Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

EDZŐI NYILATKOZATOK

Vasárnap fordult a kocka és 1:0-ás Gyöngyösi vezetés után a Putnok FC fordította meg a mérkőzést. Az 1:2-es végeredménnyel zárult találkozót Török János és Koszta Péter vezetőedzők értékelték.

Érdekesen alakult a találkozó, hiszen az első 15 percben egyértelműen a Putnok irányított és kevésszer tudott a Gyöngyös a Putnok térfelére lépni, aztán megfordult a kocka és teljes egészében a hazai csapat dominált, sőt a vezetést is megszerezte. A második félidő kiegyenlítettebb játékot hozott és egy perc alatt egy szerencsés és egy nagyon szép putnoki gól is született, amivel meg is nyerte a mérkőzést a vendégcsapat. Hogyan értékelné ezt a mérkőzést?

TÖRÖK JÁNOS: Ezt most még nagyon nehéz értékelni, még fel vagyok dúlva, kis indulat még van bennem, de megpróbálom értékelni. Tudtuk, hogy az első félidőben a Putnok minden mérkőzést meghúz, múlt héten is 3:0-ra vezettek a Sényő ellen, majd 3:1-es félidei eredménnyel hagyták el a pályát. most is nagyon meghúzták az első 15 percet. Mi próbáltuk hátul járatni a labdát, ami 15-20 perc után ült is, ezután kiegyenlítődött a játék, rúgtunk egy szép gólt és 1:0-ás vezetéssel mentünk szünetre. Sajnos a második félidőre valami elszakadt a csapatnál, ekkor a jó játékerőt képviselő Putnok rájött, hogy van még mi keresnivalójuk a mérkőzésen és ahelyett, hogy mi nyugodtan járattuk volna a labdát, ahogy az első félidőben és hagytuk volna hogy kijöjjön az ellenfél és gólt rúgjunk, ehelyett egy perc alatt lerendeztük magunkat, ez borzalmas. Az első gól nagyon bosszantó volt, mert oldalról jövő labdát, amit mi nem blokkoltunk le és nem álltunk a labda elé, elindították és ameddig mi azon gondolkodtunk, hogy kaptuk a gólt meg is rúgták a másodikat. 1:0-nál pedig még volt lehetőségünk , ha  oldalról Forgács pontosabban adja be Laurinyecznek meg lett volna  a második gólunk és megnyerjük a mérkőzést, de ehelyett bosszankodhatunk. Előre kell néznünk, megyünk tovább, igaz ma biztosíthattuk volna a bent maradást, nem sikerült, de ezen az úton megyünk tovább és reméljük, hogy ilyen hibákat nem követünk el.

Voltak jó teljesítmények a Gyöngyös csapatában, Botos Szabolcs és Tóth Olivér is nagyon sok borsot tudott törni a putnoki védelem orra alá. Az ő teljesítményüket hogyan értékelné?

TÖRÖK JÁNOS: A pálya minden részén volt jó teljesítmény, hátul a Fehér Imre, középpályán a Tóth Olivér, elől Botos Szabolcs és persze Laurinyecz is. A legnagyobb hiba az volt, hogy hiába a védő harmadból ki tudtuk hozni a labdát, de a középső harmadból nem tudjuk felépíteni a játékot . A középpályás sor nagyon nagy hiba százalékkal játszik elpasszolják a labdát és az igazság, hogy középpályán a lepattanó és lecsurgó labdákat mindig elveszítjük, most is tízből nyolc alkalommal el történt. Ez egy csapatnál sorsdöntő, ha ott olyan típusú játékosok vannak, akik megszerzik a labdát, ezért is cseréltük be a második félidőben a Tatárt és a Feketét, hogy megpróbáljunk agresszíven labdát szerezni, de ez a húzás most sajnos nem jött be. Egy perc alatt két gólt kapni nagyon bosszantó az első gól a koncentráció hiányának írható fel, a második pedig annak, hogy azon gondolkodtunk, hogy kaptuk az elsőt.

A három belső védővel játszó Putnok ellen nagyon jól működtek a a szélen játszó játékosok, különösen jobb szélen Tóth Olivér, az ő beadásaiból lehetett volna akár több is.

TÖRÖK JÁNOS: Igen ezt mondtam, hogy a védő harmadban pontosak voltunk, de  a középső és a támadó harmadban nagyon pontatlanok vagyunk, meg kell tanulnunk előre pontosan játszani. Legnehezebb az utolsó passzokat adni és edzésen is látszik, hogy  a koncentráció egyes játékosokból hiányzik , a támadó harmadig szépen megcsinálják és az utolsó passzok hiányoznak. A második félidőben itt már siettettük a játékot, 2:1-nél már jöttek a mélységi passzok, akkor is türelmesen kellett volna játszani oldalpassz, felpassz, vissza de sajnos ott teljesen elvesztettük a fonalat, így sajnos a Putnok győzelme megérdemelt.

TÖRÖK

Hogyan értékelnéd a mai mérkőzést?

KOSZTA PÉTER: Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, 20 percig nagyon jól fociztunk, ezzel a Gyöngyöst is eléggé megleptük, több jó helyzetet kialakítottunk, amit vagy kihagytunk vagy nem rúgtunk kapura. Az első 20 perc után jött a szokásos periódus, amikor nagyokat hibázott a csapat, igazából egy helyzete volt az ellenfélnek a mi védekezési hibánkból, amit ki is használtak. A második félidőben váltottunk is, mert a szélén nem mertünk jönni, visszaálltunk négy védőre, a Lovasi Dávid jól is szállt be a meccsre, csak a három védős rendszerben nem mert annyira jönni a szélén, ezért álltunk vissza a négy védőre. Ma nekünk volt szerencsénk, az egyik lövésünk rajtunk pattant, a másik rajtuk, bár azt nem értem miért öngól a második, de mindegy is kinek írják, most a szerencse mellettünk állt és mi fordítottuk meg a meccset, 1:0-ról 2:1-re tudtunk nyerni.

Valaki számára nagy nap volt a mai, hiszen Elek Öcsike ma védett először NB3-ban. Az ő teljesítményét hogyan értékelnéd?

KOSZTA PÉTER: A gólról nem tehetett, magabiztos volt, fiatal kora ellenére is csak egy kisebb hibája volt az egész meccsen, de abból sem volt probléma. Jól mozdult ki a kapuból, együtt élt a játékkal, első meccsen ez tökéletes volt. Gratulálok neki! 19 évesen nem olyan könnyű feladat NB3-ban bemutatkozni, de neki ez jól sikerült. Lovasi Dávidot is meg kell említenem, aki jól vette fel a mérkőzés ritmusát és sokkal bátrabban játszott.

kosztagyöngyös

 

Válasz írása