Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

EGERBE UTAZUNK AZ UTOLSÓ FORDULÓBAN

Elérkezett ez a hétvége is, az NB3 Keleti csoportjában a 2018/2019-es szezon utolsó mérkőzése következik vasárnap. Mi idegenben búcsúztatjuk a szezont, holnap Egerbe utazunk ahol a Szentmarjay Tibor Stadionban 17:30-tól lépünk pályára.

Névtelen

EGER SE

Az Eger a bajnokság egyik idei feljutójaként már biztos bent maradó, hiszen eddig megszerzett 35 pontjukkal már biztosan a tabella tizedik pozíciójában zárják a szezont. A lejátszott 29 mérkőzés során 10 győzelmet, 5 döntetlent és 14 vereséget írhatunk a csapat mellé. Összesen 33 gólt szereztek, amiből 11 Gresó Mátyás nevéhez fűződik, így ő Katona Bencével osztozik a góllövő lista 9. helyén.

Gresó Mátyás 11 gólt szerzett a bajnokságban

Gresó Mátyás 11 gólt szerzett a bajnokságban

VISSZATEKINTÉS A 29. FORDULÓRA

Nem szívesen idézzük fel a múlt hét vasárnap történéseit, ugyanis nem is emlékszünk, mikor hagytuk el ilyen mértékű vereség után a Várady Béla Sportközpont gyepszőnyegét. A Füzesgyarmat elleni mérkőzés előtt még senki sem gondolta, hogy az elkövetkezendő 90 percben az idei bajnokság legfájóbb vereségével búcsúzunk a hazai pályától. A Putnok színeiben először játszó, Szilágyi Szebasztián próbálta megmenteni becsületünket, ugyanis a szépítő találat (már ha egy 1:7 arányú vereség után beszélhetünk ilyenről) az ő nevéhez fűződik.
Az Eger csapata sem gondolhat felhőtlen örömmel a Salgótarjáni BTC elleni meccsükre, ugyanis  a nógrádi kirándulás után Tarlósi Milán két gólja, illetve Benkő-Bíró Norbert találata után ők is pont nélkül tértek haza a 29. fordulóban. (SBTC -Eger SE 0:3)

A Füzesgyarmat öröme indokolt

A Füzesgyarmat öröme indokolt volt

A KÉT CSAPAT EGYMÁS ELLENI MÉRLEGE

Az NB3 Keleti csoportjának tétmérkőzésein a 2018/19-es szezonban találkoztunk először az Egerrel, igaz korábban már edzőmérkőzéseket játszottunk ellenük. Az őszi szezon zárófordulójában november 17-én fogadtuk a heves megyei csapatot, amikor is két második félidőben szerzett találattal ( Tóth Szabolcs, Katona Bence) 2:0-ás végeredményt állítottunk be.

KIESŐK ÉS VISSZATÉRŐK

Az utolsó fordulóra nincs eltiltott a csapatunkból, ezért a hosszabb ideje sérüléssel bajlódó játékosokon kívül (Mahalek Marcell, Takács Tamás) mindenki másra számíthat Koszta Péter vezetőedző.
Az Eger csapatából eltiltottként Gresó Mátyás nevét kell hogy megemlítsük, miközben sérülés miatt  Farkas Krisztiánnak és Árvai Ádámnak kell kihagyni az utolsó mérkőzést.

TABELLA

Már biztos, hogy a keleti csoportban az utolsó fordulóban lesz a bajnokavatás, hiszen a cím sorsa még mindig nem dőlt el. Eddig három csapat versengett a másodosztályba való feljutást jelentő első helyért, azonban a múlt heti Jászberényi FC-ESMTK (3:0) mérkőzésen utóbbi csapat búcsúzni kényszerült ettől az álomtól, tehát minden a Szolnoki MÁV FC-Sajóbábonyi VSE és a Sényő-Cranifex FC- Jászberényi FC meccseken áll vagy bukik. A tabella jelenlegi állása szerint a 62 pontot gyűjtött Szolnok szerepelne a következő szezonban a Merkantil Bank Liga csapatai között, de őket csupán egy pontnyi lemaradással, 61 egységgel követi a Jászberény.

Így néz ki most a tabella

Így néz ki most a tabella

Biztos kiesőnk már a múlt héten is volt, a Sajóbábony csapata ugyanis már a zárófordulót megelőzően is búcsút kellett intsen a bajnokságnak, hozzájuk csatlakozott a DVTK II-től hazai pályán 1:4-es vereséget elszenvedett Cigánd és még két kieső hely az utolsó fordulóban dől el. Igen kettő, ugyanis a versenykiírásnak megfelelően az NB3 három (keleti, közép, nyugati) csoportjának legkevesebb pontot szerzett 13. helyezettje is kiesik, ami már biztosan a mi mezőnyünkből kerül ki, jelenlegi állás szerint a 14. helyen az SBTC, miközben a 13. pozícióban pedig a Tállya KSE csapatai állnak.

Nekünk már nincs vesztenivalónk, leginkább a becsületünket kell visszanyerni az utolsó fordulóban, hiszen a dobogótól már hónapokkal ezelőtt búcsúztunk, a kiesés pedig egész szezon alatt nem fenyegetett minket. Megszerzett 48 pontunkkal, amit 15 győzelemmel, 3 döntetlennel és 11 vereséggel gyűjtöttünk jelenleg a tabella hatodik helyét foglaljuk el. Minket csupán egy pont előnnyel előz meg a Sényő-Carnifex csapata, mögöttünk pedig 3-3 pontos lemaradással a Termálfürdő FC Tiszaújváros és a Nyírbátori FC állnak.

A záróforduló mérkőzései

A záróforduló mérkőzései

Válasz írása