Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

ELEK ISTVÁN: NEM TUDNÁM ELKÉPZELNI AZ ÉLETEMET FOCI NÉLKÜL

A Putnok FC legfiatalabb tagját szeretnénk a mai cikkünkben bemutatni.

Egy igazán belevaló srácról van szó, aki már a Putnok játékosaként, augusztus elején vált nagykorúvá. A végtelen energiakészlettel rendelkező 18 éves fiatalember nem ijed meg a maga árnyékától és a pályán is harcosan, a saját testi épségét nem kímélve teszi a dolgát. A focihoz való hozzáállása, állhatatossága példaértékű, valójában lehúzni sem lehetne a gyepszőnyegről. Bizonyos értelemben jó, bizonyos tekintetben kevésbé jó tulajdonsága, hogy “lepereg” róla minden, sosem hagyja magát kizökkenteni és igazából nem lelkizik semmin. Érdekesség, hogy a szópárbajoktól sem ijed meg, a nála idősebb társait is “leoltja” ha az élet úgy hozza…

A ma bemutatott játékos: ELEK ISTVÁN

 

Elek István

Hány éves korodban kezdtél el focizni és miért pont ezt a sportágat választottad?

ELEK ISTVÁN: Először is szeretném üdvözölni a Putnok FC olvasóit!
7 éves koromban kezdtem el focizni és személy szerint apukám hatására hiszen ő is labdarúgó volt így ő általa kedveltem meg ezt a sportágat!

Egyből kapusként kezdted a pályafutásod vagy korábban a mezőnyjátékban is kipróbáltad magad? Ha igen, akkor milyen poszton?

ELEK ISTVÁN: Mezőnyjátékos voltam a pályafutásom elején. Mint a legtöbb kisgyerek én is arról álmodtam hogy gólokat szerezzek, így középpályás illetve szélső is voltam.

Mit jelent számodra a foci?

ELEK ISTVÁN: Igazából számomra rengeteget jelent hiszen sportoló családban nőttem fel és nem tudnám elképzelni az életemet foci nélkül.

Elek István2

A Bánhorváti együttesétől a Sajóvölgye Focisulihoz igazoltál vissza, majd kettős igazolással a Putnok felnőtt keretéhez. Mi volt a váltás oka?

ELEK ISTVÁN: Kádár Zsolt felvetésére érkeztem az előző szezonban a Bánhorváti csapatához, hogy szokjam a felnőtt közeget és a felnőtt futballt, amely számomra egy remek lehetőség volt a fejlődésem szempontjából. Így történt ez most is hogy az ő kérésére érkeztem a nyáron a Putnok csapatához.

A megnyilvánulásaidból látszik, hogy Te igazán büszke és boldog vagy, hogy a Putnok csapatához kerültél. Mit jelent számodra ez?

ELEK ISTVÁN: Így van nagy büszkeséggel tölt el hogy most már a Putnok játékosa lehetek, hiszen amikor idekerültem még 14 évesen akkor természetesen az volt az álmom hogy a felnőttek között játszhassak és hogy egy nagyon jó csapathoz tartozhassak ami mára már valósággá vált és ettől nagyon boldog vagyok !

Te nem tartozol a magas kapusok közé. Mennyire és miben jelent ez számodra hátrányt illetve mivel lehet, mivel tudod kompenzálni?

ELEK ISTVÁN: Nem vagyok magas ez tény, sokan meg is kérdezik hogy nem vagyok-e alacsony foci kapusnak. Úgy gondolom hogy a gyorsaságommal és ruganyosságommal valamelyest tudom pótolni a magassági hiányosságaimat.

 

Elek István3

Milyen viszonyt ápolsz, milyen a közös munka a Putnok FC első számú kapusával, Fülöp Gergővel, aki mégiscsak a riválisod a csapatba kerülés szempontjából?

ELEK ISTVÁN: Gerivel jó viszonyt ápolunk, ismerem már régebb óta hiszen két éve a Barcika csapatánál együtt csináltuk a nyári felkészülést. Nem tekintünk egymásra riválisként hanem az edzéseken próbáljuk egymás munkáját segíteni. Nyilván mindenki játszani szeretne így vagyok ezzel én is, de azt is tudom hogy még nagyon fiatal vagyok illetve türelmesnek kell lennem és biztos vagyok benne hogy a mester is meg fogja adni a lehetőséget majd amikor eljön az én időm.

Mit szólsz a csapat eddigi szerepléséhez és mit gondolsz a hazai meccsek eredménytelenségéről?

ELEK ISTVÁN: Sajnos nem úgy sikerült az első pár forduló mint ahogy terveztük, a hazai meccseink egyenlőre nem hoztak pontokat a csapat számára, de úgy gondolom hogy a keretünk ettől sokkal többre képes hiszen éremesélyes csapatnak tartom a miénket. Remélem, hogy most hétvégén be tudjuk ezt bizonyítani illetve a következő meccseinken szintén. Bízom abban, hogy a jövő héten a kupameccsen illetve két múlva a bajnokin már itthon is diadalmaskodni tudunk.

 

jatekosok_2018_elek

ELEK ISTVÁN ADATLAP

Válasz írása