Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

ESÉLYLESŐ – EGYED BALÁZS MEGSZAKÍTANÁ A TISZAFÜRED JÓ SOROZATÁT

A múlt heti meccsdömping után most kicsit “rápihenhettek” a putnoki játékosok a hétvégén megrendezésre kerülő 13. fordulóra.  Hogy ebből inkább előnyt kovácsolhatunk vagy épp hátrányunkra lesz, az nézőpont kérdése. Az egyértelmű ha nyerünk, akkor egyöntetűen az lesz a vélemény, hogy jót tett a csapatnak, ha kevésbé jó eredmény születik, akkor sokan ennek az ellenkezőjét bizonygatják. Na de ugye ez a második eset nem fog fenn állni, gondolkodjunk pozitívan! Nem volt könnyű így gondolkodni Koszta Péternek és a csapat játékosainak sem a hét elején, mert halovány teljesítményt nyújtva kikaptunk Gyöngyösön. A győzelem tehát nem adott plusz töltetet az edzésmunkához, a hétvégi győzelemre való törekvés annál inkább.

Szükség is volt a heti melóra, mert szombaton a Keleti csoport legjobb formájában lévő csapatát, a Tiszafüredet fogadjuk. Az újonc gárda a legutóbbi négy mérkőzését megnyerte és az ezzel járó 12 pont jelentősen megdobta az addig összegyűjtött pontjaikat, így hamar a kitűnő 7. helyen találták magukat. Mindössze három pontra vannak tőlünk, ami holnap remélhetőleg hatra duplázódik. A Jász-Nagykun-Szolnok megyét képviselő csapat legutóbbi négy meccsén olyan ellenfeleket fektetett két vállra, mint a Salgótarján (3-1), a Tiszaújváros (2-1) vagy a Cigánd (1-0). Az előző két csapattal ráadásul vendégként bántak el. A sikerek vélhetően nem múltak el nyomtalanul a játékosokban sem, akik mostanára elhitték, bárkit legyőzhetnek. Ez a mentalitás bizony nagyon veszélyes ránk nézve, aminek a legjobb ellenszere, ha minél korábban megmutatjuk nekik, a Putnok más kávéház.

A Putnokkal kapcsolatos hír, hogy Szemere Balázs és Zimányi Ádám is újra teljes értékű munkát tudott végezni a héten és Madarász János súlyos sérülése is a múlt homályába vész. Ugyanakkor Kemény Tamás, Dávid Ferenc és Fábián Bence bizonyosan nem húzhatja magára a Putnok mezét maximum szurkolóként. Az idei bajnokságot tekintve első ízben lesz hiányzója a csapatnak eltiltás miatt, ugyanis Csicsvári Milán a Gyöngyösön begyűjtött sárgájával likvidálta magát a holnapi mérkőzésről. Ha már itt tartunk, a Tiszafürednél is van egy “kipontozódás”, náluk is egy védő, a 20 éves Szövetes Krisztián nem léphet majd pályára Múcsonyban.

foci_dorog_2017 54Bajnoki mérkőzésen először nem lesz ott a kezdőben “Csicsó”

Bár nem tegnap volt, de játszottunk már a Tiszafüreddel NBIII-as bajnoki mérkőzést még a 2008/09-es szezonban. Idegenben 7-1-re győztük le őket, hazai pályán pedig 2-0-ra. Mindkét mérkőzésen pályára lépett a jelenlegi keretből Madarász János és Sápi József, sőt Jani Tiszafüreden, míg Öcsi Putnokon gólt is szerzett a jászságiak ellen. További érdekesség a két csapat összevetésében, hogy a Tiszafüred játékosa, Sebe Attila 2014-ben egy rövid ideig a Putnok labdarúgója volt.

A holnapi mérkőzést egyébként egy nagyon fiatal, mindössze 26 éves játékvezető fogja vezényelni Káprály Mihály személyében, akinek ez lesz a 7. mérkőzése. Értelemszerűen nem vezetett még meccset a Putnoknak, de ő dirigálta például a múlt heti Salgótarján-Tiszaújváros (3-1) derbit. Az eddigi mérkőzéseken 15 sárga és 1 piros lapot osztott ki. Segítői Sándor Zoltán és Kovács Brankó lesznek. Az egyes számú asszisztens három, míg a kettes egy alkalommal közreműködött Putnok meccsen. Sándor Zoltánhoz kellemes emlékek fűzhetnek, mindháromszor nyerni tudtunk, Kovács Brankó viszont nem hozott szerencsét, idén márciusban 3-0-ra kikaptunk a Debrecentől.

Természetesen ezek csak statisztikai adatok, amiket van aki komolyan vesz, van akit nem érdekel. Ami viszont sokakat érdekelhet, hogy a mai Esélylesőnk, a számos kiváló védést bemutató Egyed Balázs mit vár a szombati mérkőzéstől. A következőkben a vele készített interjút olvashatják.


ESÉLYLESŐ

Esélyleső Egyed Balázs

A legutóbbi két bajnoki mérkőzését sajnos vereséggel zárta a csapat, ráadásul Gyöngyösön jó nagy zakóba is beleszaladhattunk volna, ha nem fogsz néhány óriási ziccert. Mi nem működött csapatszinten azon a találkozón véleményed szerint? Mi vezetett ahhoz, hogy végül pont nélkül kellett hazautaznunk Gyöngyösről?
EGYED BALÁZS: Sajnos az elmúlt két mérkőzés nem úgy sikerült ahogy szerettük volna. Gyöngyösön az első félidőben teljesen kiegyenlített volt a játék, de a második félidőre egyszerűen az öltözőben maradtunk. A hazai csapat több nagy helyzetet is kihagyott, mi pedig veszélytelenek voltunk a kapura.
Négy találkozó van még hátra az őszi szezon végéig. Miben kell a játékunkon javítani, előrelépni, hogy ismét egy olyan négymeccses győzelmi sorozatot építsünk fel, mint amit a 7. és 10. forduló között produkáltatok?
EGYED BALÁZS: Azt gondolom nem történt semmi tragédia, minden csapatnak van rossz napja. Legfontosabb hogy fejben újra olyan erősek és összeszedettek legyünk, mint ennek a sorozatnak az idején. Ha ez sikerült, és fog, jól zárjuk ezt a fél szezont.
A soron következő ellenfelünk a Keleti csoport legjobb formájában lévő csapata, akik legutóbbi négy meccsüket megnyerték. Mit gondolsz erről és a Tiszafüred eddigi eredményeiről? Mire számítasz, sikerülhet megállítani szombaton a jászságiak menetelését?
EGYED BALÁZS: Újonc csapatként meglepő a jó szereplésük, de sok remek játékos alkotja a Tiszafüred csapatát. Szép eredmény a 4 győzelem zsinórban, de mi azon leszünk, hogy szombaton ez megszakadjon!

Egyed Balázs 1

Újonc gárda lévén nem nagyon ismerjük a Tiszafüredet, ami kicsit nehezíti a felkészülést. Ezt és a legutóbbi két meccsünk kudarcát figyelembe véve ha Te lennél a Putnok edzője mire helyeznéd a legfőbb hangsúlyt a heti edzésmunka során?
EGYED BALÁZS: Nem ismerjük a Tiszafüred játékstílusát, de nekünk nem is kell az ellenféllel foglalkozni. Magunkra kell koncentrálni és akkor győztesként jöhetünk le a pályáról. A legfontosabb hogy újra gólokat szerezzünk így a héten sok kis játék és támadásvezetés volt.
Melyik csapatod tartod a találkozó esélyesének és miért?
EGYED BALÁZS: A pillanatnyi forma alapján a Tiszafüred lenne az esélyesebb. A tabellán jobban állunk és minden elfogultság nélkül azt kell mondanom a keretünk is erősebb. Azt gondolom két vereség után is mi vagyunk a mérkőzés esélyesei.
Mi az a három tényező, ami véleményed szerint elengedhetetlen lesz ahhoz, hogy szombaton újra a győzelem mezsgyéjére léphessünk?
EGYED BALÁZS: Sok dolgot lehetne kiemelni, de a legfontosabb hogy újra olyan legyen a védekezésünk, mint amikor 4 mérkőzést nyertünk. Ezt hoznunk kell újra. Emellett fontos lesz, hogy kihasználjuk kíméletlenül a helyzeteinket. Elég is lehet ez a két dolog, hogy győzzünk.
Egyed Balázs
Hétről hétre jellemző rád, hogyha szükség van rá, egy-egy hatalmas védéssel meccsben tudod tartani a csapatot. Melyik védésed volt az, amit ki tudnál emelni ezek közül illetve melyik bekapott gól volt az, ami a leginkább fájt neked?  
EGYED BALÁZS: Ezért dolgozunk minden héten Gatya bá-val (Kiss József) hogy amikor úgy adódik védeni tudjak. A Tállya elleni meccsen a szünet előtt volt egy nagy helyzetünk amit sikerült védenem, így 1-1-el mehettünk szünetre ami fontos volt a csapatnak hogy utána 4-1-es győzelmet arathassunk. A Cigánd ellen 0-0n-nál nagyot hibáztam a kapott gólnál, de utána a csapat kisegített így a győzelem után kevésbé volt fájó.
Nyilván augusztusban, a szezon elején neked is megfogalmazódott a fejedben, hogy milyen eredménysorral, helyezéssel lennél elégedett az őszi szezon illetve a szezon végén. 12 forduló elteltével, hogy áll a csapat, mennyire teljesített túl vagy alul a Te elképzelésedhez képest?
EGYED BALÁZS: A bajnokság előtt azt a célt kaptuk, hogy ne legyenek kiesési gondjaink. A szívem mélyen amikor körbe néztem az öltözőben tudtam, hogy ez a csapat jóval többre hivatott, ami eddig be is igazolódik. Egy kis szerencsével talán előrébb is állhatnánk, de elégedettek lehetünk az eddigi szerepléssel. A következő mérkőzéseken a maximumot kell kihozni magunkból és akkor akár a dobogón is telelhetünk. Tavasszal pedig az új putnoki stadionban még feljebb léphetünk!

Villámkérdések

Federer vagy Nadal?
Nadal
Hús vagy zöldség?
Hús
35 vagy 18?
35
Üvegtigris vagy Másnaposok?
Másnaposok
Neuer vagy Courtois?
Courtois
 Putnok-Monor 0-0 vagy DVTK II.-Putnok 0-1?
DVTK II.-Putnok 0-1

FANTOMKÉRDÉS

silhouette with a question mark vector illusration

Egyed Balázs egy nem mindennapi kérdést kapott valakitől, akinek a kilétét csak a holnapi bajnoki mérkőzés félidejében fedünk fel.
Hogyan emlékszel vissza a diósgyőri román játékokra amikor állítólag megidézted Gyurcsó Ádi szellemét?
EGYED BALÁZS: Talán a legkedvesebb Diósgyőri évem volt amikor hétvégén a tartalék csapatban védtem, hétközben pedig a felnőtt csapatban edzettem. Edzések után sokat tanítottam Ternován Patrikot, Nemes Milánt és Kitl Mikit ebben a játékban. 🙂 Szerintem a kérdést Sverla Béla bá tette fel, aki mindig kívülről figyelte a játékokat és az utána levő Gyurcsó Ádis gólörömöket.
Holnap Balázs és olvasóink is megtudhatják, helyesen gondolkodott-e a Putnok FC hálóőre.

TIPPVADÁSZ

Az ifjú titánokon van a sor, a Sajóvölgye Focisuli U19-es csapatában pallérozódó tehetségek – akik nem mellesleg a Putnok FC-nél is igazolással rendelkeznek – mutathatják meg, hogy mennyire jól tippelik meg a felnőtt bajnokság 13. fordulójának mérkőzéseit. Az első két próbálkozó, Takács Tamás és Márton Richárd.

Takács Tamás T

13. forduló

Putnok FC – Tiszafüredi VSE
Biztosan nyer a Putnok.
TIPP: 2-0

Cigánd SE – Salgótarján
A Salgótarján fog dominálni és megnyeri a mérkőzést.
TIPP: 1-3

FC Tiszaújváros – Balassagyarmati VSE
Nagy nehezen, de nyer a Balassagyarmat.
TIPP: 0-1

Monori SE – ESMTK
Kemény meccsen pontosztozkodás.
TIPP: 2-1

Nyírbátori FC – Gyöngyösi AK
Nem vár könnyű mérkőzés a hazaiakra, de behúzzák.
TIPP: 2-1

Jászberényi FC – Tállya KSE
A tállyaiak gól és pont nélkül mennek haza.
TIPP: 3-0

MTK Budapest II. – Debreceni EAC
Az MTK simán nyer.
TIPP: 2-0

Füzesgyarmati SK – DVTK II.
A Diósgyőr győzelmét várom.

TIPP: 0-1


Márton RichárdT

13. forduló

Putnok FC – Tiszafüredi VSE
Magabiztos Putnok győzelem.
TIPP: 2-0

Cigánd SE – Salgótarján
A jobb csapat nyer.
TIPP: 1-3

FC Tiszaújváros – Balassagyarmati VSE
A vendég csapat nehezen de nyer.
TIPP: 0-1

Monori SE – ESMTK
Hazai pályán nyerni fog a Monor.
TIPP: 2-1

Nyírbátori FC – Gyöngyösi AK
X-es meccs.
TIPP: 1-1

Jászberényi FC – Tállya KSE
Sima hazai győzelem.
TIPP: 2-0

MTK Budapest II. – Debreceni EAC
Gólgazdag meccsen, a hazai nyer.
TIPP: 3-2

Füzesgyarmati SK – DVTK II.
Gól nélküli döntetlen.
TIPP: 0-0


TIPPVADÁSZAT

A múlt heti vadászainknak meggyűlt a baja a végeredmények eltalálásával. A 2017-es bajnoka, Fábián Bence például mindössze két meccs végkimenetelét találta el, de Szemere Balázst is csak egy telitalálat húzta ki a slamasztikából.

Tippvadászat - Szemere-Fábián 12H

Nyisalovits Donát és Illés Richárd egyelőre nem talál legyőzőre, továbbra is ők állnak az élen a pontversenyben. Szemere Balázs a 6., Fábián Bence a 17. helyre “robbant” be. Mindketten sokszoros holtversenyben vannak jelenleg.

Pontverseny állása 12

szlogen 

Válasz írása