Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

EGY PERC ALATT FORDÍTOTTUNK ÉS LEGYŐZTÜK A KIVÁLÓ FORMÁBAN LÉVŐ GYÖNGYÖST

Hiába kezdtük jól a mérkőzést, a kialakított helyzeteinket nem sikerült gólra váltani, a Gyöngyös viszont egyre jobban ráérzett a meccs ízére és a 42. percben egy igazán szép támadás végén a vezetést is megszerezték. A szünet után a putnoki fiúk óriási elánnal játszva folyamatosan támadtak, majd egy Katona Bence lövés utáni Marius góllal egyenlítettünk. A gyöngyösiek még fel sem ocsúdtak a bekapott gól után, Vajda Roland passzából Marius lőtt hatalmas gólt! A folytatás is rólunk szólt, bár a hazaiak is alakítottak ki helyzeteket, de a győzelem a miénk lett!!!

SÉNYŐŐŐ

 


TÁVOLLÉVŐK

Sérülés miatt Mahalek Marcell, Takács Tamás és Bene Attila, ötsárgás eltiltása miatt Tóth Szabolcs és Illés Richárd nem szerepelhetett a mai napon a csapatban. Egyed Balázs már nem a Putnok keretének tagja,
DSC_0956 

A KEZDŐ TIZENEGY

A legnagyobb változás a múlt héthez képest, hogy a csapatunk kezdő tizenegye nem Egyed Balázs, hanem Elek István nevével kezdődött. Mint ismeretes Balázs már nem a Putnok keretének tagja, nyártól máshol folytatja pályafutását. Az eltiltottak lehetőséget nyitottak a kezdőben történő bizonyításra Lajkó Csanádnak és Timkó Istvánnak, de Csicsvári Milán is visszakerült oda.

Kezdő 28-1

 

Football-Field-Vector

 

A MÉRKŐZÉS

I. FÉLIDŐ

A találkozó első tizenöt percében igazán nem lehetett panasz a csapatunk játékára, úgy futballoztak a fiúk ahogy a nagykönyvben meg van írva! Lehet gyakrabban kellene olvasniuk…. A viccet félretéve a hazaiak az első öt percig nem jártak a térfelünkön, úgy benyomtuk őket a térfelükre, hogy levegőt is alig kaptak. Jól és gyorsan járattuk a labdát, a támadóink jól helyezkedtek, a játék képe alapján azt vártuk, hogy korán betalálhatunk. A potenciál megvolt bennünk, de a gól hiányzott. A helyzetek kialakításával nem volt gond, de talán többször lőhettünk volna kapura.

DSC_1005Kiváló teljesítményt nyújtott élete első NB3-as bajnokiján a mindössze 19 éves Sajóvölgye nevelésű kapus

Sajnos a folytatás már nem volt olyan szép és jó. Mi visszaestünk, a Gyöngyös viszont egyre jobban játszott és egyre inkább érvényesítette akaratát. Különösen a széleken, azon belül is a jobb szélen voltak veszélyesek a hazaiak. A beadásaik jól sültek, de a védelmünk keményen dolgozott és megakadályozta az egyenlítő gólt. Elek István teljesítményére sem lehetett panasz, tette a dolgát, jól együtt élt a játékkal és bátran mozdult, vetődött ki a kapujából. Ennek ellenére a 42. percben előnyt szerzett a Gyöngyös. A védekezésünk bizonytalansága is kellett a góljukhoz, de meg kell hagyni, szépen oldották meg a feladatot. Gyakorlatilag kisakkoztak minket a tizenhatosunkon belül a jobb szélről vezetett támadásuknál, hogy aztán a végén a klasszikus befejezőnek, Laurinyecz Ákosnak “csak” be kellett rúgnia. (1-0)

DSC_0002A félidei eredménnyel (még) nem lehettünk elégedettek

A szünetig érdemleges dolog nem történt, hátrányban vonulhattunk a félidei szünetre.

DSC_1032Instrukciókat kap Koszta mestertől Lovasi Dávid, aki a szünetben állt be és végig nagyszerűen futballozott

II. FÉLIDŐ

A második játékrész elején cserélt Koszta Péter, Lajkó Csanádot lehozta és Lovasi Dávidot küldte a helyére. Mint utóbb kiderült ez nagyon jó döntésnek bizonyult, Dávid remekül szállt játékba, a legtöbb párharcot megnyerte és jó helyezkedésével egy lépéssel mindig az ellenfelek előtt járt. Az egész csapatot dicséret illeti, mert a szebbik arcukat mutatták a fiúk. Nagy akarattal hajtottak, küzdöttek az egyenlítésért, letámadták az ellenfél játékosait a saját térfelükön is. Jó volt ezt látni, de kockázat is volt benne, mert a középpálya sokszor tátongott üresen, a labda átvitelével sokat nem kellett bajlódni, nem csoda hogy focimeccsből, teniszmeccsé alakult a találkozó a félidő első felében. Mindkét együttes nyílt sisakkal támadott, benne volt hogy gólt kapunk vagy gólt rúgunk. Szerencsére utóbbi valósult meg.

A 73. percben Katona Bence kapott kiváló labdát a bal szélen a nagyszerűen játszó Csirszki Martintól, cipelte befelé a tizenhatos irányába, a hátán néhány gyöngyösi védővel, majd távolról lőtt, a lövése megpattant Mariuson és a kapuba vándorolt!!!! Egyenlítettünk! (1-1)

Egy perc sem telt el a gólunk után. Szép kontratámadást vezettünk, Csirszki Martin tanári módon ívelte a szélre Vajda Rolandhoz, aki bejutott a hazai tizin belülre, erősen beadta, Marius a hosszún érkezik, jól veszi át és hatalmas gólt lőtt a jobb felsőbe!!! A lövése megpattant ugyan Rédei Milánon, de a szépségdíj így is jár! Lám-lám, mi is tudunk két perc alatt fordítani!!! (1-2)

DSC_1001Marius lába egy percen belül kétszer lendült, mind a kettőből gól lett

Mindössze három perc elteltével a harmadikat is berúghattuk volna. A jobb szélen nyomultunk előre, Marius vakarta le magáról a hazai szélsőt, majd az alapvonalhoz közeledve okosan bepasszolta Katona Bencéhez, aki közelről tüzelt, de a kimozduló kapust rúgta telibe… Nagy helyzet volt.

A Gyöngyös arányosan, kb. 10 percenként cserélt, sorrendben Fekete Bence, Tatár Roland, majd Márkus Marcell is pályára lépett. Koszta Péter a maradék két változtatási lehetőségét a hajrára hagyta. Szilágyi Szebasztiánt, majd Pogonyi Dominiket is pályára küldte.

A végén szabadrúgásból és szögletből is próbálkozott a Gyöngyös, voltak is veszélyes szituációk, de ezeket levédekeztük, így nem tudták bevenni a kapunkat. Igaz, hogy lőni sem lőttünk, de ki bánja, nyertünk 2-1-re és ez a lényeg!

DSC_0984

ÖSSZEGZÉS

Minden jó, ha jó a vége, tartja a mondás, de nekünk ma az eleje is jól sikerült. A folytatásban elakadtunk a fűszálak között, a második félidőre összekaptuk magunkat, újraélesztettük a játékunkat és óriási akarattal küzdöttünk az egyenlítésért. Megcsináltuk a bravúrt, az egyenlítésre még egyet rúgtunk, egy perc alatt megfordítottuk az eredményt és megszereztük a nagyon fontos három pontot.

Jár a gratuláció az egész csapatnak!!!!


A 28. FORDULÓ ÖSSZES EREDMÉNYE
 Mérkőzések 28-1

TABELLA

Továbbra is az 5. helyen állunk a bajnoki tabellán, a Sényővel kart karba öltve ugyan, de több győzelmünknek köszönhetően őrizzük pozíciónkat. A Sényőt négy pontra a Nyírbátor, ötre a Debrecen és hatra a Tiszaújváros követi.
Az élmezőnyben a bajnoki címért továbbra is ádáz küzdelem zajlik főleg úgy, hogy a Szolnok otthon csak döntetlent játszott a Cigánddal. Jelen pillanatban még mindig ők állnak az élen, de egy pontra a Jászberény, újabb egyre pedig az ESMTK nyomul mögöttük. Izgalmas lesz ebből a szempontból is az utolsó két forduló.
A kiesés elől végleg megmenekült a Sajóbábonyt legyőző Eger, de az általunk megvert Gyöngyösnek is jók az esélyei a bennmaradást illetően. Nagyon-nagyon nehéz a szitu a 12. DVTK II. mögött felsorakozó Tállya, Sajóbábony, Salgótarján és Cigánd kvartettnek főleg úgy, hogy továbbra is a legrosszabb 13. helyezett itt, a Keleti csoportban van. Jelen állás szerint mind a három csapat kizuhanna a harmadosztályból…
Tabella 28

KÉREM A  KÖVETKEZŐT

A 2018/19-es bajnoki idény utolsó előtti fordulójában az utolsó hazai mérkőzésünket játsszuk majd a Várady Béla Sportközpontban. Az ellenfelünk a Keleti csoport egyetlen Békés megyei csapata, a Füzesgyarmat lesz.

PUTNOK FC – FÜZESGYARMATI SK
Időpont: 2019. MÁJUS 26. VASÁRNAP 17:30
Helyszín: VÁRADY BÉLA SPORTKÖZPONT

TÁMOGATÓINK

Nagy köszönettel tartozunk a Putnok FC-nek támogatást nyújtó helyi vállalkozóknak!

 • Barkácsbolt Putnok – Nagy Zoltán
 • Krisz-Kraksz Papírbolt – Guba Krisztián
 • Hami-Shop – Dobák Balázs
 • Havanna Étterem – Juhász István
 • Molnár Gyula – Zöldség-Gyümölcs
 • Norbi Sarki Húsboltja – Demény Norbert
 • Kuci Élelmiszer – Galyas Edit “Husi”
 • Ezerszáz Kft. Goods Market Putnok
 • Pizza-Bár – Sáfrányné Héthy Erzsébet
 • Vekni Kft. Putnok
 • Élel-Mister Vegyesbolt
 • Gesztenyés Söröző – Madarászné Fóris Erika
 • Polónium Kft. Budapest
 • Markovics László
 • Biotech Óbuda
20170916_105633
TÁMOGATÓNK: BARKÁCSBOLT PUTNOK – NAGY ZOLTÁN

szlogen

Válasz írása