Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

ESÉLYLESŐ – KATONA BENCE SZERINT CSAK A GYŐZELEM AZ ELFOGADHATÓ

Monoron elkezdtük, két nap múlva folytatjuk vasárnapi sorozatunkat, hisz a Cigánd elleni meccset nem számítva zsinórban négy mérkőzésen is a hét utolsó napján leszünk érdekeltek. Egy hete kiváló teljesítménnyel rukkoltak elő a fiúk, egy-két játékostól eltekintve mindenki topformában futballozott. Miután a hozzáállással, az akaraterővel, a motivációval sem volt gond a listavezető otthonában, nem csoda hogy végig harcban voltunk a három pontért. Amikor már a szánkban érezhettük a győzelem ízét, jött a monori találat, ami őket a mennybe, minket annál lejjebb juttatott.
Így egy hét távlatából is pozitívan kell állni a Monoron elért eredményre, az ott mutatott játékot, teljesítményt kell átültetni a következő és az azt követő meccsekre is. Az a játék sok mindenre lehet elég az MTK fiataljai ellen is.
Húsvét vasárnap ha nem is hímes tojással, de ünnepi hangulatban fogadhatjuk Pölöskei Gábor együttesét, akik borsot törtek az orrunk alá az őszi találkozón. Akik ott voltak, látták, akik nem, olvashatták, hogy a csepeli pályán szó szerint állt a víz a pályán, ám játékra alkalmasnak ítéltetett. Persze a körülmények mindkét csapatnak ugyanazok voltak, ahhoz kellett alkalmazkodni. A végig kiegyenlített mérkőzésen végül Szerencsi Miklós első félidei, majd a teljesen kitámadó Putnok ellen Szabó Dominik hosszabbításban szerzett góljával 2-0-ra kikaptunk a fővárosban.
Van tehát ok a visszavágásra, főleg úgy, hogy a két gárda a bajnoki tabellán nagy harcban van a dobogó legalsó fokáért. A Putnok FC a 3, az MTK II. a 4. helyen áll (a Salgótarján kizárása után). Igaz, a kék-fehérek egy meccsel kevesebbet játszottak mint mi. Érdekes a két csapat elmúlt heti mérkőzése, hisz az MTK II. a 92., a Putnok FC pedig a 93. percben kapott góllal hullajtott el két pontot. E tekintetben abszolút lehet párhuzamot vonni a csapatok között.
A Putnok vezetősége szerette volna, ha a fővárosiakat már a Várady Béla Sportközpontban fogadhatjuk, de az időjárási körülmények miatt ez meghiúsult, így maradt a jól megszokott múcsonyi Sajóvölgye Sportcentrum.
A találkozó 2018. április 1-jén, húsvétvasárnap 16 órától veszi kezdetét.
Az esélyleső vendége a Putnok FC házi góllövőlistáját vezető, a Keleti csoport 3. helyén álló Katona Bence. Nézzük, Ő mit gondol a Putnok FC vasárnapi esélyeiről.

ESÉLYLESŐ

Katona Bence4

Magas színvonalú mérkőzésen, egy jól játszó Putnok drámai végjátékban hullajtott pontokat a Monor vendégeként az elmúlt vasárnap. Te hogyan vélekedsz a csapat teljesítményéről, játékáról? Hogyan élted meg a találkozó utolsó percét?

KATONA BENCE:  Úgy gondolom mindenki jó teljesítményt nyújtott a meccsen. Kétszer is vezetni tudtunk, bár 1-1-nél voltak veszélyes támadásai a Monornak. Nagyon rossz volt, hogy az utolsó pillanatban kapott góllal lett X.

29063823_1658054564287123_4940332675318794759_o

Az ősszel bemutatott jó teljesítményedet most tavasszal is folytatod, hisz a Füzesgyarmatnak és a Monornak is betaláltál. Nem meglepő, hogy a góllövőlista 3. helyén állsz, mindössze két góllal maradva el a listavezetőktől. Mit jelent számodra ez és melyik fordulóban tervezed átvenni a vezetést a listán?

KATONA BENCE:  Természetesen nagyon örülök neki. Minden meccsen gólt/gólokat szeretnék szerezni. Mindegy, hogy mikor de jó lenne vezetni a góllövőlistát.

Most vasárnap különösen jól ment neked a játék, végig nagyon éltél, a szokásosnál sokkal jobban küzdöttél-harcoltál és a védekezésből is igyekezted kivenni a részed. A másik pozitívum, ami miatt többször kritika ér, hogy nem csak befejező emberként próbálkoztál, hanem a társaidat is próbáltad egy-egy jó passzal kiszolgálni. Gondolok itt az Illés Ricsinek adott gólpasszodra vagy ahogy Kemény Tamást nagy helyzetbe hoztad. Mit gondolsz erről? Szerinted a most vasárnapi Katona Bence játéka miben volt más a korábbiakhoz képest?

KATONA BENCE:  Próbálom a csapattársakat is helyzetbe hozni ha tudom. A védekezés nem az erősségem, de megpróbálom betartani amit kérnek tőlem. Nem tudom miért volt más, mondjuk azt, hogy jó napot fogtam ki. 🙂

Katona Bence5

A következő „falat” az MTK tartalékcsapata lesz, akiknek van miért visszavágni, hisz ideálisnak cseppet sem mondható csepeli pályán két góllal kikapott a csapat. Mire számítasz, milyen teljesítményt vársz magatoktól a vasárnapi meccsen?

KATONA BENCE:  Igen, van miért visszavágni. Úgy gondolom jó formában vagyunk és csak a győzelem az elfogadható.

Az MTK II. keretét nagyon fiatal, de képzett, technikás, gyors játékosok alkotják. Véleményed szerint mivel lehet őket kizökkenteni a komfort zónájukból, mivel hozhatók zavarba?

KATONA BENCE:  Határozottnak, keménynek kell lenni az első perctől. Nem szabad hagyni, hogy ők irányítsanak a meccsen.

Katona Bence7

Csatárként szoktál-e külön készülni az ellenfél védőiből, a védekezésük gyengeségeiből, és ha igen, hogyan?

KATONA BENCE:  Nagyjából tudom, hogy kinek mi az erőssége és a gyengéje. Ha van esetleg a meccsekről összefoglaló azt meg szoktam nézni.

Kit tartasz a mérkőzés esélyesének és miért?

KATONA BENCE:  Úgy gondolom mi vagyunk az esélyesek, mert rutinosabb csapat vagyunk.

Mit szólsz ahhoz, hogy a Salgótarján visszalépett a bajnokság további küzdelmeitől?

KATONA BENCE:  Nyomon követtem végig a sorsukat. Az első tavaszi meccsük után gondoltam, hogy még nagyobb bajok is lehetnek, úgyhogy annyira nem lepődtem mikor hallottam tegnap, hogy visszaléptek.

foci-17-18 292

 


TIPPVADÁSZAT

21. FORDULÓ

Folytatjuk sorozatunkat az összesített tabellán utolsó helyezettjeitől felfelé haladva. A következő tippelők Fehér Balázs és Bodnár Dominik. Lássuk milyen végeredményeket várnak a Keleti csoport 21. fordulójának hét mérkőzésén.

Fehér Balázs

Putnok FC – MTK Budapest II.
Ha a múlt heti teljesítményt meg tudjuk ismételni, akkor meglesz a győzelem! Sok ünnepelni való esemény volt a héten, ezt 3 ponttal spékeljük meg!
TIPP: 2-1

Füzesgyarmati SK – Gyöngyösi AK
Előző fordulóban mindkét csapat jó eredményt ért el. Úgy gondolom, a hazai pálya dönthet.
TIPP: 1-0

Tiszafüredi VSE – ESMTK
A vendégek kiküszöbölik a múlt heti csorbát és elhozzák a 3 pontot.
TIPP: 0-2

Balassagyarmati VSE – Tállya KSE
A gyarmatiak megálljt parancsolnak a remek tállyai tavasznak.
TIPP: 2-1

FC Tiszaújváros – DVTK II.
Borsodi csata, sok gól, hazai siker.
TIPP: 3-2

Cigánd SE – Jászberényi FC
Küzdelmes mérkőzésen, döntetlen várok.
TIPP: 2-2

Nyírbátori FC – Monori SE
Nyírbátorban senkinek nincs könnyű dolga, de a vendégek 1 góllal jobbak lesznek.
TIPP: 1-2


Bodnár Dominik

Putnok FC – MTK Budapest II.
Határozott játékkal legyőzzük a fiatalokból álló MTK-t.

TIPP: 3-1

Füzesgyarmati SK – Gyöngyösi AK
Egyetlen pont választja el a két csapatot, mégis úgy gondolom, hogy a hazaiak fogják behúzni a mérkőzést.

TIPP: 2-0

Tiszafüredi VSE – ESMTK
Az egész szezonban kiválóan szereplő pestiek ezt az akadályt, ha nem is könnyedén, de átugorják.
TIPP: 1-2

Balassagyarmati VSE – Tállya KSE
A kiesési rangadón nem bírnak majd egymással a felek és maradnak a veszélyeztetett zónában.

TIPP: 1-1

FC Tiszaújváros – DVTK II.
A diósgyőriek teljesítménye nagyban függ a visszajátszók mennyiségétől és minőségétől. Férfias küzdelemre számítok.

TIPP: 0-1

Cigánd SE – Jászberényi FC
Igazságos döntetlen születik, nem bírnak egymással a csapatok.
TIPP: 1-1

Nyírbátori FC – Monori SE
Mindenképpen megőrzi a Monor a veretlenségét.
TIPP: 0-3


MÉRLEG

A Putnok FC – MTK Budapest II. mérkőzés előtt is elkészítettük a két csapat adatait összehasonlító mérleget. Elég érdekes kép rajzolódik ki, hisz sok mindenben hasonló adatok mutatkoznak a két gárda vonatkozásában. A pontszámokban például mindössze egy pont különbség a csapatok között, igaz a kék-fehérek egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak, mint mi.

Putnok-MTK B

A Putnok és az MTK ugyanannyi győzelmet szerzett és vereséget szenvedett el.

Putnok-MTK D

A rúgott gólok számában is minimális különbség van a két alakulat között.

Putnok-MTK J

JÁTÉKVEZETÉS

Valu Tibor nem ismeretlen játékvezető a számunkra, hisz Ő vezette ősszel a Debreceni EAC – Putnok FC (1-3) bajnoki találkozót. Az eddig összesen 13 NBIII-as mérkőzésen közreműködő sporival kapcsolatban kellemes emlékeink vannak, de nemcsak azért, mert azon a meccsen nyertünk, hanem azért is, mert kevés mérkőzéssel a tarsolyában is jól kézben tartotta az őszi viadalt. Valu Tibor vezette egyébként a múlt heti DVTK II. – Balassagyarmati VSE (1-0) bajnokit. Asszisztensei vasárnap a 121 meccsével rutinosnak számító Benkő Róbert és a negyedszer “lengető” Soós András lesz.

Játékvezető


TIPPVADÁSZAT ÉRTÉKELÉS

Az elmúlt fordulóban Balogh Alex és Kemény Tamás adta le tippjeit Tippvadászat rovatunkban és mondhatni különösen Tomi elég sok mérkőzés végkimenetelét találta el, szám szerint négyet. Alex ugyan csak két esetben tippvadászott helyesen mégis ugyanannyi pontot kap, mint Tomi, mivel neki van egy telitalálata is.
A Salgótarján kizárása a tippvadász játékot is érinti, az ezekre tavasszal leadott tippeket nem vesszük figyelembe, azaz Zimányi Ádám, Márton Richárd, Balogh Alex és Kemény Tamás esetében hiába tippeltek, azokat figyelmen kívül hagyjuk.

Tippvadászat - Kemény-Balogh-1

Nem tettük közzé a kissé foghíjassá vált 19. forduló értékelését egy héttel ezelőtt, most mégis úgy döntöttünk megtesszük, hogy tisztábbá tegyük a képet. Mint látható Ádám és Ricsi tippjeiből még hiányzik két meccs, melyeket csak április 18-án pótolnak. Ezeket figyelmen kívül hagyva is látható, hogy Márton Ricsi szenzációsan tippelt, két (!) telitalálat mellett egy harmadik meccs végkimenetelét is eltalálta és még két meccs eredménye nem is szerepel a táblázatban. A Putnok FC csk-ja kicsit szerényebben teljesített ennél, de nála is fennáll a pontok növelésének esélye.

Tippvadászat - Összesített állás-3

ÖSSZESÍTÉS

Az összesített táblázatból látszik, hogy a Sajóvölgye Focisuli U19-es játékosa, Márton Richárd nagy előnnyel átvette a vezetést, de Balogh Alex és Kemény Tamás is a dobogóra került. Zimányi Ádám egyelőre csak pár helyet tudott javítani.
Mint ismeretes minden játékos kétszer tippelhet a játék során, egyszer ősszel, egyszer tavasszal. Az átláthatóság érdekében táblázatunkban feltüntettük, hogy ki hányszor tippelt eddig.

Tippvadászat - Összesített állás-1

*Két mérkőzés eredménye még nem szerepel a pontszámban.

 

szlogen

 

Válasz írása