Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

EGY PONTOT HOZTUNK EL BALASSAGYARMATRÓL

Az első két mérkőzésünkkel ellentétben a mai nem hozott olyan nagy iramot, küzdeni akarásból viszont kipakolt mindkét csapat mindent az ablakba. Az első félidő vége előtt tíz perccel megszereztük a vezetést Zimányi Ádám kapásgóljával, de a lefújás előtti pillanatokban egy megpattanó lövéssel egalizálni tudott a Balassagyarmat. A második félidőben komoly veszélyben nem forogtak a kapuk, maradt a döntetlen, a felek megosztoztak a bajnoki pontokon.

Vége 1-1

DSC_0987A csatakiáltás: PUTNOK

ÖSSZEÁLLÍTÁSOK

Csapatunk keretéből továbbra is hiányzott az eltiltott Katona Bence, akinek 4 mérkőzéses eltiltását 3-ra enyhítették a keddi fegyelmi tárgyaláson, így a Putnok 11-ese két hét múlva már újra játszhat. Idén először került a keretbe Jobbik Mátyás, aki Szilágyi Szebasztiánt “szorította” ki onnan.
Szebasztián nemcsak a keretből, de a kezdőből is kikerült, akinek a helyét Tucsa Róbert vette át.

Kezdő-alap-1024x734.3

Football-Field-Vector


1. félidő

DSC_0001Térfél- és kezdőrúgás választás

28 fok, napsütés, nyári időjárás fogadta a pályára lépő játékosokat, akik nem estek egymásnak a találkozó elején, inkább bátor tapogatózásba kezdtek. A hazaiak kicsit talán jobban pörögtek mint mi az elején, ennek is köszönhető, hogy már a 3. percben veszélyeztettek. Kócsa Tamás lépett be két védő között a tizenhatosunkon belülre, de a lövése a kapu fölé szállt.

A folytatásban kicsit szürkébbé vált a mutatott játék mindkét részről, majd a 11. percben jött egy kényszerű csere. Mátyás Zsolt egy ütközés után a földre került, a térdéhez kapott és nem tudta folytatni a játékot. A helyére Szita Bence állt be.

A nógrádiak támadóik gyorsaságát kihasználandó bátran ívelték fel a labdát védőink mögé, de ezeket rendre jól reagáltuk le. Mi inkább a földön, a széleken próbáltunk operálni nem sok sikerrel. Veszélyhelyzetet jobbára a pontrúgásainkból teremtettünk. Illés Gábor szabadrúgása erre jó példa, sajnos azonban a blokk jókor volt jó helyen, nem talált kaput. Kócsa Tamás és Fazekas Máté a tizenhatoson kívülről is próbálkozott, előbbi a kapu mellé lőtt, utóbbi a védősorba.

DSC_0012Fazekas Máté hiába volt elemében csak egy félidőt tölthetett a pályán sérülése miatt

A 35. percben aztán jól alakultak az események. Tóth Szabolcs nagy bedobását a tizenhatoson belül egy putnoki és egy balassagyarmati fej közösen csúsztatta tovább, egyenesen Zimányi Ádám elé, aki ballal, kapásból szépen kilőtte a bal alsó sarkot! Nagyon fontos pillanat, előnybe kerültünk! (0-1)

DSC_0061A putnoki csk szép gólt pörkölt a hazai kapuba

A félidő utolsó tíz percében szükség volt Pomozi Zoltán védésére egy rövidre tartó lövésnél, mi pedig két szögletből próbáltunk eredményesek lenni. Sajnos a slusszpoént a játékrész utolsó percére tartogatta a Balassagyarmat. A jobb szélen vezetett támadást a kék mezes csapat, kicsit eltolódott a védelmünk, kettő az egyben megvertek minket, Szita Bence lövése pedig megpattant egy védőlábon és a kapunkba vándorolt. (1-1)

DSC_0994Rengeteg nézőt vonzott a mai derbi

2. félidő

A szünetben Kriston István is kénytelen volt cserélni. Fazekas Máté nem tudta vállalni a folytatást, így Galambosi Máté szállt játékba. A csapatok küzdőszelleme és harcossága cseppet sem hagyott alább, de rengeteg hiba jellemezte a játékot főleg az utolsó passzoknál. 

A helyzetek kidolgozása mint olyan megszűnt létezni, ami a védekezések stabilitását mutatja. A szögletek, szabadrúgások jelentették a legnagyobb veszélyt. A hazai sarokrúgásoknál résen kellett lenni, de jól oldottuk meg a feladatot. A 63. percben Pomozi Zoltán egy szöglet utáni Kócsa Tamás lövésnél nagyot védett, de azt nem gondoltuk volna, hogy az egész játékrész legnagyobb lehetősége lesz ez.

Márpedig ez történt… Az edzők cserékkel próbálták frissíteni csapatukat. Gyarmati oldalról Barta Barnabás és Klinger Olivér, nálunk Kismarton Balázs lépett pályára. Balázsnak volt is egy jó elfutása a jobb szélen Csirszki Martin passzából, de szögletnél többre nem futotta az akcióból.

A hátralévő időben a játék képe azt mutatta, hogy mi támadtunk, próbáltunk építkezni, a Balassagyarmat viszont egyértelműen a kontrákra rendezkedett be. Egyik fél sem járt sikerrel, gól nem született, 1-1-es döntetlennel zárult a találkozó.

DSC_0024Impozáns látványt nyújt a balassagyarmati pálya

ÖSSZEGZÉS

A mai mérkőzésünk színvonalában, minőségében elmaradt az első két találkozótól, de ami a szerzett pontot illeti, azokkal egyenértékű. Az eddigi meccseink közül talán ma nyújtottunk a legkevesebbet, de az akaraterővel, a küzdőszellemmel ma sem volt gond. Lehet, hogy túlságosan is akartuk a győzelmet és amiatt vált kicsit görcsösebbé, akadozóvá a játékunk.

A nagyon jól rajtoló, kettőből kettőt nyerő Balassagyarmat otthonában szereztünk egy pontot és a szezonban tőlünk kapták az első gólt. Ha így nézzük nem lehet panaszunk, viszont jól látszik az erőviszonyok nagyon kiegyenlítettek a csoportban, minden mérkőzés megnyerése apróságokon múlik. Folytatni kell az elkezdett munkát és előbb-utóbb beindul a győzelmi széria.

HAJRÁ PUTNOK!!!!

DSC_0033A vezetést jelentő gól után nagy volt az öröm

 EREDMÉNYEK
A 3. forduló legnagyobb tettét a Gyöngyös vitte véghez azzal, hogy háromgólos hátrányból tudott felállni a Cegléd vendégeként. Kiütötte ellenfelét a Tiszaújváros és a Hatvan, megszerezte első győzelmét ráadásul Pesterzsébeten a Füzesgyarmat, hozzánk hasonlóan harmadszor is ikszelt a Sényő. Íme a forduló eredménysora:
3. forduló
TABELLA
Három kör után egyetlen 100%-os csapat maradt, a listavezető Jászberény, akik 9 ponttal állnak az élen. Mögöttük sorakozik négy 7 pontot gyűjtő együttes, majd a Hatvan 6 pontjával. A Putnok FC két pozíciót rontva a 7. helyen áll a megszerzett három pontjával. Érdekesség, hogy a 7. helyezett és a 16. között mindössze 3 pont a különbség, igaz csak három fordulón vagyunk túl.
Az utolsó három helyen a Debrecen II., az Ózd és a DVTK II. áll.
Tabella 3
 

TÁMOGATÓK

Nagy köszönettel tartozunk a Putnok FC-nek támogatást nyújtó helyi vállalkozóknak!
  • Barkácsbolt Putnok – Nagy Zoltán
  • Krisz-Kraksz Papírbolt – Guba Krisztián
  • Hami-Shop – Dobák Balázs
  • Havanna Étterem – Juhász István
  • Molnár Gyula – Zöldség-Gyümölcs
  • Norbi Sarki Húsboltja – Demény Norbert
  • Kuci Élelmiszer – Galyas Edit “Husi”
  • Ezerszáz Kft. Goods Market Putnok
  • Pizza-Bár – Sáfrányné Héthy Erzsébet
  • Vekni Kft. Putnok
  • Élel-Mister Vegyesbolt
  • Gesztenyés Söröző – Madarászné Fóris Erika
  • Tami Shop – Mervenszki Tamara

 

szlogen

Válasz írása