Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

SZEZONÉRTÉKELŐ: MEGJÁRTUK A HADAK ÚTJÁT…

Több tekintetben is izgalmas, időnként kiszámíthatatlan, meglepő eredményekkel, bravúrokkal és nagy pofonokkal tarkított szezonon vagyunk túl. Egy héttel a bajnokság végét követően szeretnénk kicsit értékelni a 2018/19-es szezont amely több tekintetben is emlékezetes marad.

A harmadosztály küzdelmeiben az idén is 48 csapat vett részt három 16-os csoportban (Kelet, Közép, Nyugat). Természetesen mi a korábbi évekhez hasonlóan a Keletibe nyertük besorolást. A három csoport bajnoki az NB2-be, a 14-16. helyezettek, valamint a legrosszabb 13. helyezett búcsúzott a harmadik vonaltól.

TELJESEN ÁTALAKULÓ KERET
A Putnok FC játékosállományában a korábbi évekkel ellentétben nagyon nagy mozgás volt tapasztalható 2018 nyarán, 9 játékos távozott, 10 labdarúgó pedig érkezett a csapatunkhoz.

TÁVOZÓK ÉS ÉRKEZŐK
Egyed Balázs (Mezőkövesd NB1), Fehér Balázs (Bánhorváti Megye I.), Szemere Balázs (Jászberény NB3), Balogh Alex (Füzesgyarmat NB3), Zimányi Adrián (Tállya NB3), Sápi József (Bükkzsérc Megye I.), Gál Szabolcs (SZEOL NB3), Gál Benedek (Ózdi FC Megye I.) és Tóth Szabolcs (Tintahalak NB3) voltak azok, akik 2018. augusztusában már új csapatukban kezdték meg a szezont.

Távozók

Csicsvári Milán (Pénzügyőr NB3), Bene Attila (KBSC NB2) és Süttő Attila (KBSC NB2) korábban már futballozott nálunk, nyártól újfent a Putnok keretét erősítették. Varga Márkó (Füzesgyarmat NB3), Dan-Marius Constantinescu (KBSC NB2), Fülöp Gergő (Nyíregyháza NB2), Tóth Szabolcs (KBSC NB2), Mezőssy Levente (Puskás Akadémia II. NB3), Mahalek Marcell (DVTK NB3) és Elek István (Bánhorváti Megye I.) pedig full újoncként igazoltak városunk csapatához.

Érkezők

ŐSZI SZEZON

Az MLSZ versenykiírása értelmében a bajnokság 2018. augusztus 4-én kezdődött az 1. fordulóval és az őszre előrehozott 16. fordulóval zárult november 25-én.
A klasszikus értelemben vett őszi fordulók 15 meccse során 8 győzelmet szereztünk, 2-szer ikszeltünk és 5 alkalommal szenvedtünk vereséget. 26 pontot gyűjtöttünk mellyel az 5. helyen zártuk az évet. A rúgott góljaink száma 26, a kapott góloké 21. Az őszi bajnok Szolnoktól 9 pontra, a legjobb kiesőtől (Salgótarján) tisztes távolságban, 16 pontra álltunk a téli szünet előtt.

Tabella ősz 2018-19

Ha a csapat őszi teljesítményét szeretnénk értékelni azt mondhatnánk, hogy elsősorban hazai környezetben gyengébben teljesítettünk, de idegenben ezt sikerült kompenzálni így a pontok gyűjtögetésével nem volt gond. Az ősz második felére jobb formába lendültünk, a Várady Béla Sportközpontban is több pontot szorgoskodtunk össze, így a végére a tabellán elfoglalt helyünket is stabilizálni tudtuk.

A LEGNAGYOBB arányú GYŐZELMÜNKet Cigándon értük el, ahol szuperszónikus teljesítményt húztunk elő a tarsolyunkból és egy 5-öst vágtunk a haloványan futballozó hazaiaknak. Mint utóbb kiderült ez volt csapatunk szezonbeli legfölényesebb győzelme.

0-5

A LEGNAGYOBB VERESÉGet a Jászberény mérte ránk, akik a gyöngyösi pályán mind taktikában, mind játékban, mind helyzetkihasználásban jobbnak bizonyultak és végül 4-0-ra felszalámiztak minket.

4-0

A LEGDRÁMAIBB GYŐZELMEt kétségtelenül Tiszaújvárosban arattuk, ahol Csirszki Martin káprázatos távoli góljára Molnár Máté még válaszolt, de Bene Attila a mérkőzés hosszabbításában győztes gólt fejelt, így 2-1-re nyerni tudtunk.

1-2

A LEGNAGYOBB CSALÓDÁS a Szolnok elleni hazai mérkőzésünk volt, amelyen legalább 8 tiszta gólszerzési esélyünkből csak egyet tudtunk értékesíteni, míg a bajnokaspiráns kevéske lehetőségéből kétszer is betalált (másodjára a 92. percben) és 2-1 arányban legyőzött minket.

1-2

A LEGÜTŐSEBB GYŐZELEM Sényőhöz köt minket, akiket először mi tudtuk megverni hazai pályán. A bajnoki évad legjobb újonca kiválóan szerepelt az NB3-ban, így igazi dicsőség volt őket saját pályájukon megverni. Az első félidőben űrfutballt játszottunk, a másodikban túlságosan visszavettünk, a végén ezért izgalmakban sem volt hiány, de a háromgólos előnyből kettő megmaradt. Sényő-Putnok 2-3.

2-3


MAGYAR KUPA

A Magyar Kupa szereplésünk meglehetősen rövidke életet élt ebben a kiírásban, fogalmazhatunk úgy is, hogy tiszavirág életű volt. A 128-as főtáblán az NB2-es Csákvár együttesével sorsoltak minket össze. Az egy osztállyal feljebb játszó rivális pedig tartalékosabban, fiataljaival megtűzdelve is le tudtak győzni minket a Várady Béla Sportközpontban.

0-2


NAGY JÖVÉS-MENÉS A TÉLEN IS

A nyári átigazolási időszak után a télen is nagy volt a nyüzsgés a csapatunk háza táján. A bűvös számot a 7 jelentette, hisz 7 távozó mellett 7 új játékos került a Putnokhoz a tél folyamán.

Átigazolás Putnok

Átigazolások

TAVASZI SZEZON

A második félszezonban, beleértve az ősszel lejátszott Debrecen elleni tavaszi mérkőzést is összesen 23 ponttal gazdagodott a Putnok FC. 7 győzelem, 2 döntetlen, 6 vereség. Az ősszel összehasonlítva eggyel kevesebb győzelmet szereztünk és ugyanennyivel több vereséget hoztunk össze 2019-ben. 

Ebben a félévben összesen 14 bajnokin szerepeltünk, de talán még sosem volt ilyen rapszodikus teljesítményünk, mint tavasszal. Az első három fordulót nem számítva az 1 győzelem 1 vereség sormintát “kötögettük”, nem voltunk képesek állandó, konstans szintet hozni. Ismét jellemző volt az idegenben jobban fut a szekér elv, a Várady Béla Sportközpontban lényegesen kevesebb győzelmet értünk el, mint vendégként.

A LEGNAGYOBB SIKERt egyértelműen a tavaszi nyitó fordulóban arattuk. Az őszi bajnok, listavezető, bajnokaspiráns Szolnokot sikerült saját pályájukon két góllal felülmúlni remek játékkal. Önbizalom növelő, alaphangot adó meccs volt ez, bravúr a javából.

0-2

A LEGNAGYOBB FORDÍTÁS jelzőt két meccsünk esetében is megállja a helyét. A DVTK II. elleni hazai derbin egy perc alatt fordítottunk méghozzá két szögletből fejelt két Czető Márk góllal. Sokáig fogunk még emlékezni ezekre a megmozdulásokra, Márk csodaszép fejeseire.
Gyöngyösön is megismételtük ezt a bravúrt, akkor is egygólos hátrányból kerültünk előnybe. Ott Marius volt nyakig benne mindkét találatunkban. Az elsőnél lesipuskásként juttatta a hálóba a játékszert, a második egy mesteri távoli próbálkozás volt, ami egy védőn megpattanva jutott a jobb felsőbe.

2-1

A LEGSOKKOLÓBB PONTVESZTÉSt a fővárosban, az ESMTK otthonában élhettük át, ahol a 89. percben még két góllal vezettünk, sőt emberelőnyben játszottunk, a szívós Liza játékosok azonban az utolsó támadás utolsó momentumánál egy szöglet után belőtték a pontmentő góljukat.

2-2

A LEGNAGYOBB DICSŐSÉG kétségtelenül a zsinórban 9 (!) győzelmet szerző, megállíthatatlannak tűnő Jászberény legyőzése volt. Ráadásul úgy sikerült mindez, hogy a félidőben még a bajnoki címre hajtó jászságiak vezettek. Nyisalovits Donát zseniális ívelése, Illés Richárd szemfüles gólja, majd Katona Bence bal felsőbe küldött bombája eredményezte, hogy a későbbi ezüstérmes elvérzett Putnokon.

2-1

A LEGDEMORALIZÁLÓBB VERESÉGet a hazai közönség előtt mutattuk be legnagyobb sajnálatunkra. A Sényő ellenében hiába vezettünk három góllal, még a szünet előtt szépített az ellenfél, majd a második játékrészben úgy rúgtak még négyet, hogy közben egy emberrel megfogyatkoztak…

3-5

A LEGÉRTHETETLENEBB VERESÉG Salgótarjánban esett. A nógrádiak vendégeként is kevésnek bizonyult a többgólos előny, egészen pontosan a 2-0. A kiesés elől menekülő, lelkes hazai gárda belőtte a csatlakozó gólt a félidő végén, a másodikban pedig lefocizott és le is győzött minket!

3-2

A LEGSÚLYOSABB VERESÉGet a Füzesgyarmat mérte ránk az utolsó hazai mérkőzésünkön. A tipikusan “Aki nem látja nem hiszi” kategóriába tartozó meccsen története egyik legnagyobb arányú vereségét élte meg csapatunk. A Békés megyeiek 7-1-re vertek meg minket a Várady Béla Sportközpontban.

1-7


VÉGEREDMÉNY

A bajnokságot végül az előkelő 5. helyen zárta a csapatunk. A 15 győzelem, 4 döntetlen, 11 vereség összesen 49 pontot eredményezett. Amennyi pontot szereztünk, annyi gólt lőttünk, szám szerint 49-et. A kapott góljaink száma eggyel több, 50, így a gólkülönbségünk -1 lett.

Tabella 30. forduló

FELJUTÓ, KIESŐK

A Keleti csoport bajnoka a Szolnoki MÁV FC együttese lett, akik mindössze egy ponttal előzték meg a Jászberény, 5 ponttal a 3. ESMTK gárdáját. Ezzel el is dőlt, hogy jövőre a Szolnok ismét a másodosztályban tündökölhet.

A kiesők között 4 csapat szerepel. A 14. Salgótarján, a 15. Cigánd, a 16. Sajóbábony és a három NB3-as csoport összevetésében legrosszabb tizenharmadikként a Tállya is elbúcsúzott a harmadosztálytól. 


GÓLKIRÁLYOK

A Keleti csoport gólkirálya 27 góljával a szolnoki Simon Attila lett. A 2. helyen a jászberényi Farkas János (23), a harmadikon a 19 gólos Kerekes Krisztián (DEAC) végzett.

A Putnok FC házi gólkirálya csak úgy, mint tavaly, Katona Bence lett. Ebben a szezonban 11 gólt szerzett a 11-es mezszámú támadónk, aki ezzel a (gól)teljesítménnyel a Keleti csoport 9. helyén zárt. A házi góllövőlistára 15-en iratkoztak fel, köztük Egyed Balázs kapus!

Katona Bence2Zsinórban másodszor lett házi gólkirály Katona Bence (11 találat)

Góllövőlista29-1

Góllövőlista29-2

Szezonértékelésünk ezzel még nem ért véget, hamarosan újabb cikkel jelentkezünk!

Válasz írása