Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

EGY PERC ALATT FORDÍTOTT ÉS MÁSODIK MECCSÉT IS MEGNYERTE A PUTNOK

Hiába kerültünk hátrányba, az első félidő hajrájában egy perc alatt fordítottunk és a második félidőben szerzett újabb két góllal eldöntöttük a három pont sorsát.

4-2

Putnok-Cigánd


KÖRÜLMÉNYEK

Helyszín: Múcsony, Sajóvölgye Sportcentrum

Nézőszám: Kb. 150 fő

Időjárás: 31 fok

IMG_2426Egy év után rendeztek ismét Putnok-Cigánd bajnoki labdarúgó mérkőzést

JÁTÉKVEZETŐK

A Szilágyi Sándor, Benkő Róbert és Kovács Zoltán játékvezetői hármas dirigálta a mai bajnoki mérkőzést. Jó előjel volt a találkozót megelőzően, hogy Szilágyi Sándor játékvezető sporttárs az elmúlt szezonban háromszor is vezetett nekünk meccset és egyet sem veszítettünk el! (Putnok-Tállya 1-1, Putnok-Salgótarján 3-1, Putnok-Hatvan 1-1)


AZ ÖLTÖZŐBŐL JELENTJÜK

TÉRDPROBLÉMÁK
Sajnálatos módon pillanatnyilag hat Putnok FC játékos is térdsérülése miatt kénytelen kihagyni a bajnoki mérkőzéseket. Madarász János, Dávid Ferenc és Fábián Bence nem úszta meg műtét nélkül, Feri és Bence esetében a beavatkozás nemrég történt, így ők idén már nem rúgnak labdába. Jani visszatérése viszont közeleg, elkapkodni nem szabad, de reményeink szerint hetekben mérhető, hogy mikor játszhat újra. Szintén térdszalag problémái miatt két hét kihagyás vár Sápi Józsefre és Icsó Zsoltra, a Sajóvölgye Focisuli U19-es csapatát és a Putnok FC-t is erősítő Tóth Józsefet pedig egy hónapig kell nélkülöznie a két klubnak.
Hogy jó hírt is közöljünk Fehér Balázs teljesen felépült, így 100%-os állapotban készülhetett a mai találkozóra.

NINCS ELTILTOTT
Miután Tóth András a nyitó fordulóban letudta egy mérkőzésre szóló eltiltását, elmondhatjuk nincs eltiltottunk!

A KEZDŐ TIZENEGY
Nem változtatott a Tiszaújváros elleni kezdőjén Koszta Péter, így az Egyed Balázs, Illés Richárd, Csicsvári Milán, Zimányi Adrián, Czető Márk, Tóth Szabolcs, Zimányi Ádám, Balogh Alex, Csirszki Martin, Kovács Bence, Katona Bence tizenegy lépett pályára.


VÉGEREDMÉNY:

PUTNOK FC – CIGÁND SE 4-2 (2-1)

Putnok Cigánd
PUTNOK FC
reset-2-color-hi Soccer_ball Sárga lap
CIGÁND SE
reset-2-color-hi Soccer_ball Sárga lap
 18 Egyed Balázs  1 Sánta Tibor
 4 Tóth Szabolcs  25 Pásztor Alex
 7 Zimányi Ádám  66 Kovács Gergő  92′
 9 Balogh Alex  81′  69′  10 Szőllősi Ferenc  28′  84′
 10 Kovács Bence  74′  43′  8 Baksa Zoltán
 11 Katona Bence  42′  11 Balla János  65′
 12 Czető Márk  20 Horváth Attila  32′
 16 Illés Richárd  17 Molnár László Attila  49′
 23 Csicsvári Milán  27′  22 Benke Bálint
 24 Zimányi Adrián  23 Molnár Tamás  51′
 33 Csirszki Martin  85′  15 Ötvös Bence
CSERÉK CSERÉK
 1 Tóth András  35 Deme Tamás
 2 Bodnár Dominik  74′  12 Sánta Kázmér  49′
 3 Nyisalovits Donát  5 Jáger Csaba
 6 Nagy Csaba  16 Répássy Regő
 14 Bocsi Patrik  81′  90′  18 Makkai Ádám
 8 Fehér Balázs  85′  94 Oravecz Zénó
 7  Németh Szabolcs  65′
VEZETŐEDZŐ VEZETŐEDZŐ
KOSZTA PÉTER SZÉNAY PÉTER

Football-Field-Vector

IMG_2573A csapat 12. tagja is kitett magáért, köszönjük hogy ennyien kilátogattak Múcsonyba

A MÉRKŐZÉS

I. FÉLIDŐ

LENDÜLETES KEZDÉS
Nagyon vehemensen kezdte a találkozót a Cigánd csapata, de az első másodpercektől kezdve felvettük velük a kesztyűt. A játék pillanatok alatt tevődött át az egyik térfélről a másikra, sőt a kapukig is sikerült eljutni, így az is benne volt a játékban, hogy valamelyik csapat korai gólt szerez. Végül ez nem történt meg, de a lendületes, gyors játék és a nagy iram továbbra is jellemző volt.

ÓRIÁSI HELYZETEK
A 12. percben óriási gólszerzési lehetőség maradt kihasználatlanul a részünkről. Tóth Szabolcs remekül továbbított fejjel Katona Bence elé, aki teljesen tisztán vihette a labdát a kapura, középről indított lövését azonban Sánta Tibor lábbal hárított. Négy perccel később pedig Kovács Bence került ziccerbe, 14 méterről tüzelhetett, de a lövése a kapus és a kapu mellett is elsuhant, így maradt 0-0.

IMG_2514Nem-nem, ez a Kovács Bence lövés mellé ment sajnos
IMG_2479Tóth Szabolcs itt még ellopja Zimányi Ádám gólszerzési álmait, de aztán kiosztott két gólpasszt

HIDEGZUHANY
Amikor már teljesen megnyugodott a játék és láthatóan kézben tartottuk a mérkőzést jött egy nagy gikszer. A 28. percben Egyed Balázs hibázott, pontatlan kirúgását Szőllősi Ferenc szerezte meg, nem gondolkodott sokáig és távolról az üresen tátongó putnoki kapuba emelt. (0-1)

EGY PERC ALATT KÉT GÓL
A bekapott gól után sikerült tisztázni a sorokat, koncentráltan és nagy akarattal hajtottunk az egyenlítésért. A Putnok FC csapatkapitánya szinte óramű pontossággal kiabálta a többiek felé, hogy mennyi ideje van még a csapatnak a félidő végéig. Lelkesen biztatta társait, hogy tegyenek meg mindent az egyenlítésért. A csoda pedig megtörtént! A 42. percben Katona Bence fizikai erejét is kihasználva úgy hámozta át magát két cigándi védőn mint Spartacus a római katonákon, aztán lőtt és a hálóőr hasa alatt a kapuba is talált!!!! (1-1)

IMG_2591Katona Bence lő…
IMG_2594
és Sánta Tibor hasa alatt ott az egyenlítő gól

Egy perc elteltével Zimányi Adrián lépett feljebb, pontos ívelését Tóth Szabolcs kezelte le szépen, majd három védővel a sarkában robogott a cigándi kapu felé és önzetlenül továbbított a bal szélen érkező Kovács Bencéhez. A putnoki 10-es pedig nem hibázott, bal lábbal okosan helyezett a hosszú alsóba. (2-1)

IMG_2614Kovács Bence került lövőhelyzete Tóth Szabolcs továbbításából
IMG_2616Másodszorra neki is összejött, 2-1 ide

MAJDNEM JÖTT A HARMADIK
Nagyon megfogta a két gól a Cigándot, ami nem is csoda. Akár egy újabb gólt is “bevihettünk” volna, nem sikerült, de így is nagy lélektani előnnyel mehettünk a félidei szünetre.

IMG_2749
Az ivószünetben is elhangzott egy-két mesteri tanács

II. FÉLIDŐ

ROSSZ KEZDÉS
A második félidőt nem kezdtük jól, talán kicsit túlságosan is megnyugodtunk, de mind lendületben, mind labdabiztosságban romlott a teljesítményünk. Szénay Péter félidei útravalója viszont hatásosnak bizonyult, mert a Cigánd nagy erőkkel nyomult az egyenlítésért és bizony résen kellett lennünk, hogy az ne sikerüljön. A legnagyobb helyzetük az 59. percre datálódik, amikor Molnár Tamás kapott nagyszerű labdát, a közvetlen közelről indított lövését azonban fantasztikusan védte Egyed Balázs.

IMG_2553Egyed Balázs első gólnál esett hibáját később nagy védéssel kompenzálta

NAGY SOROZAT
Úgy látszik kellett a majdnem bekapott gól, hogy végérvényesen felébredjünk, mert a 60. perctől kezdve elkezdtünk focizni. Ezt szó szerint értendő, mert a találkozó ezen utolsó szakaszában játszottunk a legjobban! A Cigánd erőn felül is küzdött, harcolt az egyenlítésért, ami a gyors és jó fizikai képességekkel megáldott támadósorunk előtt nagy lehetőségeket hordozott magában. Futószalagon vezettük a kontrákat és egyre gyakrabban szisszent fel a publikum egy-egy nagy helyzetnél. Percről percre érett az újabb putnoki gól, ami aztán a 69. percben meg is született. Ekkor Katona Bence szerzett labdát az ellenfél térfelének közepén, nem tétovázott sokat, kapura tört majd lőtt, de Sánta Tibor bravúrral védte a próbálkozást. Igen ám, de a kipattanó az éppen érkező Balogh Alex elé került, aki közelről a hálóba kotorta a labdát. Alex meglőtte első gólját a Putnok színeiben ráadásul épp korábbi csapata ellen. (3-1)

IMG_2716Katona Bence elemében volt, a harmadik gól előtt is próbára tette a Cigánd kapusát
IMG_2719Balogh Alex védőjét megelőzve lőtt korábbi csapatának gólt

GÓLGAZDAG ZÁRÓRA
Az utolsó negyedórában Koszta Péter hármat is cserélt, Bodnár Dominik, Bocsi Patrik és Fehér Balázs is játéklehetőséget kapott a putnoki trénertől. Kollégája, a cigándi mester korábban Molnár László Attila sérülése miatt már egyet cserélt, a végjátékra viszont csak egyszer változtatott, Németh Szabolcs beállításával. A játék képe semmit nem változott, a Putnok védelme, középpályája jól zárt, elől pedig Katona Bence vezérletével újabb rohamokat vezettünk. A 90. percig nem változott az eredmény, de akkor Zimányi Ádám káprázatos indításával Bocsi Patrik száguldhatott az ellenfél kapujáig, két csellel elküldte a védőket és az egész meccsen nagyszerűen védő Sánta Tibort, majd a jobb alsóba passzolt. Trükkös, okos gól volt! (4-1)

IMG_2824Bocsi Patrik Zimányi Ádám szenzációs indításából meg sem állt a cigándi kapuig
IMG_2827Bocsi Patrik csereként pályára lépve négy cigándi között is belőtte

Az utolsó szó jogán még a vendégek is betaláltak a 92. percben. Egy szöglet utáni szituációból, teljesen ártatlannak tűnő helyzetből Kovács Gergő fejelhetett totál tisztán a bal felsőbe, mellyel beállította a 4-2-es végeredményt.

ÖSSZEGZÉS
Megszereztük második győzelmünket is a bajnokságban, ami azért nagyon fontos, mert egy jó csapat ellen értük el. Sokan leírják a Cigándot, ami öreg hiba látva a tegnapi szereplésüket. A játékbeli hibáikat jó fizikai erejükkel és lelkesedéssel pótolják, ha jobban összeérnek, akkor még többre lesznek képesek. Ami minket illet kicsit recsegnek-ropognak még a fogaskerekek, de kit érdekel amikor kettőből kettőt nyertünk. A tegnapit ráadásul úgy, hogy legalább 10-12 olyan támadásunk volt, ami a jövőre nézve is nagy bizakodásra adhat okot. A Putnok FC-re is olyan, mint a jó bor, minél tovább érik, annál jobb lesz. 🙂
Menjünk tovább ezen az úton! Szép volt Fiúk! Hajrá Putnok!

IMG_2733Jár a gratuláció a putnoki labdarúgóknak

A TABELLA
Most még nagyon torz képet mutat a tabella, mert pénteken csak egyetlen mérkőzést rendeztek a Keleti csoportban, de azt boldogan állapíthatjuk meg, hogy jelenleg mi vezetjük a bajnokságot. Az is biztos, hogy a mai találkozók függvényében legrosszabb esetben is a 3. helyen zárjuk a fordulót, mivel rajtunk kívül csak két csapat (Balassagyarmat, ESMTK) lehet hat pontos a második kör után.

A FORDULÓ TOVÁBBI MÉRKŐZÉSEI

2017.08.19. SZOMBAT, 17:30
Tállya KSE – ESMTK

DVTK II. – Gyöngyösi AK
Jászberényi FC – Tiszafüredi VSE
MTK Budapest II. – STC Salgótarján
Monori SE – Balassagyarmati VSE
Nyírbátori FC – FC Tiszaújváros

Füzesgyarmati SK – Debreceni EAC

3. FORDULÓ
Nagy utazás vár a csapatra jövő szombaton, ugyanis a Keleti csoport mezőnyében kuriózumnak számító Füzesgyarmathoz látogatunk. A Békés megyei település tényleg nincs közel, 220 kilométerre fekszik városunktól, de mint emlékszünk tavaly a Magyar Kupában is tettünk egy nagy kirándulást arrafelé és akkor a Méhkerék SE-t le tudtuk győzni… Legyen így most is! HAJRÁ PUTNOK!!!

FÜZESGYARMATI SK – PUTNOK FC
Időpont: 2017. augusztus 26. szombat 17:30
Helyszín: Füzesgyarmat, Füzesgyarmat Sporttelep

TÁMOGATÁS
Játékosaink meccs utáni ellátásáról a Krisz-Kraksz Papírbolt (Guba Krisztián) és a Pizza-Bár (Sáfrányné Héthy Erzsébet) gondoskodott! Köszönjük! 🙂

FOTÓK
A mérkőzésről készített fotókat a Putnok Városi Televízió munkatársainak Nagy Krisztiánnak és Icsó Lajosnak köszönhetjük!

20917047_1652169611483168_1324916933_n

pizza5


szlogen

Válasz írása