Hírek

PUTNOKFC.HU

Egy hét alatt a harmadik bajnoki – az Újpest FC II-t fogadjuk a 14. fordulóban

Sűrű a program az NBIII labdarúgó bajnokságban október közepe táján, hiszen egy hét leforgása alatt három bajnoki fordulót játszanak le a csapatok. Október 24-én csapatunk újabb tartalék együttessel mérkőzik, az Újpest FC II. vizitál a Várady Béla sportközpontban.

A lila fehérek a tabella 8. helyéről várhatják az összecsapást, abban a tudatban, hogy utóbbi két mérkőzésükön sikerrel hagyhatták el a játékteret. Érdekesség velük kapcsolatban, hogy hozzánk hasonlóan, győzelmeik java részét idegenben szerezték. 13 forduló alatt 5 alkalommal örülhettek sikernek, ebből 4 mérkőzésen vendégként tehették zsebre a 3 egységet. Egyetlen hazai sikerüket épp a legutóbbi fordulóban a Hidasnémeti ellen könyvelhették el.

Ha a tabellára pillantunk azt is megállapíthatjuk, hogy bizony a 8. hely ellenére a fővárosiak is “lőtávon belül” vannak, hiszen mindössze 2 ponttal szereztek többet nálunk, így esetleges győzelmünkkel akár őket is megelőzhetjük.

Ami minket illet, az utóbbi három játéknapon nálunk is szépen gyűltek a pontok, három meccsen héttel növeltük egységeink számát. Ahogy korábban már említettük azonban, ezidáig mi is termékenyebben vagyunk ha utaznunk kellett. Legutóbbi két győzelmünket is vendégként sikerült megszerezni.

A futball azonban legkevesebb esetben alakul a statisztika szerint, annál inkább befolyásolja azonban csapatunk munkásságát a folyamatos betegséghullám, így Szala Ákos vezetőedzőnek ezúttal sincs könnyű dolga a heti kezdő összeállítását illetően.

Sajnos továbbra sem számíthatok több, betegséggel küzdő játékosomra. Nem könnyíti meg a hét napon belül rendezett három bajnoki a dolgunkat, de megteszünk mindent, hogy sikeresek legyünk. Próbáltunk szerdán is frissíteni, pihenőt adni játékosoknak, de most is bele kell nyúlni majd a kezdőcsapatba. Sorozatterhelésnél ez így normális és a keret minden egyes tagját alkalmasnak tartom arra, hogy a csapat hasznára legyen amikor pályára kerül.” – tájékoztatott trénerünk az Újpest elleni mérkőzés előtt.

A utóbbi fordulókban a pontok már gyűltek, most azonban játékosaink végre itthon megszerzett győzelemmel szeretnének kedveskedni a szurkolóknak.

Eddig csak idegenben tudtunk nyerni. Most már itt az idő, hogy hazai pályán is megszerezzük a három pontot. Ahhoz, hogy ez sikerüljön jól kell együttműködünk támadásában és védekezésben egyaránt. Nehéz meccsre számítok. Az Újpest hasonló fiatal, sokat futó csapat, mint a Debrecen, nekünk pedig olyan fegyelmezetten kell játszanunk, mint a kis Loki ellen és akkor nem lehet gond.” – mondta el csapatunk védője Buda Péter.

Újabb kemény mérkőzés vár tehát csapatunkra, játékosaink azonban készen állnak arra, hogy egy győzelemmel akár aktuális ellenfelünket is “átugorjuk” a tabellán.

Putnok FC – Újpest FC II. – 2021.10.24. (vasárnap) 13:00

Várady Béla Sportközpont, Putnok

Leave a Reply