet az a találkozó, muszáj kamatoztatni az ott szerzett tapasztalatokat, mert a Balassagyarmat számára létkérdés a holnapi győzelem. Nem a saját kezükben van a sorsuk, mert ha a Tállya legyőzi a Füzesgyarmatot, mindegy hogy mit játszik a nógrádi csapat, kiesnek, de hogy az esélyük meglegyen és nyugodt lelkiismerettel zárhassák le a szezont nyilván a végsőkig fognak küzdeni a három pontért.

A Putnok FC előnye jelenleg három pont a 4. Tiszaújváros előtt, így ha pontot, pontokat szerzünk Balassagyarmaton, akkor harmadikok vagyunk.
Ha kikapunk, még mindig van esélyünk a dobogóra ehhez viszont a következőkre van szükség:

  • a Tiszaújváros ne győzze le a Tállyát (ekkor pontkülönbséggel vagyunk harmadikok)
  • a Tiszaújváros ne nyerjen csak egy góllal és mi ne kapjunk ki csak egy góllal (ekkor jobb gólkülönbséggel vagyunk harmadikok)
  • a Tiszaújváros ne nyerjen csak 2-0-ra és mi ne kapjunk ki csak egy góllal (ekkor több rúgott góllal vagyunk harmadikok)
  • a Tiszaújváros ne nyerjen csak egy góllal és mi ne kapunk ki csak kettővel; itt szükséges hogy a Tiszaújváros rúgott gólja eggyel kevesebb legyen a forduló után, mint a miénk; pl. ha 3-2-re nyernek, akkor nekünk is rúgnunk kell egy gólt, azaz 3-1-re kapunk ki; itt elég sok variáció lehetséges (ekkor több rúgott góllal vagyunk harmadikok)
  • a Tiszaújváros olyan arányban nyer és mi olyan arányban kapunk ki, hogy a két csapat a meccs után ugyanolyan gólkülönbséggel és rúgott góllal rendelkezzen (pl. Tiszaújváros nyer 3-1-re, mi pedig kikapunk 1-0-ra, ekkor mindkét csapatnak ugyanannyi győzelme lesz, ugyanannyi gólkülönbsége, ugyanannyi rúgott gólja és így az egymás ellen játszott mérkőzések pontkülönbsége dönt, ami nekünk kedvez, hisz ősszel 1-0-re megvertük őket, majd hazai pályán 3-3-as döntetlen született; ugyanez igaz ha mondjuk a Tiszaúj 4-2-re nyer és mi 2-1-re kapunk ki stb.)

Most biztos sokan vakargatják a fejüket a variációkat látva, de reméljük ilyen számolgatásokra nem lesz szükség és a fiúk a legegyszerűbb képlettel számolnak: nyernek Balassagyarmaton és akkor megvan a 3. hely.

A bajnoki versenykiírás értelmében azonos pontszám esetén a következő szempontok rangsorolnak:

A bajnoki (verseny) év végén a szövetségek megállapítják az egyes osztályokban, csoportokban részt vevő csapatok helyezésének végső sorrendjét. A helyezéseket a pontok összege határozza meg. Azonos pontszám esetén a sorrendet az alábbiak szerint kell megállapítani:
1) a bajnokságban (versenyben) elért több győzelem;
2) a bajnoki (verseny) mérkőzések gólkülönbsége;
3) a bajnoki (verseny) mérkőzéseken rúgott több gól;
4) az egymás ellen játszott bajnoki (verseny) mérkőzések pontkülönbsége;
5) az egymás ellen játszott bajnoki (verseny) mérkőzések gólkülönbsége

Jó hír és meglehetősen ritka is a bajnokság ezen szakaszában, hogy sem eltiltottunk, sem sérültünk nincs, teljes kerettel készülhettünk, utazhatunk Nógrádba. Az MLSZ adatbank információi szerint a Balassagyarmatnak sincs eltiltottja, a sérültjeikről nincs információnk.

A Putnok FC jelenleg 43 pontjával a 3. helyen áll a tabellán, míg a Balassagyarmat 25 egységével a 14. és ezzel a helyezéssel biztos kieső.

A záró fordulóban a Nyírbátor szabadnapos, ők már nem növelhetik pontjaik számát, a többi csapat pedig vasárnap ugyanabban az időpontban játssza a mérkőzéseit.

Balassagyarmat-Putnok
A záró forduló teljes programja:
Mérkőzések 30-1

ESÉLYLESŐ

Málik Mihály

Télen szerződtél Putnokra, ám tétmérkőzésen Tiszafüreden játszottál először putnoki színekben. Mire gondoltál amikor megtudtad, hogy kezdő leszel és hogyan értékelnéd azt a meccset, amire sosem fogunk jó érzésekkel visszagondolni?

MÁLIK MIHÁLY:  Boldog voltam amikor megtudtam, hogy én fogok védeni. Régóta vártam az alkalmat a bizonyításra. A mérkőzés első részében teljesen biztos voltan benne hogy a mérkőzést megnyerjük. A félidőben is hiába vezetett az ellenfél hittem a győzelmünkbe. A meccs végén sem akartam elhinni hogy kikaptunk.

Könnyen sikerült feldolgoznod azt, hogy több nagy bravúrt is bemutattál a találkozón, amelyek nélkül még súlyosabb vereséget szenvedhettünk volna mégis vereség lett a vége? Elégedett voltál a saját játékoddal?

MÁLIK MIHÁLY: Nagyon nehezen dolgoztam fel a mérkőzést, mert nem tudok veszíteni. Sajnos a 3-0 az 3-0 így nem tudok elégedett lenni magammal. A második gól előtt döntő pillanatban nem tudtam megfelelően koncentrált maradni. Viszont örültem annak, hogy több olyan hibámat is sikerült kijavítanom amit a téli edzőmérkőzéseken elkövettem. Voltak nagyobb védéseim amik erőt és motivációt adtak a folytatáshoz.

Málik Mihály

A múlt héten szabadnaposak voltunk, de nyilván nyomon követted a többi mérkőzés eredményét, mit szóltál azokhoz?

MÁLIK MIHÁLY: A számunkra fontos mérkőzés ugye a tiszaújvárosi volt ami 2-2-vel zárult. Más eredmény nem volt ránk befolyással, gratulálok az összes pontszerző csapatnak.

Amennyiben a Tiszaújváros pont nélkül zárta volna a Füzesgyarmat elleni találkozóját, már az utolsó forduló eredményétől függetlenül harmadikok vagyunk. Te szeretted volna, ha ez megtörténik vagy jobb úgy, hogy Balassagyarmaton kaparhatjuk ki magunknak a „gesztenyét”?

MÁLIK MIHÁLY: Az hogy jelen pillanatban nem vagyunk még harmadikok az a saját hibánk, nem a Füzesgyarmaté. Az én véleményem szerint ez a csapat képes lett volna arra is, hogy vasárnap az arany és ne a bronzéremért játsszon.  Az életben semmit nem adnak könnyen, meg kell küzdenünk vasárnap a bronzért.

A Tiszafüred a bennmaradásáért küzdött ellenünk két héttel ezelőtt, most a Balassagyarmat szintén ezt teszi. Mit gondolsz, megint átélhetjük azt, hogy nekünk esik az ellenfél és tőlünk sokkal agresszívabban, határozottabban játszanak vagy esetleg tanultunk a tiszafüredi meccsből?

MÁLIK MIHÁLY: Biztos vagyok benne, hogy egy agresszív csapat ellen lépünk majd pályára hiszen nincs veszteni valójuk, mindent fel kell tenniük egy lapra.

Melyik csapatot tartod a vasárnapi mérkőzés esélyesének és miért?

MÁLIK MIHÁLY: Egyértelműen mi vagyunk az esélyesebbek, viszont a Balassagyarmat a bent maradásért küzd majd. Biztos vagyok benne, hogy egy kiélezett meccset látnak majd a szurkolók.

Mi lehet a siker receptje a saját játékunkat illetően, mire lehet alapozni a Balassagyarmat ellen illetve mire kell nagyon odafigyelni az ő esetükben?

MÁLIK MIHÁLY: Megtörténhet a mérkőzés folyamán, hogy be leszünk szorítva a kapunk elé, gyors kontrákkal és pontos befejezéssel megtudjuk nyerni ezt a meccset.

Vasárnap délután érem kerül a nyakadba?

MÁLIK MIHÁLY: Nem is tudok és nem is akarok elképzelni más variációt.

Esélyleső
Tiszafüreden Misi védte a putnoki kaput

 JÁTÉKVEZETÉS

A mérkőzés játékvezetője Görög Márió lesz, aki még soha nem vezetett a Putnoknak meccset. A Keleti csoportban ez lesz a 18. találkozó, amit a pályafutása során dirigálni fog. Utoljára a Monor-DEAC (3-0) meccs vezetését kapta megbízatásul a csoportunkban. Az első számú asszisztens eddig egyetlen egyszer közreműködött bajnoki mérkőzésünkön, még 2012. október 20-án a Cegléd-Putnok (1-3) derbin. A kettes számú asszisztenssel, Rigó Martinnal pedig nem találkozhattunk még. Mindhárom játékvezető Győr-Moson-Sopron megyéből utazik Balassagyarmatra.


TIPPVADÁSZAT 2017/18

Az utolsó két tippelővel befejeződött a szezon tippjátéka, így a mai cikkünkben győztest is hirdetünk. A múlt héten a Putnok FC szabadnapos volt, a többi mérkőzésre azonban leadták tippjeiket vadászaink. Az őszi idény végén élen álló Nyisalovits Donát és Illés Richárd merőben más-más tippekkel próbálkozott és ahogy a dal is mondja, az egyiknek sikerül, a másiknak nem, náluk is így történt. Donát kicsit kockáztatósabb tippjei nem igazán jöttek be, Ricsinek viszont a telitalálat is összejött…

Tippvadászat - Nyisalovits-Illés-1

Az elmúlt szezon végén is egy fiatal játékos, Fábián Bence nyerte a tippvadászatot és ez most sem történt másként. A 2017/18-as tippvadászat nyertese a Sajóvölgye Focisuli U19-es csapatának támadója, Tóth József lett!! Gratulálunk neki a remek tippvadászathoz! A 2. helyen a felnőtt csapat védekező középpályása, Illés Richárd végzett, míg a 3. szintén a Sajóvölgyéből Márton Richárd.

Tippvadászat - Összesített állás-1

Tóth József1Illés Richárd2Márton Richárd3

Válasz írása