Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

ELŐDÖNTŐS A PUTNOK FC – MADARÁSZ JÁNOS 11 GÓLNÁL JÁR

A hétvégén rendezik a Borsod Megyei Téli Teremtorna fináléját, melyen tíz csapat (volt) érdekelt, köztük a Putnok FC is. A mi csapatunk ahogy arról korábban beszámoltunk az “A” jelű csoportba nyert besorolást, ahol a Gesztely, az Encs, a Bánhorváti és a Sajóbábony társaságában szerepelhettünk. A délelőtti programban lebonyolított mérkőzések rengeteg gólt hoztak a kazincbarcikai Don Bosco sportcsarnokba kilátogató szurkolók nagy-nagy örömére.

A Putnok FC szurkolói többségében örülhettek, de sajnos negatív meglepetést is okoztunk nekik. Mielőtt a mérkőzésekhez kanyarodnánk, nézzük ki volt az a 13 játékos, akik a keretet alkották:

Egyed Balázs, Málik Mihály, Némedi Zoltán (kapusok), Madarász János, Zimányi Adrián, Tóth Szabolcs, Szemere Norbert, Gál Benedek, Takács Tamás, Márton Richárd, Pogonyi Dominik, Molnár Ádám, Lovasi Dávid

Íme a Putnok FC mérkőzéseinek eredményei:

GESZTELY-PUTNOK
A végig nagyon lelkesen és motiváltan játszó gesztelyiek komoly kihívás elé állították csapatunkat, akik Madarász János vezérletével azért végig egy lépéssel előttük jártak. Igen ám, de a szívós ellenfél 4-1-ről egyenlíteni tudott, így kezdődhetett minden elölről. Szerencsére két gyors góllal sikerült megtörnünk őket és hiába volt még egy gólváltás, a győzelmet bezsebeltük. Nagyon jó volt látni Madarász Jani sziporkázó játékát, de a Sajóvölgye U19-es fiataljai is kitettek magukért. Sajnos a találkozó végén Erdélyi Balázs, a Gesztely támadója súlyos térdsérülést szenvedett, akinek ezúton is jobbulást kívánunk!

Gesztely – Putnok 5-7 (Gólszerzőink: Madarász János 4, Gál Benedek, Lovasi Dávid, Márton Richárd)

IMG_2797

PUTNOK-ENCS
Ezen a mérkőzésen semmi nem úgy alakult, ahogy szerettük volna, már a rajtnál úgy bealudtunk mint a tej. Két perc elteltével már két góllal vezetett a zöld-kék mezes ellenfelünk. Bár ekkor még 28 perc volt hátra a meccsből, azt senki nem gondolta volna, hogy a harmadik és a negyedik gól is a mi kapunkba esik. Márpedig ez történt. 0-4-ről is sikerült felzárkóznunk az Encsre, amiben közrejátszott az a két perc is, melyet emberelőnyben játszottunk. Madarász János mesterhármasa végül a kozmetikázásra volt elég. Meglepetésvereséget szenvedtünk nagyon sablonos, meddő játékkal.

Putnok – Encs 3-4 (Gólszerzőnk: Madarász János 3)

IMG_2806

PUTNOK-BÁNHORVÁTI
A vereség után összekapták magukat a putnoki játékosok és a Bánhorváti ellen azt játszották amit tudnak. Kreatív, ötletes játék, tiki-taka, látványos passzok, szebbnél szebb gólok. A bánvölgyiek ugyan kitartóan küzdöttek, de a Putnok nem akart még egyszer ugyanabba a folyóba lépni, így végig koncentráltan futballozva a gólkülönbségen is nagyot javítottak. Dicséret illeti ugyanakkor az exputnoki Kazvinszki Jácintot, Láposi Sándort vagy a Sajóvölgyében nevelkedő Filkóházi Zsoltot is, akik egy percig sem adták fel. A siker azonban elmaradt, a győzelem és a továbbjutás már jó eséllyel a Putnoké.

Putnok – Bánhorváti 6-2 (Gólszerzőink: Madarász János 3, Zimányi Adrián, Gál Benedek, Takács Tamás)

IMG_2818

SAJÓBÁBONY-PUTNOK
Miután az Encs legyőzte a Gesztelyt 6-2-re, a Putnok, a Bánhorváti és az Encs is 6 pontos lett, de a gólkülönbségünk nekünk volt a legjobb (Putnok +5, Encs +2, Bánhorváti -4). A biztos továbbjutáshoz még egy kétgólos vereség is belefért volna a Sajóbábony ellen, de természetesen a mi fiaink a győzelemért szálltak ringbe és a legkevésbé sem foglalkoztak a számokkal. A zsűriasztalnál helyet foglalóknak viszont adtak munkát rendesen a csapatok, miután egy nagyon gólgazdag meccset hoztak össze. Összesen tíz gól esett, igazságos elosztásban…

Sajóbábony – Putnok 5-5 (Gólszerzőink: Márton Richárd 2, Madarász János, Zimányi Adrián, Tóth Szabolcs)

Az utolsó mérkőzés eredményét követően kialakult a csoport végeredménye:

  1. SAJÓBÁBONY 10 pont (Gólkül:18-12)
  2. PUTNOK 7 pont (GK: 21-16)
  3. Encs 6 pont (GK: 17-15)
  4. Bánhorváti 6 pont (GK: 12-16)
  5. Gesztely 0 pont (GK: 14-23)

Madarász János nem kevesebb, mint 11 góllal járult hozzá csapatunk továbbjutásához, de dicséret illeti valamennyi putnoki játékost, köztük a Sajóvölgyés fiatalokat, a próbajátékon nálunk játszó Gál Benedeket és Málik Mihályt is. Utóbbi játékos kiválóan védett és méltóképpen “helyettesítette” az egész nap fantasztikusan védő Egyed Balázst. Gratulálunk az egész csapatnak!

A csoport többi eredménye:

Bánhorváti – Sajóbábony 0-3
Encs – Bánhorváti 4-5
Sajóbábony – Gesztely 5-4
Bánhorváti – Gesztely 5-3
Encs – Sajóbábony 3-5
Encs – Gesztely 6-2

A Sajóbábony tehát megnyerte az “A” jelű kvartettet, a Putnok FC pedig a második helyen jutott az elődöntőbe. A “B” csoport küzdelmei jelenleg is zajlanak, így azt még nem tudni kikkel játszunk a holnapi döntőbe jutásért.

A Téli teremtorna vasárnapi programja:

13.00: elődöntő: Sajóbábony – B2

13.45: elődöntő: Putnok FC – B1

14.35: a 3. helyért

15.20: az 1. helyért

16.10: eredményhirdetés, díjátadás


A holnapi nap másik eseménye a Nyíregyháza – Putnok nagypályás edzőmérkőzés, melyet 13 órától a Sóstói stadion műfüves pályáján rendeznek. Koszta Péter és tanítványai tehát két fronton is bizonyíthatnak, izgalmas vasárnap lesz!!!


 

Válasz írása